De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Thomas Hjortsø

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Frihedskæmper og charmør
    af Thomas Hjortsø & Prben Lund
    93,95 kr.

    Modstandsmanden Svend Otto Nielsens dæknavn var “John”. Et dæknavn, der ikke er lige så kendt som ”Flammen” eller ”Citronen”, men hans dramatiske liv og store betydning for den danske modstandsbevægelse kan måle sig med deres, selvom den har været mindre kendt. Indtil nu.Den 9. december 1943 blev den danske modstandsmand med dæknavnet ”John” taget af Gestapo. Sammen med vennen “Finsen” havde han natten forinden overnattet i skjul hos fru Delbo i Faksegade 3 – en kvinde, de troede var på deres side, men som angav dem samme morgen. En dramatisk flugt på cykel gennem Østerbros gader satte i gang. En flugt, der endte med, at John blev såret af skud og arresteret – men først efter at det lykkedes ham at skyde og dræbe en tysk politimand.Hårdt såret blev “John” udsat for tortur på Dagmarhus, Gestapos hovedkvarter i København. Men på trods af de voldsomme forhør holdt han mund og angav ingen af sine kammerater i Holger Danske – modstandsgruppen han havde været med til at planlægge og udføre en lang række spektakulære sabotageaktioner i.“JOHN” er en bog om en mand af en helt særlig støbning og en medrivende menneskelig Danmarks-fortælling om besættelsestiden. Hvad drev “John”? Var det ideologi eller vrede over, at en stærk militærmagt overfaldt et lille forsvarsløst land. Eller var det trangen til eventyr, der var hans motivation?Den 27. april 1944 blev han henrettet i Ryvangen. Kvinden, der angav ham, fru Delbo, skiftede navn, men blev senere genkendt og likvideret.

  • af Preben Lund & Thomas Hjortsø
    92,95 kr.

    Historien om frihedskæmperen Svend Otto Nielsen, med dæknavnet John, som sammen med Flammen og Citronen var blandt besættelsestidens største sabotører.Den 9. december 1943 blev John taget af Gestapo efter en dramatisk flugt på cykel gennem Østerbros gader. Hårdt såret blev han bragt til tyskernes hovedkvarter i København. Inden tilfangetagelsen havde han sammen med sine kam­ merater i Holger Danske udført en lang række dristige sabo­ tageaktioner mod blandt andet Riffelsyndikatet i Tuborg Havn. Dette er hele historien om frihedshelten, skolelæreren og charmøren, som endte sine dage på henrettelsespladsen i Ryvangen i april 1944."En af Holger Danskes modigste og dygtigste sabotører. Han led­ ede en række dristige og veludførte aktioner. Han arbejdede som et urværk og tilsyneladende uden nerver. Hans gruppe var i lange tider i aktion næsten hvert døgn, og intet job var for vanskeligt for ham. Han var sikker på, at alt kunne gøres, hvis blot man forberedte det rigtigt. John var fantastisk afholdt af sine folk. De havde ubegrænset tillid til ham. De troede faktisk, at de var usårlige, når bare han var med." - Jens Lillelund, modstandsmand i Holger Danske, om John"En meget spændende og underholdende bog der fortæller en vigtig historie. Jeg vil klart anbefale bogen, da jeg ved at der er en stor læserskare til denne slags litteratur. Bogen er meget letlæst, og sproget der benyttes er smukt og flydende, hvilket bevirker at de knap 200 sider på det nærmeste læser sig selv." - Lektør: Lars Ovesent"Fængslende læsning. Spændingen i bogen stiger for hver side." - Historie-OnlineThomas Hjortsø (f. 1958), journalist, ansat på DR-nyheder. Forfatter til flere bøger, heriblandt Den dyre flugt - pengenes strøm under redningen af de danske jøder i 1943 (2010) og Alt er muligt på Balkan (1999).rnrnPreben Lund (f. 1955), journalist, ansat på DR­nyheder og vært på Radioavisen. Forfatter til flere bøger, heriblandt Sindssyg i Gerningsøjeblikket? (2011) og Statsadvokaten (2012).

  • af Thomas Hjortsø
    148,95 kr.

    Meget er skrevet og sagt om det danske heltemod under jødernes flugt til Sverige i efteråret 1943. Men langt mindre er fortalt om de store beløb, som mellemmænd og fiskere krævede for at sejle de flygtende over vandet.DEN DYRE FLUGT er den første bog, der udelukkende følger pengene bag jødernes flugt. Bogen bygger på samtaler med flygtninge, hjælpere og bådførere, som var førstehåndsvidner til flugten i 1943. Gennem dem følger man pengene, fra de blev samlet ind, til de blev betalt og siden brugt, ja faktisk helt frem til skattevæsenet efter besættelsen forsøgte at få fingre i dem.