Bøger af Nils Holtug
-
- om lighed som ideal i etik og politik
206,95 kr. Lighedsidealet er under angreb. I ingen af de tidligere socialistiske lande lykkedes det at skabe et klasseløst samfund. Mange mener derfor, at ethvert forsøg på at skabe et lighedsbaseret samfund er dømt til at mislykkes. Har lighedsidealet spillet fallit? Med udgangspunkt i teorier, fremsat af førende politiske filosoffer som Rawls, Dworkin, Nozick og Taylor, undersøger forfatterne hvilke former for lighed, det overhovedet er værd at stræbe efter, og hvordan lighedsidealet kan begrundes.Nils Holtug, Klemens Kappel og Kasper Lippert-Rasmussen er alle tilknyttet Institut for filosofi på Københavns Universitet.
- Bog
- 206,95 kr.
-
- centrale idéer og principper
628,95 kr. Det danske samfund – ofte betegnet som et velfærdssamfund – er en sammensat størrelse med mange og ofte modsatrettede problemstillinger og udviklingstræk. Denne bog giver læseren et empirisk funderet overblik over, hvordan det danske samfund er indrettet og organiseret, og hvilke logikker der gør sig gældende på centrale samfunds- og velfærdsmæssige områder. De første kapitler giver et overblik over den historiske tilblivelse af den danske velfærdsstat og en overordnet diskussion af, hvad stat, marked og civilsamfund betyder i en dansk kontekst. Herefter sættes der fokus på centrale institutioner, sektorer, temaer og problematikker i det danske samfund.Bogen foreligger her i en grundigt revideret og opdateret 2. udgave og er yderligere tilføjet fire helt nye kapitler, som imødekommer centrale forandringer inden for ligestilling, klima, arbejdsmarked og kunstig intelligens.Bogen er skrevet af førende forskere inden for samfundsvidenskab og retter sig især mod undervisning på uddannelser, hvor der er behov for overblik og viden om det danske samfund i historisk og nutidigt perspektiv, bl.a. samfundsvidenskabelige uddannelser og andre uddannelser på BA- og masterniveau.
- Bog
- 628,95 kr.
-
93,95 kr. Alle mennesker bør have lige muligheder i samfundet. Så langt, så godt. Men hvad vil det mere præcist sige? Kan man måle, om mennesker har ulige muligheder? Hvilke barrierer er det, som nogle mennesker møder, fx i uddannelsessystemet, på arbejdsmarkedet og i forhold til sundhed, der betyder, at nogle klarer sig dårligere end andre?Har kvinder, etniske minoriteter og børn med en uddannelsesfremmed baggrund ringere muligheder end andre befolkningsgrupper? Hvorfor er det overhovedet dårligt, at mennesker har ulige muligheder? Og er vi nogle gange selv ansvarlige for, hvis vi er dårligt stillede?Til at belyse disse og andre grundlæggende spørgsmål om ulige muligheder i det danske samfund, har redaktørerne samlet en fremtrædende gruppe af filosoffer, uddannelsesforskere, sociologer, en økonom, en kønsforsker, en politolog og en læge.
- E-bog
- 93,95 kr.