Bøger af Tom Guldbæk Olsen
-
- Historien om Københavns Uropatrulje indefra
158,95 - 238,95 kr. Selvom det næsten er tyve år siden, Uropatruljen blev nedlagt, husker mange den stadig som den mest kontroversielle enhed i det københavnske politivæsen nogensinde. Den autonome patrulje var omgærdet af mystik, og kun urobetjentene selv vidste, hvordan de arbejdede.I Uro’erne kommer! har en række tidligere urobetjente valgt at sætte en stopper for hemmelighedskræmmeriet. De fortæller historien om Københavns Uropatrulje, deres opgaver, de farverige miljøer, de arbejdede i, og ikke mindst om deres deltagelse i de voldsomme konfrontationer på Christiania og med de autonome og bz’erne på Nørrebro.Fortalt af Tom Guldbæk Olsen med indspark fra de tidligere urobetjente Stig Pedersen, Johnny Majgren, Claus Hjelm Olsen, Jan Rasmussen, Henrik Blandebjerg, Lars Lundberg, Henning Jessen, Ole Bertelsen, Preben Jørgensen og Per Jørgensen.
-
138,95 kr. De levende og de døde er en roman, der bygger på virkelige hændelser og handler om pigen Joan. Hun starter allerede i en alder af 14 år som hashpusher på Christiania, og ender som narkoman i Istedgadekvarteret, hvor hun ikke kun pusher heroin, men også rejser som heroinkurer for nogle af byens større heroinhandlere. Det er også beretningen om politifolk, der ofte bøjer loven og lader småpushere gå for at få fat i bagmændene. Fortællingen bringer dels læseren gennem hashmiljøerne på Christiania, men især 1980`ernes Vesterbro i København, hvor vold, heroinhandel, drab og prostitution var toneangivende i en verden, hvor de svage hurtigt gik til grunde, og de stærke kun klarede sig lidt længere. Romanen tager udgangspunkt i forfatterens egne oplevelser i miljøerne i tiden, som beskrives.
- Lydbog
- 138,95 kr.
-
148,95 - 223,95 kr. De levende og de døde er en roman, der bygger på virkelige hændelser og handler om pigen Joan. Hun starter allerede i en alder af 14 år som hashpusher på Christiania, og ender som narkoman i Istedgadekvarteret, hvor hun ikke kun pusher heroin, men også rejser som heroinkurer for nogle af byens større heroinhandlere. Det er også beretningen om politifolk, der ofte bøjer loven og lader småpushere gå for at få fat i bagmændene. Fortællingen bringer dels læseren gennem hashmiljøerne på Christiania, men især 1980`ernes Vesterbro i København, hvor vold, heroinhandel, drab og prostitution var toneangivende i en verden, hvor de svage hurtigt gik til grunde, og de stærke kun klarede sig lidt længere. Romanen tager udgangspunkt i forfatterens egne oplevelser i miljøerne i tiden, som beskrives.Uddrag af bogen Mohammad så igen ned mod den bevidstløse Jørgen på gulvet og sagde til Gert og Hans, at Jørgen måtte væk, idet han vidste alt for meget, og at den idiot ikke kunne holde sin kæft. Der begyndte nu at udspille sig et mareridt for øjnene af hende. Hans tog en pose med fixeværktøj frem, og satte sig på gulvet ved siden af Jørgen, som var begyndt at røre på sig. Derefter tog Hans også en lille pose med heroin fra sin jakkelomme, og gjorde et fix klar. Han så op mod Mohammad, som nikkede, og kort efter skød Hans heroinen ind i Jørgens venstre arm, som Gert holdt udstrakt, så han kunne finde en vene at stikke i. Få sekunder efter holdt Jørgen op med at trække vejret og lå helt stille.Om forfatteren Tom Guldbæk Olsen (f. 1950) er pensioneret kriminalassistent og bachelor i historie. Han har tidligere udgivet: Uro’erne kommer! Historien om Københavns Uropatrulje indefra (2020) og Et offentligt fruentimmer (2021).
-
148,95 - 268,95 kr. Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Det er derfor også historien om tidlig kvindekamp og hendes vilje til selv at ville bestemme over eget liv og udleve sine egne drømme i en anden verdensdel. Under Dortheas lange livsrejse beskrives også mange af de ofte særegne mennesker, der udgjorde en del af befolkningen i København i den sidste del af 1800-tallet. Uddrag af bogen Hun lagde et tyndt lag pudder på kinderne, og med en lille fin pensel, som hun dyppede i den mørke farve, hun havde købt, lagde hun derefter skygger under øjnene, iførte sig den nyindkøbte nedringede kjole og var næsten klar, mente hun. Derefter tog hun sine lange handsker på, satte en cigaret i cigaretrøret og gik ned til stuen, hvor hendes kolleger allerede sad i sofaerne, mere eller mindre afklædte og lettere berusede, og ventede på kunder.Om forfatteren Tom Guldbæk Olsen (f. 1950) er pensioneret kriminalassistent og bachelor i historie. Han har tidligere udgivet: Uro’erne kommer! Historien om Københavns Uropatrulje indefra (2020).