De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Peter Lodberg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Tænkeboks 3
    af Svend Andersen, Peter Lodberg, Steen Hannestad, mfl.
    414,95 kr.

    Tænkepauser 25-36. Tænkeboks 3:Familien, Lykke, Universet, Spørgsmål, Gud, Sex, Nydelse, Korruption, Politik, Tro, Hjernen, Hjertet

  • af Peter Lodberg
    128,95 - 206,95 kr.

    DANSKERNES TO GENNEM 1000 ÅR er en fortælling om, hvordan vi blev dannet som nation og borgere gennem løbende impulser udefra. For 1000 år siden blev vikingekongerne efterhånden overbevist om, at de skulle tilbede én frem for flere guder. Landsbykirken opstår som fælles samlingspunkt i landbrugssamfundet. Den kristne jul overtager den hedenske solfest, men som det ofte er tilfældet, når nye ritualer og traditioner skal finde folkeligt fodfæste, sker det ved, at det nye bygger oven på det gamle. Det næste store brud sker med Reformationen i 1530’erne, hvor den katolske kirke og dens mænd taber til kongemagten, der med Christian 3. gør Danmark protestantisk. Frem vokser forestillingen om det kristne menneske som en god samfundsborger, der gør sin pligt. I 1800-tallet ser vi, at religiøs vækkelse kan gå hånd i hånd med social forandring. Grundtvigs tanker om at oplyse og danne det hele mennesker via fri- og højskoler får enorm indflydelse ikke mindst blandt landbefolkningen. Begrebet nation og folk opstår. Efter Anden Verdenskrig sker der en gradvis sekularisering. Velfærdsstaten kan måske kaldes den nye statsreligion? Senere kommer indvandrere fra ikke-vestlige lande til Danmark med helt nye religiøse og kulturelle traditioner. Er Danmark på vej til at blive multikulturelt? Religionsfrihed er en grundlovssikret borgerrettighed, men som et af de få lande i Europa har vi stadig en officiel binding mellem stat og kirke, men også den er under pres. Det moderne menneske vil selv definere sin religiøsitet og føler sig ikke bundet eller begrænset af dogmer eller kirkelige fællesskaber. Men igen kommer udfordringen fra verden omkring os: Hvad kommer det til at betyde for fortællingen om stat og religion, at vi bliver konfronteret med religiøs motiveret vold og terror? Historien har vist, at religion er et magtfuldt og effektivt middel til at samle et folk. Peter Lodberg, født 1958, er teolog og professor i teologi ved Aarhus Universitet.

  • af Anne Marie Pahuus, Peter Lodberg & Bertel Nygaard
    148,95 kr.

    Består af de tre Tænkepause-titler: "Tro", "Håb" og "Kærlighed".Tro, håb og kærlighed. Tre stærke ord, der tilsammen gør en forskel, forandrer nutiden og, forlyder det, overvinder alt. Tro er en afgørende del af vores liv - og en invitation, vi umuligt kan sige nej til. At tro på noget, måske endda det hele, giver mening. Håb er drivkraften bag vores handlinger, og håbet får os til at kæmpe videre ─ selv når håbløsheden hersker. Tag endelig kærlighed, der spænder så bredt fra passion til venskab og fra lykke til lidelse. I hjertet af kærligheden er alt andet end ligegyldighed muligt."Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden", hedder det elegant i Kærlighedens højsang. Er kærligheden størst? Læs Tro, Håb og Kærlighed i en helt ny sampak. Og bliv klogere på det hele.

  • af Peter Lodberg, Johannes Nissen, Bente Søndergaard & mfl.
    178,95 - 318,95 kr.

    Lægfolksteologi er en indføring i teologien skrevet til lægfolk. Bogen er en grundig introduktion til og en præsentation af fagområdet teologi – skrevet til lægmand. I bogen bliver de bibelske fag, kirkehistorien, de systematisk teologiske fag samt de praktiske fag taget under kærlig behandling. Forfatterne til bogens kapitler er eksperter inden for hver deres område og fører læseren sikkert og inspirerende rundt i teologiens verden. Bogen udgives i anledning af Teologi for lægfolks 50-års jubilæum. Pressen skriver: ★★★★ - Kristeligt Dagblad

  • af Peter Lodberg
    44,95 - 64,95 kr.

    Tro kan flytte bjerge, siger vi. Alligevel er det i lang tid gået lidt ned ad bakke for Gud og co. De er ikke længere svaret på alle vores bønner. Og monopolet på at forklare alt mellem himmel og jord er gået fløjten. Men ifølge Peter Lodberg, klippefast teolog ved Aarhus Universitet, er tro ikke bare varm luft. Den er en grundsten i ethvert menneskes liv. Det er nok derfor, at størstedelen af jordens befolkning stadig bevarer troen. Ja, selv de vantro tror nu en lille smule. Hvis ikke på Gud, så på husprisernes fortsatte himmelflugt. Men det er måske ren overtro?

  • - Kristendommen i dialog og konflikt gennem 2000 år
    af Peter Lodberg
    93,95 - 206,95 kr.

    Dramatiske og diplomatiske religionsmøder i kristendommens lange historie.Vi tror forskelligt I vores samfund møder tro andre former for tro. I Danmark er der stort fokus på, hvad islams indflydelse betyder for vores kristne grundværdier, og dette er afsættet for Tro versus tro. Vi tror forskelligt og på noget forskelligt. Det kan enten berige eller skabe usikkerhed og modstand, når tro møder tro. Vi kan blive bange for, at en anden tro end vores egen vil rive tæppet væk under vores livsformer og traditioner. Religionsmødets relevans Teolog og professor Peter Lodberg undersøger i bogen, hvordan kristendommen gennem 2000 år har mødt andre religioner. Det har været med forståelse, med foragt – og alt derimellem. Samtidig er religionen en del af samfundets instanser og derfor sammenvævet med politik og holdninger. Forfatteren diskuterer, hvordan totalitære ideologier som marxisme, maoisme og nazisme har været med til at forme religionsmøder. I vores tid er det bemærkelsesværdigt, at der tages mange initiativer til at fremme religionsdialogen mellem religiøse ledere. Disse skal fremme sikkerhed og samfundsmæssig stabilitet. Eksempelvis begyndte Folkekirkens biskopper at afholde regelmæssige møder med muslimske ledere efter Muhammedkrisen i 2005. Tro versus tro er en grundig og velskrevet fremstilling af religionsmøders historie og aktualitet med rig mulighed for at blive klogere på betydningen af begreber og traditioner. Peter Lodberg (f. 1958) er forfatter, teolog og professor ved Aarhus Universitet. Han har tidligere været generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp og bidraget til skabelsen af Danmarks Radios tv-serie ”1000 års tro”, hvori han også deltog. Bogen Danskernes tro gennem 1000 år (2016) udsprang af denne tv-serie.

  • - Bonhoeffers teologiske arv
    af Peter Lodberg, Hans Vium Mikkelsen, Henning Kjær Thomsen & mfl.
    148,95 kr.

    Dietrich Bonhoeffer var en af de mest markante og vedholdende stemmer i den kirkelige opposition imod det tyske naziregime. Han både talte, skrev og handlede i opposition til nazismen, og han blev som konsekvens heraf fængslet og senere kort før krigens afslutning henrettet.Bonhoeffers teologi har efterfølgende fået en meget stor indflydelse, bl.a. pga. den tætte sammenhæng mellem Bonhoeffers teologiske overvejelser og hans egen indsats imod nazismens dehumanisering. Men interessen skyldes også, at Bonhoeffer formår at fastholde en vedvarende vekselvirkning mellem teologi, kirke, kultur og samfund, der i sig selv appellerer til fortsat fortolkning, anvendelse og kreativ videretænkning.Bogens indhold falder i tre dele, hvor del I består i en præsentation og analyse af Bonhoeffers biografi og kristologi, mens del II udfolder virkningen af Bonhoeffers inkarnationstænkning i forhold til politik og prædiken. I bogens tredje del rekonstrueres sammentænkningen af kristendom og samtid gennem et nyskrevet læsedrama om Dietrich Bonhoeffer skrevet af Caspar Koch.

  • af Peter Lodberg, Søren Dosenrode & Hans Raun Iversen
    206,95 kr.

    Kaj Munk var en central person i dansk åndsliv i 1930’erne og de første år af besættelsen, en person med mange facetter, men i dag er han mest kendt for sin dramatik (specielt Ordet), sin modstand imod den tyske besættelse og sin voldsomme død (myrdet af en SS-gruppe under Anden Verdenskrig). Kaj Munks dramatik og det brutale mord på ham skygger på sin vis for hele personen Kaj Munk og hans samlede værk.Vil man forstå Kaj Munks liv og værk, må man forstå hans kristendomsopfattelse og hans selvopfattelse som præst, for selvom han til tider vippede imellem at være præst og dramatikker, var det altid præstekaldet, der gik af med sejren. Kaj Munk forstod sig først og fremmest som præst, og det afspejlede sig i det meste af hans gøren og laden. Derfor er det påfaldende, at de teologiske facetter af Kaj Munks liv kun er blevet behandlet meget sporadisk, sammenlignet med digteren og modstandsmanden Kaj Munk. Dette specielt fordi Kaj Munk selv udgav en række prædikensamlinger såvel som andre værker af teologisk karakter imedens han levede, og dertil kommer, at det kristne livssyn gennemsyrede hans dramatik. Målet med denne bog er at bidrage til forståelsen af teologen Kaj Munk, også selvom, eller måske netop fordi Munks eget forhold til teologi til tider var anstrængt: ”Teologi er den nederdrægtigste Forvanskning af Kristendommen! Alt sandts arge Fjende!”.Bogen falder i fire dele. Første del der er en indledende; samlet analyse af Kaj Munks teologi. Anden hoveddel omhandler de åndsstrømninger og begivenheder, der i særlig grad har præget ham både i det store, og i det små, på det mere personlige niveau. Tredje del er dedikeret til teologiske aspekter i Kaj Munks Dramatik, og endelig vil fjerde del af bogen bidrage til forståelse af præsten og prædikanten Kaj Munk. Bogen afsluttes af en opsamling og perspektivering.

  • - Desmond Tutus tro og spiritualitet
    af Peter Lodberg & Christian Balslev-Olesen
    178,95 kr.

    Ærkebiskop Desmond Tutu var et moralsk og teologisk fyrtårn og var i mange år en vigtig stemme på en række områder. Bogen belyser hans tro og spiritualitet, der bar ham igennem et langt liv fyldt med op- og nedture. Desmond Tutu skabte og definerede et etisk fundament for kampen mod racisme og for global solidaritet, og han var utrættelig i arbejdet for en mere retfærdig verden. Som kirkeleder var han en af de mest betydningsfulde i det 20. århundrede og insisterede på dialog – også med sine modstandere. Forfatterne Christian Balslev-Olesen og Peter Lodberg tager i bogen udgangspunktet i deres mangeårige samarbejde med Tutu – ikke mindst gennem Folkekirkens Nødhjælp – og udfolder hans syn på verden, mennesker og Gud. En række af hans tekster, som ikke tidligere er blevet udgivet på dansk, er blevet oversat og gengives i bogen.Christian Balslev-Olesen, født 1947. Teolog og tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Har været UNICEFs landechef i Somalia og leder af Det Danske Hus i Ramallah, Palæstina.Peter Lodberg, født 1958. Dr. teol. og tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. I en årrække professor i teologi på Aarhus Universitet. Formand for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd.Desmond Tutu (1931-2021), sydafrikansk ærkebiskop, menneskerettighedsaktivist og formand for Sandheds- og Forsoningskommissionen. Modtog Nobels Fredspris i 1984.

  • af Peter Lodberg
    232,95 kr.

  • af Martin Schwarz Lausten, Peter Lodberg, Erik Norman Svendsen, mfl.
    48,95 kr.

    En introduktion til folkekirken foreligger nu på engelsk. Gennem bogens syv artikler introduceres den ikke-dansktalende læser til: The History (Martin Schwarz Lausten), The Tradition of Freedom (Birgitte Stoklund Larsen – med særligt fokus på Grundtvigs betydning for folkekirken), The Music (Erik Norman Svendsen), The Danes (dvs. danskernes brug af folkekirken, af Marie Vejrup Nielsen), The Activities (Mogens S. Mogensen), The Pastor (Kirsten Donskov Felter) og The Church Interrelated (dvs. folkekirken i forhold til resten af verden, Peter Lodberg).Bogen henvender sig til alle ikke-dansktalende, der gerne vil have en overskuelig introduktion til folkekirken, dens historie, dens struktur og dens betydning i det danske samfund i dag. Udgivet i samarbejde med Folkekirkens mellemkirkelige Råd.An introduction to the Evangelical Lutheran Church in Denmark in English, written as an easy introduction by some of the best minds within their respective fields of Danish Christianity.

  • - Religion og politik i Palæstina
    af Peter Lodberg & Kirsten Jørgensen
    63,95 kr.

    Genkomster belyser forholdet mellem politik og religion i en palæstinensisk-israelsk sammenhæng. En sammenhæng fyldt med brudflader og konflikter. Bogen kan forhåbentlig være med til at skabe et overblik over det virvar af begivenheder og fortællinger om helte og skurke, der trives i den mellemøstlige konflikt.Indeholder artikler af Peter Lodberg, Knud Jeppesen, Naim Ateek, Mitri Raheb, Kirsten Jørgensen, Jakob Egholm Feldt og Torben Rugberg Rasmussen.»Særdeles aktuel bog, der giver indblik i baggrunden for mange af de konflikter, der findes mellem Israel og Palæstina – og dermed også om konflikterne mellem hele den arabiske verden og Israel ... Dette er en vigtig bog. Den er ikke skinger på nogen måde. Situationen kunne ellers godt lægge op til mange og store ord. Her har ordene adresse, og når man lægger bogen bort, så har man været med inde i konflikter, som synes at være uløselige, og man har læst om et folk, der ikke har nogens agtelse, og som i øvrigt indbyrdes er så uenige, at det er ubærligt.« Peter Skov-Jakobsen, Folkekirken i København

  • af Peter Lodberg
    130,95 kr.

    The relationship between religion, politics, and law represents one of the most important issues in contemporary discussions on the world's future. While global changes and political conflicts in many parts of the world demand seirous reflection about the role of religion in politics and in public discourse, the study of religion in post-secular societies calls for reflections about the normtive role of religion in politics and law.Through the contribution of scholars in the disciplines of theology, the science of religion, and political science, this volume presents an absorbing analysis of democracy, politics, and law, drawing upon the works of John Rawls, Jürgen Habermas, Max Horkheimer, Michel Foucault and Theodor W. Adorno.Such topics as Islam and democracy are addressed, in addition to the report by the European Council on Fatwa and Research and specific issues in which chruches have been involved in political conflicts. Case studies on communism, nazism, and apartheid, for esample, are also presented, and finally the question is addressed of how interreligious dialogue can function in secular societies in relation to the Danish cartoon crisis.