Bøger af Tommy Heisz
-
278,95 kr. Rane Willerslev var kun 20 år, da hans nysgerrighed første gang drev ham langt ud i den sibirske ødemark. Senere fulgte en lang række andre dramatiske ekspeditioner. I Kamtjatka stod han ansigt til ansigt med en aggressiv bjørn. I 65 graders sibirsk kulde var han ved at fryse ihjel. Da den russiske skindmafia var i hælene på ham, måtte han flygte ud i tajgaen og gemme sig i månedsvis. Senere rejste han til Uganda for at møde stammen, der var kendt som ”verdens mest modbydelige folk”.Rane Willerslev vil se, hvordan verden hænger sammen, og han bevæger sig gerne helt ud til kanten for at finde ud af det. Sådan har han haft det, fra han var en ung og uprøvet antropolog, til i dag hvor han er direktør for Nationalmuseet.
- Bog
- 278,95 kr.
-
- Historien fortalt gennem 50 genstande
278,95 kr. Hvilken slags familie gemte for 5.000 år siden halve æbler så godt, at vi stadig har dem i dag? Hvad afslører guldkrus, teglsten, globusser, barnekister, om danskernes liv og tanker gennem årtusinderne?Følg med museumsdirektør Rane Willerslev, når han sammen med Nationalmuseets forskere tager os med på en medrivende rejse op gennem Danmarkshistorien.Fortællingen om danskerne handler om opfindelser, opdagelser og overraskende vendepunkter – og herfor første gang fortalt gennem de genstande, vores forfædre har efterladt os.Oplev, hvad 50 udvalgte fund og spor– fra oldtiden til i dag – afslører om fortidens fattigfolk og bedsteborgere og den stadigt skiftende verden, de både påvirkede og måtte indrette sig efter. Vi kommer tæt på konflikter og kamp for overlevelse, men også de nære dage i det Danmark, vi alle er rundede af: i familien, på gården, i byernes gader.En fascinerende fortælling, hvor Rane Willerslev og Nationalmuseets forskerhold for første gang inviterer læseren til at se på kendte og ukendte museumsgenstande, som de gør: Bærere af historien om os.
- Bog
- 278,95 kr.
-
98,95 - 233,95 kr. Kim Larsen var den mest populære sanger i Danmark nogensinde. Han skrev sange og lavede musik hele sit liv. I denne bog kan du læse om Kim Larsen. Lix: 20 Bogen tilhører serien Jeg læser. Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.
-
98,95 - 258,95 kr. Erling Haaland spiller fodbold.Han kommer fra Norge.Han scorer mange mål for sin klub Dortmund.I denne bog kan du læse om Erling Haaland.Lix: 26 Bogen tilhører serien Fakta 3.Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.
-
98,95 - 233,95 kr. Jakob Fuglsang er cykelrytter. Han er den bedste i Danmark. Han er også en af de bedste i verden. I denne bog kan du læse om Jakob Fuglsang.Lix: 19Bogen tilhører serien Jeg læser.Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.
-
98,95 - 258,95 kr. Manchester City kommer fra England. Det er en af verdens bedste klubber. Det er også en af de rigeste. I denne bog kan du læse om Manchester City.Lix: 24Bogen tilhører serien Jeg læser.Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.
-
- Bülowsgade 68 i Aarhus. En bygning, hvor historien møder nutiden.
178,95 kr. Bogen fortæller historien om det mangfoldige liv i den markante røde bygning. Bygningen blev opført som hospital for Skt. Joseph Ordenen i 1907 efter tegninger af Aarhusarkitekten Thorkel Møller. I 1971 blev bygningen købt af Aarhus Amt, som overtog driften af hospitalet, og siden holdt uddannelsesinstitutionen VUC til her. I dag huser bygningen softwarefirmaet Kiloo A/S. Det er Kiloo, der har stået bag den gennemgribende restaurering af bygningen og har taget initiativ til bogen. Den smukt illustrerede bog går i dybden med bygningens historie og den navnkundige søsterordens virke og betydning. Udgiver: KILOO og Aarhus Byhistorisk Fond
- Bog
- 178,95 kr.
-
- Et retsmedicinsk snit gennem Danmarkshistorien
139,95 - 167,95 kr. Dødens årsag er en kulturhistorisk fortælling om, hvordan danskerne gennem tiden har slået hinanden ihjel. Ved hjælp af dokumenter fra obduktioner og ligsyn bringes vi tæt på historier om aftægtsdrab, giftmord og vold. De afslører en fascinerende opfindsomhed, når det gælder om at slå ihjel, men giver os også et indblik i helt almindelige danskeres liv og daglige udfordringer.De første sager er fra begyndelsen af 1600-tallet, hvor man begynder at foretage obduktioner i forbindelse med retssager. De sidste er fra starten af 1900-tallet, hvor retsmedicinske institutter og indførelsen af statsobducenter samlede og professionaliserede retsmedicinen i Danmark. I løbet af de omkring 300 år gennemgår det danske samfund nogle dramatiske forandringer, og det samme gør retsmedicinen. Dødens årsag er 300 års true crime samlet i én fortælling.
-
233,95 kr. Japan er et land i Asien. Landet er kendt for robotter, tegneserier og meget andet. Japan har mange bjerge, men også meget store byer. Denne bog handler om Japan.Lix: 19Bogen tilhører serien Jeg læser.Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.
- Bog
- 233,95 kr.
-
- Da historiens mest dødbringende epidemi kom til Danmark
148,95 kr. Den spanske syge ramte hårdt og ubarmhjertigt og slog næsten 15.000 mennesker ihjel alene i Danmark, da den hærgede for kun 100 år siden. Frygten lurede i alle afkroge af samfundet, og sorgen lå tungt over landet. I sommeren 1918 – netop som Første Verdenskrig var ved at være forbi – spredte historiens mest dødbringende epidemi sig over hele kloden. Den spanske syge var i bund og grund kun en influenza, men den var så aggressiv og smitsom, at folk var chanceløse, når de blev ramt. Epidemien tog samlet set over 50 millioner liv, og op mod 15.000 danskere bukkede under for den ondartede influenza. For første gang fortælles nu historien om, hvad der skete, da epidemien ramte Danmark. I sporvogne og biografsale var frygten fast følgesvend. Ambulancerne kørte i pendulfart til byernes overfyldte hospitaler med nye patienter, blå i huden og rallende af hoste. Og i kapellerne måtte graverne stable kisterne for at få plads til alle de døde. Gennem en lang række øjenvidneberetninger kommer vi helt tæt på den angst, sorg og uhygge, der lå tungt over Danmark under epidemien. Vi hører om tragiske dødsfald og hårdt ramte familier, men også om de frygtløse sygeplejersker, læger og frivillige hjælpere, der kom patienter til undsætning i hele landet. Historien trækker tråde helt op til nutiden. Først for nylig fik man rekonstrueret det virus, der var årsag til epidemien. I dag er den spanske syge derfor med til at gøre forskerne og lægerne klogere på, hvad vi skal stille op, når den næste store epidemi rammer os.
-
233,95 kr. At spille på landsholdet er det største. Men kun få kommer til at opleve det. Denne bog handler om de spillere, som er på landsholdet i fodbold.De spillere, som i 2018 spiller VM for Danmark.Lix 21Bogen tilhører serien Jeg læserFrit tilgængelige opgaver til bogen.
- Bog
- 233,95 kr.
-
- Historien om Love Shop
178,95 kr. HIMMELFLUGT OG HØJDESKRÆK Den både smukke og tragiske fortælling om Love Shop, bandet bag klassikere som 'En nat bliver det sommer', 'Love goes on forever' og 'Copenhagen dreaming'. I 25-året for Love Shops debut har forfatter og journalist Tommy Heisz fulgt med bandet rundt i landet på den længste turné nogensinde. Undervejs har han talt med en lang række personer, der har fulgt bandet gennem tiden. Familie, kærester, venner, kolleger, fans og musikanmeldere bidrager alle til historien om et de mest markante bands i dansk rock. Resultatet er en uhørt ærlig musikbiografi. En fortælling om venskab og fjendskab, om død og overlevelse. Og om at turde holde fast i en drøm, også når det gør ondt. Bogen er rigt illustreret med billeder af fotograf David Bering.
- E-bog
- 178,95 kr.
-
47,95 kr. Et frodigt landskab med store skovområder, indsøer og langstrakte enge. Kæmpe bævere, der bor i hytter. Flagermus-mennesker, der fører samtaler og har sex med hinanden. Alt det sker på månen, påstår en avis i New York i 1835 – det har en astronom nemlig set gennem sit teleskop. Historien vækker stor opsigt, og der bliver solgt mange aviser i de dage. Sammen med astrofysiker og videnskabsformidler Tina Ibsen ser vi nærmere på den vilde historie om "Det store månebedrag".Værter: Tommy Heisz og Simon Kratholm AnkjærgaardGæst: Tina IbsenKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger Saxild Vild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. I foråret 1967 var publikummet på spillestedet Soho på Bakken vidner til noget helt nyt. På et hvidt lærred bag orkestret dukkede der lys, farver og former op – musikken blev ikke bare noget, man hørte, men også noget, man så på. Sammen med historiker Morten Lander Andersen og Søren Danielsen, der var lydmand i slutningen af 1960’erne, fortæller vi historien om dengang musikken så lyset; om det psykedeliske lysshow , der landede i Danmark på sin vej fra Storbritannien og USA – og forandrede den måde, man oplevede musikken og verden på. Det er også historien om 1967 som et skelsættende år og om at alle sanser skulle aktiveres. Musik og kunst blev en totaloplevelse – og de psykedeliske lys skulle lyse længe over Danmark, også mange andre steder end på scenen.Værter: Tommy Heisz og Simon Kratholm AnkjærgaardGæster: Morten Lander Andersen og Søren DanielsenKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. Niels Simonsen var bataljemaler. Han malede slag, fægtninger, fremrykninger og tilbagetrækninger under de to slesvigske krige – nogle gange helt ude ved fronten. Det var krigsreportage med penselstrøg. Nogle af de mest ikoniske malerier er lavet af ham – og ofte var den heltemodige danske soldat i centrum. Alligevel blev han efter krigsnederlaget i 1864 stort set skrevet ud af den danske kunsthistorie, blandt andet fordi han ikke var national nok, mente kritikerne. Vi ser nærmere på Niels Simonsen, på et Danmark i skred i 1800-tallet, på krigene og på fredsaftalerne sammen med kunsthistoriker Rasmus Kjærboe.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Rasmus KjærboeKlip: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
- Med kærligheden som kompas
188,95 - 208,95 kr. En fortælling om vilde naturoplevelser, kærlighed, liv og død. Den 16. december 2017 blev Uri Golman overfaldet på et marked i Gabon og stukket 10 gange med en 40 cm lang kniv. Kvinden i hans liv, Helle Løvevild Golman, kastede sig over overfaldsmanden, og sammen fik de stoppet ham. Uri mistede 4,5 liter blod og døde på hospitalet dagen efter, men blev heldigvis bragt tilbage til livet. I denne bog fortæller Helle og Uri med afsæt i den voldsomme historie om deres arbejde for verdens natur gennem en lang række ekspeditioner på alle kontinenter med kameraet rettet mod sjældne og truede dyr. Om pludselige overraskelser og farlige situationer. Om kærligheden. Og om kampen for at vende tilbage til livet – der aldrig bliver det samme, men leves fuldt ud. What You Love – You Will Protect
-
47,95 kr. John Holtum blev født i Haderslev i 1845 og rejste som ung ud i verden. Da han fik hyre i et cirkus, udviklede han sit eget nummer, som skulle gøre ham verdensberømt. Han kunne gribe en kanonkugle med de bare næver.Vi ser nærmere på den fascinerende historie om kanonkongen Mr. Holtum, og hvordan han blev modtaget, da han i 1878 endelig vendte hjem til Danmark for at optræde i Tivoli i København.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszProducer: Karen Sigrid JacobsenSpeak: Andreas Lindinger SaxildRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. I 1909 drog syv mand med skibet Alabama til Nordøstgrønland. De satte ud på en iskold ekspedition, der for flere af dem førte til forfrysninger i hænder og fødder, og som var meget tæt på at koste dem livet. Ditte Kolbæks morfar var med på ekspeditionen. Han skrev om sine oplevelser i en dagbog, som omverdenen først fik at se, da Ditte for år tilbage overtog en papkasse, som familien havde stående. Nu har hun skrevet en bog, der bygger på C.H. Jørgensens skildringer af Alabama-ekspeditionen og kaster nyt lys på et vigtigt stykke danmarkshistorie. I dette afsnit deler Ditte Kolbæk den hårrejsende overlevelseshistorie og fortæller om, hvordan det har været at have fingrene i de gamle dokumenter og bedrive familiearkæologi. Værter: Tommy Heisz og Simon Kratholm AnkjærgaardGæst: Ditte KolbækSpeak: Andreas Lindinger SaxildKlip: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
73,95 - 258,95 kr. Når der er landskamp, er der fest.Fans er klædt i rødt og hvidt.Spillerne vil gøre alt for at vinde for Danmark.I denne bog kan du læse om landskampe.Lix: 24Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.
-
47,95 kr. Et af de mest populære danske jazzbands under den tyske besættelse af Danmark var Harlem Kiddies. Bandet bestod blandt andet af tre sorte musikere og en jødisk sangerinde – og så optrådte de på en café, der paradoksalt nok hed München og som var ejet af en jøde. Sammen med jazzhistoriker Anne Dvinge fortæller vi historien om jazzbandet, der trak fulde huse under de første mørke år af besættelsen, men som også forsvandt ud af den store historie og den kollektive erindring efter krigen. Fortællingen om Harlem Kiddies er også fortællingen om racisme, antisemitisme, jazzens guldalder, modstand og eskapisme.Værter: Tommy Heisz og Simon Kratholm AnkjærgaardGæst: Anne DvingeKlip: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
73,95 - 258,95 kr. Et fabeldyr er ikke et rigtigt dyr.Det er dyr, man fortæller historier om.Man regner ikke med, at de findes i virkeligheden.I denne bog kan du læse om drager, søslangerog andre fabeldyr.Lix: 23Der findes frit tilgængelige opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk.
-
258,95 kr. Dronning Margrethe skrev danmarkshistorie, da hun i sin nytårstale 31. december 2023 meddelte, at hun ville abdicere. Denne bog hylder i tekst og billeder dronningens liv fra fødslen i 1940 til tronoverdragelsen i 1972 og mere end et halvt århundrede som regent. Den fortæller også om de store historiske begivenheder og forandringer, dronningen har været vidne til som Danmarks længst siddende, regerende monark.
- Bog
- 258,95 kr.
-
47,95 kr. I 1949 vaklede verden på kanten af krig – en krig mellem ideologier, en krig mellem Øst og Vest. Midt i dette dramatiske år, forvildede to danskere sig ind i ingenmandsland mellem Finland og Sovjetunionen – og det fik frygtelige konsekvenser. Historien om de to danskere, Gunnar og Thyra, har ligget gemt i en arkivkasse i Rigsarkivet. Vi har fundet den frem og fortæller historien sammen med koldkrigshistoriker Peer Henrik Hansen. Det er en historie, der også handler om frygt, mistillid, fjendskab, efterretningstjenester og en chokerende atombombe-sprængning.Værter: Tommy Heisz og Simon Kratholm AnkjærgaardGæst: Peer Henrik HansenKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
248,95 kr. Erindringer, historiske brudstykker og fotografier smelter sammen i denne sanserige og stemningsmættede digtsamling. Bogens scener udspiller sig blandt andet i Himmerland og i Silkeborg.
- Bog
- 248,95 kr.
-
47,95 kr. I 1940 mødes en gruppe mennesker i en lejlighed på Vesterbrogade. Under en okkult seance får de blandt andet et bord til at løfte sig fra gulvet. Det påstår de i hvert fald - og der er billeder til at bakke deres påstand op.Bag seancen står en af tidens førende fotografer, Sven Türck, der har sat sig for at bruge fotografiet til at føre bevis for paranormale fænomener. Den danske fotograf er en del af en større bevægelse. I årene omkring de to verdenskrige kommer det spirituelle og okkulte i dén grad på dagsordenen, og i den forbindelse kommer fotografiet til at spille en vigtig rolle som bevismateriale.Vi har besøg af Mette Kia Krabbe Meyer, som er seniorforsker på Det Kongelige Bibliotek og aktuel med bogen 'Danmarks første foto'.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Mette Kia Krabbe MeyerKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. Den lille ø Anholt var under Englandskrigene besat af fjenden. Englænderne havde smidt danskerne ud, befæstet byens fyrtårn og lå nu og vogtede over Kattegat. Dén plet på nationens ære kunne ikke accepteres, og derfor blev der planlagt en dansk modaktion; en invasion af øen. Hæren og Flåden skulle arbejde sammen – men det gik ikke helt godt. Faktisk gik det katastrofalt. Ingen militær plan overlever mødet med fjenden, siger vores gæst, søfartshistoriker Søren Nørby, i dette afsnit, og det passer meget godt i dette tilfælde. En del af problemet var en indgroet mistillid mellem de to værn. Soldaterne mente at flådens folk var drikfældige. Søfolkene at soldaterne var nogle pyntedukker.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Søren NørbyKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. Der opstod ofte håndgemæng, da avantgardemusikken gjorde sit indtog i begyndelsen af 1900-tallet. Helt galt gik det ved ”Øretævekoncerten” i Wien i 1913, hvor komponisten Arnold Schönberg tillod sig at udsætte publikum for atonal musik. Der blev uddelt lussinger og udfordret til duel. Koncerten var så chokerende, at bølgerne blev ved med at gå højt i årene, der fulgte.Hvad rager det os, om I lytter?” hedder en bog om avantgardemusikkens historie. Vi har besøg af bogens forfatter, historiker Mikkel Thrane Lassen, til en snak om, hvordan musikkens udtryk gennem tiden har spillet sammen med verdenshistorien.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Mikkel Thrane LassenKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. Det var et skue og et eksperiment af de helt store, da dampskibet Ryndam 2. april 1927 lagde til i Københavns Havn. Skibet udgjorde det såkaldte ’Flydende Universitet’, der siden september 1926 havde sejlet rundt på de syv verdenshave. Hundredvis af unge amerikanske studerende var med ombord og satte de byer, de ankom til undervejs, på den anden ende, også København. Og meget var på spil for de studerende og for manden bag det hele, professor James E. Lough. Det handlede om monopolet på læring, om markante kulturmøder – og om moral, for hvad kan der dog ske, når unge mænd og unge kvinder i månedsvis skal være sammen på et skib?Vi har professor Ning de Coninck-Smith i studiet. Hun er en af Danmarks skarpeste eksperter indenfor skole-, uddannelses- og universitetshistorie.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Ning de Coninck-SmithKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. I 1700-tallet udkom en stribe bøger, som advarede mod "selvbesmittelse" - det, vi i dag kalder onani. Der var ingen grænse for de elendigheder, der ville vælte ned over en, hvis man ikke kunne holde hænderne over dynen. Skørbug, sindssyge og blindhed var blot nogle af symptomerne. I dette afsnit får vi besøg af Julie Ralund, som har skrevet en bog om kvinder og onani og haft fingrene langt nede i det historiske materiale om den tabubelagte aktivitet.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Julie RalundKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Lydbog
- 47,95 kr.