De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Karnov Group

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - virksomhed og regulering
    af Henrik Barner Christiansen m.fl.
    1.728,95 kr.

    Bogen er en generel og tværgående beskrivelse af pengeinstitutternes forretning og regulering, og indeholder en vurdering af de regler og vilkår, som pengeinstitutternes ledelser og medarbejdere virker under. Bogen giver samtidig et indblik i Finanstilsynets erfaringer med institutterne i praksisBogen er en håndbog for ledelsesmedlemmer og medarbejdere og andre, der beskæftiger sig med pengeinstitutforhold eller som søger nærmere kendskab hertil, fx studerende, journalister og regnskabsbrugere.

  • af Ruth Nielsen & Ulla Neergaard
    1.177,96 - 1.376,95 kr.

  • - Forebyggelse og håndtering af divergerende rolleforventninger og rollestressorer
    af Bent Warming-Rasmussen, Jesper Marqaurt, Jesper Raalskov & mfl.
    448,95 kr.

    Denne bog beskæftiger sig med effektiviseringen af controller-funktionen med særligt fokus på håndtering af divergerende forventninger og rollestress.Mindsket rollestress øger controllerens mulighed for at være fokuseret, effektiv og efficient, hvilket øger mulighederne for at være værdiskabende for organisationen. Bogen giver controlleren og selskabsledelsen en forståelsesramme at navigere efter i praksis for at begrænse og undgå rollestress.

  • af Ruth Nielsen
    1.268,95 kr.

    Bogen er en kommentar til lov om forbud mod forskelsbehandlingpå arbejdsmarkedet, der forbyder forskelsbehandling på arbejdsmarkedet på grundaf race, hudfarve, alder, religion, tro, politisk tilhørsforhold, seksuelorientering, handicap, national, social og etnisk oprindelse.

  • af Jesper Fabricius
    1.709,95 - 1.958,95 kr.

    Salgstekst og endelig pris kommer senere.

  • af Henrik Steffensen, Jan-Christian Nilsen, Lykke Skødt & mfl.
    3.278,95 kr.

    Lovkommentaren giver et overblik over de mange ændringer af loven, inkl. den seneste meget store ændring af loven i 2015. Herunder gives et bud på forståelsen og fortolkningen af de nye regler, som netop er vedtaget, og som trådte i kraft i 2016. Lovkommentaren indeholder også den nyeste praksis og afgørelser fra Erhvervsstyrelsen samt regnskabskontrollen.Der har været rigtigt mange ændringer til årsregnskabsloven siden dens vedtagelse i 2001 – f.eks. i 2004, 2006, 2008, 2015 og senest i 2018, der indeholdt 82 ændringer. Siden 2001 er loven ændret 34 gange. Udviklingen i lovgivningen er overordnet set gået i to retninger; større og mere komplicerede krav til børsnoterede virksomheder og færre krav til mindre virksomheder.Bogen indeholder, ud over kommentarer til de enkelte lovbestemmelser, kommentarer til alle relevante bekendtgørelser, herunder bestemmelserne om indberetning af årsrapporter, der har været i hastig udvikling, IFRS-bekendtgørelsen, Delårsrapportbekendtgørelsen og den nye overgangsbekendtgørelse til lovændringen i 2015.Nyt i 8. udgaveDenne udgave er udbygget med en del ny viden i forhold til grænsefladerne mellem selskabslovgivningen og regnskabslovgivningen, f.eks. inden for koncerninterne virksomhedssammenslutninger. Kommentarerne til reglerne om virksomhedssammenslutninger er tillige væsentligt udbygget i forhold til Erhvervsstyrelsens vejledning om virksomhedssammenslutninger fra 2018.MålgruppeÅrsrapporten er et nyttigt redskab for virksomheder og regnskabsmedarbejdere, der udarbejder årsrapporter, samt for revisorer og andre rådgivere.

  • - Se også ISBN 978-87-619-1962-5
    af Peter Fauerholdt Thommesen & Jakob Juul
    1.318,95 kr.

    Voldgiftsret er en samlet fremstilling af dansk voldgiftsret efter voldgiftsloven af 2005.Bogen behandler blandt andet spørgsmål om:hvilke sager der kan behandles ved voldgiftvoldgiftsaftalens vedtagelse, fortolkning og ugyldighedvoldgiftsaftalens retsvirkningervoldgiftsrettens etablering og sagsbehandlingforholdet mellem voldgiftsretten og domstoleneanerkendelse og fuldbyrdelse af voldgiftskendelsentilsidesættelse af voldgiftskendelseBogen inddrager nyeste rets- og voldgiftspraksis i Danmark, Sverige og Norge

  • af Søren Bergenser
    1.028,95 kr.

    Ledelsesansvaret – ansvaret for medlemmer af bestyrelseog direktion – har i de seneste år haft en tiltagende interesse og praktiskrelevans.Også i forhold til de erhvervsdrivende fonde, hvorunderder forvaltes betydelige virksomheder og værdier, har der i de seneste år væreten række sager og dermed større offentlig interesse.Ledelsesansvaret i erhvervsdrivende fonde er enspecialdisciplin, idet erhvervsdrivende fonde er underlagt særlige regler afvæsentlig betydning for ledelsens forhold og dermed bedømmelsen af ledelsenserstatningsansvar. Reguleringen af de erhvervsdrivende fonde har markanteforskelle sammenlignet med reguleringen af kapitalselskaber.

  • - Med henblik på at øge interessen for og værdien af virksomhed
    af FSR
    213,95 kr.

    En lang række danske virksomheder står over for et generationsskifte inden for de nærmeste år. Dels på grund af ejerens alder, men også fordi globalisering, ændrede markedsforhold mv. stiller øgede krav til virksomhedens ledelse og størrelse, hvilket i sidste ende kan få betydning for ejerskabet af virksomheden. Mange virksomheder vil muligvis ikke kunne sælges, fordi de ikke besidder de karakteristika, virksomhedskøbere efterspørger. Hermed taber virksomheden værdi. Andre virksomheder kan muligvis sælges - men kun efter en lang og slidsom salgsproces - og ikke nødvendigvis med det optimale resultat.Salgsmodning er udtryk for de handlinger og tiltag, der gennemføres i en virksomhed med henblik på at fremme muligheden for et succesfuldt salg af en virksomhed. FSRs Rådgivningsudvalg har med støtte fra FSRs Studie- og Understøttelsesfond ladet udarbejde to notater om salgsmodning – dels en introduktion målrettet revisorers kunder dels en mere detaljeret gennemgang målrettet revisorer og studerende.Forfatterne er Søren Nørbjerg, statsautoriseret revisor, og professor Thomas Plenborg.

  • af Christian V. Petersen & Thomas Plenborg
    1.018,95 kr.

    Formålet med denne bog er at give læseren et indblik i, hvordan regnskabsanalysen kan anvendes af beslutningstagere i forhold til analyseopgaverne værdiansættelse, kreditvurdering og præstationsaflønning.Bogen er inddelt i tre dele. Første del præsenterer en række modeller inden for værdiansættelse, kreditvurdering og præstationsaflønning. Endvidere beskrives datagrundlaget for regnskabsanalysen. Anden del gennemgår finansielle nøgletal til belysning af rentabilitet, vækst og risiko. Tredje del fokuserer på datakvaliteten i årsrapporten og indeholder en diskussion af begrebet ´god regnskabskvalitet´. Desuden analyseres regnskabsposterne:· indtægter,· immaterielle og materielle anlægsaktiver,· leasing,· hensatte forpligtelser,· udskudt skat og· pensionsforpligtelsermed henblik på at afdække økonomiske konsekvenser for forskellige typer af regnskabsbrugere.Bogen henvender sig til praktikere som fx økonomi- og finansmedarbejdere, aktieanalytikere, corporate finance afdelinger, pengeinstitutter, realkreditinstitutter, direktioner og bestyrelser. Bogen anvendes desuden som lærebog på højere læreanstalter.Forfatterne er lektor Christian Vriborg Petersen og professor Thomas Plenborg, der begge er ansat ved Institut for Regnskab og Revision på Copenhagen Business School.

  • af Morten Samuelsson
    938,95 kr.

    Bogen er en kommentar til lov om forsikringsformidling.Siden forsikringsmæglerloven fra 1999 er reglerne om forsikringsformidling ændret flere gange. Implementeringen af EU’s direktiv om forsikringsformidling fra 2002 medførte omfattende ændringer i de regler, der gælder om forsikringsmæglere og om banker og andres formidling af forsikringer. I 2007 skete der væsentlige ændringer i reglerne om provision til forsikringsmæglere.Bogen indeholder en stillingtagen til de dele af lovgivningen, som kan give fortolkningstvivl. Derudover finder du en gennemgang af de gældende regler under hensyn til retspraksis og Finanstilsynets og Erhvervsankenævnets afgørelser.

  • - introduktion til reglerne om transport af gods
    af Per Vestergaard Pedersen
    2.028,95 kr.

    -

  • - Ansvarslæren
    af Birgit Feldtmann & Lene Wacher Lentz (på grundlag af Lars Bo Langsted)
    633,95 kr.

    Waabens klassiske værk om strafferettens almindelige del udkommer nu i revideret og opdateret form Nyt i 7. udgave Denne udgave bygger videre på de grundige kapitler om strafferettens almindelige del fra de tidligere udgaver og fokuserer i særdeleshed på at supplere kapitlerne med et menneskeretligt perspektiv. Bogen indeholder desuden flere illustrerende eksempler på strafferetlige problematikker end sine forrige udgaver, en opdatering af domspraksis samt en nænsom, sproglig modernisering. Bogen er ajourført med lovgivning, domspraksis og retslitteratur frem til december 2023. Kort inden sin død i 2008 overdrog Knud Waaben retten til sine tre lærebøger i strafferet til Lars Bo Langsted, som efterfølgende har udgivet to udgaver af Strafferettens almindelige del, hvor den seneste, 6. udgave, udkom i 2015. Bogen blev her omdøbt til »Waaben strafferettens almindelige del«. Med denne 7. udgave har Lars Bo Langsted overdraget bogen til sine to kolleger fra Aalborg Universitet, Birgit Feldtmann og Lene Wacher Lentz. I meget præcis og koncentreret form gennemgår Strafferettens almindelige del bl.a. følgende centrale emner: Straffeteorier Forbrydelsen Den strafferetlige lovanvendelse Objektive straffrihedsgrunde Tilregnelse Forsøg Medvirken International strafferet og dansk straffemyndighed Målgruppe Bøgerne henvender sig både til jurastuderende ved universiteter og til praktikere – f.eks. ved anklagemyndigheden, i ministerier og ved domstolene – som ønsker en grundlæggende og præcis gennemgang af strafferetten. Om forfatterne Birgit Feldtmann er professor, Dr.jur. ved Juridisk Institut, Aalborg Universitet, hvor hun forsker i strafferet og strafferettens sammenspil med folkeret og menneskerettigheder. Birgit er bl.a. medlem af Politiklagerådet og en del af bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder, og hun har bl.a. forsket i strafferetlig jurisdiktion og strafferetshåndhævelse til søs. Birgit er en del af forskningsgruppen Punitive Turn ved AAU, der analyserer alle straffelovens ændringer siden 1980. Lene Wacher Lentz er lektor, ph.d. ved Juridisk Institut, Aalborg Universitet, hvor hun forsker i IT-kriminalitet og digital efterforskning. Lene er tidligere anklager. Hun var med ved etableringen af Det Uafhængige Tilsyn med Bevismidler i 2022 og er nu medlem af Justitsministeriets Strafferetsplejeudvalg. Lene er en del af forskningsgruppen Punitive Turn ved AAU, der analyserer alle straffelovens ændringer siden 1980.

  • af Morten Langer & Nicolai Hesgaard
    1.198,95 kr.

    Endelig pris og salgstekst kommer senere.

  • - Se nu ISBN 9788761941305
    af Frederik Waage
    755,95 kr.

    Med et større antal fiktive eksempler demonstrerer bogen hvordan forfatningsretlige problemer kan identificeres og løses Bogen er en samling af tekster, øvelsesopgaver og materialer der tilsigter at give læseren et overblik over den danske statsforfatning, ligesom bogen bidrager til en belysning af den mere praktiske side af forfatningsretten. Faget er omfattende og det indbefatter både danske og internationale retskilder. Ikke desto mindre anvendes den sædvanlige juridiske metode når man løser forfatningsretlige problemstillinger. Og det er et klassisk råd på studiets 1. år, at den juridiske metode bedst skærpes gennem løsningen af et hav af øvelsesopgaver.Med et større antal fiktive eksempler demonstrerer bogen hvordan forfatningsretlige problemer kan identificeres – og løses – med udgangspunkt i navnlig grundloven og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Bogens tekster og opgaver kan ses som et supplement til de lærebøger der i øvrigt benyttes i de forfatningsretlige fag på de fire danske jurauddannelser.MålgruppeTeksterne og opgaverne i bogen retter sig mod studerende på den juridiske bacheloruddannelse og mod andre der efterspørger en indføring i forfatningsretten samt øvelse i juridisk problemløsning på dette retsområde. Bogen kan benyttes som forberedelse til semestrets undervisning i de forfatningsretlige fag og som arbejdsredskab under eksamensforberedelsen på de forskellige uddannelser. Om forfatterenFrederik Waage er dr.jur. og fagansvarlig for fagene forfatningsret og civilproces ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet. Han har arbejdet med forfatningsret i praksis som embedsmand og advokat og er forfatter til disputatsen Det offentlige som procespart.

  • - skatteregler i praksis
    af Jane Karlskov Bille, Morten Hyldegaard Jensen & René Moody Nielsen
    638,95 kr.

    Denne praktiske håndbog om indretning og strukturering af virksomheden kommer nu i en ny og opdateret 4. udgave! Omstrukturering – skatteregler i praksis, 4. udgave behandler et evigt aktuelt spørgsmål, nemlig hvordan man skal indrette og strukturere sin virksomhed og koncern, både i forbindelse med løbende drift og afståelse. Rent praktisk beskrives det, hvordan en virksomhed omdannes til et selskab, og de efterfølgende muligheder for at etablere og omstrukturere en koncern gennemgås. Bogen er tænkt som en praktisk guide, og hvert kapitel følges op med typiske eksempler, en tjekliste, en tidsplan og henvisninger til relevante lovparagraffer. Der er taget udgangspunkt i de skattemæssige problemstillinger og udfordringer, men der er også blevet plads til en beskrivelse af selskabsretlige samt revisions- og regnskabsmæssige forhold og problemstillinger. Bogen kommer bl.a. omkring følgende emner: Omdannelse af personlig virksomhed Aktieombytning Spaltning Tilførsel af aktiver Fusion GenerationsskifteNyt i 4. udgaveDenne nye udgave indeholder en opdatering med nyeste praksis og lovændringer. Derudover indeholder den et nyt afsnit i kapitel 1 om omgåelsesklausulen i ligningslovens § 3, da det er en bestemmelse, man som rådgiver bør være opmærksom på, når det planlægges at lave omstruktureringer i flere step. Bogen er opdateret med materiale til og med maj 2023. MålgruppeBogen henvender sig til alle faggrupper, som professionelt arbejder med omstruktureringer.Om forfatterneRené Moody Nielsen har været ansat ved Landbrug & Fødevarer siden 2021. René har tidligere været ansat ved skatteforvaltningen i Aarhus kommune, SKAT, Videncentret for Landbrug, Deloitte samt ved SEGES. René er uddannet skatterevisor og har bestået en Master i Skat. Morten Hyldgaard Jensen – er ansat i Skatteankestyrelsen siden 2021. Morten har arbejdet med skatteret siden 1995 både i Skattestyrelsen og som advokat. Morten er uddannet HA jur. og cand.jur. Jane K. Bille har været ansat ved Landbrug & Fødevarer siden 2021. Jane har været afsat i skatteafdelingen ved SEGES i 2007-2020 og tidligere fra 1997-2002. Jane har i flere omgange arbejdet i advokatbranchen. I 2005 erhvervede Jane den juridiske ph.d.-grad med afhandlingen ”Skattemæssig succession ved generationsskifte i levende live og ved død”.

  • af Henrik Karl Nielsen
    648,95 kr.

    Denne bog omhandler fratrædelsesaftaler, hvorved et ansættelsesforhold afsluttes eller vilkårene for lønmodtagernes fratrædelse fastlægges.Emnet er ikke afgrænset af en bestemt lov. Det er afgrænset af et udpluk af lovbestemmelser, der kan være relevante for fratrædelsessituationen.Bogen gennemgår reglerne for brug af aftaler i stedet for opsigelser. Forholdet til ferie, fritstilling, fratrædelsesgodtgørelse og forskelsbehandling behandles. Bogen behandler også overvejelser, der skal gøres i forhold til loyalitetspligt, konkurrence- og kundeklausuler, a-kasse og skat.MålgruppeBogen er et arbejdsredskab for enhver, der arbejder med arbejdsret og ansættelsesret, herunder advokater, HR-medarbejdere og faglige organisationer samt arbejdsgiverforeninger.Om forfatterenHenrik Karl Nielsen (f. 1969) er advokat, PhD og partner hos Koch / Christensen Advokatfirma. Han er forfatter til en række bøger og artikler inden for bl.a. områderne ansættelses- og arbejdsret, EU-ret og international menneskeretsbeskyttelse.

  • - ret og rammer
    af Martin Lavesen & Lars Økjær Jørgensen
    808,95 kr.

    Mediation – ret og rammer, 3. udgaveMediation er – i modsætning til retssagsbehandling – en frivillig proces, hvor en neutral tredjeperson, en mediator, hjælper personer eller virksomheder i konflikt til selv at nå frem til tilfredsstillende løsninger gennem en særlig procesledelse. Mediation har i de sidste 20 år haft en positiv udvikling som konfliktløsningsmodel i Danmark.Mediation er i dag et reelt alternativ til den mere traditionelle behandling af konflikter. Derfor bør særligt mediator, men også mediationens andre aktører, kende til mediationens retlige og etiske grænser. Der er ikke lovgivet om mediation, men der er en vifte af lovregler og andre regelsæt, der er relevante ved mediation.Bogen beskriver de mange forskellige regler, der kan have berøring med mediation, heraf både vedrørende mediationens tilrettelæggelse og gennemførelse, men også de omkringliggende begrænsninger i form af krav til god mediationsskik, uafhængighed, fortrolighed og efterfølgende fuldbyrdelse af den aftale, som ofte er resultatet af mediationen.Nyt i 3. udgaveDenne udgave af bogen udkommer 10 år efter anden udgaven. Der er derfor foretaget en ajourføring af stoffet, indarbejdet ny relevant praksis og tilføjet henvisning til ny litteratur. Bogen indeholder endvidere et kapital med status på mediation anno 2022.MålgruppeBogen henvender sig til jurister og andre, der beskæftiger sig med mediation, men den kan læses af alle med interesse for mediation. Det anvendte sprog gør bogen læsevenlig ­– også de steder hvor juridiske emner behandles.Om forfatterneLars Økjær Jørgensen og Martin Lavesen er begge advokater og mediatorer.

  • - Se eventuelt 9788761911018
    af Bo von Eyben
    1.248,95 kr.

    Specielle forældelsesreglerBogen omhandler alle gældende regler om forældelse af fordringer uden for forældelsesloven. Denne lovs regler gælder kun, hvis ikke andet er bestemt, og det er det i en række love på flere områder, hvoraf de vigtigste er:Erstatningsordninger – især om arbejdsskadesikring, patienterstatning og produktansvar Forsikring (krav i anledning af forsikringsaftaler) Transportlovgivningen – især om vej- og søtransport Krav i anledning af overtrædelser af konkurrenceretlige regler Skatte- og afgiftskrav, herunder reglerne om gældsinddrivelse EU-retlige krav om tilbagebetaling af tilskud og ulovlig statsstøtteHertil kommer regler i lejelovgivning, sociallovgivning, immaterialretslovgining, straffeloven m.v.For alle reglerne gælder, at de ikke hidtil er blevet behandlet indgående i litteraturen på de enkelte områder.Nyt i 2. udgaveBogen fremtræder som 2. udgave af bogen ”Forældelse II” fra 2005, men hovedparten af den er nyskrevet, da de fleste specialregler om forældelse blev ændret væsentligt i forbindelse med gennemførelsen af forældelsesloven. Desuden blev nye regler indført ved samme lejlighed (f.eks. i arbejdsskadesikringsloven og i skatteforvaltningsloven), og senere er yderligere specialregler kommet til (f.eks. om konkurrenceretskrænkelser og om gældsinddrivelse). Transportlovgivningens regler blev derimod ikke ændret, således at der her at er tale om en ajourføring af fremstillingen.Overalt i fremstillingen inddrages den nyeste retspraksis – og om forsikring tillige praksis fra Ankenævnet for Forsikring.Forholdet til forældelseslovenDe fleste specialregler regulerer ikke forældelsen udtømmende, og der opstår derfor spørgsmål om supplering og udfyldning med de almindelige regler i forældelsesloven. Hvis specialreglen ikke selv tager stilling hertil, gælder der en formodning for en sådan udfyldning, men denne formodning brydes, når særlige forhold gør sig gældende. Et hovedproblem ved analyse og fortolkning af specialreglerne er derfor, i hvilket omfang og på hvilken måde denne udfyldning skal ske. Et hovedtema i bogen er således analyser af, om særlige forhold gør sig gældende ved fortolkningen af de enkelte særregler, og i hvilket omfang de fører til begrænsninger i udfyldning med de almindelige regler.MålgruppeDa bogens emnekreds spænder meget vidt, henvender den sig ikke kun til generalister i retssektoren (advokater, domstole m.v.), men også til praktikere på en lang række specialområder, herunder især forsikring, skatteforvaltning og transportsektoren. Nogle af specialreglerne har endvidere særlig interesse for fagforeninger, kommuner, erhvervsvirksomheder og de myndigheder, der administrerer de ordninger, hvor der findes specialregler om forældelse.Om forfatterenBo von Eyben var – indtil sin pensionering i 2017 – professor i formueret ved Københavns Universitets juridiske fakultet. Han har i en årrække beskæftiget sig med reglerne om forældelse af fordringer, senest med udgivelsen i 2019 af 2. udgave af ”Forældelse efter forældelsesloven af 2007”. Den foreliggende bog supplerer denne fremstilling, således at bøgerne tilsammen dækker den samlede regulering af forældelse i dansk ret.

  • - tekster og opgaver
    af Jøren Ullits
    306,84 kr.

    En introduktion til forvaltningsretten med relevante øvelsesopgaver og lovsamlingSigtet med denne bog er at give jurastuderende en oversigtlig introduktion til forvaltningsretten, der i begyndelsen kan opleves som et meget stort og uoverskueligt retsområde. Det er håbet, at denne bog kan bidrage til at ”samle trådene”. Bogen er inddelt i 5 kapitler. Kapitel 1 introducerer retsområdets centrale lov, forvaltningsloven, der også indeholder en kort omtale af reglerne om brug af data mv., mens kapitel 2 bygger videre med en overordnet omtale af de såkaldte forvaltningsretlige grundsætninger. De efterfølgende kapitler indeholder forskellige typer af fokusopgaver. Kapitel 3 indeholder opgaver med fokus på de forvaltningsretlige sagsbehandlingsregler, mens temaet for opgaverne i kapitel 4 er hjemmel og prøvelse. Kapitel 5, som også er bogens sidste, indeholder opgaver med blandede problemstillinger. Sidst i bogen er der bilagt en lovsamling.MålgruppeBogen henvender sig primært til jurastuderende, men er relevant for alle der ønsker en overskuelig og oversigtlig introduktion til forvaltningsretten og mulighed for at arbejde praktisk med forvaltningsretten gennem løsning af bogens mange virkelighedsnære opgaver.Om forfatterenBogen er skrevet af Jøren Ullits, der er adjunkt i forvaltningsret ved Syddansk Universitet , hvor han endvidere er fagansvarlig for bachelorfaget Forvaltningsret og kandidatfaget Digital forvaltningsret. Han har en juridisk ph.d.-grad fra Københavns Universitet/Center for Informations- og Innovationsret og forsker til daglig i digital forvaltningsret.

  • af Britt Vonger
    548,95 kr.

    Når der skal digitaliseres arbejdsgange, skal det ske med respekt for de forvaltningsretlige og databeskyttelsesretlige regler. Når en jurist rådgiver et projekt, forudsætter det kendskab til spillereglerne i projekter. Når en juridisk fejl skal forebygges, kræver det en grundlæggende forståelse af, hvorfor fejl opstår.En række af de opgaver, som en kommunal jurist skal løse, kræver at juristen tilegner sig kompetencer ud over de rent faglige. Opgaverne kræver også et tæt samarbejde mellem kommunernes jurister og de ansatte i fagforvaltningerne, i it-afdelingen og i økonomiforvaltningen.Bogen introducerer nyttige metoder, som fx brug af enkle procesværktøjer, projektorganisering, business-cases og forskellige metoder til forebyggelse af fejl. Forfatteren giver også eksempler på klassiske opgaver for en kommunal jurist set fra nye vinkler, fx konsulentopgaver, rådgivning i konkrete sager og undervisning. Bogen indeholder forfatterens egne erfaringer, og erfaringer fra jurister i andre kommuner, blandt andet København, Aarhus og Faxe.Bogen indeholder også gode råd fra juristens kunder – hvad enten kunden er en projektleder, facilitator eller fagchef.2. udgaveDenne udgave indeholder nye kapitler om samskabelse, innovation, digitalisering og juristen som oversætter af meningen bag reglerne, og et afsluttende kapitel om juristen i fremtiden.MålgruppeBogen er skrevet til kommunalt ansatte jurister og deres ledere. Bogen er også relevant for ansatte i de myndigheder, der fører tilsyn med kommunerne – særligt i Social- og Indenrigsministeriet, i Ankestyrelsen og hos ombudsmanden.Om forfatterenBogens forfatter Britt Vonger er juridisk chefkonsulent i Gentofte Kommune. Før det har hun arbejdet i KOMBIT som chefjurist og i KL’s juridiske afdeling. Hun har tidligere skrevet ”Kommunerne og statsstøttereglerne – en praktisk guide”, artiklerne ”Begrebet samskabelse i en forvaltningsretlig kontekst” og ”Grænserne for fuldt digitaliseret sagsbehandling”, og er medforfatter til bøgerne ”Juridisk risikostyring i kommuner” og ”Kommunale aktieselskaber”.

  • af Lone Mai Truelsen
    1.088,95 kr.

    Bogen, der med få ændringer udgør forfatterens ph.d.-afhandling, indeholder en redegørelse for og analyse af tinglysningens retsvirkninger.Fremstillingen indeholder en generel introduktion til det danske tinglysningssystem og redegør nærmere for tinglysningssystemets oprindelse og udvikling samt redegør overordnet for de regler, der gør sig gældende ved tinglysning af rettigheder over fast ejendom.

  • af Peter Møgelvang-Hansen, Lennart Lynge Andersen & Anders Ørgaard
    938,95 kr.

    Gældsbrevsloven er en af de klassiske, formueretlige love på line med aftaleloven og købeloven. Den har betydning for en række juridiske dispositioner, og loven har bestået sin prøve ved, at den kun er ændret få gange siden 1935.Forfatterne er professor Lennart Lynge Andersen, professor Peter Møgelvang-Hansen samt professor Anders Ørgaard.

  • - en praktisk guide
    af Britt Vonger
    598,95 kr.

    Bogen gennemgår statsstøttereglerne med brug af eksemplerfra danske kommuner og kommuner i andre europæiske lande, for at gøre detlettere at ”oversætte” reglerne til en kommunal virkelighed. Bogen har denyeste afgørelser fra Kommissionens praksis med, herunder blandt andet enafgørelse fra juni 2017 om støtte til lokale danske sportsforeninger tilforeningsfitness og en tysk sag om støtte til et ”youth hostel” i Berlin fra maj2017.Bogen tager også højde for Kommissionens meddelelse ombegrebet statsstøtte, og en ændring af gruppefritagelsesforordningen fra juni2017, der blandt andet udvider anvendelsesområdet i forhold til støtte tilhavne- og lufthavnsinfrastruktur.

  • - De største ændringer
    af Lars Kiertzner & Niklas Tullberg Hoff
    618,95 kr.

    Ændringerne af rammerne for revisorer i 2016 er de største i ”mands minde” – og herunder klart større end de to seneste ændringer i henholdsvis 2003 og 2008.Bogen er overordnet todelt: Den første del omhandler ændringerne for virksomheder af interesse for offentligheden, mens den anden og største del omhandler revisorloven m.v. og dermed er bredt relevant.

  • - Human Rights Due Diligence and Home States Duty to Protect against TNCs
    af Kristian Torp & Hans Nikolaj Amsinck Boie
    668,95 kr.

    The book addresses the issue of corporate respect for human rights by examining if and how states are obligated to ensure that corporations originating from their jurisdiction respect human rights when they operate abroad.This book is the publication of the authors prize assignment written at Aarhus University as part of the 2016 Max Sørensen Prize Assignment in international law. The assignment was awarded a gold medal.Bogen er skrevet på engelsk.

  • af Ole Terkelsen
    858,95 kr.

    Bogen giver en udførligindføring i folkerettens retskildemæssige betydning i Danmark. I bogen beskrivesog analyseres samspillet mellem regler af dansk og international oprindelse,herunder i hvilken udstrækning folkeret skal inddrages i retsanvendelsen, og ihvilke tilfælde folkeretten ikke kan indgå.Bogen, som erforfatterens ph.d.-afhandling, henvender sig til såvel praktikere somuniversitetsansatte med interesse for forholdet mellem folkeret og dansk ret.Ole Terkelsen eransat som adjunkt ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet.

  • - en håndbog for ejerledere
    af Kim Pedersen
    718,95 kr.

    Bogen er en værktøjskasse med rammebetingelser for generationsskifter skrevet af en praktiker til brug for virksomhedsejere.Ved at læse bogen kan ejerlederen få et overblik og gode råd i forhold til relevante temaer, som f.eks. strukturering af virksomheden inden overdragelsen, fastsættelse af virksomhedens værdi og finansiering af generationsskiftet. Endvidere kommer vi rundt om forberedelsen og gennemførelsen af et ejerskifte, hvor hele familien tænkes ind. Målsætningen er at inspirere virksomhedens ledelse og bestyrelsesmedlemmer til at forberede gode ejerskifter og give et bud på, hvorledes dette arbejde gribes an.