Bøger af Roar Maagaard
-
269,95 kr. 101 almenmedicinske patienter er en samling karakteristiske og repræsentative patienthistorier fra almen praksis, som alle har deres oprindelse i forfatternes egne oplevelser med virkelige patienter. Samlingen giver dermed et realistisk billede af den kliniske hverdag i almen praksis og af det arbejde, de praktiserende læger udfører. Bogen lægger sig tæt op ad lærebogen Almen medicin, hvor man kan læse den grundlæggende sygdomslære, der relaterer sig til patienthistorierne. Målgruppen er især medicinstuderende og yngre læger, der gennem arbejdet med bogens sygehistorier kan blive forberedt på henholdsvis eksamen og det kliniske arbejde i almen praksis. Bogen omsætter teoretisk viden til faglig handling ud fra: en systematisk tilgang til kommunikation med patienten en systematisk tilgang til konsultationsprocessen fokus på, hvordan man spænder et sikkerhedsnet ud under patienten præsentation af håndteringsvalg ved typiske almenmedicinske problemstillinger og forløb klare læringsmål for hver enkelt sygehistorie. For andre faggrupper, fx speciallæger, praksissygeplejersker og sekretærer, kan bogen give et spændende indblik i almenmedicinske problemstillinger og en forståelse for specialets rolle i sundhedsvæsenet. Alle bogens sygehistorier præsenteres i en almenmedicinsk konsensus med konsultationsprocessen som refleksionsramme og PSOAP (Problem, Subjektivt, Objektivt, Analyse, Plan) som overordnet struktur.Forfatterne har bevidst valgt lidt forskellige formuleringer og spørgsmålstyper fra patient til patient for at afspejle den variation, der findes i almen praksis generelt, og individuelt fra læge til læge. Forfatterne til 101 almenmedicinske patienter er alle aktive praktiserende læger og samtidig centralt placeret i forhold til både præ- og postgraduat undervisning og forskning inden for specialet.
- Bog
- 269,95 kr.
-
273,95 - 288,50 kr. Klinikpersonale i almen praksis – en basisbog er en bred introduktion til arbejdet i almen praksis for klinikpersonale, uanset uddannelsesmæssig baggrund. Bogens kapitler dækker sundhedsvæsenets opbygning, organiseringen af almen praksis i Danmark samt detaljerne i det kliniske arbejde og klinikpersonalets rolle i relation hertil. Det er af flere årsager mere og mere almindeligt, at arbejdsopgaver forskydes mellem de forskellige personalegrupper i almen praksis. Klinikpersonalet varetager derfor ofte opgaver, som den enkelte oprindeligt ikke var uddannet til. Bogen forsøger at dække det heraf opståede behov for grundlæggende viden og et fælles fundament for den enkelte praksis. Kapitlerne giver ikke endegyldige svar, men kan betragtes som en række forslag til, hvordan man med fordel kan organisere sig i en almen praksis.Klinikpersonale i almen praksis – en basisbog kan læses fra ende til anden eller benyttes som opslagsværk i dagligdagen. Bogen bør findes på bogreolen i enhver almen praksis som daglig inspiration for hele personalegruppen.
-
386,95 kr. Almen medicin i praksis giver teoretisk viden om specialet almen medicin og specialets arbejdsmetoder, så du som studerende får en dybereliggende forståelse for arbejdet i almen praksis. Denne teoretiske viden giver dig sammen med det kliniske ophold i almen praksis den viden, de færdigheder og de kompetencer, der forventes af en KBU-læge.Bogen er et resultat af et samarbejde på tværs af de fire danske universitetsmiljøer, der varetager undervisning i almen medicin. Redaktionsgruppen består således af klinisk arbejdende speciallæger i almen medicin med stor undervisningserfaring. Der er i gruppen repræsentanter fra de almenmedicinske forskningsmiljøer og fra specialeuddannelsen i almen medicin, således at både forskningsbaseret viden og nye tendenser inden for almen medicin er repræsenteret.Almen medicin i praksis giver samlet en bred indsigt i almenmedicinske problemstillinger. Bogen kommer således omkring emnerne: Samtalen med patienten Journalnotatet Den diagnostiske proces Terapeutiske beslutninger Patienten med nyopstået symptom Patienten med kronisk sygdom Patienten med mental lidelse Patienten med funktionel lidelse Kvindeliv Børn og unge Den ældre patient Patienten ved livets afslutning Risikovurdering, opsporing af sygdom og screening Den praktiserende læges roller og samarbejde med omverdenenAlle kapitler indledes med en relevant sygehistorie, som danner grundlag for de emner, som bogen behandler. Bogen er desuden forsynet med en lang række spørgsmål, der har til formål at så nogle tanker til refleksion.
- Bog
- 386,95 kr.