Bøger af Thomas Bredgaard
-
395,95 kr. Evaluering har spillet en stadig større rolle i den offentlige sektor de seneste årtier, og politiske tiltag og reformer evalueres som standard for at vurdere deres værdi. Denne grundbog i evaluering giver et samlet overblik over området og spiller en dobbelt rolle: For det første beskrives, hvordan evaluering af offentlig politik og administrativ praksis har ændret sig de seneste år, herunder hvordan de politiske vinde påvirker måden at evaluere på, og omvendt hvordan evalueringsbølgen påvirker måden at føre politik på. For det andet præsenteres de mest centrale måder at evaluere på.Bogen giver dermed en praktisk indføring i evalueringshåndværket for nuværende og kommende evaluatorer samt offentligt ansatte, der selv skal bestille evalueringer.Redigeret af Thomas Bredgaard, lektor ved Institut for Statskundskab, AAU.
- Bog
- 395,95 kr.
-
- Fleksibilitet og sikkerhed på arbejdsmarkedet
338,95 kr. Det danske arbejdsmarked og særlig kombinationen af fleksible ansættelsesforhold og udstrakt social sikkerhed (flexicurity) har gennem tiden påkaldt sig stor opmærksomhed fra udlandet. Fra dansk side har man solet sig i historien om den danske model som en særlig dynamisk, effektiv og samtidig socialt ansvarlig måde at indrette arbejdsmarkedet på, der vækker misundelse i udlandet.Spørgsmålet er imidlertid, om flexicurity stadig er en dækkende betegnelse for det danske arbejdsmarked. I hvert fald er de senere års reformkurs med bl.a. dagpengeforringelser udtryk for en bevægelse væk fra social sikkerhed, og et modsvar i form af pres for øget sikkerhed i ansættelsesforhold kan ikke udelukkes.Denne bog kulegraver den danske arbejdsmarkedsmodel og stiller skarpt på, hvad flexicurity i bund og grund indebærer, hvordan modellen er opstået i Danmark, og hvad udviklingen de seneste år har betydet for en model, der ofte har været kilde til national stolthed.Dansk flexicurity er redigeret af Thomas Bredgaard og Per Kongshøj Madsen (AAU) med bidrag fra en række førende arbejdsmarkedsforskere på tværs af de danske universiteter.
- Bog
- 338,95 kr.
-
- Arbejdsmarkedets tryghedsbarometer
148,95 kr. Langt de fleste danskere oplever tryghed i deres arbejdsliv, men der er også grupper, som føler sig utrygge.Denne bog præsenterer resultaterne af en omfattende tryghedsundersøgelse på det danske arbejdsmarked. Den bygger på et repræsentativt udsnit af befolkningen i den erhvervsaktive alder og undersøger oplevelsen af tryghed og forskellige former for tryghed.Undersøgelsen skelner mellem tryghed i arbejdet og på jobbet, tryghed i ansættelsen, tryghed i at kunne finde andet arbejde og tryghed i indkomsten. Trygheden – eller mangel på samme – i arbejdslivet har konsekvenser for vores trivsel. Generelt set har trygge i arbejdslivet højere arbejdsglæde og mindre risiko for stress.Bogen henvender sig til studerende, forskere og alle med interesse for udviklingen på arbejdsmarkedet.Undersøgelsen, som er finansieret af TrygFonden, er den første af en række undersøgelser af tryghed i arbejdslivet og skal efter planen gentages hvert andet år. Bag undersøgelserne står professor Thomas Bredgaard (f. 1972), lektor Laust Høgedahl (f. 1983), lektor Mads Peter Klindt (f. 1976) og lektor Stine Rasmussen (f. 1981) fra Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA), Aalborg Universitet.
- Bog
- 148,95 kr.
-
278,95 kr. Dansk arbejdsmarkedspolitik er i fokus både nationalt og internationalt. I EU har den danske arbejdsmarkedsmodel tjent til inspiration for udviklingen af en europæisk beskæftigelsesstrategi. Herhjemme berører arbejdsmarkedspolitikken mange menneskers dagligdag. Under den økonomiske krise har arbejdsmarkedsindsatsen fået endnu større betydning. Derfor trækker arbejdsmarkedspolitikken overskrifter i medierne og står højt på den politiske dagsorden.I denne bog gives et overblik over den nyeste forskningsmæssige viden om arbejdsmarkedspolitikken, både når det gælder relevante teoretiske perspektiver, konkrete erfaringer og kommende års udfordringer.Bogens 4 forfattere er fra Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) ved Aalborg Universitet - et tværfagligt forskningsmiljø med deltagelse af økonomer, sociologer og politologer. I over 25 år har CARMA søgt at udvikle en bred forståelse af arbejdsmarkedets og arbejdsmarkedspolitikkens funktion.
- E-bog
- 278,95 kr.
-
254,94 kr. Dansk arbejdsmarkedspolitik er i fokus både nationalt og internationalt. I EU har den danske arbejdsmarkedsmodel tjent til inspiration for udviklingen af en europæisk beskæftigelsesstrategi. Herhjemme berører arbejdsmarkedspolitikken mange menneskers dagligdag.I denne reviderede udgave gives et opdateret og systematisk overblik over arbejdsmarkedspolitikken, både når det gælder teoretiske perspektiver, konkrete erfaringer og de kommende års udfordringer. Der er særlig fokus på de store arbejdsmarkedspolitiske reformer, som er gennemført fra starten af 2010’erne.Dansk arbejdsmarkedspolitik henvender sig til alle med faglig interesse for dansk arbejdsmarkedspolitik. Bogen er desuden målrettet undervisningen på samfundsvidenskabelige uddannelser.IndholdsoversigtForordKapitel 1. Dansk arbejdsmarkedspolitikKapitel 2. Arbejdsmarkedspolitikkens mål og midlerKapitel 3. Implementeringen af arbejdsmarkedspolitikkenKapitel 4. Evaluering af arbejdsmarkedspolitikKapitel 5. Flexicurity og det danske arbejdsmarkedKapitel 6. EU’s arbejdsmarkedspolitikIndeks
- Bog
- 254,94 kr.
-
- Fra barrierer til broer
465,95 kr. Der er i stigende grad en forventning om, at mennesker med handicap skal arbejde, hvis de kan arbejde, men mange mennesker med handicap har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. I denne bog samles den eksisterende viden om handicap og beskæftigelse og præsenteres nye forskningsresultater om barrierer og broer på arbejdsmarkedet for mennesker med handicap. Bogen bygger på integrerede analyser af forhold, der hæmmer og fremmer beskæftigelsen for mennesker med bevægelseshandicap og opstiller en model for et mere rummeligt arbejdsmarked for mennesker med handicap. Den giver således både ny indsigt i årsagerne til, at mennesker med handicap er underrepræsenterede på arbejdsmarkedet og forslag til, hvordan flere mennesker med handicap kan blive en del af arbejdsfællesskabet. Bogen henvender sig til alle med interesse for arbejdsmarkedsforhold, handicap, beskæftigelse og beskæftigelsessystemet.Thomas Bredgaard (ph.d.) er professor på Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet. Thomas er leder af Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse (FHB) og medleder af Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA). Thomas forsker i arbejdsmarkedsforhold, arbejdsmarkedspolitik, flexicurity, virksomhedernes sociale ansvar, evaluering samt handicap og beskæftigelse.Finn Amby (ph.d.) er lektor ved socialrådgiveruddannelsen på VIA University College i Aarhus. Finn er aktiv i FHB. Finns primære forskningsfelt er handicap og beskæftigelse med særligt fokus på politiske rammer og jobcentrenes rolle samt førtidspension og fleksjob.Helle Holt (ph.d.) er seniorforsker på VIVE (Det nationale forskningscenter for velfærd). Helles forsker i samspillet mellem virksomheder, jobcentre, de særligt udsatte grupper og beskæftigelsesindsatserne. Dette indebærer et fokus virksomheders sociale engagement, den rummelige og inkluderende arbejdsplads, psykisk arbejdsmiljø og arbejdspladskultur.Frederik Thuesen (ph.d.) er seniorforsker på VIVE og medlem af FHB. Frederik forsker i integration af udsatte grupper på arbejdsmarkedet, herunder personer med handicap samt flygtninge og indvandrere. Frederik forsker også i offentlig administration, herunder mødet mellem sagsbehandlere og borgere samt statslig styring af jobcentrene.
- E-bog
- 465,95 kr.
-
68,95 kr. I den offentlige debat er kommunal aktivering et omstridt emne, hvor mange har bidraget med eksempler på gode og dårlige aktiveringsforløb. Frem for at uddele karakterer til enkeltkommuner og enkeltprojekter, sætter denne bog sig for at give en samlet karakteristisk og kortlægning af den kommunale aktiveringspolitik. Hvad er det reelt for en “aktiv-linie”, der er sat igennem? Hvordan placerer den sig i spændingsfeltet mellem integration og disciplinering, og hvor aktiv er “aktivlinien” egentlig? Disse spørgsmål afdækkes og ses i sammenhæng med den faktiske udformning af den kommunale styring og organisering. Det sker eksternt i forhold til hvem kommunerne samarbejder med i praksis og hvilke mulige netværksdannelser, der kan iagttages. Hvordan er eksempelvis samarbejdsrelationerne til lokale koordinationsudvalg, arbejdsmarkedetsparter, arbejdsformidlingen, uddannelsesinstitutioner og andre kommuner? Men det ses også internt i relation til måder at tilrettelægge indsatsen på, herunder hvordan nye moderne forvaltningsprincipper indvirker på aktiveringsindsatsen. Med bogen er der givet en ny og anderledes både dækkende og dybdeborende analyse af kommunernes indsats i arbejdsmarkedspolitikken.
- E-bog
- 68,95 kr.
-
173,95 kr. Den offentlige sektor skal være bedre, billigere og mindre bureaukratisk. Det er i hvert fald målsætningerne bag at udlicitere. I Danmark er turen nået til beskæftigelsesområdet, som med reformen »Flere i arbejde« fra 2002 er blevet delvist udliciteret til andre - fortrinsvis private - aktører. Hermed følger Danmark i slipstrømmen på en række andre lande, som enten har eller er i fuld gang med at udlicitere beskæftigelsesområdet. Pionererne - og de mest radikale eksempler - er Holland og Australien.I denne bog behandles spørgsmålet om, hvad Danmark kan lære af disse lande samt hvilke generelle mekanismer udliciteringen har sat i gang på tværs af landene.Kan der skabes et marked for beskæftigelsesindsatser, som er bedre og billigere end det hidtidige offentlige system? Fungerer dette marked som et rigtigt marked? Hvad betyder det for styringen og organiseringen af beskæftigelsesindsatsen, at denne reguleres gennem udbudsrunder, præstationsaflønninger, og andre aktører? Hvilke serviceydelser leverer andre aktører, og hvordan behandles de ledige? Skifter beskæftigelsespolitikkens indhold karakter, når den varetages af andre aktører? Dette er blot nogle af spørgsmålene, som behandles i bogen.Thomas Bredgaard (adjunkt, ph.d.) og Flemming Larsen (lektor), er fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet (CARMA).
- E-bog
- 173,95 kr.