Bøger af Peter Nissen Bjerring
-
948,95 kr. Sygdomslære – hånden på hjertet er en grundbog i sygdomslære. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som ud over bogens tekst og illustrationer bl.a. indeholder opgaver, animationer, quizzer, notesbog og meget andet ekstra materiale. Bogens opbygning Bogen er opbygget i forhold til kroppens organsystemer, og den dækker de hyppigste sygdomme. Alle kapitler har samme struktur. Først beskrives organsystemernes normale anatomi og fysiologi. Herefter forklares de observationer og symptomer, der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og de undersøgelser, som bruges ved diagnosticering. Til slut følger en gennemgang af de specifikke sygdomme, der er knyttet til de enkelte organsystemer. Der er især lagt vægt på sygdommenes patofysiologi, så læseren kan forstå, hvilke symptomer der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og hvordan man kan overvåge sygdomsforløbet hos den enkelte patient. Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, og læseren kan undervejs få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer. Målgruppe Sygdomslære – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget sygdomslære og kan bruges gennem hele uddannelsen, både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område kan også have stor glæde af bogen. Den kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale som opslagsbog med opdateret viden på området. Hånden på hjertet Hånden på hjertet er en bogserie inden for det naturvidenskabelige område, der foreløbigt tæller Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi og Mikrobiologi. Bøgerne suppleres af en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.
- Bog
- 948,95 kr.
-
- Menneskekroppen
448,95 kr. Ernæring i klinisk praksis er en praksisnær og fagligt velfunderet bog, som rummer alt fra basal ernæringslære, over sociale og kulturelle aspekter, til sygdomsrelateret underernæring. Målet er at give læseren et solidt fundament i forhold til at agere relevant i klinisk praksis, hvor ernæringsmæssige problemstillinger optræder.• Bogens første del præsenterer det teoretiske fundament i relation til human ernæring. Her introduceres læseren til basal viden om mikro- og makronæringsstoffer og ernæringsfysiologi. Næringsstofferne sættes derefter i perspektiv i forhold til de ernæringsmæssige behov i livets forskellige faser. Måltidernes sociale, kulturelle, og religiøse aspekter udfoldes også i bogens første del.• I bogens anden del introduceres læseren til de ernæringsfysiologiske fænomener, der knytter sig til klinisk ernæring, såsom stressmetabolisme, refeeding syndrom og ernæringsbegrænsende faktorer. Bogens fokus er at give læseren indsigt og handlekompetence i forhold til ernæringsbehandling således, at læseren har det nødvendige fundament til at kunne udføre et solidt ernæringshåndværk.• Bogens tredje del giver læseren viden om klinisk ernæring i en række forskellige sygdomsspecifikke kontekster. Det går igen, at teori, forståelse og praksis kobles således, at læseren understøttes i at anvende, planlægge og reflektere over god ernæringspraksis i daglig klinik.Et vellykket patientforløb forudsætter en passende ernæringsindsats, og derfor er Ernæring i klinisk praksis en vigtig del af lærebogsserien Menneskekroppen. Alle forfattere er specialister på hver deres område, og ambitionen er at inspirere læseren til at handle ernæringsfagligt kompetent. Derfor er teorien konsekvent relateret til praksis via cases og eksempler, og sproget er skrevet i øjenhøjde med den studerende.Bogen er beriget med digitalt ekstramateriale, der kan tilgås på bogens hjemmeside.
- Bog
- 448,95 kr.