Bøger af Per H. Jacobsen
-
- klassiske spanske opskrifter
158,95 - 248,95 kr. Danskerne har taget traditionen med at spise tapas til sig. Mange af os har stået ved en bar i Andalusien og spist de lækreste, farverige og smagfulde små retter og drukket en kold fadøl eller et glas vin til. Tapas er små serveringer, men det er også en kultur og en livsstil, der er umiskendelig spansk.Tapas varierer fra region til region. I Baskerlandet betegnes tapas som pintxos og er fingermad bestående af brød med noget lækkert ovenpå, og det hele holdes sammen af en tandstikker. Andre steder i Spanien kaldes brød med noget ovenpå, men uden tandstikkeren, for montaditos.Men uanset om de kaldes tapas, pintxos eller montaditos, så er det den uformelle måde, de serveres og spises på, der gør de her små bidder synonyme med en afslappet og positiv atmosfære omkring det at spise og drikke. Og spanierne har udvidet konceptet med de små retter, så det både er en social begivenhed og en gastronomisk kunstform.Denne bog indeholder 100 opskrifter på klassiske spanske tapasretter. Udover opskrifter og fotos indeholder bogen en række historier om tapaskultur, spansk vin, verdens bedste skinke, sherry og meget mere.Per H. Jacobsen er arkitekt, forlægger og autodidakt kok. Han er forfatter til flere kogebøger, vin- og madanmelder og har stor erfaring og viden om Spanien, spansk kultur, gastronomi og vin.
-
- 90 retter med lammekød
188,95 kr. "Lammefilosofi – retter med lammekød" er kåret som den bedste danske kogebog i den internationale konkurrence Gourmand World Cookbook Awards – også kaldet kogebogens “Oscar”.Kogebogen indeholder 90 opskrifter med lammekølle, bov, gryderetter, grill, supper, fars, indmad og meget andet. Nogle opskrifter er simremad, mens andre kan laves på kort tid.Med kogebogen følger en stribe forslag til lækkert tilbehør, der passer særligt godt til smagen af lammekød. “En spændende kogebog, som med sit smukke layout giver lyst til at sætte sig godt tilrette og fordybe sig…og blive inspireret…” Thy Lam“Smukke fotos, gode opskrifter og ikke mindst … en perlerække af dejligt tilbehør, der passer perfekt til lammekød”. Aarhus Stiftstidende“En mere end velkommen udgivelse med lammeopskrifter, som helt sikkert vil blive brugt af lammekøds-elskere.” Bibliotekerne “Dejlig inspiration – både til hverdag og fest … Man får lyst til spise lammekød noget oftere!” fyens.dk
- Bog
- 188,95 kr.
-
- - en guide
63,95 kr. “Vild med Andalusien - en guide” er en introduktion til en af Spaniensmest elskede regioner. Guiden introducerer de otte største byer, Jaén, Málaga, Cadiz, Sevilla, Huelva, Cordoba, Almeria og Granada, regionens strande og giver en række tips til seværdigheder, der er et besøg værd. Via artikler får man et indblik i Andalusiens historie, kultur og sprog.Andalusien har 300 årlige solskinsdage, som man kan nyde langs kilometervis af smukke sandstrande, på skiløjperne, i små bjergbyer eller i middelalderbyerne. Andalusien indbyder både til aktiv ferie og til afslapning. Få idéer til begge dele.Vi giver nogle gode tips til regionens smukke byer, sproget, maden og kulturen. Lær mere om hvordan spanierne omgås hinanden, hvad de bedste skinker hedder, hvad flamenco er for noget og hvor det var, at mange tyske nazister skjulte sig efter 2. Verdenskrig.
- E-bog
- 63,95 kr.
-
- classic spanish recipes
248,95 kr. Many people have embraced the Spanish tradition of eating tapas. A lot of us stood in a bar in Andalusia, eating the most delicious, colorful, and flavorful small dishes and drinking a cold draft beer or a glass of wine. Tapas are small servings, but they are also a culture and a lifestyle that is unmistakably Spanish.Tapas vary from region to region. In the Basque Country, tapas are known as pintxos and consist of finger food made of bread with something tasty on top, all held together with a toothpick. In other parts of Spain, bread with something on top (but without the toothpick) is called montaditos.But whether they are called tapas, pintxos, or montaditos, it is the informal way they are served and eaten that makes these small bites synonymous with a relaxed and positive atmosphere around eating and drinking. And the Spaniards have expanded the concept to be both a social event and a form of gastronomic art.This book contains 100 recipes for classic Spanish tapas dishes. In addition to these, there are a number of stories about tapas culture, wine, the world’s best ham, sherry, and much more.Per H. Jacobsen is an architect, publisher, and self-taught chef. He is the author of several cookbooks and a wine and food critic, with extensive experience and knowledge of Spain, Spanish culture, gastronomy, and wine. He writes about all this on www.vinoytapas.dk
- Bog
- 248,95 kr.
-
78,95 kr. ‘Andalusia - Guide book’ is an introduction to one of Spain’s most beloved regions. The guide introduces the eight largest cities, Jaén, Málaga, Cadiz, Seville, Huelva, Cordoba, Almeria, and Granada, the region’s beaches, and provides a number of tips for worthwhile attractions.Through articles, one gains insight into Andalusia’s history, culture, and language. Andalusia enjoys 300 sunny days a year, which can be savored along miles of beautiful sandy beaches, on ski slopes, in small mountain villages, or in medieval towns. Andalusia invites both active holidays and relaxation. Get ideas for both. We provide some great tips for the region’s beautiful cities, the language, the food, and the culture.Learn more about how the Spaniards interact with each other, what the best hams are called, what flamenco is, and where many German Nazis hid after World War II.
- E-bog
- 78,95 kr.
-
- 87 recipes with accompaniments
198,95 kr. This cookbook is awarded Best Danish Cookbook by The Gourmand World Cookbook Award in category ”Single subject”.'Delicious Lamb' contains 87 mouthwatering recipes with lamb. Leg, shoulder, stews, barbecue, soups, stuffing and much more. The recipes can be cooked by anyone, who feels like spending some time in the kitchen and like lamb.Many of the dishes are slow food, but there are also recipes that can be made in a short period of time. For most of the dishes, I suggest accompaniments, and the book contains a catalog of different accompaniments, which I think generally goes well with lamb.“An exciting cookbook, which with its beautiful layout makes you want to sit back and soak yourself in … and be inspired …” Thy Lam“Beautiful photos, great recipes and not least … a string of nice accompaniments perfectly suited to lamb.”Aarhus Stiftstidende“Wonderful inspiration – both for ordinary days and party … you feel like eating lamb more often!” Fyens.dk“A more than welcome book with lamb recipes … will certainly be used by people who love the taste of lamb.” Bibliotekerne
- Bog
- 198,95 kr.
-
- retter med lammekød
108,95 kr. Lammefilosofi - retter med lammekød indeholder 87 opskrifter, hvor hovedingrediensen er lammekød. Kølle, bov, gryderetter, grillretter, supper, retter med fars, indmad og meget andet. Bagest i bogen findes et omfattende katalog over tilbehør, som passer specielt godt til lammekødet. Retterne kan laves af enhver, der gerne vil bruge lidt tid i køkkenet og har lyst til at spise lammekød. Mange af retterne er simremad, men der er også opskrifter, som kan laves på ganske kort tid. Vi spiser i dag ikke så meget lammekød i Danmark, og det er en skam, fordi lammekød er velsmagende, sundt og inspirerende at arbejde med. Mange prøver med en helstegt lammekølle og når aldrig videre. Denne bog er tænkt som en inspiration til at spise mere lammekød og giver ideer til næsten alt fra det slagtede lam. Bogen er trykt i farver og de mange billeder af retter og tilbehør er lavet af fotograf Klaus Mortensen, der driver billedbureauet QPix
- E-bog
- 108,95 kr.
-
- Costa Rica og Nicaragua
63,95 kr. En ni-årig pige fra Århus har rejst rundt i Costa Rica og Nicaragua og skrevet dagbog. Om kaffeplantager og krokodiller. Om vulkaner og regnskove. Om fattigdom og livsglæde. Og om børn og kærlighed. I Mathildes dagbog er samtlige fotografier taget af hende selv eller storebror Jonathan. Mathildes far fortæller om Columbus og indianerne, politiske forhold, truede havskildpadder, Nepenthes arbejde i begge lande og Danidas indsats i Nicaragua. Der er også fokus på de to landes relationer til Danmark. Costa Rica havde i mange år en præsident, der var gift med en dansk kvinde og deres søn, Jose Maria Figueres Olsen, har indtil 1998 været præsident. Og mens Nicaragua helt op til nyere tid har været præget af borgerkrige, afskaffede Costa Rica i 1948 millitæret. Derfor er der stor forskel på de to lande. Det kan blandt andet ses på børnenes vilkår og de to landes skolesystem. Halvdelen af Nicaraguas befolkning er under 14 år gamle og halvdelen af disse børn når aldrig længere end til 4. klasse på grund af fattigdom og ulighed. I Costa Rica gennemfører mere end 90 procent af alle børn en 9-årig grundskole.
- E-bog
- 63,95 kr.
-
63,95 - 198,95 kr. Første del af For Himmerigets Skyld fortæller historien om klosterlivets udvikling i Vesteuropa. Fra Jesus – som den første eneboer – til de første spæde klosterdannelser i Egyptens ørken. Fra udbredelsen af det europæiske klosterliv gennem Middelalderen – der var med til at udvikle et forarmet Vesteuropa – til klosterlivets storhed og fald. Om de forskellige munke- og nonneordner. Om deres skikke og sædvaner.Anden del af For Himmerigets Skyld er en guide til de danske klostre. Det er historien om de munke- og nonneordner, der var aktive i Danmark i Middelalderen. Om de 140 klostre, der blev bygget i denne periode. Om Reformationen i 1536, der udslettede dansk klosterliv i en lang periode. Om de senere års aktive klosterliv i Danmark.“… men klostre og klosterkirker står der også som monumenter, der for den æstetisk interesserede byder på spændende, til tider prægtig bygnings- og billedkunst. Uanset behovet er arkitekten Per H. Jacobsens bog For Himmerigets Skyld særdeles nyttig som indføring og guide.” Niels Jørgen Vase, Udfordringen"Per H. Jacobsen er fantastisk dygtig til at fange de centrale fikspunkter i klosterbevægelsens historie og de arkitektoniske detaljer i kloster-bygningerne. Han samler al denne viden i velgørende oversigter, ordforklaringer, observationer, referencer etc. Det er virkelig glimrende.” Niels Bramsen, Katolsk Orientering"Meget interessant gennemgang af klosterlivet samt danske klostre. Bogen er velskrevet ... en appetitvækker ... et spændende og overskueligt værk". Bibliotekerne