Bøger af Sine Agergaard
-
339,90 kr. Grundbog i idrætssociologi er en bredviftet introduktion til idræt i et større samfundsperspektiv, især i en skandinavisk kontekst. Den er opbygget i tre hoveddele med fokus på henholdsvis teori, metode og tematiske emner. Alle kapitler inddrager cases fra idrættens verden. Bogen er tiltænkt studerende på de videregående uddannelser, som har et idrætsfagligt sigte, men den kan med fordel læses af alle med interesse for samspillet mellem idræt og samfund. Det gælder også studerende på professionshøjskoler og på de gymnasiale uddannelser. Grundbog i idrætssociologi er skrevet af førende norske og danske idrætsforskere. Forfatterne beskriver blandt andet idrætten ud fra emner som integration, migration, doping, elitetræning, talentudvikling, kommercialisering, massemedier, globalisering, vold og hooliganisme, køn og seksualisering samt livsstil og fitness.
- Bog
- 339,90 kr.
-
- Idræt, etnicitet og velfærdspolitik
206,95 kr. Gennem de sidste årtier er idrætten fra politisk hold blevet tildelt stadig flere funktioner som middel til fx sundhedsfremme, bekæmpelse af overvægt samt kønslig, social og etnisk integration.Denne antologi undersøger, hvordan etniske minoritetsgrupper i det danske samfund har brugt idrætten som løftestang for deres identitetsarbejde, og hvordan den danske stat, regioner og kommuner forsøger at løse samfundsopgaver ved at bruge idrætten til etnisk integration.Den danske idrætsmodel er traditionelt baseret på idræt i lokale foreninger med krav om kontingentbetaling, forældreengagement og relativt uniform idrætspåklædning samt faste mødetidspunkter, opdeling i hold ud fra alders- og færdighedskriterier, deltagelse i foreningsdemokrati og fælles badning efter endt holdundervisning. Hvad der virker som helt naturligt for en dansker med generationslange aner i landet, kan af tilflyttere opleves som fremmede, mærkværdige og rigoristiske krav.Den første del af antologien beskriver og nuancerer den historiske og politiske udvikling, der danner baggrund for, at dansk idræt i dag fremstår som en vigtig integrationsarena. Den anden del problematiserer fodbold og kampsport som særlige idrætsgrene, der kan fremme etniske minoriteters integration, mens antologiens sidste del beskriver, hvordan den aktuelle politiske opmærksomhed og støtte til idræt som integration bidrager til kategorisering og forsimpling af opfattelsen af etniske minoriteter.Antologiens artikler anlægger i særlig grad historiske, kulturanalytiske og sociologiske perspektiver på den etniske integration gennem idræt.Bidragydere:Hans Bonde, Jørn Hansen, Sine Agergaard, Martin Treumer Gregersen, Lian Malai Madsen, Glen Nielsen, Gertrud Pfister, İlknur Hacısoftaoğlu og Annette Michelsen la Cour.Sine Agergaard, lektor, Sektion for Idræt, Institut for Folkesundhed, Aarhus UniversitetHans Bonde, professor, Institut for Idræt, Københavns Universitet
- Bog
- 206,95 kr.
-
- Transformative dialoger i liv og ledelse
363,95 kr. Reinhard Stelter har om nogen været med til at præge udviklingen af coachingfeltet og coaching som samtaledisciplin – både nationalt og internationalt. Han har i mere end 20 år beskæftiget sig med coaching og er ophavsmand til tredje generations coaching®, hvor drivkraften bag er at skifte fra et snævert fokus på præstationsoptimering til at se menneskelig interaktion som fælles meningsskabelse.I denne bog gør han status og ser på, hvordan coachingfeltet har udviklet sig. Han giver sit bud på, hvor coaching som samtaledisciplin er på vej hen, og han forklarer, hvorfor han gerne ser den udvikle sig til transformative dialoger, hvor vi i højere grad viser os som medmennesker, hvor vi ikke bare går op i os selv, men også rækker hånden ud til hinanden for at støtte hinanden til at nå nogle af de drømme, ambitioner og livsønsker, som gør livet værd at leve.I den ånd har han inviteret en perlerække af dygtige fagpersoner til at bidrage med deres perspektiv på coaching og dialoger i fremtiden: Mette Mejlhede, Ole Fogh Kirkeby, Lone Hersted, Pia Søltoft, Jette Ammentorp, Connie Timmermann, Knud Ryom, Camilla Bakkær Simonsen, Marie-Louise Haurum, Randi Dahl Kristensen, Conny Henneberg, Sine Agergaard, Mikael Trolle, Jacob Sønderskov, Michael Skjøt og Stefano De Dominicis. De bevæger sig rundt om og ind i emner som bl.a. protreptik, responsivitet, resonans, økosocialitet, filosofi, karakterdannelse, etik, relationer, familie, sundhedssystemet, teknologi og AI samt hele organiseringen og kvalificeringen af coachingfeltet.Formålet med bogen er at give et bud på coachingfeltets fremtid og at skabe et fundament for dialogpraktikere i livet og arbejdslivet til at kvalificere deres tænkning og praksis og fremadrettet ruste dem til at bevare og udvide deres virkningsfuldhed som refleksionspartnere i forskellige former for transformative samtaler.
- Bog
- 363,95 kr.
-
78,95 kr. Denne ph.d.-afhandling er baseret på etnografisk feltarbejde gennem et skoleår ved to danske idrætsuddannelser, hvis mål det er at uddanne henholdsvis folkelige ledere og elitetrænere. Bogens tre dele med analyser af rum, diskurser og praksis viser, hvorledes centrale kulturhistoriske traditioner overleveres og forvaltes i materialiserede, verbaliserede og praktiserede former ved de to uddannelsesinstitutioner. Afhandlingen bidrager såvel til dansk idrætsforskning som til den antropologiske forskning i et hjemligt kulturelt felt; nemlig det danske idrætsfelt.
- E-bog
- 78,95 kr.