Bøger af Ole Sønnichsen
-
- Historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig
139,95 - 185,95 kr. Den 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden Verdenskrig, og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: danskeren. For sin indsats ville han modtage én dollar om året.ONE DOLLAR MAN er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede med immigrantskib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USAs største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten.William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte. I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.ONE DOLLAR MAN er skrevet af Ole Sønnichsen, der også skrev det anmelderroste tobinds-værk "Rejsen til Amerika". Bøgerne blev senere filmatiseret som dokumentarserie til DR K.
-
139,95 - 258,95 kr. Dette er historien om, hvordan opfindsomhed, kløgt og en smule held reddede et gidsel ud fra et faretruende og kaotisk Irak. Samtidig er det også en fortælling om at kunne bevare håbet og troen på fremtiden på trods.I sommeren 1990 befalede diktatoren Saddam Hussein sine tropper til at erobre oliestaten Kuwait - hvad, der skulle vise sig at blive starten på Golfkrigen. Dette fik katastrofale følger for en stor gruppe danskere, der endte som gidsler i Kuwait og senere Bagdad. Alt imens USA planlagde at gribe militært ind i landet. I Kuwait valgte nogle danskere dog at blive tilbage, for at bekæmpe det nye styre. Det galt blandt andet den 39-årige Liselotte Hertz, der besluttede at blive en del af undergrundsbevægelsen, imens samlede en gruppe sig på et hotel i Bagdad. For at hjælpe denne gruppe af landsmænd sendte den daværende, danske udenrigsminister en specialtrænet agent dertil. Danskerne fik undervisning i, hvordan de kunne overleve og gemme sig i ørkenen eller flygte helt. De fleste gidsler slap dog ud af Irak inden jul - ikke mindst takket være den daværende statsminister Anker Jørgensens indsats. Anker Jørgensen rejste selv til Irak og ved hjælp af gode forhandlingsevner fik han hele 16 af de danske gidsler befriet. Befrielsen af de øvrige gidsler fulgte derefter, men én måtte dog blive tilbage. Det Sidste Gidsel var Mogens Pedersen, der var ansat ved den danske ambassade. Danmark søgte påny at hjælpe den nu sidste landsmand fanget i ørkenstaten. Specialagenten Mads Sandau-Jensen blev endnu engang sendt afsted sammen med kommunikationsekspert Tine Aastrupgaard. De to skulle i fællesskab få skabt en plan, der kunne få smuglet Mogens Pedersen ud, inden de amerikanske tropper landede - og Irak blev forvandlet til en krigszone. I bogen kan du læse, hvordan en omsyet postsæk, en hvid stationcar og en hundehvalp kaldet Saddam blev deres redning.
-
184,95 - 298,95 kr. I HARD-KÅRE fortæller en af landets mest succesrige topchefer for første gang om sin bemærkelsesværdige karriere i det danske og internationale erhvervsliv. Tilnavnet har Kåre Schultz fået for sin indstilling til at møde udfordringer, løse problemer og skabe vækst. Som han selv siger: "Der er masser af ordentlige mennesker, der ikke får tingene gjort. At være Hard-Kåre handler om at sige tingene, som de er, og handle på dem." Han er derfor blevet kendt som en konsekvent problemknuser, der har skabt opsigtsvækkende resultater hos medicinalgiganterne Novo Nordisk, Lundbeck og senest israelske Teva. Biografien giver et interessant og åbent indblik i skabelsen af en stålsat kapitalist og liberalist, der under jakkesættet rummer stor nysgerrighed og flere nuancer. Det er en fascinerende historie om rejsen fra en lokal kro til direktionsgangen i globale virksomheder. Kåre Schultz fortæller blandt andet om afgørende øjeblikke i sin karriere, markante beslutninger som leder og intense møder med statsoverhoveder. Bogen indeholder også de regler og råd, der har formet ham og givet ham succes som erhvervsleder.
-
- Danskeren der afgjorde Anden Verdenskrig
178,95 kr. Den 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden Verdenskrig, og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: danskeren. For sin indsats ville han modtage én dollar om året. ONE DOLLAR MAN er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede med immigrantskib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USAs største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten. William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte. I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne. ONE DOLLAR MAN er skrevet af Ole Sønnichsen, der også skrev det anmelderroste tobinds-værk "Rejsen til Amerika". Bøgerne blev senere filmatiseret som dokumentarserie til DR K.
- Bog
- 178,95 kr.
-
94,95 - 178,95 kr. Hvem er den største fodboldnørd i familien, når det handler om fodboldlandsholdet? Det kan I få svar på nu derhjemme, for her er 1.000 spørgsmål helt tilbage fra dengang, hvor stjernerne hed Lerby, Arnesen og Elkjær og frem til i dag, hvor de hedder Mæhle, Damsgaard og Schmeichel - og du skal ikke være bange for ikke at kunne svare, for der er er svarmuligheder til alle spørgsmål - Må den største nørd vinde! Fra 6 år
-
206,95 kr. Onsdag den 3. november 2004 eksploderede N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Kolding-forstaden Seest. Branden udviklede sig til en af de voldsomste katastrofer i den moderne danmarkshistorie. En brandmand omkom, flere blev sårede, hundreder blev husvilde og mistede alle deres ejendele, og en hel by fik mærker for altid. I bogen har journalist og forfatter Ole Sønnichsen samlet beretninger fra dem, der oplevede katastrofen på nærmeste hold.
- Bog
- 206,95 kr.
-
185,95 - 298,95 kr. FARLIG MAND er den dokumentariske fortælling om en af Stasis vigtigste danske spioner. Det er et hidtil ufortalt stykke Danmarks- og koldkrigshistorie, og bogen er baseret på omfattende research i Stasis arkiver. Det er også lykkes forfatterne at få venner, fjender, ofre og nær familie til hovedpersonen i tale – flere af dem udtaler sig for første gang.I 1983 føres den kendte danske journalist Flemming Sørensen til anklagebænken i Düsseldorf under stor bevågenhed. Han er tiltalt for spionage for det østtyske diktatur. Sørensen erklærer sig uskyldig, og en næsten samlet dansk og vesttysk offentlighed stiller sig bag ham. Anklagen bliver kaldt paranoid, og sagen falder fra hinanden. Flemming Sørensen går fri.Men hans forsvar er bygget på en løgn. Flemming Sørensen har i to årtier været spion for Stasi. Hans hemmelige arbejde som stikker har sendt talrige mennesker i fængsel, og han har udspioneret og udleveret oplysninger om hundredvis af personer og institutioner i både Danmark og Vesttyskland.
-
- Min kamp for et meningsfuldt fodboldliv (Landsholdsforside)
94,95 - 95,95 kr. JAGTEN PÅ FRIHED er William Kvists åbenhjertige beretning om livet på fodboldens førsteklasse godt og ondt. Selv om han er en af de mest rutinerede på det danske landshold, har spillet i både Bundesligaen og Premier League og i dag er anfører i FCK, har han undervejs mange gange overvejet, om han overhovedet passede ind i en verden med store lønninger, koleriske trænere, dyre spilleragenter og machokulturer. William Kvist har altid gjort tingene anderledes og omgivet sig med mentaltrænere, kostvejledere og behandlere. I bogen tager han læseren med ind sin verden og deler ud af opskriften på, hvordan han har arbejdet med at optimere sig selv - både som fodboldspiller og menneske - når han skulle finde sin plads i den store fodboldmaskine. Samtidig inviterer han ind i en ellers lukket verden og fortæller ærligt om store nedture og tvivl, beretter om vigtige sejre og mødet med nogle af verdens bedste fodboldspillere.
-
- Fortællingen om de danske udvandrere
139,95 - 248,95 kr. Mellem 1850 og 1920 udvandrede omkring 350.000 danskere - godt 10 procent af den daværende befolkning - til Amerika for at begynde et nyt liv. Nogle drømte om en ny begyndelse med frihed, rigdom og lykke. Andre flygtede fra ulykkelige begivenheder eller en fortid med kriminalitet. Og andre igen håbede på, at de kunne føre en religiøs levevis, der ikke var plads til i Danmark.REJSEN TIL AMERIKA er udvandrernes historie; en fortælling om store forventninger, hårdt slid, stædighed, falske forhåbninger og - for nogles vedkommende - opfyldelsen af den amerikanske drøm.. Det er en dokumentarisk fortælling stykket sammen af breve, dagbøger, erindringer, artikler, illustrationer, fotos og anden research i USA, Tyskland, England og Danmark.REJSEN TIL AMERIKA udkom første gang som et tobindsværk i 2013 og 2015. Denne version er en sammeskrevet version af de to bind. Dengang skrev anmelderne bl.a:"Et uvurderligt bidrag til den del af dansk historie, der udspiller sig oversøisk." Information"Bevægende." Politiken (fem hjerter)"Mage til vilde skæbner skal man lede længe efter." Weekendavisen"Smukt og fængslende." Fyens Stiftstidende
-
64,91 kr. En serie om venskab, loyalitet, uenigheder, sportsglade og mindre glade nørder og deres venner og nåeh ja: fodbold.Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere. Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien ... som det dårligste nogensinde.Der skal tænkes nyt og anderledes! Og helt uden for banen.En sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold.Man behøver ikke at være fan af fodbold, for at læse denne serie, for du griner alligevel af de sjove unger og deres trænere. Serien er illustreret af Lasse Bekker. I samme serie:Bækager Boldklub (2): Pokaler og puddelhund
-
46,95 kr. Lær at læse med de største danske fodboldstjerner. I bogen fortæller Nicklas Bendtner bl.a., hvordan han begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet. Bogen er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.
- E-bog
- 46,95 kr.
-
38,95 kr. Lær at læse med de største danske fodboldstjerner. I bogen fortæller Kasper Schmeichel bl.a., hvordan han begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet. Bogen er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.
- E-bog
- 38,95 kr.
-
38,95 kr. Lær at læse med de største danske fodboldstjerner. I bogen fortæller Christian Eriksen bl.a., hvordan han begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet. Bogen er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.
- E-bog
- 38,95 kr.
-
38,95 kr. Lær at læse med de største danske fodboldstjerner. I bogen fortæller Yussuf Poulsen bl.a., hvordan han begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet. Bogen er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.
- E-bog
- 38,95 kr.
-
75,95 kr. Historien om Danmarks største revy fortalt år-for-år med billeder og tekst er den perfekte gave til alle der elsker et godt grin. Her er de mest uforglemmelige øjeblikke fra 1935 og frem til nu - om kendisser, kongelige, politikere og tendenser. Genoplev de bedste anekdoter og sjoveste numre fra Cirkusrevyen. Tænk blot på Dirch som kæmpebaby i hoppygyngen - så trækker de fleste helt automatisk på smilebåndet. Bogen om Cirkusrevyen er ikke mindst et glædeligt gensyn med nogle af de største stjerner - lige fra Liva Weel og Oswald Helmuth til Preben Kaas og Dirch Passer og frem til Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.
- E-bog
- 75,95 kr.
-
- En biografi
73,95 kr. Dirch Hartvig Passer blev født den 18. maj 1926 på Østerbro i København. Hans forældre var hjemmegående mor Ragnhild Fich og skibsfører Vilhelm Passer. Han havde to yngre søstre, Kirsten og Marchen, og han tog realeksamen på Bryggervangens skole. Derefter blev han indmeldt på J. Lauritzens Søfartsskole Kogtved (ved Svendborg) i 1944. Men han ville meget, meget hellere være skuespiller, og derfor gik han på De frederiksbergske teatres Elevskole. Dirch Passer havde fire længerevarende forhold med: Sigrid Horne-Rasmussen (1949-1958, gift 4. marts 1950), Judy Gringer (1958-1963, ikke gift), Hanne Bjerre (1963-1976, gift 1970) og Bente Askjær (1976-1980, ikke gift). Han fik to børn, Dorte (f. 1951) med SHR og Josefine (f. 1966) med HB. Dirch Passer døde onsdag den 3. september 1980. Han blev med andre ord kun 54 år gammel. Han var med i mere end 100 film. Han var med i et lige så svimlende antal revyer. Han lavede biografreklamer, han indspillede plader, han optrådte på markeder og dyrskuer landet rundt, og i perioder drak han mindst én flaske whisky om dagen. Det var ikke alt sammen lige godt, dét han lavede. Men det bedste, han lavede, var genialt - og han er på mange måder stadig Danmarks største og mest grænseoverskridende komiker. Han er stadig elsket af de fleste. Også dem, der ikke kan huske ham. Selv børn elsker at se Dirch Passer-film. Og den biografi, som Dirch Passer fortjener, er aldrig blevet skrevet før nu. Alle hans kolleger, venner og familie medvirker i bogen. Alle har åbnet dørene, for alle vil gerne fortælle historien om Dirch. Bogen udkommer samtidig med en stor cd-boks med hans bedste monologer, sketches og sange.
- Lydbog
- 73,95 kr.
-
44,73 - 73,95 kr. Ulf Pilgaard er dansk teaters grand old man. Efter mere end 50 års hovedroller på landets teater- og revyscener, i radio, tv og film fortæller han for første gang hele historien om sin enestående karriere. I ’Mit liv som Ulf’ beretter han om gennembruddet på ABC Teatret, om sine mere end 30 år i Cirkusrevyen med parodier på bl.a. dronning Margrethe og Poul Nyrup Rasmussen – og om overraskende roller som skurken i Nattevagten og den modbydelige far i teaterversionen af Festen. Undervejs runder han store personligheder som Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem, med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen og tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet. Ulf Pilgaard, født 1940, har været skuespiller siden 1963, da han debuterede i Collage-truppen. Han er hædret med en lang række priser, bl.a. Årets Æreskunstner i 2000, Lauritzenprisen som Årets Skuespiller i 2011 og Årets Dirch i 2006 og 2012, ligesom han fik både en Bodil- og en Robertpris for filmen Farligt venskab. I 2007 modtog Ulf Pilgaard Ridderkorset af dronning Margrethe. Ole Sønnichsen, født 1973, er journalist og forfatter. Ole Sønnichsen står bag en række anmelderroste biografier om bl.a. Dirch Passer, Johannes Møllehave, Benny Andersen og Vestas og Danfoss-direktøren Jørgen Mads Clausen. Desuden skrev han sammen med håndboldspilleren Joachim Boldsen bestsellerne Ærligt talt! Og Færdig!.
-
237,95 kr. REDDET PÅ ÅBENT HAV er den dramatiske historie om kaptajn Anton Olsen og hans danske besætning, der stod bag verdenshistoriens største civile redningsaktion til søs.Da Saigon faldt i april 1975 – og amerikanerne flygtede i helikoptere for øjnene af hele verden – kom en gruppe danskere pludselig til at spille en heltemodig hovedrolle i redningen af de mange vietnamesere, der med livet som indsats forlod det krigshærgede land og kommunisterne. Flugten foregik i tvivlsomme skibe, og 3600 flygtninge fra en synkende vietnamesisk coaster endte med at blive flyttet over på det danske skib ”Clara Mærsk” på åbent hav. På fragtskibet udspillede sig store dilemmaer, rørende scener og meget voldsomme hændelser, inden det nåede i sikker havn.Bogen er en medrivende og væsentlig fortælling om svære valg og medmenneskelighed, der for første gang foldes ud i sin helhed i denne bog. Forfatterparret Ole Sønnichsen og Jesper Clemmensen har fået adgang til en lang række unikke øjenvidneberetninger. Samtidig har A.P. Møller-Maersk sagt ja til at åbne sine arkiver og give fuld adgang til sit materiale, ligesom en række vietnamesiske familier, der endte i Danmark og var med til at grundlægge det vietnamesiske mindretal herhjemme, fortæller deres personlige flugthistorier.
- Bog
- 237,95 kr.
-
47,95 kr. I vinteren 1980 vandrer to unge østtyskere rundt i de bulgarske bjerge. Tæt på grænsen til Grækenland, som er destinationen for deres lange vandring. Men ligesom mange andre steder på grænsen mellem østblokken og vesten venter en dødsens farlig grænseovergang, svært bevogtet af bevæbnede patruljer. Når de to unge østtyskere over i friheden på den anden side med livet i behold?I dette afsnit af podcastserien 'Flugten over jerntæppet' handler det om nogle af de mindre kendte ruter ud af østblokken, når du skal høre en historie om tre venner på Østersøen, og de to østtyskere der prøver at krydse grænsen ind til Grækenland.Indlæser: Anne BlomsgårdManus og tilrettelæggelse: Jesper Clemmensen og Ole SønnichsenKlip og lyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildFlugten over JerntæppetEfter anden verdenskrig delte sejrherrerne det europæiske kontinent imellem sig. I vest blomstrede frie demokratier op af asken, mens landene i øst blev underlagt ufrie regimer, der refererede til Moskva. På grænsen mellem øst og vest skabtes en dødsensfarlig grænse, som skulle blive Den Kolde Krigs mest betydningsfulde symbol – en fysisk barriere, der for millioner af mennesker betød forskellen mellem indespærring og frihed, mellem liv og død. Fra 1945 til Murens Fald i 1989 forsøgte hundredtusinder af borgere i Østblokken på alle mulige og umulige måder at flygte over Jerntæppet til friheden i Vesten, og skabte dermed en årtier lang flygtningestrøm, der står som periodens største menneskelige drama. Flygtningene ved Jerntæppet var Den Kolde Krigs egentlige ofre, og det er nogle af alle disse spændende, bevægende og tragiske skæbner vi udfolder i 'Flugten over jerntæppet'.Jesper Clemmensen (f. 1975) er journalist, foredragsholder og tilrettelægger af dokumentarfilm til DR1, DR2 og TV 2. Han er forfatter til bestsellere som ”Flugtrute Østersøen”, ”Afhopperne” og ”Skibet fra Helvede”.Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, foredragsholder og forfatter til adskillige anmelderroste og populære historiske værker og biografier, blandt andre ”Rejsen til Amerika”, ”One Dollar Man” og ”Det sidste gidsel”.
- Podcast
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. Mange østtyskere fandt utrolige måder at flygte fra det totalitære og overvågende DDR-samfund. De fløj i luftballoner, forcerede dødsensfarlige landegrænser, sejlede i gummibåde og flygtede i underjordiske tunneller. Det var dog de færreste som forsøgte sig under vand. Det er ikke desto mindre hvad du skal høre om i dette afsnit af 'Flugten over jerntæppet, når Manfred Burmeister bygger sin egen undervandsscooter og forsøger at flygte til et dansk fyrskib.Indlæser: Anne BlomsgårdManus og tilrettelæggelse: Jesper Clemmensen og Ole SønnichsenKlip og lyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildFlugten over JerntæppetEfter anden verdenskrig delte sejrherrerne det europæiske kontinent imellem sig. I vest blomstrede frie demokratier op af asken, mens landene i øst blev underlagt ufrie regimer, der refererede til Moskva. På grænsen mellem øst og vest skabtes en dødsensfarlig grænse, som skulle blive Den Kolde Krigs mest betydningsfulde symbol – en fysisk barriere, der for millioner af mennesker betød forskellen mellem indespærring og frihed, mellem liv og død. Fra 1945 til Murens Fald i 1989 forsøgte hundredtusinder af borgere i Østblokken på alle mulige og umulige måder at flygte over Jerntæppet til friheden i Vesten, og skabte dermed en årtier lang flygtningestrøm, der står som periodens største menneskelige drama. Flygtningene ved Jerntæppet var Den Kolde Krigs egentlige ofre, og det er nogle af alle disse spændende, bevægende og tragiske skæbner vi udfolder i 'Flugten over jerntæppet'.Jesper Clemmensen (f. 1975) er journalist, foredragsholder og tilrettelægger af dokumentarfilm til DR1, DR2 og TV 2. Han er forfatter til bestsellere som ”Flugtrute Østersøen”, ”Afhopperne” og ”Skibet fra Helvede”.Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, foredragsholder og forfatter til adskillige anmelderroste og populære historiske værker og biografier, blandt andre ”Rejsen til Amerika”, ”One Dollar Man” og ”Det sidste gidsel”.
- Podcast
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. Den 7. marts 1969 opfanger en dansk radarstation på Bornholm et signal. Et ukendt fly er på vej sydfra med kurs mod Bornholm. Det kommer fra Østtyskland - fjendeland. Alarmen går, og straks bliver to danske jagerpiloter sendt på vingerne for at indhente flyet, inden det når Bornholm.I dette afsnit af podcastserien 'Flugten over jerntæppet' skal du høre den utrolige historie om Gerhard Scharnetzkis faneflugt. Scharnetzki var officer i det østtyske flyvevåben, og en tro tjener mod styret i DDR. Men en række begivenheder får ham til at ændre sit syn på tilværelsen, og snart sidder han i en flyver på vej nordpå.Indlæser: Anne BlomsgårdManus og tilrettelæggelse: Jesper Clemmensen og Ole SønnichsenKlip og lyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildFlugten over JerntæppetEfter anden verdenskrig delte sejrherrerne det europæiske kontinent imellem sig. I vest blomstrede frie demokratier op af asken, mens landene i øst blev underlagt ufrie regimer, der refererede til Moskva. På grænsen mellem øst og vest skabtes en dødsensfarlig grænse, som skulle blive Den Kolde Krigs mest betydningsfulde symbol – en fysisk barriere, der for millioner af mennesker betød forskellen mellem indespærring og frihed, mellem liv og død. Fra 1945 til Murens Fald i 1989 forsøgte hundredtusinder af borgere i Østblokken på alle mulige og umulige måder at flygte over Jerntæppet til friheden i Vesten, og skabte dermed en årtier lang flygtningestrøm, der står som periodens største menneskelige drama. Flygtningene ved Jerntæppet var Den Kolde Krigs egentlige ofre, og det er nogle af alle disse spændende, bevægende og tragiske skæbner vi udfolder i 'Flugten over jerntæppet'.Jesper Clemmensen (f. 1975) er journalist, foredragsholder og tilrettelægger af dokumentarfilm til DR1, DR2 og TV 2. Han er forfatter til bestsellere som ”Flugtrute Østersøen”, ”Afhopperne” og ”Skibet fra Helvede”.Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, foredragsholder og forfatter til adskillige anmelderroste og populære historiske værker og biografier, blandt andre ”Rejsen til Amerika”, ”One Dollar Man” og ”Det sidste gidsel”.
- Podcast
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. Selvom der havde sænket sig et jerntæppe ned igennem Europa, så var der stadigvæk ét sted, hvor borgere fra øst og vest stadigvæk kunne færdes frit mellem hinanden: I Berlin. Og det hul udnyttede tusinder af mennesker fra Østblokken. Men i 1961 blev der sat en prop i hullet, da DDR byggede Berlinmuren, der i næsten 30 år stod som symbol på adskillelsen mellem øst og vest.I dette afsnit af podcastserien 'Flugten over jerntæppet' skal du høre om tilblivelsen af Berlinmuren der delte den tyske hovedstad i to, og splittede familier, venner og elskende ad. Og så skal du høre om den unge østberliner, Peter Fechter, der voksede op i det splittede Tyskland, og forsøgte at flygte over muren.Indlæser: Anne BlomsgårdManus og tilrettelæggelse: Jesper Clemmensen og Ole SønnichsenKlip og lyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildFlugten over JerntæppetEfter anden verdenskrig delte sejrherrerne det europæiske kontinent imellem sig. I vest blomstrede frie demokratier op af asken, mens landene i øst blev underlagt ufrie regimer, der refererede til Moskva. På grænsen mellem øst og vest skabtes en dødsensfarlig grænse, som skulle blive Den Kolde Krigs mest betydningsfulde symbol – en fysisk barriere, der for millioner af mennesker betød forskellen mellem indespærring og frihed, mellem liv og død. Fra 1945 til Murens Fald i 1989 forsøgte hundredtusinder af borgere i Østblokken på alle mulige og umulige måder at flygte over Jerntæppet til friheden i Vesten, og skabte dermed en årtier lang flygtningestrøm, der står som periodens største menneskelige drama. Flygtningene ved Jerntæppet var Den Kolde Krigs egentlige ofre, og det er nogle af alle disse spændende, bevægende og tragiske skæbner vi udfolder i 'Flugten over jerntæppet'.Jesper Clemmensen (f. 1975) er journalist, foredragsholder og tilrettelægger af dokumentarfilm til DR1, DR2 og TV 2. Han er forfatter til bestsellere som ”Flugtrute Østersøen”, ”Afhopperne” og ”Skibet fra Helvede”.Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, foredragsholder og forfatter til adskillige anmelderroste og populære historiske værker og biografier, blandt andre ”Rejsen til Amerika”, ”One Dollar Man” og ”Det sidste gidsel”.
- Podcast
- 47,95 kr.
-
47,95 kr. I efteråret 1962 holder en sort Mercedes i kø i den østtyske havneby Warnemünde. Den skal ombord på færgen, der afgår om et øjeblik mod Danmark. Tilsyneladende alene i bilen sidder en ung mand og venter. Men han er ikke alene. For i et hemmeligt rum mellem mellem bagagerum og bagsæde ligger en flygtning krøbet sammen. Hvis de bliver opdaget af de østtyske myndigheder på vej ombord på færgen er det ude med dem begge to.I dette afsnit af podcastserien 'Flugten over jerntæppet' skal du høre om de mange flugthjælpere der gjorde flugten mulig for dem der ville over på den anden side af jerntæppet. Ved hjælp af forfalskede papirer, hemmelige og specialbyggede rum i biler og ikke mindst underjordiske tunneller under det delte Berlin, lykkedes det flugthjælperne at få tusinder af østtyskere ud i friheden.Indlæser: Anne BlomsgårdManus og tilrettelæggelse: Jesper Clemmensen og Ole SønnichsenKlip og lyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildFlugten over JerntæppetEfter anden verdenskrig delte sejrherrerne det europæiske kontinent imellem sig. I vest blomstrede frie demokratier op af asken, mens landene i øst blev underlagt ufrie regimer, der refererede til Moskva. På grænsen mellem øst og vest skabtes en dødsensfarlig grænse, som skulle blive Den Kolde Krigs mest betydningsfulde symbol – en fysisk barriere, der for millioner af mennesker betød forskellen mellem indespærring og frihed, mellem liv og død. Fra 1945 til Murens Fald i 1989 forsøgte hundredtusinder af borgere i Østblokken på alle mulige og umulige måder at flygte over Jerntæppet til friheden i Vesten, og skabte dermed en årtier lang flygtningestrøm, der står som periodens største menneskelige drama. Flygtningene ved Jerntæppet var Den Kolde Krigs egentlige ofre, og det er nogle af alle disse spændende, bevægende og tragiske skæbner vi udfolder i 'Flugten over jerntæppet'.Jesper Clemmensen (f. 1975) er journalist, foredragsholder og tilrettelægger af dokumentarfilm til DR1, DR2 og TV 2. Han er forfatter til bestsellere som ”Flugtrute Østersøen”, ”Afhopperne” og ”Skibet fra Helvede”.Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, foredragsholder og forfatter til adskillige anmelderroste og populære historiske værker og biografier, blandt andre ”Rejsen til Amerika”, ”One Dollar Man” og ”Det sidste gidsel”.
- Podcast
- 47,95 kr.
-
47,95 - 298,95 kr. Søndag den 24. juli 1960 hoppede Jan Rocek sammen med sin kone, svigermor og to små drenge over rælingen på den østtyske færge "Seebad Ahlbeck" og ned i vandet i Gedser Havn, hvorfra de blev reddet i land. Dagen efter gjorde familiens gode venner dem kunststykket efter og sluttede årtiers undertrykkelse af to jødiske familier i Østeuropa.AFHOPPERNE er den utrolige historie om at overleve nazisternes uhyrligheder i udryddelseslejren i Auschwitz, blive fanget på Jerntæppet i Prag og til sidst undslippe kommunismen via Danmark. Her kom de to familier kun i land, fordi heltemodige danskere forhindrede det østtyske mandsskab i at stoppe familiernes flugt. Senere kunne de immigrere til USA med hjælp fra den berømte danske videnskabsmand Niels Bohr, der kastede sig ind i deres sag.AFHOPPERNE er en storslået fortælling om at gennemleve totalitære regimer, se det meste af sin familie blive udslettet og selv søge friheden med en dristig og hårrejsende flugt fra Prag og op gennem Østtyskland. Bogen er blevet til gennem interviews med hovedpersonerne dengang - bl.a. Jan Rocek, der stadig lever - og et omfangsrigt arkivarbejde i Danmark, USA, Tyskland og flere østeuropæiske lande.
-
47,95 kr. Den 8. marts 1989 forsøger unge Winfried Freudenberg sig med et spektakulært flugtforsøg henover jerntæppet ud af Østberlin og det totalitære DDR. Han har brugt længe på at foreberede flugten sammen med sin kone Sabine, men da flugten skal stå, går det alligevel helt galt for Winfried.I dette første afsnit af podcastserien 'Flugten over jerntæppet' skal du høre historien om et af de sidste flugtforsøg over jerntæppet kun 8 måneder inden Berlinmurens fald. Historien om Winfried Freudenberg, der forsøger sig med en bemærkelsesværdig flugt langt over muren. Og så skal du med en tur tilbage til Europa i efterkrigstiden, hvor en farlig grænse mellem øst og vest tager form.Indlæser: Anne BlomsgårdManus og tilrettelæggelse: Jesper Clemmensen og Ole SønnichsenKlip og lyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildFlugten over JerntæppetEfter anden verdenskrig delte sejrherrerne det europæiske kontinent imellem sig. I vest blomstrede frie demokratier op af asken, mens landene i øst blev underlagt ufrie regimer, der refererede til Moskva. På grænsen mellem øst og vest skabtes en dødsensfarlig grænse, som skulle blive Den Kolde Krigs mest betydningsfulde symbol – en fysisk barriere, der for millioner af mennesker betød forskellen mellem indespærring og frihed, mellem liv og død. Fra 1945 til Murens Fald i 1989 forsøgte hundredtusinder af borgere i Østblokken på alle mulige og umulige måder at flygte over Jerntæppet til friheden i Vesten, og skabte dermed en årtier lang flygtningestrøm, der står som periodens største menneskelige drama. Flygtningene ved Jerntæppet var Den Kolde Krigs egentlige ofre, og det er nogle af alle disse spændende, bevægende og tragiske skæbner vi udfolder i 'Flugten over jerntæppet'.Jesper Clemmensen (f. 1975) er journalist, foredragsholder og tilrettelægger af dokumentarfilm til DR1, DR2 og TV 2. Han er forfatter til bestsellere som ”Flugtrute Østersøen”, ”Afhopperne” og ”Skibet fra Helvede”.Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, foredragsholder og forfatter til adskillige anmelderroste og populære historiske værker og biografier, blandt andre ”Rejsen til Amerika”, ”One Dollar Man” og ”Det sidste gidsel”.
- Podcast
- 47,95 kr.
-
167,95 kr. I 1983 føres den kendte danske journalist Flemming Sørensen til anklagebænken i Vesttyskland under stor mediebevågenhed. Han er tiltalt for spionage for det østtyske diktatur. Anklagen bliver kaldt paranoid, og sagen falder fra hinanden. Flemming Sørensen går fri – men hans forsvar bygger på en løgn. Han har i to årtier arbejdet hemmeligt for Stasi. Som stikker og dobbeltagent har han blandt meget andet været med til at sende flere mennesker i fængsel.”Farlig mand” er den dokumentariske fortælling om en af Stasis vigtigste danske spioner. Det er et hidtil ufortalt stykke danmarks- og koldkrigshistorie, og bogen er baseret på omfattende research. Det er lykkedes forfatterne at få venner, fjender, ofre og nær familie til hovedpersonen i tale – flere udtaler sig for første gang.Jesper Clemmensen (f. 1975) er journalist, foredragsholder og tilrettelægger af dokumentarfilm til DR1, DR2 og TV 2. Han er forfatter til bestsellere som ”Flugtrute Østersøen”, ”Afhopperne” og ”Skibet fra Helvede”.Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, foredragsholder og forfatter til adskillige anmelderroste og populære historiske værker og biografier, blandt andre ”Rejsen til Amerika”, ”One Dollar Man” og ”Det sidste gidsel”.”Farlig mand” er deres første bog sammen. De driver virksomheden Writers Collective.
- Lydbog
- 167,95 kr.
-
37,95 kr. I bogen fortæller Jannik Vestergaard blandt andet, hvordan han begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet.Bogen er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.En del af serien Læs med landsholdet.Fra 7 år.
- E-bog
- 37,95 kr.
-
37,95 kr. Ny, opdateret udgave!Kom helt tæt på Thomas Delaney, som er en af de store stjerner på det danske fodboldlandshold samtidig med, at du lærer at læse. Hør hvordan det hele startede, få nogle gode historier og stjerneråd, så du selv måske bliver bedre til at spille fodbold - og i hvert fald bedre til at læse.Bogen er læsepædagogisk bearbejdet.Serien Læs med landsholdet er skabt i tæt samarbejde mellem DBU, spillerne selv og Forlaget Carlsen. Overskuddet fra salget af bøgerne i serien går til Fodboldfonden, som arbejder for at skabe opmærksomhed omkring børnefattigdom og på at forbedre udsatte børns levevilkår.Fra ca. 8 årAndre titler i serien:Læs med landsholdet - Christian EriksenLæs med landsholdet - Kasper SchmeichelLæs med landsholdet - Andreas ChristensenLæs med landsholdet - Pierre-Emile HøjbjergLæs med landsholdet - Jannik VestergaardLæs med landsholdet - Yussuf PoulsenLæs med landsholdet - Simon KjærLæs med landsholdet - Kasper DolbergLæs med landsholdet - Joakim MæhleLæs med landsholdet - Mikkel Damsgaard Læs med landsholdet - Andreas Skov Olsen
- E-bog
- 37,95 kr.
-
37,95 kr. I bogen fortæller Yussuf Poulsen blandt andet, hvordan han begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet.Bogen er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.En del af serien Læs med landsholdet.Fra 7 år.
- E-bog
- 37,95 kr.
-
37,95 kr. Lær at læse med de største danske fodboldstjerner. I bogen fortæller Simon Kjær bl.a., hvordan han begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet. Bogen er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.
- E-bog
- 37,95 kr.