Bøger af Tore Leifer
-
213,95 kr. VELSMAGENDE COCKTAILS GARNERET MED GODE HISTORIER.En veloplagt og rigt illustreret bog om vidunderlige klassiske cocktails og deres historier. Cocktailhistorie er kulturhistorie og verdenshistorie, og bogen kommer vidt omkring: fra Caribiens sukkerrør og slaveri over Singapores luksushotel Raffles til Frankrig, hvor en gal (eller genial?) læge transplanterede abetestikler til rigmænd med drømme om evigt liv.I 2016 og 2017 præsenterede P1 Eftermiddag Cocktailtimen. De populære cocktailhistorier bliver nu samlet i en skøn bog. 52 cocktails i alt – det er én om ugen i et helt år, hvis man vil prøve dem alle sammen. Grev Negroni, manden bag cocktailen af samme navn, blev advaret mod at drikke flere end 20 om dagen, det samme gør vi.Det er en samling af klassiske cocktails, nogle af dem næsten glemt, men altid med den gode historie om, hvordan den blev til, er blevet berømt eller omfortolket af senere tider. Cocktailopskrifter og -historier er samlet og nedfældet af Radioavisens Karen Nielsen i samarbejde med P1 Eftermiddags Tore Leifer.
- Bog
- 213,95 kr.
-
238,95 - 289,95 kr. På pladser og torve står rytterstatuerne af vores konger som romerske kejsere. Monumenter og buster bliver revet ned og ødelagt over hele verden, ligesom det skete for Nero og Caligula. Vores måneder har latinske navne. På stjernehimlen over os lyser Venus, Jupiter og de andre romerske guder som vores solsystems planeter. De græske dramaer om Medea, Elektra og Antigone bliver igen og igen sat op på vores teatre. Unge digtere skriver oven på de klassiske myter.På Capitol i Washington (opkaldt efter tempelhøjen i Rom) ligger USA’s kongres med sin græske facade og romerske kuppel, og i København ligger domhuset, slotskirken og domkirken som græsk-romerske templer. Vores sportsklubber har navne som Hellas og Sparta, og De Olympiske Lege er en moderne drøm om antikkens idræts- og kropsideal. Vores sprog er fuldt af græske og latinske ord, og vores tanker om verden og vores plads i den ville ikke være de samme uden Sokrates og Platon. Også biologien, lægekunsten, botanikken og geografien hviler på vores arv fra de gamle grækere og romere. Og populærkulturen ville ikke være den samme uden Gladiator, Troja, Spartacus, Ben Hur og den lille, gæve Asterix.Chr. Gorm Tortzen og Tore Leifer tager os med til antikken – og med ud i vores hverdag. Antikken er i os og omkring os hele tiden.Bogen udgives i samarbejde med Golden Days, og er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2021, som har antikken som tema.Tore Leifer, født 1964, er cand.mag. og arbejder til daglig som programmedarbejder og studievært i DR’s P1. Chr. Gorm Tortzen, født 1951, er cand.mag. og lektor emeritus i de klassiske fag på Helsingør Gymnasium og Københavns Universitet. Begge har en række bogudgivelser bag sig og lang erfaring i at formidle kulturhistorie gennem deres virke.
-
- København i coronaens tid
248,95 kr. Billedserien i ISOLA er en ganske præcist afgrænset tidskapsel fra foråret 2020. Den 11. marts om aftenen blev Danmark lukket ned. Med et slag var vi alle fanget og alene i verden. Næste morgen mødte arkitekturfotografen Jens Lindhe et København, som på en nat var blevet tømt for liv. Bygningerne var der, men menneskene og den larmende trafik var væk. Med et slag var vi alle fanget og alene i verden. Nu var storbyens ellers livlige byrum med et slag forvandlet til en slags øde teaterscenografi. Dér hvor dagligdagens bulder og stress normalt tegnede bybilledet, trådte nu byens ”kulisser”, arkitekturen, uforstyrret frem.Med essay af Tore Leifer og digt af Morten Søndergaard. ”Jeg har altid holdt af ordet ”samfund” i dets sproglige enkelhed. Samfund er, at vi har fundet sammen. Det er samliv mellem mennesker. ”Samfund” har haft betydninger som samvær og sammenkomst, forbindelse og sammenhæng, forening og selskab, fællesskab og harmoni.Som bikuben eller myretuen har vores travle byer været selve billedet på det menneskelige samfund. Fulde af aktivitet, fulde af samvær, fulde af liv.Men pludselig blev byen tom. Pludselig viste vi bedst vores samfundssind ved at isolere os fra samfundet. Menneskene var der selvfølgelig stadig, et sted, i skjul – dem, der ikke var flygtet til deres sommerhuse.Men de sad oppe i deres lejligheder og ventede, de vovede sig ikke ud. Byen stod alene tilbage.”Fra Tore Leifers essay ”Byen uden mennsker – I venten på at det bliver tid” ”Verden er en anden.Verden er forandret.Vi vil aldrig glemme det vi står midt i nu.Verden er ny og nu.”Fra Morten Søndergaards digt ”Vi rus”
- Bog
- 248,95 kr.
-
158,95 kr. Ny bog viser en række fænomenale arkitekttegninger af københavnske bygninger – og giver indblik i, hvorfor den danske hovedstad er så gennemdesignet. Mange, der besøger København, bemærker, hvor gennemdesignet byen er – ikke bare restauranter, butikker og de danske møbelklassikere, men også hele byrum, hvor bygninger og gadeinventar går op i en højere enhed. Med bogen ”Byen på Tegnebordet - Drawing a city” – og en udstilling af samme navn fra 25/3 til 15/11 2021 – inviterer Københavns Museum os ind i maskinrummet hos dem, der over en 100 år lang periode tegnede meget af det København, vi kender i dag. Få bl.a. historien om Den Hvide Kødby, den præmierede Enghavepark, det kæmpe rensningsanlæg Lynetten, de ikoniske sporvogne og de mere ydmyge pissoirer. Udgangspunktet er en helt enestående samling af arkitekturtegninger mm: Stadsarkitektens tegningssamling på 180.000 tegninger – en samling, som tilmed er ukendte for de fleste. Bogen er rigt illustreret med nogle af de bedste arkitekturtegninger fra København gennem tiderne og fotos af det gamle København. Men også af byen lige nu med den anerkendte fotograf Jens Markus Lindhes monumentale fotografier. Forord ved Louise Jacobsen og tekster af Stefanie Høy Brink og Regitze Lindø Westergaard. Desuden temaartikler der indkredser tegnestuens virke: Otto Käszner beskriver udviklingen i stadsarkitektens funktion, mens Claus M. Smidt tager os forbi otte meget forskellige stadsarkitekter, der hver satte deres præg på byen. Svend Haller Baggesen skildrer, hvordan tegningsarkivet var et uundværligt arbejdsredskab ved både ombygninger og nybyggeri. Tore Leifer perspektiverer, hvordan bygninger, skabt med ét formål for øje, får nyt liv, når deres funktion ændres. Endelig beskriver Camilla van Deurs, hvad stadsarkitektens rolle er i dag, og hvilken indflydelse denne har haft på byens rum før og nu. Med sine mange hidtil upublicerede arkitekturtegninger og nye by fotos er bogen den oplagte gave til alle, der interesserer sig for København og for byens design.
- Bog
- 158,95 kr.
-
75,95 kr. I 1957 ankom en ung ungarer til København, som én af de mange flygtninge, der dengang blev modtaget med åbne arme. Over de næste årtier opbyggede pianisten og dirigenten Tamás Vetó (f. 1935) en af de mest betydningsfulde og indflydelsesrige karrierer i efterkrigstidens danske musikliv, blandt andet men slet ikke kun på Det kongelige Teater i København og Den Jyske Opera i Aarhus, spændende fra 1960‘ernes grænseoverskridende ny musik til Den Jyske Operas skelsættende Wagner-opførelser.Men Tamás Vetós historie handler ikke kun om en temperamentsfuld og kompromisløs indvandrers succesfulde integration i dansk kulturliv. Den handler før det også om en lille dreng fra det bedre ungarske borgerskab, der bliver drevet på flugt fra sit hjemland og må slå sig ned og skabe sig en tilværelse i et fremmed land.Tore Leifer (f. 1964) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet cand.mag. i musik-, film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og har længe været ansat ved Danmarks Radio, hvor han har beskæftiget sig med musik, kunst og kultur. Tore Leifer står bag bogen "Livet på spil" om den store ungarsk-danske dirigent Tamás Vetó.
- E-bog
- 75,95 kr.
-
208,95 kr. Tore Leifer og Anja Gram har atter slået sig sammen, denne gang i en bog, der indeholder fire historier af den franske eventyrforfatter Charles Perrault.Underholdende højtlæsningsbog med flotte, stemningsfulde og sjove illustrationer, der underbygger historierne.DR-radiovært, kulturjournalist og forfatter Tore Leifer har gendigtet den franske eventyrfortæller PERRAULTs historier med målgruppen i øjenhøjde.
-
388,95 kr. Tore Leifer og Anja Gram har atter slået sig sammen, denne gang i en bog, der indeholder seks historier af den franske eventyrforfatter Charles Perrault.Underholdende højtlæsningsbog med flotte, stemningsfulde og sjove illustrationer, der underbygger historierne.Redaktør, kulturjournalist og forfatter Tore Leifer har gendigtet den franske eventyrfortæller Perraults historier med målgruppen i øjenhøjde.Anja Gram er børnebogsillustrator med humor og sans for detaljer. Hun er uddannet mode- og kostumedesigner og er optaget af historiske kostumer og eventyrfortællinger. Anja Gram har bl.a. illustreret DRONNINGERÆKKEN samt MÜNCHHAUSEN Baronens (næsten) sande eventyr.I samme serie: MÜNCHHAUSEN Baronens (næsten) sande eventyr
- Bog
- 388,95 kr.
-
- Baronens (næsten) sande eventyr
138,95 kr. Kan man virkelig flyve på en kanonkugle?Et festfyrværkeri af historiske løgne ...Er Baron von Münchausen fuld af løgn i de eventyr, som Tore Leifer har samlet og omskrevet til denne bog? Eller kan man virkelig flyve på en kanonkugle?DR-radiovært, kulturjournalist og forfatter Tore Leifer har bearbejdet (og føjet lidt til) nogle af Baron von Münchhausens usædvanlige og ret usandsynlige eventyr.Anja Gram er børnebogsillustrator med humor og sans for detaljer. Hun er uddannet mode- og kostumedesigner og er optaget af historiske kostumer og eventyrfortællinger. Baron von Münchhausen fortæller i teksten historierne til sine børnebørn - men den sande baron havde slet ingen overlevende børn, så selv iscenesættelsen af Münchhausens løgnehistorier er det pure opspind.Smukt og velformuleret - og med målgruppen i øjenhøjde.
-
- Erindringer fra mit liv som musiker og komponist
248,95 kr. I EFTERKLANG fortæller komponisten Fuzzy om et spændende og begivenhedsrigt liv som musiker, komponist og menneske.Vi kommer ind i Fuzzys liv på det tidspunkt, hvor han har bestemt sig for at blive komponist. Efter en mislykket periode på seminariet er han blevet smidt ud. Til gengæld har han spillet meget – især dansemusik og jazz – og bliver optaget på Musikkonservatoriet med en betydelig erfaring som musiker. Hans beretninger fra Københavns musikalske natteliv er munter læsning.Komponisten Per Nørgård bliver Fuzzys mentor, lærer og ven, og vi får en varm og engageret beretning om denne helt afgørende del af Fuzzys liv og hertil om livet på konservatorierne i København og Aarhus – og et meget aktivt liv som alsidig komponist. Film, teater og tv bliver Fuzzys foretrukne virkefelter. Han arbejder bredt med mange genrer fra elektronisk musik, film- og teatermusik og til decideret ’partiturmusik’ – og hans fortællinger vil blive læst med interesse af såvel de umiddelbart implicerede som af de mange, der er kommet i berøring med Fuzzys spændende og mangfoldige verden.Fuzzys erindringer er dansk musikhistorie og kulturhistorie gennem næsten 80 år.Bogen er gennemillustreret i farver.
- Bog
- 248,95 kr.