Bøger af Rune Engelbreth Larsen
-
33,95 kr. 'Danmarks krans' er Rune Engelbreth Larsens debut som digter og består bl.a. af en sonetkrans om Danmark med en række sort-hvide naturfotos af forfatteren. Digtene handler bl.a. om landets kultur, natur og historie - og om danskhed og modstand.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
33,95 kr. 'Det nye højre i Danmark' er Rune Engelbreth Larsens dokumentariske og kritiske fremstilling af, hvordan den nationalistiske og indvandrerkritiske agenda udviklede sig i de afgørende år fra slutningen af 1980'erne frem til 2001 og lagde fundamentet for Dansk Folkepartis afgørende parlamentariske indflydelse i nullerne.Bogen analyserer ikke blot den politiske udvikling i Dansk Folkeparti, men også i Den Danske Forening og Dansk Forum, ligesom der ses nærmere på Søren Krarups betydning for den nationalkonservative agenda, og hvordan den påvirkede Socialdemokratiet i 1990'erne.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
33,95 kr. I 1999 rullede Andy & Larry Wachowskis spektakulære science fiction-film, 'The Matrix' over alverdens biograflærreder med Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne og Hugo Weaving i hovedrollerne.Samme år gik forfatter- og instruktørbrødrene i gang med at arbejde på yderligere to film, 'Matrix Reloaded' og 'Matrix Revolutions', som fik premiere i henholdsvis maj og november 2003. De tre film har siden indtaget deres pladser blandt de mest sete og indbringende film i historien, og »matrix« blev et af de hyppigste søgeord blandt milliarder af søgninger på internettet.'Matrix og ulydighedens evangelium' er en rejse i Matrix-universet af Rune Engelbreth Larsen, der ser nærmere på, hvor film-trilogiens underliggende lag fører hen. Filmenes symboler og referencer afkodes element for element, og bogen gennemgår en række forskellige bud på, hvad meningen egentlig kan være med de mange mysterier og paradokser, som har fængslet biografgængere verden over.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
33,95 kr. Rune Engelbreth Larsens 'Terrormyten og det amerikanske imperium' går i dybden med afgørende aspekter af den politiske verdensorden i begyndelsen af det 21. århundrede. Efter Østblokkens sammenbrud har terrorismen erstattet kommunismen som Vestens trusselsbillede, men hvad er forskellene og proportionerne i den faktiske trussel?Endvidere belyses den altafgørende forskel på konfliktiscenesættelse og konfliktårsager. I propagandaens tjeneste opmaler især (men ikke kun) fundamentalistiske og nationalistiske yderfløje forenklede politiske og religiøse fjendebilleder, der tildækker konflikternes virkelige kompleksitet.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
306,95 kr. I Danmarks 15 store naturnationalparker får naturen plads til at udfolde sig på naturens egne præmisser. Her er det slut med at fælde træer til tømmer, og her genoprettes søer, og nogle steder udsættes elge, vildheste og bisoner.Rune Engelbreth Larsen fortæller den historiske og aktuelle baggrundsfortælling om, hvorfor dansk natur ser ud, som den gør, hvorfor naturen i dag er i den største krise nogen sinde. Og hvordan lige præcis naturnationalparkerne kan bidrage til at standse krisen.Bogen rummer talrige store naturbilleder fra alle de 15 naturnationalparker og mange andre steder i dansk natur, og i store natur- og kulturhistoriske portrætter fortælles om de store dyr, der atter er en del af dansk natur.
- Bog
- 306,95 kr.
-
478,95 kr. Er sten levende? Kan en plante tale? Kan en figur være en bevidst person? Svaret afhænger af, hvem vi spørger – og hvornår. Både historisk og aktuelt er det en udbredt verdensforståelse, at forskellen på mennesker og dyr ikke er absolut, men flydende, og at verden er fuld af personer, der ikke er mennesker. Ånder. Nogle er afdøde forfædre i andre skikkelser, andre er dyre- og plantepersoner, atter andre er knyttet til landskaberne, vejret, solen, månen og sågar til genstande. Nogle er bare. Det kaldes animisme og er den mest udbredte verdensforståelse i tid og geografi.Men hvorfor? En sten har jo intet hjerte, en plante ingen mund, og de døde er døde. Hvad foregår der? Det handler denne bog om. Animisme er vidt udbredt i alle kulturer og alle historiske epoker. Ikke blot blandt oprindelige folk i fjerne afkroge af verden, men også blandt stenalderjægere og oldtidens agerdyrkere og f.eks. i Nærorientens bykulturer, antikkens Grækenland og Rom, blandt vikingerne i Norden og i folklore og folketro overalt i Europa indtil begyndelsen af det 20. århundrede. Og blandt hundreder af millioner verden over i dag.I Animisme – fra klippekunst til klimakrise giver idéhistoriker Rune Engelbreth Larsen et nyt indblik i vores animistiske kulturarv og belyser, hvorfor tidligere tiders forklaringer af animisme som primitivitet og overtro er blevet opgivet i de seneste årtier. Og hvorfor det ikke blot har ført til nye forståelser af kulturhistorien, men også til nytænkning af klimakrisen og biodiversitetskrisen.
- Bog
- 478,95 kr.
-
- En hyldest til vandringen
178,95 kr. En række skribenter kortlægger sider af vandringens verden og historie: Bjergvandringen, storbyvandringen, gåturen, at gå på valsen eller at være på farten med sin rygsæk. Desuden belyses vandringen som inspiration for tanken og kunsten, som livsstil og motion.”En godbid, hvis man vil have teorien i orden, før man trækker sokken op til knæene, snører skoen og overgiver sig til naturen, det rislende vand og rørsangernes pippen.”Oliver Stilling, InformationGÅ – En hyldest til vandringen er redigeret af Karsten Wind Meyhoff.Med bidrag af Stig Olesen, Bente Klarlund Pedersen, Jens Meulengracht-Madsen, Nanna Simonsen, Rune Engelbreth Larsen, Henry D. Thoreau, Per Lindsø Larsen, Martin Gylling, Dan Turèll, Jens Peter Munk, Martin Zerlang og Thomas Boberg.Tidligere udgivet under titlen Fodnoter. Denne udgave er revideret og tilføjet nye bidrag.
- E-bog
- 178,95 kr.
-
- På genopdagelse i den danske natur
33,95 kr. 'Danmark er en kvinde – på genopdagelse i den danske natur' er en odyssé til 30 danske naturperler i ord og billeder. Fra Grenen og Råbjerg Mile til Hammeren og Helligdomsklipperne på Bornholm har forfatteren over et år gennemrejst nogle af landets smukkeste landskaber – for første gang:»Ad omveje var jeg drevet uden for det nærliggende boligkvarters stisystemer og fandt mig selv lidt længere fra alfarvej end sædvanligt. Jeg var ikke klar over, hvor tæt det åbne landskab lå inden for rækkevidde, men det blev begyndelsen til stadig hyppigere omveje og flere vandreture med stadig større entusiasme. Jeg begyndte at falde i staver over udsigten til en riflet mark i morgendisen, en krumrygget eg i regnvejr eller en diffus nattemåne i stormvejr. Der var ikke tale om et omslag fra den ene dag til den anden, og da det endelig gik op for mig, hvor galt det egentlig var fat, var det for sent at stille noget op – jeg sad i saksen og lod mig rive med …«Ud over at være en beretning, der knytter personlige naturoplevelser til kulturhistoriske noter og betragtninger fra en række danske landskaber, handler bogen kort fortalt om en naturfremmed danskers genopdagelse af Danmarks naturrigdomme.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
- Kritisk analyse af et politisk normskred
33,95 kr. Politikere og debattører beskylder ledige for at være »dovne«, »klient-vælgere« og »gøgeunger«. De bliver tilskrevet en ny »krævementalitet« og et omfattende »socialt bedrageri«, der lænser samfundet for »en halv Storebæltsbro« om året. Ny bog dokumenterer, at beskyldningerne ikke holder og retter bl.a. søgelyset mod de stadig mere grænseoverskridende krænkelser, ledige udsættes for.I takt med grove og vildledende fordomme udsættes både syge og raske ledige for disciplinerende indgreb, der strækker sig fra elektrochok og pligt-medicinering til problematiske aktiveringsforløb og adfærdsregulerende overvågning, hvor 'kontrolgrupper' kan skride langt ind over privatlivets - og sågar seksuallivets - grænser. Imens ignorerer politikerne kommunal kassetænkning og tusindvis af dokumenterbare fejl i sagsbehandlingen, der har fatale konsekvenser for de berørte.I debatbogen Ledighed og ledighad analyserer Rune Engelbreth Larsen et politisk normskred, der atter nærmer sig 1800-tallets nedsættende syn på ledige. Forfatteren påpeger, at beskæftigelsesandelen af den danske befolkning er høj og i realiteten har været stabil fra tiår til tiår det seneste lille halve århundrede, hvilket underminerer påstande om udbredt »dovenskab« og »selvforskyldt« ledighed.Ikke desto mindre forringer politikerne snit for snit sociale ydelser og forværrer lediges vilkår for at fremme »motivationseffekten« - som forskere imidlertid af gode grunde også kalder »trusselseffekten«. Samtidig bruger vi adskillige milliarder på et system, der ikke skaber blivende jobs til de ledige, men primært har til formål at presse lønnen ned for lønmodtagerne.Ledighed og ledighad analyserer en lang række aspekter af den historiske, økonomiske og politiske vifte, der betinger en stadig mere krænkende politik over for ledige, og belyser, hvorfor de mange reformers hyppige amputation og åreladning inden for social- og beskæftigelsespolitikken ikke som hævdet »redder« velfærdssamfundet, men snarere er i fuld gang med at tage livet af det.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
- Humanistisk værdikamp 2001-2011
33,95 kr. Kritiske nedslag i inden- og udenlandske nøglebegivenheder, der har præget den mest radikale nationalkonservative epoke i nyere dansk historie - nullerne. Om masseødelæggelsesvåbnene, der blev væk, og karikaturkrisens får og bukke. Om Forsvarskommandoens censur og Forsvarsministeriets lækager. Om mikrofonholderi og mediemanipulation i parallelsamfundene og den danske stamme. Om krigene og klimaforandringerne, racismeparagraffen og ramadanmiddagen ... Nullernes anatomi i udvalgte indlæg af Rune Engelbreth Larsen om og fra perioden 2001-2011
- E-bog
- 33,95 kr.
-
- Digte og fotografier
33,95 kr. Idéhistorikeren Rune Engelbreth Larsen, der er mest kendt for sit politiske og faglitterære forfatterskab og som blogger og klummeskribent på dagbladet Politiken, udgiver sin anden digtsamling den 14. september: 'Cirklen og tangenten'. Digtene handler bl.a. om cirkler og tangenter i liv og død, natur og kultur – fra Big Bang til i dag. Og om at læse og løbe og bløde og håbe og elske og sejle ... 'Cirklen og tangenten' indholder bl.a. sonetten »Elskovsskoven«, der blev opført i Det Røde Rum i februar 2012 til et særarrangement, der var knyttet til forestillingen Sonetter - frit efter Shakespeares kærlighedsdigte. Det Kongelige Teater havde udskrevet en konkurrence om at skrive sonetter på shakespeare'sk manér, og »Elskovsskoven« var blandt de udvalgte, der blev dramatiseret af forestillingens skuespillere og iscenesat af Elisa Kragerup.'Cirklen og tangenten' præsenterer endvidere to sonetringe. En sonetring er én sonet, der rummer to sonetter, idet den både kan læses strofe for strofe oppefra som almindeligt, men også i omvendt rækkefølge, begyndende med sidste strofe og sluttende med den første.Men selv om 'Cirklen og tangenten' alene rummer rim-digte, er de langtfra begrænset til sonettens form. Dertil kommer en række sort-hvide naturfotografier af forfatteren.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
33,95 kr. Hvad er frihed egentlig, og hvad er de reelle trusler imod friheden i en tidsalder med både terror og retssikkerhedsbrud, og hvor frihed af navn og frihed af gavn ikke altid følges ad?Rune Engelbreth Larsens bog 'Frihed og retfærdighed - arv og aktualitet' præsenterer et humanistisk bud, der perspektiverer friheden som begreb og realitet, fra Homo sapiens første gang gik på den afrikanske savanne for små 200.000 år siden over oldtidens kulturer og frihedsbegrebets første italesættelse i det antikke Grækenland og frem til oplysningstiden og det 21. århundredes helt aktuelle problemstilllinger.Bogen er historieformidling og politisk debat på én gang, der belyser et af tidens mest omdiskuterede begreber.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
204,95 - 388,95 kr. I Renæssancen og humanismens rødder tegner idéhistorikeren Rune Engelbreth Larsen et signalement af den kalejdoskopiske vifte af tanker og idéer, der kommer til udtryk i renæssancen. Her mødes, brydes og forenes en række traditionelle modsætningspar som hedenskab og kristendom, alkymi og videnskab, frihed og slaveri, kætteri og kirke - menneske og Gud. I renæssancen krydser opdagelsesrejsende oceaner og kontinenter, bogtrykkerkunsten skaber en kommunikationsrevolution, naturen romantiseres og mytologiseres, mennesket bliver universets centrum - og ud af denne kulturelle smeltedigel opstår rødderne til den verdens- og menneskeanskuelse, som senere får navnet humanisme. Renæssancen og humanismens rødder afdækker epokens brudflader og paradokser i kontrast til middelalderkirkens og reformationens verdensforsagende træk. Reformationen anskues som et punktum for den europæiske renæssance, men samtidig belyses den egenartede blanding af humanistiske tendenser og reformatoriske bestræbelser, som udspiller sig i Danmark i det 16. århundrede, indtil den lutherske ortodoksi endegyldigt slår igennem.