Bøger af Pernille Darling Rasmussen
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er tilknytning? Hvordan skaber man tryg tilknytning hos børn?Små børn har behov for tæt og vedvarende kontakt til få, stabile voksne. Det lægger grunden til, at børn udvikler sig til livsduelige voksne med gode og trygge relationer til andre mennesker.Alligevel er der brug for større fokus på, hvordan vi som forældre og samfund giver tilknytningen og vores børn bedre vilkår. Særligt i en hverdag, hvor børn kommer i institution tidligere og tidligere, hvor der er få voksne – og hvor alle er mere stressede end nogensinde før.Tilknytningsteorien er omdrejningspunktet i stort set al international forskning om børn og unge. KORT & GODT OM TILKNYTNING handler om, hvordan man kan omsætte denne forskning til praksis. Bogen gennemgår tilknytningsteorien og dens udvikling – og giver læseren vigtig viden og konkrete redskaber til at fremme børns trygge tilknytning i hverdagen.Bogen henvender sig til alle, der har med børn at gøre: forældre og familie, pædagoger, lærere og alle de andre professionelle, der arbejder med børn.Om forfatterne:Niels Peter Rygaard er psykolog og underviser og rådgiver professionelle, forvaltninger og beslutningstagere i arbejdet med anbragte og adopterede børn og unge. Pernille Darling Rasmussen er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri og er tilknyttet Center for Evidensbaseret Psykiatri som seniorforsker.
-
- En sorgdagbog
213,95 kr. En datter har mistet sin mor. Tre børn har mistet deres mormor. Og en mand har mistet sin kone. I bogen »Om 100 dage er det hele bedre« lukker forfatter Pernille Darling Rasmussen os med ind i en personlig sorg og sorgproces i forbindelse med tabet af sin mor, og hun giver os samtidig et bud på, hvordan man kan give sin sorg en håndgribelig ramme, hvor man aktivt forholder sig til den. Helt konkret ved at se på den som et lille fristed at træde ind i, væk fra dagligdagens trummerum, hvor der skrives et lille dagbogsnotat og tegnes en lille skitse – hver dag, i hundrede dage. Sorgen bliver herved afgrænset i tid og rum. Den bliver paradoksalt nok skemalagt, men vigtigst af alt, den får opmærksomhed.Gennem små, korte dagbogsbidder får man scener fra en hverdag fyldt med alt og ingenting: bekymringer, afsavn, glæder, usikkerhed, sysler og samvær. Bogens tone og sprog er på én gang ærlig, let og dybsindig og indholdet lindrende og inspirerende, uanset om man har eller endnu ikke har haft sorgen tæt inde på livet. Dertil kommer illustrationerne fra forfatterens egen hånd, der både supplerer indholdet og bliver en oplevelse i sig selv.
- Bog
- 213,95 kr.
-
93,95 - 131,95 kr. Brudstykker af et livsstykke er en biografi, hvor livshistorien flettes ind i et følsomt mønster af refleksioner, minder, skyldfølelse og forsoning. Det er en erindringsroman, hvor forfatteren gennem sine minder maler et portræt af sin mor, ikke blot som hun husker hende, men også som hun ønsker, at hun skal huskes. På trods af og bag ved alt det svære. Og ved siden af barndom, dagligdag, livsperioder og sorg. Hun forsøger at forstå sin mor, og i den proces fortælles moderens livshistorie med en styrkefuld skrøbelighed og ærlighed, hvor forfatteren skriver om noget af det, de ikke har kunnet tale om. Forfatteren skriver med forsonende forståelse om den dybe sorg og skyldfølelse, som tyngede hendes mor. Hun skriver om en kvindelig Atlas, som tog alle menneskers sorger på sig, men som også have sin egen tunge byrde at bære på. Biografien bliver et perspektiv, en måde at forstå en del af sin egen livshistorie fra sin moders perspektiv. Gå bag om mennesket og se på det, der har formet det og forsøge at favne dets fejl. Den er forfatterens katharsis og kærlighedserklæring. Et dybfølt tak. Og ikke mindst, er den er et håb om, at andre vil kunne favne, elske, forstå og tilgive før det er for sent.