De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Svend Heinild

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Svend Heinild
    46,95 kr.

    "Ved dagens begyndelse. 6 verdslige prædikener" er en samling af seks verdslige prædikener, som overlæge Svend Heinild blev bedt af Danmarks Radio om at holde som alternativ til dagens religiøse tekst. I sine prædikener forholder Heinild sig til spørgsmålet om menneskenes behandling af hinanden og om, hvorvidt den kristne livsform er af større betydning end den humanitære livsholdning.Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.

  • af Svend Heinild
    75,95 kr.

    "Spadestik" er en samling artikler om socialpædiatrien, altså læren om børnesygdomme med et socialt perspektiv. Forfatteren benytter sine 25 års erfaring som børnelæge og socialpædiater som baggrund for sine analyser og argumenterer for, at lægevidenskaben i langt højere grad bør inddrage psykosociale aspekter i behandlingen af sygdomme. Bogen rummer spadestik inden for diskussioner og analyser af blandt andet staten og mennesket, sygdom som en interaktionsproces, stofmisbrug, skolevæsenet og normalitetsbegrebet hos børn, seksualvejledninger, sprog og undervisning.Værket er udgivet som historisk dokument med datidens sprogbrug.Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.

  • af Svend Heinild
    75,95 kr.

    "Den virkelighed barnet lever i" er en samling af artikler og foredrag om børn og forældre og deres forhold til samfundet. Bogen er inddelt i syv afsnit, som blandt andet omhandler forholdet mellem samfund og sygdomme, barnets første seks leveår, kærlighed og seksualitet, døden og om menneskets placering i samfundsudviklingen. Forfatteren forsøger at anskue mennesket i en kontekst af samfund og socialt miljø. Det er med andre ord en bog om menneskers livsvilkår i relation til deres livsomstændigheder.Værket er udgivet som historisk dokument med datidens sprogbrug.Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.

  • af Svend Heinild
    64,91 kr.

    "Barnet i det moderne samfund" er en skildring af børns naturlige udvikling og tilpasningsprocesser i det moderne samfund, vi lever i. Svend Heinild arbejder som børnelæge ud fra den overbevisning, at den sociale kontekst mennesker befinder sig i, må medtages i diagnosticering og behandling af sygdomme. Når det kommer til børnesygdomme er det derfor væsentligt at medtænke forholdet og tilknytningen mellem barn og forælder. Bogen er inddelt i otte tematiske afsnit, som beskriver blandt andet barnets normale udvikling, børnesygdomme, børneopdragelse, fysiske og psykiske reaktionsmønstre og samfundets tilbud til børn.Værket er udgivet som historisk dokument med datidens sprogbrug.Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.

  • af Svend Heinild
    120,95 - 128,95 kr.

    “Sangen om Visse” er en erindringsbog af den danske børnelæge og socialhumanistiske frontkæmper, Svend Heinild. Bogens titel henviser til Heinilds egen datter, Visse, der døde i en alder af blot 15 år. Datterens død blev skelsættende for hans holdning til livet og førte blandt andet til et utrætteligt arbejde for samfundets svageste. Det er et bevægende vidnesbyrd fra en stor skikkelse, der aldrig veg fra den etiske fordring lægeløftet indeholder.Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.

  • af Svend Heinild
    75,95 kr.

    "Hvem er vi?" er en bog om de irrationelle kræfter i menneskesindet og rejser grundlæggende eksistentielle spørgsmål om menneskets udvikling af personlighed, identitet og livsforløb. Forfatteren stiller ligeledes spørgsmål ved sygdomsbegrebet og undersøger, hvordan politiske og sociale strukturer påvirker og måske endda producerer sygdomme.Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.

  • af Svend Heinild
    75,95 kr.

    "Det drejer sig om tillid" er en samling af artikler og andre tekster skrevet af børnelægen Svend Heinild i perioden 1958-1988. Teksterne giver en indsigt i Heinilds syn på børneopdragelse og behandling af børnesygdomme, hvoraf en væsentlig del af artiklerne beskriver hans indstilling til sammenhængen mellem sygdom og sociale forhold. Bogen rummer en række eksempler fra virkelighedens verden på sygdom hos socialt udsatte børn.Artiklerne i bogen er udvalgt og redigeret af den danske forfatter Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948).Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.