Bøger af Tom Jørgensen
-
248,95 kr. Dette er 11. udgave af kunstårbogen – 101 kunstnere – der præsenterer værker af danske kunstnere på et højt kvalitetsniveau og dermed illustrerer, hvor udbredt billedkunsten er i dagens Danmark.Et af bogens formål er at vise den vibrerende danske kunstscene, som er andet og mere end det, vi kan opleve på storbyernes kunstmuseer og fancy gallerier. Kunsten lever over hele landet, og 101 kunstnere er et vidne herom.Som det hedder i bogens forord, er vi ikke hele mennesker uden noget æstetisk, noget åndeligt og kulturelt. Vi har brug for kultur til at vise os en anden måde at tænke og sanse på. Til at demonstrere den fantasi uden hvilken vi ikke kan klare dagligdagens hårde virkelighed.Denne årlige udgivelse gør det muligt for læseren, hvad enten hun er galleriejer, bestyrelsesmedlem i en kunstforening eller blot en almindelig kunstinteresseret borger, at lære kunsttalenter i alle aldre og fra alle dele af landet at kende og se, om der er et eller andet, der fanger.Bogens redaktør, Tom Jørgensen, er kunsthistoriker, anmelder ved Jyllands-Posten og redaktør af Kunstavisen samt kunstformidler, forfatter og foredragsholder.
- Bog
- 248,95 kr.
-
248,95 kr. Den danske kunstscene er mangfoldig, og kvaliteten er som altid høj. Det vidner årbogen 101 kunstnere om, når den på tværs af landet præsenterer os for det, der rør sig i kunst-Danmark anno 2021-2022.Kunstanmelder og -redaktør Tom Jørgensen har igen rejst land og rige rundt for at finde de danske kunstnere, der skal med i den populære årbog. Som altid har det været vigtigt at præsentere kunst fra hele landet, så læserne får et udsyn, der rækker ud over storbyernes lukkede kunstmiljøer. For som Tom Jørgensen skriver i bogens forord:»En af hensigterne med 101 kunstnere er at give glimrende kunstnere en platform over for læserne til at vise, hvad de dur til, for et publikum, der er ligeglade med cv’et, men som bare vil se noget god kunst. 101 kunstnere 2021/22 er som de andre årgange skabt med præcis dette formål.«I årbogen møder du alt fra malerier og akvareller over fotografier og keramik til installationer og skulpturer. De medvirkende kunstnere kommer fra alle dele af Danmark, er unge, midaldrende og ældre, og de er ofte etablerede som markante kunstnere i deres lokalmiljø. Nu bliver de præsenteret for et større publikum – hele Danmark – i folkets kunstbog: 101 kunstnere 2021/22.
- Bog
- 248,95 kr.
-
248,95 kr. Kunstårbogen viser 101 nye danske kunstnere inden for maleri, skulptur, keramik, foto og smykkekunst. Bogen indeholder et kort biografisk afsnit om hver kunstner samt et righoldigt billedmateriale. Den illustrerer hvilke kunstformer, der rører sig i tiden og er velegnet både til studier, som gave og præsenterer sig godt ved at ligge fremme med sit smukke omslag.
- Bog
- 248,95 kr.
-
198,95 kr. Dette er kunstårbogens 9. udgave, der hvert år præsenterer 101 nye kunstnere inden for dansk billedkunst, skulptur, keramik, glas og foto med biografier og kontakt-oplysninger til kunstnerne.Tom Jørgensen har været forfatter og tilrettelægger gennem alle 9 år. Tom er kunsthistoriker og anmelder ved Kunstavisen og Jyllands Posten samt kunstformidler og skribent.Bogen er rigt illustreret med kunstnernes egne værker og viser, hvad der rører sig i kunstens verden rundt om i Danmark. Det er en smuk og præsentabel bog, der vil gøre sig i ethvert venteværelse, repræsentationslokale, reception eller bare på sofabordet. Brug den som værtindegave.
- Bog
- 198,95 kr.
-
- nye kunstnere
198,95 kr. Årbogen indeholder oplysninger om 101 nye, talentfulde danske kunstnere med farverige gengivelser af udvalgte kunstværker. Bogen redigeres af kunsthistoriker og anmelder ved Jyllandsposten og Kunstavisen m.m., Tom Jørgensen. Årbogen, der er udkommet siden 2009, har således bragt 808 nye danske kunstnere frem i lyset og er det eneste bogværk, der dækker græsrødderne i dansk kunst. Bogen er en øjenåbner for kvaliteten og udviklingen hos unge danske kunstnere inden for billedkunst, skulptur, keramik og fotografi.
- Bog
- 198,95 kr.
-
223,95 kr. Dette er 13. udgave af kunstårbogen – 101 kunstnere – der præsenterer værker af danske kunstnere på et højt kvalitetsniveau og dermed illustrerer, hvor udbredt billedkunsten er i dagens Danmark.Bogens vigtigste formål er at vise den mangfoldighed, der eksisterer i dansk kunst. Man kan finde god kunst overalt, bogstaveligt talt fra Gedser til Skagen og i alle mulige afskygninger. God kunst skabt af mennesker, der brænder for sagen, og som konstantarbejder målrettet på at blive bedre. Det er disse kunstnere, denne bog gerne vil hylde.Bogen er til alle – galleriejeren, bestyrelsesmedlemmet i en kunstforening og den almindelig kunstinteresserede borger – der vil lære kunsttalenter i alle aldre og fra alle dele af landet at kende og for at se, om der er noget, der fanger.Bogens redaktør, Tom Jørgensen, er kunsthistoriker og anmelder ved Kunstavisen og Jyllands-Posten samt kunstformidler, forfatter og foredragsholder.
- Bog
- 223,95 kr.
-
- Jubilæumsudgave
198,95 kr. Dette er kunstårbogens 10 udgave og vi fejrer dermed et velfortjent jubilæum. Tom Jørgensen har med denne udgave præsenteret over 1000 nyere danske kunstnere inden for billedkunst, skulptur, keramik og fotografi med korte biografier og et udsøgt billedmateriale. Bøgerne viser, hvad der rør sig i dansk kunst og giver inspiration til andre, der har lyst til at forsøge sig i kunsten. De 101 kunstnere, der er præsenteret i jubilæumsudgaven, er omhyggelig udvalgt og illustrerer mangfoldigheden i dansk kunst i dag.
- Bog
- 198,95 kr.
-
33,95 kr. Nedslag i Børnelitteraturen 3 er den tredie artikelsamling udgivet i Center for Børnelitteraturs skriftserie. Bogen indeholder følgende artikler: Tom Jørgensen: Børnelitteraturen i skolebiblioteket - Et kulturdidaktisk perspektiv Henriette Romme Thomsen: Er det for børn? - En undersøgelse af børns holdning til og vurdering af Louis Jensens 'Hundrede historier' Emer O'Sullivan: Komparative studier i børnelitteratur Karín Lesnik-Oberstein: Definitioner på børnelitteratur og barndom Lars Bøgeholt Pedersen: Home sweet home - Harry Potter-bøgernes succes set i et kulturanalytisk perspektiv Anette Øster Steffensen: Sunde og gode bøger for ungdommen - Mathilde Groos' fortællinger 1885-1901 Nina Christensen: Indgangsvinkler til analyse af billedbøger. Formålet med udgivelsen af årbogen Nedslag i børnelitteraturforskningen er at præsentere en større, fagligt funderet og interesseret offentlighed for den nyeste nationale og internationale børnelitteraturforskning. Det er således hensigten at vise udviklingen og bredden i den danske børnelitteraturforskning, men også gennem oversættelser at introducere markante udenlandske forskere.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
268,95 kr. Den årlige kunsthåndbog er tilbage med 101 kunstnere 2024/25, hvor vi i denne omgang møder både nye kunstnere og gengangere fra hele landet, der alle har det til fælles, at de brænder for kunst.Bogen er et opslagsværk, der understreger mangfoldigheden, der eksisterer inden for den danske kunstbranche, hvad enten der er tale om keramik eller malerier, tegning eller installationer, tekstilkunst eller skulpturer. Det er kunst skabt af mennesker, der brænder for sagen, og som konstant rykker deres egne grænser og evner for at forbedre sig selv og deres kunst.Hver enkelt af de 101 kunstnere, der præsenteres i bogen sammen med deres værker, overrasker med deres på én gang seriøse og fantasifulde tilgang til det at skabe. Her er eksperimenterende fotografer og prisvidende samtidskunstnere, miljø- og menneskerettighedsaktivister, akademielever og selvlærte – og så mange flere.101 kunstnere 2024/25 er en hyldest til dansk kunst og kunstnere i alle afskygninger, og den viser, at kunsten aldrig står stille – heller ej kunstnerne selv.Bogen henvender sig til alle med interesse for kunstverdenen, uanset baggrund og faglighed, der ønsker at følge med i, hvad der rør sig i dansk kunst og blandt danske kunstnere.
- Bog
- 268,95 kr.
-
268,95 kr. Den 14. udgave af kunstårbogen – 101 kunstnere – der præsenterer værker af høj kvalitet fra danske kunstnere. Bogen illustrerer, hvor udbredt billedkunsten er i dagens Danmark.'101 kunstnere 2023/24' byder på en stor alsidighed i de kunstneriske udtryk, materialer og metoder. Kunsthåndværk, keramik, glaskunst, tekstilkunst og alverdens hybrider findes side om side med klassiske malerier og skulpturer. 101 unikke indblik i det, der tager form i kunstnernes atelierer. Et vindue ind til den mangfoldighed, der eksisterer i dansk kunst.Bogen er til alle, der vil lære kunsttalenter i alle aldre og fra alle dele af landet at kende og for at se, om der er noget, der fanger.Bogens redaktør, Tom Jørgensen, er kunsthistoriker og anmelder ved Kunstavisen og Jyllands-Posten samt kunstformidler, forfatter og foredragsholder.
- Bog
- 268,95 kr.
-
118,95 kr. Tom Jørgensens har skrevet en aktuel og let læst debatbog om billedkunstens verden. Om kunstens Parnas, om kunst og penge, snobberi og formidling, god kunst - dårlig kunst. Man bliver lidt klogere på den verden, der omgiver kunsten og må tage stilling for eller imod forfatterens synspunkter.Bogen er illustreret med friske billeder af Sanne Glissov, Kate Skjerning, Oliver Streich og David Svensson.Tom Jørgensen har et indgående kendskab til den danske kunstscene. Han er kunstanmelder på Jyllandsposten, redaktør på Kunstavisen og på "101 kunstnere" - bøgerne. Fra 1998 til 2002 var han tillige kunstanmelder på Ekstra Bladet.Bogen er velegnet som værtindegave, mandelgave og fødselstagsgave, men mest til dig selv, så du bliver klogere på den verden, der omgiver dansk billedkunst.
- Bog
- 118,95 kr.
-
- en undersøgelse af bibliotekarers kulturopfattelse
88,95 kr. Kultur! - I skolebiblioteket? præsenterer resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse med deltagelse af 202 skolebibliotekarer. Undersøgelsen er foretaget i tilknytning til et ph-d.-projekt ved Center for Børnelitteratur om skolebibliotekets kulturdidaktiske dimension.Blandt de spørgsmål, skolebibliotekarerne har taget stilling til, er bl.a.: Hvorfor skal eleverne være fortrolige med dansk kultur? Hvad består fortroligheden med dansk kultur af? Er de nye medier lige så vigtige som bøger i kulturformidlingen? Og hvilke opgaver har skolen og skolebiblioteket i denne kulturformidling?Tom Jørgensen, f. 1968, er cand.pæd i dansk og ansat som ph.d.-stipendiat ved Center for Børnelitteratur.
- E-bog
- 88,95 kr.
-
33,95 kr. Nedslag i børnelitteraturforskningen 4 er fjerde artikelsamling udgivet i Center for Børnelitteraturs skriftserie. Bogen indeholder følgende artikler:Torben Weinreich: Litteraturens kanon - og børnelitteraturens Tom Jørgensen: Skolebibliotekets kanon Helene Høyrup: Børnelitteratur og kanon. Nogle teoretiske problemstillinger i forbindelse med 1800-tallets børnelitteratur Kimberley Reynolds: Synsvinkler på barndommen - børnelitteraturforskningens betydning for konstruktionen af forskellige versioner af barndommen David Rudd: Betingelser for børnelitteraturens mulighed Maria Lassén-Seger: Vem vill bli vuxen? Metamorfosmotivet i barn- och ungdomslitteraturen Anette Øster Steffensen: Den samme fortælling i to versioner - Om Astrid Lindgrens Mio, min Mio på svensk og dansk Formålet med udgivelsen af årbogen Nedslag i børnelitteraturforskningen er at præsentere en større, fagligt funderet og interesseret offentlighed for den nyeste nationale og internationale børnelitteraturforskning. Det er således hensigten at vise udviklingen og bredden i den danske børnelitteraturforskning, men også gennem oversættelser at introducere markante udenlandske forskere.
- E-bog
- 33,95 kr.