Bøger udgivet af Det aarhusianske forlag Herman & Frudit
-
218,95 kr. DIGT & SÆTNING er en personlig og kritisk bog om skrevne ord i aktion. Ti essays, der kredser om skriftdigtning, men også psykiatri, diagnoser og skuddrabene på Aarhus Universitet i 1994 – om Peter Laugesen, Friedrich Hölderlin, Signe Gjessing, Johann Gottlieb Fichte, Harald Voetmann, Ingeborg Bachmann, Sarah Kane, Paul Celan, Jean Genet, Refaat Alareer. Om sonetter, Inger Christensen, Bjørn Rasmussen og Harald Voetmann. Om Ursula Andkær Olsen og Johann Sebastian Bach. Om Jørgen Michaelsen, kakerlakker og viralskrift. Om Jonas Georg Christensens billedskrift. Om Henrik Francis Thomsen og Per Aage Brandt og om poesimaskiner, Raymond Queneau, AI, ChatGPT, algoritmer og Klaus Høeck.Med skrift kan verden forandres. Den kan blive mindre menneskelig. Men også smukkere, mere omsorgsfuld, sanselig og sårbar.
- Bog
- 218,95 kr.
-
188,95 kr. De steder hvor jeg blev født« er en debutdigtsamling af August Bovin Boberg. Digtsamlingen kredser om faderskab. Om at være søn og blive far. Om en peyoterejse i Mexico med faren og om den helt særlige, nærmest kosmiske omsorg for det nyfødte barn, om hengivelsen og den totale forsigtighed, og om de løsrevne eksplosioner af angst i alting.August Bovin Bobergs enkle digte er luftige, nærmest upåfaldende i deres musikalske lethed – båret af en renhjertet søgen efter et åbent felt, et mulighedsfelt for, hvad det vil sige at være far.»De steder hvor jeg blev født« er en bog om opbrud i sindet, om bevidsthedsudvidelser, om sindevinde, der måske er forbundne, men blæser gennem det lille, mørke og bøjelige skelet, der er én selv. August Bovin Boberg (f. 1991) er uddannet fra Forfatterskolen.
- Bog
- 188,95 kr.
-
165,95 kr. Men jeg gør aldrig andet end at sanse, der er en samling af intime og ærlige, sansende digte. Det er en sprudlende og nær poesi om at blive til og om at føle sig fanget af en utilstrækkelighed i relationen til sig selv og andre. Her fabuleres over tilstande af uomgængelig sorg, spirende lyst og seksuel rådvildhed, og det gøres med afsæt i påsken, med dens referencer til først døden og det fatale svigt, men senere også håbet og genopstandelsen. Digtene kredser om en evig bevægelse gennem Aarhus. En bevægelse, som tager os med op og ned ad den stejle Viborgvej, hvor tiden føles fængslende fastfrosset. En bevægelse ned til byen og alt det levende. En bevægelse langs Åen og dens mange forliste forhold. En bevægelse gennem livet. Her fremskrives fine og sensible, men på samme tid rå og brutale fremstillinger af køn, sex og krop, og den generelle fremstilling af livet i ungdommen skildres som levende, naiv og frustrerende.
- Bog
- 165,95 kr.