De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Søren Michael Sindbæk

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 11%
    af Søren Michael Sindbæk
    114,95 - 178,95 kr.

    På Nationalmuseet sad en forsker i 1945 og så på en opmåling. Den cirkelformede jordvold på planen lignede fuldstændig den mærkelige fæstning fra vikingetiden, som 10 år tidligere blev udgravet på Trelleborg, men denne borg var dobbelt så stor. Da ringborgen Aggersborg blev fundet, blev en af de største gåder i Danmarkshistorien med et større. I dag kender vi til fem ringborge, som blev opført under Harald Blåtand i slutningen af 900-tallet, og som alle er UNESCO Verdensarv. Bogen følger de arkæologer, der afdækkede historien om den største af borgene – Aggersborg.

  • Spar 11%
    af Søren Michael Sindbæk
    114,95 - 178,95 kr.

    Da Trelleborg i 1930’erne blev udgravet, som den første af vikingetidens store ringborge, var den en vaskeægte arkæologisk gåde. Hvem havde bygget den og hvorfor? I dag ved vi, at det mærkelige cirkelrunde voldsted ved Slagelse blev opført under Harald Blåtand i slutningen af 900-tallet sammen med andre borge. Trelleborg, der i dag er UNESCO Verdensarv, har været med til at give et nyt billede af vikingetiden i Danmark. Bogen følger arkæologernes arbejde fra de første forsigtige udgravninger og vilde spekulationer til de opsigtsvækkende fund, der har ført til, hvad vi i dag ved om Trelleborg og hvad vi tror, vi ved.Søren Michael Sindbæk er professor i arkæologi og en af Danmarks mest anerkendte vikingetidseksperter. Han er kendt fra TV, podcasts, bøger og artikler, og i 2014 var han med til at opdage og udgrave den foreløbig sidst fundne store ringborg fra vikingetiden, Borgring ved Køge.Vikingetidens ringborge fortæller den fascinerende historie om fem af vikingernes vigtigste monumenter: Aggersborg, Fyrkat, Trelleborg, Nonnebakken og Borgring. Serien er en videnshistorie om vikingetiden, der samtidig sætter fokus på de spørgsmål og gåder, som borgene stadig rummer.

  • Spar 14%
    af Anne Sørensen, Carsten Porskrog Rasmussen, Bertel Nygaard, mfl.
    284,50 kr.

    Beginning with the emergence of a Danish kingdom during the Viking Age, this book provides an introduction to the history of Denmark as a political entity, from the eighth century to the present day. It shows how what we know as ‘Denmark’ has evolved – from Cnut the Great’s North Sea empire in the eleventh century, through disintegration and civil war in the Middle Ages, the Kalmar Union of 1397–1523 and the establishment of the absolutist state and its overseas colonies in the seventeenth century, to the emergence of the modern nation state during the nineteenth century. The book also deals with significant developments in the economic, social and cultural history of Denmark, and sheds light on complex problems such as the country’s relationship with its Nordic neighbours, the origins of the current border with Germany and the historical development of the Danish welfare state.

  • - Vikingetidens fjernhandel i Nordeuropa
    af Søren Michael Sindbæk
    298,95 kr.

    En rute er ikke en geografisk struktur, men den brug der gøres af den.Ruter består i den rejsendes viden om rejsemål og veje, en viden skabt gennem egne tidligere rejser eller andres beretninger. Det var også tilfældet, da man i vikingetidens Nordeuropa begyndte at udveksle varer i større ladninger mellem fjerntliggende knudepunkter. Med fokus på begreber som aktører, interdependens og praktisk logik beskrives dannelsen af vikingetidens handelsruter som en rutinisering en proces der i stadig gentagelse konstituerede rejser som ruter og udveksling som handel.Undervejs behandles bl.a. spørgsmål om transportgeografi, urbanisering, håndværk, varer som økonomiske redskaber og kulturmøder fra Nærorienten til Nordsøområdet.

  • - vikingetidens fjernhandel i Nordeuropa
    af Søren Michael Sindbæk
    383,95 kr.

    En rute er ikke en geografisk struktur, men den brug der gøres af den. Ruter består i den rejsendes viden om rejsemål og veje, en viden skabt gennem egne tidligere rejser eller andres beretninger. Det var også tilfældet, da man i vikingetidens Nordeuropa begyndte at udveksle varer i større ladninger mellem fjerntliggende knudepunkter. Med fokus på begreber som aktører, interdependens og praktisk logik beskrives dannelsen af vikingetidens handelsruter som en rutinisering - en proces der i stadig gentagelse konstituerede rejser som ruter og udveksling som handel. Undervejs behandles bl.a. spørgsmål om transportgeografi, urbanisering, håndværk, varer som økonomiske redskaber og kulturmøder fra Nærorienten til Nordsøområdet.