Bøger af Torben Valdbjørn Rasmussen
-
283,95 kr. Bygningsreglementet, BR10, indeholder skærpede bestemmelser om indeklima. Det betyder, at bygninger skal udføres, så det sikres, at radon indendørs ikke overstiger 100 Bq/m3. Skærpelsen følger Verdenssundhedsorganisationen WHO's anbefalinger. Denne SBi-anvisning 233 om radonsikring indeholder en vejledning i, hvordan man opbygger klimaskærmen mod jord og tætner mod indtrængning af jordluft. Anvisningen gør også rede for sammenhængen mellem radonindtrængning, radon i indeluften, ventilation og energiforbrug i en bygning. En række illustrerede eksempler viser, hvordan klimaskærmen mod jord kan opbygges, og hvordan tæthed mod indtrængning af jordluft etableres i udvalgte bygningsdele. Desuden vises, hvordan tæthedsplanet mod jord overføres til bygningens tæthedsplan over terræn. SBi-anvisning 233 gælder også for bygninger udført efter BR15 og BR18, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 270, Måling af Radon i bygninger, der redegør for radonproblematikken og anviser metoder til måling af radon i bygninger. Anvisningen henvender sig til både bygherrer, projekterende og udførende.
- Bog
- 283,95 kr.
-
314,95 kr. SBi-anvisning 247 omhandler radonsikring af eksisterende bygninger.Anvisningen giver eksempler på, hvordan indtrængning af radon reduceres, så man efterlever anbefalingerne i Bygningsreglement 2010 (Erhvervs- og Byggestyrelsen, 2010).Eksemplerne er baseret på tiltag, som anvendes i dag. Der er dog stadig behov for, at byggebranchen og materialeleverandører udvikler og afprøver nye løsninger, som er lette at anvende i eksisterende bygninger.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 232, Radon - kilder og måling (Rasmussen & Wraber, 2010), der mere fyldestgørende redegør for radonproblematikken og anviser metoder til måling af radon i bygninger, samt SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger, (Rasmussen, 2010), der beskriver anvendelsen af tre principper, som kan benyttes i nye bygninger.
- Bog
- 314,95 kr.
-
188,95 - 298,95 kr. SBi-anvisning 229, Byggematerialer med asbest, er et katalog over kendte asbestholdige byggematerialer, der har været anvendt i dansk byggeri i perioden fra ca. 1900 til 1990. Anvisningen henvender sig til bygningsejere, byggeriets rådgivende og projekterende parter samt udførende entreprenører og håndværkere. Anvisningen kan også anvendes som lærebog.
-
248,95 kr. SBi-anvisning 245 beskriver de grundlæggende bygningsakustiske begreber vedrørende lydisolering og principper for udbredelse af lyd i bygninger samt vurdering og måling af lyd i henhold til krav i Bygningsreglement 2010, kapitel 6.4, Akustisk indeklima.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Anvisningen udgør det teoretiske grundlag i en serie af SBi-anvisninger om lydisolering af bygninger og er knyttet til SBi-anvisning 237, Lydisolering mellem boliger – nybyggeri, SBi-anvisning 243, Lydisolering mellem boliger – eksisterende byggeri, samt SBi-anvisning 244, Lydisolering af klimaskærmen, der alle giver praktiske eksempler på byggetekniske løsninger til lydisolering af bygninger.Anvisningerne henvender sig til projekterende, byggevareproducenter og entreprenører i byggebranchen og kan anvendes som lærebog ved byggetekniske uddannelser.
- E-bog
- 248,95 kr.
-
188,95 kr. Denne SBi-anvisning 228 behandler håndtering af asbestholdige materialer i bygninger iht. blandt andet Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1502 af 21. december 2004 om asbest og At-vejledning C.2.2. Læseren får den faglige indsigt, der er nødvendig til at vurdere og udføre en arbejdsopgave i bygninger med asbest på en sikker og sundhedsmæssig forsvarlig måde. Anvisningen giver et overblik over gældende lovgivning og vejledninger på området, ligesom metoderne til bestemmelse af asbest beskrives sammen med retningslinjerne for korrekt prøvetagning, indkapsling, forsegling, nedrivning og deponering af asbestholdige materialer.Anvisningen er knyttet til SBi-anvisning 229, Byggematerialer med asbest, der er et katalog over kendte asbestholdige materialer, som kan findes i danske bygninger. SBi-anvisning 228 og 229 afløser til sammen SBi-anvisning 153, Asbestholdige materialer i bygninger, fra 1986.Anvisningen henvender sig til bygningsejere, byggeriets rådgivende og projekterende parter samt udførende entreprenører og håndværkere. Anvisningen kan også anvendes som lærebog.
- E-bog
- 188,95 kr.
-
108,95 - 198,95 kr. Energibestemmelserne i bygningsreglementerne, som trådte i kraft 1. januar 2006, har ført til en skærpet opmærksomhed på klimaskærmens lufttæthed. Denne SBi-anvisning 214 indeholder en vejledning i, hvordan man opbygger en lufttæt klimaskærm. Anvisningen gør ligeledes rede for sammenhængen mellem lufttæthed, energiforbrug og indeklima i en bolig. Den illustrerer, hvordan man etablerer det såkaldte tæthedsplan og omtaler metoder til måling af klimaskærmens lufttæthed. I en række illustrerede eksempler vises hvordan tæthedsplanet etableres i udvalgte bygningsdele og, hvordan tæthedplanet overføres mellem bygningsdele. Anvisningen henvender sig til både projekterende og udførende.
-
- SBi-anvisning 270
198,95 kr. SBi-anvisning 270 redegør for sundhedsrisikoen ved radoneksponering og beskriver, hvordan radonindholdet i en bygnings indeluft måles og beregnes som estimeret årsmiddelværdi.Den estimerede årsmiddelværdi benyttes til at dokumentere, at en bygning opfylder bygningsreglementets krav, og bruges endvidere til at vurdere radoneksponeringen i forhold til det nationale referenceniveau.Anvisningen dækker radonmåling i boliger og andre bygninger, fx kontorer, skoler og institutioner. Den henvender sig til bygningsejere, bygherrer, projekterende og brugere af bygninger. Desuden henvender anvisningen sig til alle med interesse for at måle, vurdere og dokumentere radonindholdet i indeluften.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger og SBi-anvisning 247, Radonsikring af eksisterende bygninger.
- E-bog
- 198,95 kr.
-
298,95 kr. SBi-anvisning 270 redegør for sundhedsrisikoen ved radoneksponering, og beskriver hvordan radonindholdet i en bygnings indeluft måles og beregnes som estimeret årsmiddelværdi. Den estimerede årsmiddelværdi benyttes til at dokumentere, at en bygning opfylder bygningsreglementets krav og bruges endvidere til at vurdere radoneksponeringen i forhold til det nationale referenceniveau.Anvisningen dækker radonmåling i boliger og andre bygninger, fx kontorer, skoler og institutioner. Den henvender sig til bygningsejere, bygherrer, projekterende og brugere af bygninger. Desuden henvender anvisningen sig til alle med interesse for at måle, vurdere og dokumentere radonindholdet i indeluften. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger og SBi-anvisning 247, Radonsikring af eksisterende bygninger.
- Bog
- 298,95 kr.
-
- SBi-anvisning 233
153,95 kr. Bygningsreglementet, BR10, indeholder skærpede bestemmelser om indeklima. Det betyder, at bygninger skal udføres, så det sikres, at radon indendørs ikke overstiger 100 Bq/m3. Skærpelsen følger Verdenssundhedsorganisationen WHO's anbefalinger.Denne anvisning indeholder en vejledning i, hvordan man opbygger klimaskærmen mod jord og tætner mod indtrængning af jordluft. Anvisningen gør også rede for sammenhængen mellem radonindtrængning, radon i indeluften, ventilation og energiforbrug i en bygning.En række illustrerede eksempler viser, hvordan klimaskærmen mod jord kan opbygges, og hvordan tæthed mod indtrængning af jordluft etableres i udvalgte bygningsdele. Desuden vises, hvordan tæthedsplanet mod jord overføres til bygningens tæthedsplan over terræn.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 232, Radon – kilder og måling, der redegør for radonproblematikken og anviser metoder til måling af radon i bygninger.Anvisningen henvender sig til både bygherrer, projekterende og udførende.
- E-bog
- 153,95 kr.
-
- Regler, identifikation og håndtering
298,95 kr. Denne anvisning behandler håndtering af asbestholdige materialer i bygninger iht. blandt andet Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1502 af 21. december 2004 om asbest og At-vejledning C.2.2. Læseren får den faglige indsigt, der er nødvendig til at vurdere og udføre en arbejdsopgave i byggeriet med asbest på en sikker og sundhedsmæssig forsvarlig måde. Anvisningen giver et overblik over gældende lovgivning og vejledninger på området, ligesom metoderne til bestemmelse af asbest beskrives sammen med retningslinjerne for korrekt prøvetagning, indkapsling, forsegling, nedrivning og deponering af asbestholdige materialer. Anvisningen er knyttet til SBi-anvisning 229, Byggematerialer med asbest, der er et katalog over kendte asbestholdige materialer, som kan findes i danske bygninger. SBi-anvisning 228 og 229 afløser til sammen SBI-anvisning 153, Asbestholdige materialer i bygninger, fra 1986. Anvisningen henvender sig til bygningsejere, byggeriets rådgivende og projekterende parter samt entreprenører og håndværkere. Anvisningen kan også anvendes som lærebog.
- Bog
- 298,95 kr.