Bøger af Thomas Ubbesen
-
- Møde med østeuropæere 30 år efter Murens fald
73,95 - 253,95 kr. En morgen omkring 1989 vågnede østeuropæerne op til en ganske ny og chokerende verden. Berlinmuren var faldet og østblokken brudt sammen. Glæden og optimismen var stor – ikke mindst i Vesten. Men hvordan har de det egentlig i den østlige del af kontinentet, her tre årtier senere? Hvordan lever de millioner af mennesker, der blev født, opdraget og indoktrineret til solidaritet, enhed, nøjsomhed og marxisme i deres nye tilværelse efter kapitalismens triumf? Thomas Ubbesen har med tog og bus rejst til 15 lande i de østlige udkanter af vores kontinent. Han er taget helt ind i stuen hos mennesker, der har gennemlevet historien på nærmeste hold – og som alle har oplevet personlige dramaer fyldt af håb, forundring, forbløffelse, gru og spredte glimt af lykke. Det er menneskene som små brikker i et enormt, politisk spil, det handler om. Folk, der aldrig havde bedt om eller forventet andet end tryghed, fællesskab og lidt varer på hylderne, men som uden varsel blev kastet ud i en helt ny virkelighed styret af blinde markedskræfter, løssluppen grådighed og politisk vanvid. Rejsen går gennem lande og regioner, der den dag i dag er dybt mærket af enorme og blodige begivenheder i det 20. århundrede. Bogen dokumenterer, at der stadig eksisterer en afgrundsdyb kløft mellem os i vest og dem i øst – vores historie tåler ingen sammenligning.
-
- Møder med Ruslands naboer fra Ishavet til Sortehavet
123,95 - 253,95 kr. Med krigen i Ukraine som tragisk bagtæppe har Thomas Ubbesen rejst fra Ishavet ved Kirkenes i Nordnorge til Odessa i Ukraine for at tale med Ruslands nærmeste naboer. Mennesker, som i dag lever med politisoldater, pigtråd, overvågningskameraer og gensidig mistænksomhed i skyggen af det splinternye jerntæppe.Hvordan er det at have Putins hær stationeret praktisk talt i sin egen baghave? Hvad mener de om russerne? Hvordan ser de på krigen? Er de bange?I skyggen af det nye jerntæppe er en dramatisk og medrivende rejseberetning og en lang række intense møder med hverdagsmennesker, som er dybt mærket af historien, geografien og naboskabet til det, der i dag har udviklet sig til noget nær en fremmed og truende planet: Putins Rusland.Europa er igen delt i to, for Ruslands leder har meldt sit land ud af vores kontinent og har konstrueret en uoverstigelig barriere mellem dem og os, mellem europæere og russere. Bogen viser, at dette grænseland syder af had og vrangforestillinger.
-
- En lærer for livet
123,95 - 206,95 kr. Thomas Ubbesen kom som dreng til Sønder Ydby fra den store by Frederikshavn og skulle som en fremmed fugl – hans far var kaptajn, og familien havde rejst mange steder i verden – finde sin plads blandt landmandsbørn i den lille forskole. Her herskede fru Brath – en humørsvingende diktatorisk lærer, som foretrak børnene fra de store gårde og underkuede de fattiges børn. Hun lærte dem med stor nidkærhed historie og kristendom fuldstændig blottet for engagement i de børn, hun var sat til at tage hånd om.Også børnene imellem var omgangsformen barsk. Drenge og piger legede adskilt, og man behandlede de svage nådesløst.Thomas Ubbesen fortæller først sin version af historien, som også præges af en voldelig far derhjemme. Dernæst tager vi i sommeren 2020 med tilbage til Thy, hvor Thomas opsøger sine gamle klassekammerater og genser egnen. Det bliver et smerteligt møde med mennesker, der i dag er midt i tresserne, men alle dybt påvirkede af den sadistiske lærer, som indledte en skoletid, der for de flestes vedkommende forblev elendig. I Thy får han også svar på, hvad der siden hændte Fru Brath.Vi får et billede af udviklingen i Danmark fra 1960’erne og til i dag og ser, hvordan Udkantsdanmark langsomt er afviklet og landbruget transformeret fra en vigtig søjle i samfundslivet til en lukket industri. Men vigtigst af alt giver historien en indsigt i, hvor dybt vi som mennesker allerede fra små påvirker hinanden.
-
- i egne fodspor efter 40 år
78,95 - 248,95 kr. Verden stod på vid gab, og hundrede tusinder af unge fra Vesten greb øjeblikket og drog i en endeløs karavane af spirituelt søgende og eventyrlystne hippier afsted mod Østen i søgen efter frihed, dope og vilde oplevelser. Thomas Ubbesen var en af dem. Han rejste ud på det, der siden blev kendt som hippieruten – over land til Indien gennem blandt andet Jugoslavien, Iran, Irak og Afghanistan uden idé om, hvordan det skulle ende – og næsten uden penge. 40 år efter har han gennemrejst samme rute på tommelfingeren og med lokalbusser og tog. Bogen er en medrivende beretning om rejsen dengang og nu, om en vild og psykedelisk verden, der kun eksisterede i et kort glimt, og om oplevelser, refleksioner og møder med mennesker.
-
120,95 kr. En meget personlig rejsebeskrivelse fra mere end to årtiers reportagerejser til en næsten endeløs række af krigs- og katastrofezoner over hele kloden – Balkan, Irak, Afghanistan, Haiti, Pakistan, Burma, Libanon, Mali og Ukraine. Bogen fortæller om, hvad der helt konkret sker, når medierne beslutter, hvad der skal dækkes hvor. Hvordan kommer man derhen? Hvordan klarer man sig rent praktisk, når der hverken er vand, mad eller elektricitet? Hvordan overlever man i miljøer, hvor alle normale spilleregler for omgang mellem mennesker er brudt sammen? Bogen går desuden i dybden med en række af de skæbner, der har optrådt som "cases" i indslag, Thomas Ubbesen har produceret til TV, radio og artikler. Det er beretninger om, hvordan journalisten finder sine hovedpersoner, arbejder sammen med dem og kommer meget tæt på dem som mennesker i kaotiske og ofte voldelige situationer – derfor handler denne bog også om, at der er langt, langt mere bag en "case", end hvad kommer frem i de hurtige og skarpskårne nyhedsindslag. Thomas Ubbesen (f. 1956) har arbjedet inden for praktisk taget alle former for skreven og elektronisk journalistik fra begyndelsen af 80erne – siden begyndelsen af 90erne i stigende grad med fokus på internationale konflikter, krige, naturkatastrofer og storpolitik. Siden 1994 har han været udsendt for DR, og det er over årene blevet til utallige TV-reportager, radioindslag og udenrigspolitiske analyser. Han modtog i 2011 Kryger-prisen "for særlig betydende indsats i forbindelse med udsendelser i Danmarks Radio".ANMELDERNE SKREV"I 'UDSENDT' fortæller Ubbesen levende, af og til ironisk – og når der er den mindste chance også humoristisk – om 22 konkrete reportagerejser til krige og katastrofer … han fortæller om reporterens virkelighed under de ekstreme forhold. Ikke undskyldende og ikke for at høste medlidenhed, men nøgternt og oplysende"- 4 hjerter, Politiken"Ubbesens reportager er velskrevne, holdt i en rolig, registrerende stil. Mest bevægende er reportagerne fra Haitis altødelæggende jordskælv i 2010. Det kapitel er fremragende, blandt andet fordi Ubbesen i det lader skinne igennem, at det kan være svært at slippe krigen og katastrofen."- 4 stjerner, Berlingske"Journalist Thomas Ubbesen skildrer glimrende og reflekteret livet som korrespondent … Thomas Ubbesens medmenneskelige skildring af de seneste to årtiers store krige og katastrofer kan varmt anbefales."- Kristeligt Dagblad
- Lydbøger
- 120,95 kr.
-
248,95 kr. Vi præsenteres dagligt og endeløst for nyheder om krige katastrofer og internationale konflikter formfuldendt præsenteret i korte letforståelige velfortalte og overskuelige TV- og radioindslag eller artikler. Men hvordan omsættes vilde og kaotiske realiteter under ekstreme forhold til velfungerende nyhedspakker? Hvordan arbejder man i det blodige og ofte nærmest ubeskrivelige virvar der er nyhedsindslagenes råmateriale? Hvad gør man rent praktisk når der hverken er mad vand elektricitet eller helt elementær sikkerhed? Thomas Ubbesen tager i denne bog læseren med ind i den kaotiske og ofte farlige verden hvor internationale nyheder bliver til. Udsendt består af 22 beretninger om det der ikke nødvendigvis kommer i æteren når reportagen bliver til under de allermest ekstreme forhold. Thomas Ubbesen født 1956 har arbejdet indenfor praktisk taget alle former for skreven og elektronisk journalistik fra begyndelsen af 80erne siden starten af 90erne i stigende grad med fokus på internationale konflikter krige naturkatastrofer og storpolitik. Han har fra 1994 arbejdet på DRs udlandsredaktioner og blandt andet været udsendt til en række krige på Balkan til invasionen af Irak og den efterfølgende besættelse af landet til naturkatastrofer i Burma Haiti og Pakistan og til flere krige i Libyen Libanon Den Centralafrikanske Republik Afghanistan og Ukraine.
- Bog
- 248,95 kr.
-
- rejser i flygtningestrømmen
44,73 - 73,95 kr. Thomas Ubbesen følger Syriens krigsofre og snesevis af andre skæbner i flygtningestrømmen under de lange rejser fra krigen i Syrien til slutmålene i Nordeuropa. Vi er på rejse i ”nærområderne” og ved ”de ydre grænser” og følger helt tæt en ældre syrisk far og hans voksne datter, der forlader sult, terror og krig derhjemme og begiver sig ud på den lange vandring mod nord sammen med hundredetusinder af andre – en flugt der foregår med ét ben i cyberspace og ét i den virkelige virkelighed, der hvor krigsherrer og menneskesmuglere hersker almægtigt over liv og død.