De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Karnov Group Denmark A/S

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - principper, rettigheder, værdier
    af Kirsten Ketscher
    1.061,95 kr.

    Siden 2.udgave blev udgivet for fem år siden, har socialretten manifesteret sig som et selvstændigt felt. Værdier, principper og rettigheder bliver stadig tydeligere - blandt andet som følge af europæiseringen og den menneskeretlige udvikling mere generelt. Bogen beskriver en række grundlæggende principper, rettigheder og værdier i socialretten. Herudover behandles organstrukturen og de procesregler, der særligt gælder for kommunerne inden for det sociale område i henhold til retssikkerhedsloven.

  • - Bestyrelsesarbejde i små og mellemstore virksomheder
    af Mette Neville & Carsten Fode
    674,95 kr.

    Bogen har fokus på, hvordan bestyrelsen i SMV’er kan skabe værdi for virksomheden og for (ejer)lederne, og indeholder redskaber til brug for bestyrelsen.Bogen er pt. den eneste på markedet, der kommer 360° rundt om bestyrelsesarbejdet. Bogen er baseret på den nyeste forskning i dels, hvordan man skaber vækst og udvikling i SMV’er, dels hvordan bestyrelser bedst skaber værdi i SMV’er.

  • af Henrik Kure
    368,95 kr.

    Kompendiet gennemgår systematisk de centrale dele af EU-retten i oversigtsform, herunder:EU-rettens virkninger i medlemsstaterne: EU-rettens kilder og virkninger samt fortolkningsprincipper om EU-rettens forrang og om EU-konform fortolkningFri bevægelighed: Fri bevægelighed for varer, arbejdskraft, tjenesteydelser og kapital samt etableringsrettenDomstolskontrollen: Præjudicielle spørgsmål, traktatbrudssøgsmål, annullationssøgsmål, passivitetssøgsmål og erstatningssøgsmålHertil kommer selvstændige domsreferater af ca. 125 centrale EU-retlige domme fra EU-Domstolen.Kompendiet indeholder mange skemaer, tabeller og figurer, der illustrerer reglernes virke og samspil, samt opgavedispositioner til brug ved udarbejdelsen af skriftlige opgaver, herunder ved eksamen.Nyt i 5. udgaveKompendiet er opdateret med ny retspraksis fra EU-Domstolen, ligesom der er foretaget en omarbejdning og generel gennemskrivning af store dele af kompendiet.Opgavedispositionerne om fri bevægelighed er endvidere omarbejdede og fremstår nu mere detaljerede.Endelig er alle henvisninger til domme fra EU-Domstolen opdateret i overensstemmelse med den nye metode for henvisning til Den Europæiske Unions retspraksis ved brug af ECLI. Som følge heraf er domsregistret tilsvarende ændret, så dommene er sorteret efter populærtitel i stedet for sagsnummer.MålgruppeKompendiet kan anvendes af alle studerende på universiteter og handelshøjskoler m.v., der beskæftiger sig med EU-ret, uafhængigt af lærebogsgrundlag.Om forfatterenHenrik Kure (www.henrikkure.dk) er advokat hos Gorrissen Federspiel.

  • - kompendium
    af Henrik Kure
    279,95 kr.

    Kompendiet gennemgår systematisk de centrale dele af skatteretten i oversigtsform: Skattepligt til Danmark for personer, selskaber, foreninger og fonde samt international dobbeltbeskatning Den skattepligtige indkomst, herunder beregning af personlige indkomstskatter samt indkomstopgørelsen for personer, selvstændigt erhvervsdrivende, selskaber, foreninger og fonde Avancebeskatning, herunder aktieavancebeskatning, kursgevinstbeskatning og ejendomsavancebeskatning Fradragsberettigede udgifter og afskrivninger. Kompendiet indeholder mange skemaer, tabeller og figurer, der illustrerer reglernes virke og samspil, samt opgavedispositioner til brug ved udarbejdelsen af skriftlige opgaver, herunder ved eksamen. Nyt i 5. udgave I forhold til 4. udgave er der sket en række opdateringer som følge af lovændringer. Blandt de vigtigste opdateringer er ophævelsen af skattefriheden for danske fordringer, som opfyldte mindsterentekravet, jf. lov nr. 724/1020, og indførelsen af et midlertidigt forhøjet afskrivningsgrundlag for fabriksnye driftsmidler, jf. lov nr. 592/2012. Kompendiet er opdateret til 1. januar 2013, baseret på de lovændringer, der var vedtaget på tidspunktet for manuskriptets aflevering den 20. december 2012. Målgruppe Kompendiet kan anvendes af alle studerende på universiteter og handelshøjskoler m.v., der beskæftiger sig med skatteret, uafhængigt af lærebogsgrundlag. Om forfatteren Henrik Kure (www.henrikkure.dk) er advokat hos Gorrissen Federspiel.

  • - Kompendium
    af Henrik Kure
    368,95 kr.

  • - samt andre solidariske skyldforhold
    af Hans Helge Beck Thomsen
    557,95 kr.

    Bogen beskriver de væsentligste elementer af dansk kautions- og garantiret, herunder reglerne om privat kaution. Forfatteren gennemgår både den forholdsvis beskedne lovgivning på området, og den righoldige retspraksis, som kommenteres og gengives ved domsreferater. Derudover beskriver forfatteren også i kortere form andre former for solidarisk hæftelse mellem flere skyldnere.Bogen behandler de forskellige kautionsformer som anfordringskaution, selvskyldnerkaution, simpel kaution, efterkaution og kontrakaution samt begrænset kaution, delkaution og brøkdelskaution.Endvidere indeholder bogen en beskrivelse af reglerne om regres mod såvel hovedskyldneren som mod eventuelle andre kautionister, reglerne om kautionistens indtrædelsesret, og reglerne om kautionistens retsstilling ved hovedmandens konkurs. Bogen afsluttes med et kapitel om pant, der er stillet af tredjemand. Bogen er ikke blot skrevet som lærebog, men også med sigte på at kunne anvendes af praktikere som f.eks. advokater, revisorer og medarbejdere i den finansielle sektor samt andre, der har interesse for denne del af dansk formueret.Forfatteren, Hans Helge Beck Thomsen, er professor i formueret ved Aarhus Universitet.

  • - med kommentarer
    af Mette Neville
    1.259,95 kr.

    Bogen indeholder udførlige kommentarer til de enkelte lovbestemmelser om andelsboligforeninger, boligaktie- og anpartsselskaber, boligsamejer og andre boligfællesskaber.4. udgaven af lovkommentaren er opdateret og ajourført med fyldige referater af og kommentarer til nyeste såvel trykte som utrykte domspraksis vedr. f.eks. prisreguleringsklausuler, renteswapaftaler, regulering af andelsværdien ved mellemkommende offentlige vurderinger eller valuarvurderinger, rekonstruktion af andelsboligforeninger og forældelse af overpriskrav.I denne nye udgave af kommentaren behandler forfatteren en lang række af de mest aktuelle problemstillinger f.eks.:Muligheden for at opdele andelsboligforeningsejendomme i ejerlejligheder eller parcelhuseSalg af andele i andelsboligforeninger med negative andelsværdierRenteswapaftalers betydning ved beregning af andelsværdienAndelsværdiberegninger ved formuepåvirkninger i løbet af åretTilbagebetalingskrav og erstatningsansvar ved overpris som følge af for høje valuarvurderingerNødlidende andelsboligforeninger, herunder andelshavernes retsstilling i forbindelse med foreningens konkursGrænserne for generalforsamlingens beslutningskompetence.MålgruppeVelegnet for advokater, fuldmægtige, ansatte i administrationsfirmaer, banker, realkreditinstitutter, revisionsfirmaer og mæglerfirmaer.Om forfatterenMette Neville er professor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet. Hun er forfatter til en lang række artikler og bøger om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Tidligere medlem af flere udvalg under Erhvervs- og Byggestyrelsen om ændringer af andelsboligforeningsloven.

  • af Henrik Kure
    279,95 kr.

    Kompendiet gennemgår systematisk den almindelige forvaltningsret i oversigtsform:den offentlige forvaltning, herunder forvaltningens organisation og kompetence,sagsbehandling, herunder inhabilitet, repræsentation, vejledningspligt, sagens oplysning, partshøring, aktindsigt, tavshedspligt og formelle krav til afgørelsen,hjemmel, herunder fortolkning og udfyldning af hjemmelsgrundlag,prøvelse, herunder administrativ rekurs, remonstration og tilbagekaldelse, kommunaltilsynet, Folketingets Ombudsmand og domstolsprøvelse.Kompendiet indeholder mange skemaer, tabeller og figurer, der illustrerer reglernes virke og samspil, samt opgavedispositioner til brug ved udarbejdelsen af skriftlige opgaver, herunder ved eksamen.MålgruppeKompendiet kan anvendes af alle studerende på universiteter m.v., der beskæftiger sig med forvaltningsret, uafhængigt af lærebogsgrundlag.Nyt i 6. udgaveI forhold til 5. udgave fra foråret 2012 er kompendiet opdateret som følge af vedtagelsen af den nye offentlighedslov og en række mindre ændringer i andre centrale forvaltningsretlige love, ligesom kompendiet er opdateret med ny ombudsmands- og retspraksis.Om forfatterenHenrik Kure (www.henrikkure.dk) er advokat hos Gorrissen Federspiel.

  • af Aage Michelsen, Anders Nørgaard Laursen & Anja Svendgaard Dalgas
    1.718,95 kr.

    4. udgave af International skatteret udgør utvivlsomt et nyt originalt bidrag til forskningen på skatteområdet.Bogen behandler dansk udlandsskatteret, international skatteret i snæver forstand, dvs. folkeretlige regler, herunder først og fremmest dobbeltbeskatningsaftaler, samt EU-skatteretten som den internationale skatterets tredje dimension. Bogen lægger hovedvægten på de grundlæggende principper i den internationale skat­teret og i mindre grad på mere tekniske, herunder beregningstekniske spørgs­mål. I forhold til 3. udgave af bogen fra 2003 samles der i 4. udgave op på de seneste 14 års udvikling i lovgivningen og retspraksis ligesom bogen er udvidet med helt nye kapitler inden for EU-skatteretten og koncernbeskatning.

  • - Specielt for journalister
    af Rasmus Sommer, Henrik Steffensen, Peder Michael Pruzan-Jørgensen & mfl.
    253,95 kr.

    Virksomhedernes årsrapporter har gennem de senere år i stærkt stigende omfang indtaget spalteplads og bidraget til debat. På denne baggrund stiger behovet for kendskab til årsrapportens indhold, hvordan fortolkes de mange hoved- og nøgletal, hvordan analyseres årsrapporten, og hvad kan årsrapportlæserne få ud af de supplerende beretninger. Bogen indeholder en kortfattet gennemgang af de enkelte bestanddele i årsrapporten, herunder koncernregnskab, samt en analysemetode til, hvordan en årsrapport kan ´knækkes´, herunder en kortfattet gennemgang af de enkelte punkter i analysen. De enkelte punkter understøttes af mange taleksempler og forklaringer på hoved- og nøgletalsberegninger samt aktiebaserede nøgletal. Målgruppen for bogen er primært erhvervsjournalister, der skriver artikler om virksomheder, men Knæk en årsrapport er relevant for alle, der på en hurtig og nem måde ønsker at få et overblik over, hvordan en årsrapport kan ´knækkes´.

  • af Jens Elo Rytter
    903,95 - 953,95 kr.

    Menneskerettigheder fungerer i forfatningsretten som en modvægt til det uhæmmede politiske flertalsstyre og som en garanti for det enkelte individs værdighed, frihed og retsbeskyttelse mod statsmagtens overgreb. Denne bog giver overblik over individets grundlæggende rettigheder. Bogen integrerer og samtænker Grundlovens rettighedsbestemmelser og de europæiske menneskerettigheder (navnlig Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og EU's grundlæggende rettigheder) i én samlet fremstilling. Herved træder både forskelle og ligheder mellem den grundlovssikrede og den europæiske rettighedsbeskyttelse klart frem. Bogen behandler generelle spørgsmål om menneskerettighederne: Historie og idégrundlag Retskilderne og deres status i dansk ret Rettighedernes ret- og pligtsubjekter samt anvendelsesområde Rettighedsfortolkning og rettighedsbegrænsning Herudover gennemgås udvalgte rettigheder: den personlige frihed, retten til privat- og familieliv, religionsfriheden, ytrings- og informationsfriheden, forsamlingsfriheden, ejendomsretten, retten til forsørgelse, forbuddet mod diskrimination samt retten til en retfærdig rettergang og til effektive retsmidler mod rettighedskrænkelser. Målgruppe Bogen er skrevet som en lærebog til brug for universitetsundervisningen i jura. Den vil også kunne være til nytte som en grundlæggende fremstilling for advokater, dommere og andre retsanvendere samt for alle andre med interesse for individets grundlæggende rettigheder. Om forfatteren Jens Elo Rytter underviser i forfatningsret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, og har skrevet adskillige artikler om menneskeretlige, statsretlige og folkeretlige emner.

  • af THomas Rørdam
    845,95 kr.

    Håndbog for forsvarereI denne bog deler Thomas Rørdam ud af sine omfattende erfaringer med forsvarergerningen, som han har beskæftiget sig med i næsten 30 år.Bogen er tænkt som en håndbog for forsvarere og giver en omfattende beskrivelse af forsvarerens opgaver.Bogen beskriver regelgrundlaget for forsvarerens rolle i straffeprocessen, og den indeholder både praktiske anvisninger til forsvareren og gennemgår en række straffeprocessuelle problemstillinger af særlig betydning for forsvarsgerningen.Bogen er den første håndbog for forsvarere i Danmark.MålgruppeBogen henvender sig til forsvarere, men kan også have interesse for andre, som i praksis og teori beskæftiger sig med straffesager, navnlig anklagere, dommere og universitetsjurister.Om forfatterenHøjesteretsdommer Thomas Rørdam har mange års erfaring med strafferet, straffeproces og straffesager. Inden han i 2002 blev dommer i Højesteret, beskæftigede han sig som advokat i 17 år (1985-2002) og fungerede i særlig grad som forsvarer i straffesager, herunder i flere stærkt medieomtalte sager. Inden da var han ansat i Justitsministeriet og har også fungeret som anklager, dels som politifuldmægtig i Ringsted og dels som medhjælper for den daværende statsadvokatur for Sjælland. Thomas Rørdam virker desuden som underviser på efteruddannelseskurser om straffeproces og strafferet m.v. og er hovedredaktør på Karnovs Lovsamling.

  • af Jakob Hermansen & Åse Kogsbøll
    494,95 kr.

    En forretningsorienteret gennemgang af, hvordan ny regulering i den finansielle sektor kan implementeres systematisk og rettidigt.Overholdelse af regler – compliance – er i dag et grundvilkår for at drive forretning i den finansielle sektor, og den stigende betydning af regeloverholdelse understreges af de stadigt stigende krav og øgede kontroller fra Finanstilsynet. Det er derfor vigtigt at holde fokus på, at overholdelse af regler skal øge indsigten i forretningen og ikke blot forøge omkostningerne.Compliance med fokus på forretningFra et forretningsorienteret og praktisk ståsted giver denne bog både overblik over og forslag til, hvordan lederne i den finansielle sektor kan håndtere de stadigt stigende compliancekrav. Forfatterne giver herunder en række praktiske eksempler på metoder, formularer og værktøjer, som kan anvendes til at implementere ny regulering. Disse er suppleret med illustrationer, praktiske anvisninger, tjeklister og gode råd.MålgruppeBogen er en pædagogisk opbygget håndbog og værktøjskasse – skrevet af praktikere til praktikere. Den er rettet mod personer, der arbejder med compliance i den finansielle sektor, men kan også give inspiration til andre sektorer.Om forfatterneÅse Kogsbøll er sekretariatschef i Unipension. Hun er uddannet cand.jur. i 1977, har 25 års undervisningserfaring i navnlig skatteret og i forsikrings- og pensionsrelaterede emner og har skrevet flere artikler om disse emner. Igennem sin karriere – i teori såvel som i praksis – har hun beskæftiget sig med tilsynslovgivningen, skat og moms i forhold til forsikringsselskaber og pensionskasser.Jakob Hermansen er Chief Risk Officer i Unipension. Han har mange års praktisk erfaring med risikostyring, herunder compliance i bl.a. den finansielle sektor, og har udført og rådgivet om opbygning af complianceprogrammer og funktioner hos en række virksomheder. Herudover har han erfaring med udvikling og implementering af effektive forretningsmæssige processer, modeller, overholdelse af lovkrav samt forbedring af risiko og complianceinformationen til ledelse og kunder.

  • af Hans Viggo Godsk Pedersen & Anitta Godsk Pedersen
    893,95 kr.

    Få overblik over familie- og arveretten.Med Familie- og arveret får du et godt grundlag for at foretage velovervejede økonomiske dispositioner, når formuen skal placeres mellem en families medlemmer. Bogen gennemgår civilrettens grundlæggende regler om familien, herunder formueforholdet. Det omfatter særlig:Indgåelse og opløsning af ægteskabFormueforholdet mellem ægtefællerFormueforholdet mellem samlevendeForældreskabBørns formueretlige stillingArveretten og de skifteretlige regler.Hertil skitseres de tilknyttede skatte- og afgiftsretlige regler samt de internationale privatretlige regler. Bogen har omfattende henvisninger til domspraksis og er forsynet med sags-, doms-, og lovregister, hvilket gør den til et praktisk redskab, når konkrete problemstillinger skal behandles.Nyt i 8. udgaveFamilie- og arveretsområdet har i de seneste par år undergået en betydelig udvikling. Siden 7.-udgaven fra 2010 er der sket en række ændringer i lovgrundlaget, som er behandlet i denne bog. Eksempelvis er det blevet muligt for personer af samme køn at indgå ægteskab, det er blevet nemmere at opnå umiddelbar skilsmisse, og fra december 2013 bliver det muligt at opnå status som medmor. Derudover er der kommet ny lov om ægtefælleskifte.MålgruppeBogen vil være af interesse for advokater, revisorer og andre praktikere.Om forfatterneAnitta Godsk Pedersen er fuldmægtig, cand.jur. Hans Viggo Godsk Pedersen er professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet.

  • af Steen Rønsholdt
    348,95 kr.

    Bogen beskriver den danske kommunalret i grundtræk. Den gennemgår de tre deldiscipliner, som kommunalrettens grundlæggende retsregler normalt opdeles i. Det drejer sig for det første om det kommunale styrelsessystem, for det andet om kommunalfuldmagten og for det tredje om det almindelige statslige tilsyn med kommunerne. Forfatteren har i tilknytning til hvert afsnit angivet supplerende litteratur, som læseren let kan skaffe sig adgang til. Bogen retter sig primært mod jurastuderende på faget Forvaltningsret på bacheloruddannelsens 3. år og den er derfor opbygget, så den kan indgå i samspil med pensum i dette fag.

  • af Michael Fuchs, Gitta Trier, Troels Løvschall & mfl.
    523,95 kr.

    Køb af lægepraksis er på alle måder en stor investering, både rent økonomisk, men også når det gælder den fremtidige arbejdsglæde.Denne håndbog samler et bredt udvalg af relevant viden om køb og etablering af en lægepraksis - med det formål at hjælpe læger sikkert gennem købets mange forskellige faser.Bogen kommer blandt andet ind på:PraksisformerKultur og organisationPrisfastsættelseFinansiering og økonomistyringValg af virksomhedsformRegelgrundlag for handlerKøbekontraktenInteressentskabskontraktenOm forfatterneGitta Trier er alment praktiserende læge og har været det i 11 år i en kompagniskabspraksis, som også er en del af en samarbejdspraksis. Ud over praktisk erfaring ved eget praksiskøb, udvidelser i og ledelse af egen praksis, har hun taget en diplomuddannelse i ledelse.Michael Fuchs er selvstændig advokat i Michael Fuchs advokatfirma. Han beskæftiger sig med lægers retsforhold. Han har ligeledes bistået adskillige købere ved deres køb af almen lægepraksis, og i den forbindelse forhandlet og rådgivet ved indgåelse af købekontrakter, interessentskabskontrakter mv.Troels Løvschall virker som statsautoriseret revisor og er partner i Deloitte, hvor han har mange køberlæger som kunder. Han hjælper læger med udarbejdelse af regnskaber og løbende økonomisk og skattemæssig rådgivning, ligesom han rådgiver disse i forbindelse med køb af lægepraksis.Sten Peters arbejder som statsautoriseret revisor og er partner i Deloitte, hvor han har mange køberlæger som kunder. Han hjælper læger med udarbejdelse af regnskaber og løbende økonomisk og skattemæssig rådgivning, ligesom han rådgiver disse i forbindelse med køb af lægepraksis.

  • af T. Helmo Madsen
    777,95 kr.

    Revisormanual er opbygget som et alfabetisk opslagsværk om de vigtigste regler, satser og beløbsgrænser til brug for rådgivning inden for regnskab, skat, moms, selvangivelse og arbejdsmarkedsforhold.Manualen giver et hurtigt overblik og indeholder henvisninger til relevante love, bekendtgørelser og vejledninger. Revisormanual udkommer to gange årligt i februar og august.Revisormanual 2023-1Denne udgave indeholder som vanligt de nyeste ændringer inden for skat, moms, arbejdsmarkedsforhold, sociale forhold mv.

  • - Læren af praksis
    af B. Warming-Rasmussen, M.B. Christensen & R.H. Kristensen
    305,95 kr.

    En hjælp til at imødegå og opklare besvigelser Besvigelser i form af misbrug af aktiver og regnskabsmanipulation er et fænomen, som alle virksomheder er potentielt sårbare overfor, og som forekommer jævnligt både i Danmark og i udlandet. Besvigelserne skyldes ofte svagheder i den interne kontrol, i systemer og procedurer – eller svagheder i menneskers etik, adfærd og moral. Når skaden er sket, handler diskussionen typisk om ansvarsfordeling. Er det bestyrelsen, direktionen, controllerne eller navnlig den eksterne revisor, som burde have opdaget besvigelsen? Eller burde selskabets medarbejdere have ageret som whistleblowers? Denne bogs formål er at 1) levere nyttig indsigt i regnskabsmanipulationens psykologi og 2) illustrere de snedige teknikker, som har muliggjort besvigelserne. Det er antagelsen, at disse indsigter er værdifulde for både at forebygge og opdage snyd og svindel. Bogens to dele: I første del analyseres personen bag besvigelsen og dennes beslutningsproces. Her tages udgangspunkt i, at besvigelserne ofte udføres af en tillidsperson på en meget snedig måde. I anden del gennemgås en række danske besvigelsessager, og der gives forslag til revisionshandlinger, som kunne have opdaget besvigelsen. Bogen indeholder desuden eksempler på værktøjer og overvågningsprocedurer, kaldet arbejdspapirer, som revisor kan inddrage i sine kontroller, og som kan afsløre en forhøjet risiko for besvigelser. Målgruppe Bogen henvender sig bl.a. til revisorer og revisorstuderende. Herudover vil den være relevant for mange af selskabets stakeholdere, navnlig de interne som: selskabsledelsen, interne revisorer, controllere og medarbejdere med socialt ansvar (whistleblowers), men også de eksterne: kreditgivere, offentlige kontrolmyndigheder samt økonomiske journalister. Om forfatterne Maria Bloch Christensen er cand.merc.aud. fra Syddansk Universitet og har skrevet kandidatafhandling om revisors opklaring af besvigelser. Hun har arbejdet som revisor hos Brandt Statsautoriseret revisionspartnerselskab siden 2006. Rikke Holmslykke Kristensen er studielektor ved Syddansk Universitet og forsker i fænomenet væsentlighed i revision. Hun er uddannet statsautoriseret revisor i 2006 og har arbejdet som revisor hos KPMG i 14 år. Bent Warming-Rasmussen, ph.d., er professor i revision ved Syddansk Universitet. Han er uddannet registreret revisor og har 12 års praksis i tre landsdækkende revisionsfirmaer. Herudover er Bent Warming-Rasmussen certificeret psykoterapeut.

  • - Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand
    af Michael Gjedde-Nielsen & Hans Lykke Hansen
    980,95 kr.

    Bogen giver en detaljeret gennemgang af ABR 89 Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand, der er det juridiske grundlag for langt de fleste aftaler, der på bygge- og anlægsområdet indgås mellem arkitekter og ingeniører og deres klienter. Bogen indeholder henvisning til relevant litteratur samt praksis fra Voldgiftsretten for bygge- og anlægsvirksomhed og domstolene. Bogen gennemgår blandt andet: Rådgivningens former Ansvar for fejl og forsømmelser Honorarspørgsmål Reglerne om arkitekter og ingeniørers ophavsret Ansvar for forsinkelse Udskydelse og standsning af opgaven Tidsfrister Misligholdelse Tvisteløsning Nyt i 3. udgave 3. udgaven er udbygget med enkelte nye afsnit, ligesom der er sket en opdatering af litteratur og retspraksis. Målgruppe Bogen er nyttig for advokater, domstolsjurister, arkitekter, ingeniører og bygherrer. Om forfatterne Michael Gjedde-Nielsen og Hans Lykke Hansen er advokater og partnere i Viltoft, der er specialiseret inden for entreprise, udbud og proces.

  • - udvalgte emner
    af Dario Silic & Vibeke Vinten
    778,95 kr.

    Bogen imødekommer kommunernes behov for en opslagsbog, der tager udgangspunkt i praksis og giver overblik over udvalgte dele af både den skrevne lovgivning og de uskrevne regler.Forfatteren gennemgår en bred vifte af kommunalretlige emner. Valget af emner bygger på forfatterens mangeårige erfaring med rådgivning af kommuner i både konkrete og principielle kommunalretlige sager, herunder hans nuværende ansættelse i Kommunernes Landsforening.Emner, der behandles, er bl.a.:Det kommunale selvstyreDen kommunale styrelseslovKommunalfuldmagtsreglerneLov om kommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og kommuners og regioners deltagelse i selskaberDen kommunale reklamelovErhvervsfremmelovenUdbudsreglerneTilbudslovenStatsstøttereglerne og konkurrencelovens § 11 aKommunernes LandsforeningMålgruppeBogen henvender sig især til kommunale og regionale jurister og politikere, men den kan læses af alle med interesse for kommunalret.Bogen kan desuden anvendes i undervisning i kommunalret, f.eks. på professionshøjskoler.Om forfatterenDario Silic er sektionsleder/chefkonsulent i KL’s kontor for personale- og kommunaljura, hvor han har fagligt ansvar for kommunaljura. Han har derudover en lang erfaring fra Indenrigsministeriets Kommunalafdeling. Endvidere er han medforfatter til Kommunalfuldmagtsreglerne i praksis (Nyt Juridisk Forlag, 2004) og Kommunernes låntagning med kommentarer (Jurist- og Økonomiforbundets Forlag, 2002).Bogen har bidrag fra Vibeke Vinten, som i en årrække har været kontorchef i Kommunernes Landsforenings Juridiske Kontor, og som har undervist mange kommunale medarbejdere og politikere i kommunalret.

  • af Jørgen Ravn Elkjær & Kristian Hjulsager
    521,95 kr.

    Lær at læse og vurdere en årsrapport Årsrapporten er en af de centrale kilder til information om en virksomhed, og det er derfor væsentligt at kende årsregnskabsreglerne og regnskabsvæsenets opgaver. Denne bog er skrevet som en hjælp til ledere med overordnet ansvar for en organisations årsregnskab, men som ikke har regnskabsmæssig baggrund. Bogen giver en overkommelig og alligevel grundig indføring i årsregnskab, årsrapport og virksomhedsanalyse. Bogens 1. del beskriver de enkelte elementer i en årsrapport med fokus på virksomhedsregnskabets opbygning. Bogens 2. del handler om virksomhedsanalyse og giver eksempler på modeller og metoder, ud fra hvilke virksomhedens regnskab kan analyseres. Bogen giver en viden, som er nyttig ved f.eks.:Forhandling om f.eks. kreditgivningKøb af ejerandele i virksomhederAflønning af ledelsenÅrsrapporten som middel til at informere virksomhedens samarbejdspartnereFremskaffelse af informationer om en virksomheds økonomi, som ikke er tilgængelige i årsrapportenMålgruppe Bogen henvender sig til personer uden forkundskaber i regnskabsvæsen, der i kraft af deres job har behov for kunne vurdere, formidle – og ikke mindst varetage ledelsesansvaret for – en virksomheds årsrapport. Desuden kan bogen med fordel læses af folk, der har et vist kendskab til regnskab, da man trænes i at bruge og forstå de relevante ordvalg, metoder og begreber, der anvendes ved udarbejdelse, læsning og analyse af årsrapporter. Bogen har fokus på beslutningstagere og studerende på de videregående uddannelser. Nyt i 6. udgave Siden 5. udgave i 2008 har flere lovændringer nødvendiggjort en ny udgave af bogen. Foruden den nødvendige opdatering er der foretaget væsentlige ændringer i bogen, og flere afsnit om virksomhedsanalyse er blevet udvidet, herunder ved at inddrage flere metoder og beskrive metodernes begrænsninger. Om forfatterne Forfatterne er Jørgen Ravn Elkjær, lektor ved RUC, cand.polit., cand.merc. med revision som speciale, HD og Ph.D., og Kristian Hjulsager, kontorchef, cand.polit., redaktør af økonomiske lærebøger og censor ved de erhvervsøkonomiske uddannelser.

  • - Indledning til selskabsretten. Kapitalselskaber
    af Søren Friis Hansen & Jens Valdemar Krenchel
    693,95 kr.

    Få overblik over de forskellige typer selskabsformer og deres retlige regulering Introduktion til dansk selskabsret består af to bind: Introduktion til dansk selskabsret I. Indledning til selskabsretten. Kapitalselskaber Introduktion til dansk selskabsret II. Personselskaber, Foreninger, Fonde. Dette bind I giver et overblik over selskabsretten og en kort beskrivelse af udviklingen i selskabsretten i EU, der har afgørende betydning for dansk selskabsret, og en beskrivelse af de selskabsretlige regler, der gælder for kapitalselskaber. Bind II giver en beskrivelse af de selskabsretlige regler, der gælder for personselskaber (interessentskaber og kommanditselskaber), samt fonde, andelsselskaber og foreninger. Nyt i 4. udgave Introduktion til dansk selskabsret I er grundlæggende revideret siden 3. udgaven. Fremstillingen er baseret på selskabsloven af 2009. Alle ændringer, der er gennemført i 2013 som et resultat af evalueringen af selskabsloven, og hvor hovedparten trådte i kraft den 1. januar 2014, er indarbejdet (lov nr. 616 af 12. juni 2013). Dette gælder således eksempelvis omtale af iværksætterselskabet (IVS), der kan stiftes fra 1. januar 2014 som en variant af anpartsselskabet. Målgruppe Introduktion til dansk selskabsret er udarbejdet til brug for undervisning i selskabsret på juridiske og erhvervsøkonomiske/-juridiske uddannelser. Alle andre, der har brug for et overblik over dansk selskabsret, kan tillige have gavn af bøgerne. Knytter sig til værket Dansk selskabsret Introduktion til dansk selskabsret knytter sig til værket Dansk selskabsret, der foreløbigt omfatter: Dansk selskabsret 1, Indledning til selskabsretten Dansk selskabsret 2, Kapitalselskaber Dansk selskabsret 3, Interessentskaber Om forfatterne Søren Friis Hansen er professor i selskabsret ved Juridisk Institut, Copenhagen Business School, og har udgivet en række bøger og artikler om dansk selskabsret og skatteret samt om EU-rettens betydning for dansk ret. Jens Valdemar Krenchel er kommitteret i Realkreditrådet og er leder af dets Bruxelles-kontor. Han har udgivet en række bøger og artikler, hovedsageligt om dansk selskabsret og Corporate Governance. Begge forfattere var medlemmer af det af Erhvervsministeren nedsatte udvalg til modernisering af selskabsretten (Moderniseringsudvalget), hvis betænkning nr. 1498 (2008) ligger til grund for selskabsloven.

  • - I teori og praksis
    af Per Vagn Freytag, Bent Warming-Rasmussen, Jesper Raalskov & mfl.
    611,95 kr.

  • - kompendium
    af Anne Martha Malmgren-Hansen
    218,95 kr.

    Kompendiet tilbyder en klar og præcis gennemgang af folkeretten, dens formål og forholdet mellem folkeretten og nationale retssystemer.Folkeretten er med til at sikre stabile rammer for sameksistensen mellem stater på tværs af nationale retssystemer. Gennem eksempler fra folkeretlig retspraksis illustrerer kompendiet folkerettens virke for at opnå dette og behandler centrale emner såsom:ImmunitetStatsansvarMagtanvendelseRetsforfølgning af internationale forbrydelserMenneskerettigheder.Kompendiet har særlig fokus på løsning af folkeretlige problemstillinger i en eksamenssituation og indeholder opgavevejledninger, som kan hjælpe den jurastuderende med at udforme sin eksamensbesvarelse.MålgruppeKompendiet kan anvendes af alle universitetsstuderende m.v., der beskæftiger sig med folkeret og internationale forhold. Kompendiet er særligt relevant for jurastuderende i faget Folkeret på bacheloruddannelsen på Aalborg Universitet, Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Århus Universitet, da kompendiet er udarbejdet på baggrund af pensum i faget ved disse uddannelsesinstitutioner.Om forfatterenAnne Martha Malmgren-Hansen er ansat som jurist hos Borgerrådgiveren i Københavns Kommune og underviser ved Københavns Universitet i fagene Folkeret og Individets grundlæggende rettigheder.

  • af Anne Louise Bormann & Ib Hounsgaard Trabjerg
    1.484,95 kr.

    Bogen indeholder en gennemgang af retspraksis med referater af væsentlige afgørelser, navnlig af nyere dato. Bogen forholder sig til de fortolkningsspørgsmål, loven giver anledning hertil, herunder de spørgsmål, hvorom der er uenighed i litteraturen, og de punkter med hensyn til bl.a. vederlagskrav og nye særejeformer, hvor lov om ægtefællers økonomiske forhold vil have betydning for fortolkning af arveloven.Bogen er ajourført med ny retspraksis og litteratur frem til juni 2017. Endvidere er bogen ajourført med de ændringer af loven, der er en følge af den nye lov om ægtefællers økonomiske forhold (som erstatter lov om ægteskabets retsvirkninger), og som træder i kraft den 1. januar 2018.

  • af Lars Ramhøj
    665,95 kr.

  • - Kompendium
    af Aqbal Amiri
    238,95 - 253,95 kr.

    Salgstekst kommer snart.

  • af Morten Langer & Nicole Offendal
    834,95 kr.

    Et samlet værk om bonus- og incitamentsordninger.Denne bog er en praktisk håndbog, der giver overblik over problemstillingerne i relation til incitamentsordninger – et område, som er i rivende udvikling, og som bliver stadig mere kompliceret. Bogen gennemgår relevante spørgsmål om HR, ansættelses-, selskabs- og skatteret og har bl.a. fokus på følgende emner:Hvornår er det relevant at yde andet end fast løn?Valget mellem forskellige aflønningsordningerImplementering af bonus- og incitamentsordningerÆndring/afvikling af løbende ordningerSærlige forhold i fratrædelsessituationen I bogen samtænkes både jura, HR og den praktiske implementering af ordningerne, og bogen medtager mange eksempler fra domspraksis, som er vigtige for den retlige vurdering af ordningerne. Herudover giver bogen praktiske råd og forslag til indhold i ordningerne. Målgruppe Bogen henvender sig både til advokater på advokatkontorerne og til advokater, jurister og andre personer, der beskæftiger sig med HR-jura i det private erhvervsliv. Om forfatterne Morten Langer er advokat og partner hos advokatfirmaet Norrbom Vinding. Han har særlig fokus på individuelle ansættelsesforhold, f.eks. direktørforhold, fratrædelsesaftaler, bonus og incitamentsprogrammer, markedsføringsloven samt konkurrence- og kundeklausuler og har i over 20 år rådgivet private og offentlige virksomheder om disse specialeområder. Herudover er han uddannet mediator, er en meget anvendt foredragsholder og ekstern lektor på Københavns Universitet. Nicole Offendal er advokat og partner hos advokatfirmaet Norrbom Vinding. Hun har særlig ekspertise inden for den individuelle ansættelsesret, herunder direktør- og ansættelseskontrakter, bonus- og incitamentsordninger, fratrædelsesaftaler, masseafskedigelser, international ansættelsesret, erhvervsbegrænsende klausuler samt virksomhedsoverdragelser og har i 15 år rådgivet om disse emner. Herudover underviser hun i forskellige fora og har bl.a. skrevet bogen ”Internationale ansættelsesforhold".

  • af Knud Waaben ved Lars Bo Langsted
    557,95 kr.

    Knud Waabens klassiske værk, der dækker strafferettens specielle del, udkommer nu i en 6. udgave, revideret af Lars Bo Langsted.Værket indgår i en serie på to bøger, som tilsammen giver et godt overblik over strafferetten. Strafferettens specielle del gennemgår emnerne:Forbrydelser mod liv og legemeForbrydelser mod den personlige frihedSeksualforbrydelserForbrydelser i familieforholdFormueforbrydelserAlmenfarlige forbrydelserFredskrænkelserÆrekrænkelserForbrydelser vedrørende dokumenter, mærker og pengeFalsk forklaring, erklæring, anklage m.v.Bogen er i 6.-udgaven ajourført i overensstemmelse med de ganske omfattende ændringer, der er sket på området såvel retligt som samfundsmæssigt, ikke mindst indenfor computerteknologien og udbredelsen af internettet, siden Knud Waabens udgave fra 1999 – med lovændringer, retspraksis og litteratur indtil januar 2014.MålgruppeBøgerne henvender sig primært til jurastuderende ved universiteter, men de er desuden velegnede for praktikere – f.eks. forsvarsadvokater og ansatte ved anklagemyndigheden, i ministerier og ved domstolene – som ønsker en grundlæggende og præcis gennemgang af strafferetten.Om forfatterneKnud Waaben var en af Danmarks store skikkelser inden for strafferet. Han var professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet 1959-91 og formand for Straffelovsrådet 1971-95. Han skrev en række lærebøger og andre værker, fortrinsvis om strafferetlige emner. Inden sin død i 2008 bad han Lars Bo Langsted om at videreføre sine lærebøger i strafferet.Lars Bo Langsted er professor ved Juridisk Institut, Aalborg Universitet, hvor han har været ansat siden år 2000. Han har specialiseret sig i økonomisk kriminalitet, ledelsesansvar, rådgivningsansvar og regulering af de liberale erhverv. Han har et omfattende forfatterskab inden for især erstatnings- og strafferet og en årelang undervisningserfaring i bl.a. strafferet, erstatningsret, rådgivningsansvar og revisoransvar. Herudover har han bl.a. været medlem af Justitsministeriets udvalg om økonomisk kriminalitet og datakriminalitet, og af Procesbevillingsnævnet, afdelingen for appeltilladelser, ligesom han benyttes som voldgiftsdommer.

  • - en lærebog om afgifter
    af John Engsig, Erik Dekov, opdateret af Mette Juul & mfl.
    701,95 kr.

    Sådan sikrer du en korrekt opgørelse af afgiftstilsvar og afgiftsgodtgørelse.Denne bog giver en grundlæggende beskrivelse af reglerne om moms, energiafgifter og lønsumsafgift.Samtidig beskrives sammenhængen - og synergien - mellem de tre afgiftsområders regelsæt med fyldige referencer til et stort antal afgørelser og dommeBogen gennemgår bl.a.:Momsreglerne ved både national og international handel,Klagesystemet og afregningsreglerEn række energiafgiftslove med omtale af gældende satser og mulighed for afgiftsgodtgørelse,Reglerne om lønsumsafgift - herunder hvilke aktiviteter der forpligter til betaling af lønsumsafgift,Hvordan virksomheden skal opgøre lønsumsafgift.Nyt i 4. udgaveBogen er opdateret, så den tager udgangspunkt i lovgivningen pr. 1. januar 2014 for de tre afgiftsområder.MålgruppeMoms – Energi – Lønsum er velegnet til undervisningsbrug. Desuden kan bogen hjælpe praktikere i erhvervslivet med at sikre en korrekt opgørelse af afgiftstilsvar og afgiftsgodtgørelse efter de forskellige afgiftslove.Om forfatterneErik Dekov har dels arbejdet i Told- og Skattestyrelsen, dels i revisionsbranchen som partner - først hos Deloitte og senere hos Ernst & Young og er nu momskonsulent hos FSR/danske revisorer.John Engsig er cand. jur., har været ansat som lektor ved Aalborg Universitet og er nu gået på pension.4. udgaven er opdateret af cand.jur. Mette Juul og Lars Gosvig, Senior Manager, Ernst & Young. Mette og Lars har arbejdet med moms og afgifter i en årrække og har rådgivet danske og udenlandske virksomheder om moms- og afgiftsforhold.