Bøger af Steffen Jöhncke
-
- En grundbog om antropologisk kunnen
323,95 kr. Hvad karakteriserer antropologisk kunnen? Hvordan bliver etnografisk feltarbejde og analytiske begreber omsat i praksis? Hvordan formidler man til arbejdsgivere og kolleger, hvad man kan som antropolog?Antropologien på arbejde tegner et billede af, hvordan antropologien lever ude i samfundet og udvikler sig af at blive sat i arbejde. Bogen undersøger antropologi som professionel praksis og bidrager til debatten om fagets udvikling. Gennem ni portrætter formidler antropologer erfaringer fra deres arbejdsliv, og vi får eksempler på arbejdsgiveres og samarbejdspartneres oplevelse af antropologiens bidrag. Bogen henvender sig til bachelor- og kandidatstuderende på de antropologiske uddannelser og til færdiguddannede kandidater, som i forbindelse med deres jobsøgning eller arbejde skal kommunikere til kolleger og arbejdsgivere, hvad antropologien kan og gør.
- Bog
- 323,95 kr.
-
- En grundbog i antropologisk analyse
458,95 kr. Antropologien har i mange år været centralt placeret i udviklingen og brugen af nye teorier og metoder inden for human- og samfundsvidenskaberne. I Viden om verden demonstrerer en række danske forskere, hvordan generel antropologisk viden bliver til gennem en analyse af konkrete sociale forhold. Viden om verden kompletterer den stærkt roste Ind i verden (2003) - også redigeret af Kirsten Hastrup - der viser, hvordan afsættet for den antropologiske viden er et konkret personligt engagement i andre menneskers liv i form af det etnografiske feltarbejde. I Viden om verden er tyngdepunktet forskudt fra metoden til resultaterne, og dermed fra det personlige engagement i felten til det almene vidensudbytte. Den proces, hvormed man kommer fra det empiriske materiale til en egentlig videnskabelig viden, er en analytisk proces. Bogen viser, hvordan denne foregår i praksis i et teoretisk ræsonnement over det konkrete empiriske materiale. Resultatet af analysen er en viden af almen karakter om f.eks. socialitet, solidaritet, handling, intentionalitet, modernitet - for blot at nævne enkelte overskrifter på bogens kapitler. Bogen afsluttes med en diskussion af selve det vidensbegreb, der driver den antropologiske forskning, og det vises, hvordan viden om verden også er en viden i verden - dvs. en virkningsfuld del af samfundet. Viden om verden er redigeret af Kirsten Hastrup, professor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Bogens 20 bidrag er alle skrevet af antropologer tilknyttet danske universiteter og forskningsinstitutioner.
- Bog
- 458,95 kr.
-
- En grundbog i antropologisk forskningsetik
395,95 kr. Mellem mennesker stiller skarpt på den etiske dimension i kvalitativ forskning og spørgsmålet om, hvordan man på én gang kan forholde sig videnskabeligt og etisk til de mennesker, man studerer. Bogen er baseret på praktiske eksempler og viser gennemgående, at en etisk praksis ikke alene er mere ansvarlig over for de mennesker, der studeres. Den giver også anledning til en mere dybtgående forståelse.Mellem mennesker er skrevet som en grundbog i antropologi, men er særdeles relevant for alle studier, hvor kvalitative undersøgelser spiller en rolle.Kirsten Hastrup er professor ved Institut for Antropologi ved Københavns Universitet.
- Bog
- 395,95 kr.