Bøger af Peter Henningsen
-
278,95 kr. Dengang vi var bønder er en pragtudgivelse om Danmarks historie som bondeland. Med afsæt i ældre tiders bondekultur forklares og beskrives de danske bondegårde, som de så ud fra 1700-tallet til starten af 1900-tallet. Hvad tænkte beboerne om verden? Hvad troede de på? Hvordan talte de? Hvordan gik de klædt? Hvad spiste de? Hvilket liv udspillede sig bag bindingsværket og de lerklinede tavl?Den gamle danske bondegård er et velkendt stykke arkitektur, der i mange afskygninger ligger spredt ud over det danske landskab. Som vidnesbyrd om Danmarks fortid som landbrugsland er de en væsentlig del af vores kulturarv og historie.Bogen beskriver de danske bønders mentalitet og kulturform og de regionale forskelligheder i produktionsformer, som skabte de gamle bondegårde, ligesom variationerne i byggeskikken klarlægges og beskrives. Bogen er rigt illustreret med flere hundrede billeder af gamle gårde fra Danmark, hvoraf stort set ingen tidligere har været publiceret.
- Bog
- 278,95 kr.
-
88,95 - 123,95 kr. Stavnsbåndet betød et liv på slavelignende vilkår med godsejeren som almægtig overmagt. Søndagseksercits i timevis bag sognekirken. Bundet til sin hjemstavn på livstid uden mulighed for at søge nye udfordringer i den store verden. Sådan så livet ud for bønderne i 1700-tallets Danmark. Det var først, da den unge kronprins Frederik i 1784 uformelt overtog magten fra sin gale far og hans konservative rådgivere, at ændringen til det bedre tog sin begyndelse. Stavnsbåndets ophævelse er siden blevet fejret som den begivenhed, der gjorde bonden til en fri borger i staten – men meget tyder faktisk på, at stavnsbåndet levede videre, blot under andre former.Tag med en tur på landet, når Peter Henningsen, leder af Frilandsmuseet Det Gamle Danmark, fortæller om den stavnsbundne bondes hårde lod i enevældens Danmark.
-
- – og andre fortællinger fra 1700-tallets København
103,95 kr. I Hundemordet i Vimmelskaftet bevæger vi os blandt falskspillere, svindlere, tiggere, soldater og prostituerede i 1700-tallets København. Gennem en række episoder får vi indblik i, hvordan ære, vold, fællesskaber og hierarkier skabte rammerne for københavnernes liv i den indelukkede by. Mens kongefamilien boede i majestætisk pragt midt i byen, mens adelsfolk, rige handelsmænd og deres familier kunne trække sig tilbage til deres palæer og borgerhuse var virkeligheden en anden rundt omkring i de københavnske gader, hvor stanken, larmen og trængslen kunne gøre livet til en prøvelse for alle de almindelige mennesker, der levede i byen. Hundemordet i Vimmelskaftet er en anderledes og medrivende historiefortælling om København, københavnerne og det leben, vi normalt ikke hører om.
- E-bog
- 103,95 kr.
-
603,95 kr. - Bog
- 603,95 kr.