Bøger udgivet af Forlaget Arena
-
149,50 kr. Når det hele er for sent, hvad gør vi så? Hvad stiller vi op med klimasorgen? Hvordan kan vi tale sammen, og hvordan kan vi drømme om andre fremtider? Blå koral: tys tys dollar er Peter-Clement Woetmanns ømme, poetiske og absurde drama om tidens kriser, eksistentiel angst, politisk apati og mulige nye forbindelser med naturen og omverden. I bogen udfolder Woetmann en monolog fra bunden af havet, et beckettsk skænderi mellem mor og datter, der venter på vaskemaskinereparatøren, som aldrig dukker op, og en række sange om nye former for hengivelse. Peter-Clement Woetmann (f. 1985) er uddannet fra Forfatterskolen og har skrevet flere digtsamlinger og teaterstykker, heriblandt Heldigvis er skoven blevet væk (Borgen, 2005), Bag bakkerne, kysten (Kronstork, 2017) og Til mine brødre (Arena, 2019). Han har i 2015 modtaget Morten Nielsens Mindelegat for sit litterære virke og i 2019 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.
- Bog
- 149,50 kr.
-
- #2 Omsorg og forsorg og #3 Palæstina
98,95 kr. Tidsskriftet "Vi er mange" udkommer nu på Forlaget Arena. Der er er gået et stykke tid siden det første nummer #1 Optøjer så dagens lys. Til gengæld er der denne gang tale om hele to nye numre i ét: #2 Omsorg og forsorg OG #3 Palæstina – et dobbeltnummer. Det er redigeret af "Vi er manges" redaktion, formgivet af Louise Sidenius og med tekster af: Fine Gråbøl, Paul B. Preciado, Lars Skinnebach, Mahmoud Darwish (oversat af June Dahy), Houria Bouteldja, Michella Lykkeby Jensen, Luka Holmegaard og Signe Raunkjær Holm, Andreas Amdy Eckhardt-Læssøe, Hans Otto Jørgensen, Maya Abu al-Hayyat (oversat af Naja Bjørnson), Franco Basaglia, Gilles Deleuze (oversat af Peter Borum) og Jean Genet (oversat af Morten Chemnitz).Tidsskriftet koster 100 kr. og kan bestilles hjem i enhver boghandel.
- Bog
- 98,95 kr.
-
- to uddrag
178,95 kr. Forfatter, trykker og transaktivist Lou Sullivan skrev dagbog hele sit liv. Hans skrift er energisk og umiddelbar, temperamentet rastløst og optimistisk. Han skriver om at søge nydelse og forbindelser. Om sex, samtidens rockmusik, sin familie, sine venner og om glæderne og besværet ved at være en transkønnet bøsse i 1970’erne og 80’ernes USA. Dette udvalg følger Sullivans to puberteter. Vi møder ham som teenager, Beatles-fan og aspirerende beatnik i familiehjemmet i Milwaukee. Og igen som ung voksen på vej gennem de sexologiske klinikkers labyrintiske udredningsprocesser og ind i San Franciscos bøssemiljø.Bogen har efterord af forfatter Luka Holmegaard.Lou Sullivan (1951-1991) var trykker, sekretær, aktivist og forfatter til en langrække af tekster om transkønnedes liv og forhold. I 1987 stiftede han FTM, en gruppe for transmænd. Han skrev dagbog fra han var 10 år gammel til han døde af AIDS-relaterede sygdomme som 39-årig.Luka Holmegaard (f. 1990) er forfatter. Han har blandt andet udgivet essayhybriden Look om tekstil og beklædning, og digtsamlingen Havet i munden.Lou Sullivans dagbøger er den anden bog i forlagets serie af litterære dagbøger fra det 20. århundrede. ARENA DAGBØGER præsenterer forfatterskaber, hvor dagbogen af forskellige grunde står centralt. Side om side med hverdagens optegnelser står lysende sætninger om dødelighed, seksualitet, drømme og modstand.
- Bog
- 178,95 kr.
-
- Dagbog fra en indlæggelse
178,95 kr. Cytomegalovirus er den franske fotograf og forfatter Hervé Guiberts bidende og forpinte dagbog fra en indlæggelse på et parisisk hospital i 1991. På et tidspunkt, hvor han er ved at miste synet og bliver bevidst om sin forestående død, bliver dagbogen et stærkt vidnesbyrd om, hvordan hverdagen med en terminal sygdom opleves med al dens smerte, frygt og øjeblikke af fryd og klarsyn. Hvordan opretholder man sin værdighed, når kroppen sætter ud? Guibert insisterer på at være mere end patient i mødet med de forskellige plejere og nægter at gå til operationsstuen i hospitalets kittel. Cytomegalovirus er et vigtigt dokument fra aids-epidemiens historie og en rørende og original læseoplevelse.Hervé Guibert (1955-1991) var fotograf, journalist og forfatter. Han var hiv-smittet og døde som 36-årig efter et selvmordsforsøg. Han efterlod sig mere end tredive værker. På dansk er tidligere udkommet Til den ven der ikke reddede mit liv (1993) og Vild med Vincent (2023).Bogen har efterord af C.Y. Frostholm.
- Bog
- 178,95 kr.
-
98,95 kr. Lars Skinnebach er en bog om Lars Skinnebachs forfatterskab, skrevet af Mikkel Krause Frantzen, skribent ved Dagbladet Information og Ph.d.-stipendiat ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Lars Skinnebachs digtning er uomgængeligt en af de mest markante i dansk samtidslitteratur. Monografien bevæger sig kronologisk gennem forfatterskabet. Undervejs indkredses en række af dets vigtigste greb og tematikker: læserhenvendelsen og det vrede digterjeg, de upersonlige følelser, misbrug i og af sproget, den radikalt-økologiske tænkning, paranoia.ARENA MONOGRAFI er en ny serie af monografier om dansk samtidslitteratur, som redigeres af Tue Andersen Nexø og Elisabeth Friis. Med denne serie ønsker forlaget Arena at bidrage til udviklingen af den kvalificerede samtale om nyere, dansk litteratur.
- Bog
- 98,95 kr.