De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Niels Valdemar Vinding

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Islamisk ret, etik og praksis i Danmark
    af Jesper Petersen & Niels Valdemar Vinding
    378,95 kr.

    Interessen for islam og sharia har aldrig været større end i dag, og behovet for klar og let tilgængelig viden på området er efterspurgt inden for mange professioner.Sharia og Samfund fokuserer på, hvordan sharia reelt praktiseres i Danmark, og gør læseren i stand til at forstå sharia i relation til nutidens samfundsudfordringer. Efter en kort indføring i sharia giver bogen en grundig gennemgang af shariapraksis i Danmark, illustreret med hyppige nedslag i forfatternes forskning med henblik på at gøre nutidens problemstillinger levende og konkrete.Sharia og Samfund er skrevet til den læser, som ønsker mere viden om et af tidens vigtige emner - og ikke mindst til de mange fagprofessionelle, som møder sharia-relaterede problemstillinger i deres arbejde. Denne bog gør læseren i stand til at bringe egen faglighed i spil, når sharia-relaterede problemer skal løses.

  • af Anders Holm, Margit Warburg, Jens Rasmussen, mfl.
    433,95 kr.

    I anledning af junigrundlovens 175-års jubilæum undersøger bogen Religion og grundlov de historiske og forfatningsretlige rammer for religion, der stadig er aktuelle i politik og medier, i folkekirke og trossamfund samt i lovgivning og ved domstolene. Religion og grundlov er produktet af et tværfagligt videnskabeligt arbejde, der undersøger religion og grundlov i sine forfatningsretlige, historiske, religionsvidenskabelige og teologiske sammenhænge. Den præsenterer, kommenterer og diskuterer centrale begreber, overvejelser og udfordringer om religion, som de kommer til udtryk i væsentlige forfatningsretlige kilder. Resultatet er en grundig faglig diskussion af, hvordan ret og religion i Danmark har formet hinanden, hvor historisk indsigt forbindes med aktuelle juridiske og religionsvidenskabelige perspektiver. Forhåbningen er, at læseren får en dybere forståelse af de komplekse interaktioner mellem religion, ret og samfund.Bogen giver først en grundig introduktion til religion ved Den Grundlovgivende Rigsforsamling, hvorefter 12 selvstændige kapitler undersøger de historiske kilder, deres betydning og deres tolkning i lys af nutidige udfordringer, ikke mindst kildernes indflydelse på nutidig lovgivning og retspraksis.Endelig består bogen af et nyoptryk af de historiske retskilder, der især har påvirket dansk religionsret. Det drejer sig om de væsentligste debatter om religion på Den Grundlovgivende Rigsforsamling, men også uddrag fra den Westfalske Fred, Anordningen for Jøderne fra 1814 og senere debatter om religion i Rigsdagstidende fra 1860’erne.Bogen er udarbejdet i samarbejde med studerende ved København Universitet, der som led i deres undervisning aktivt deltog som medforskere i udvalg af kilderne og diskussion af udfordringerne, og bogen er på den måde også et resultat af undervisningsbaseret forskning.

  • af Niels Valdemar Vinding, Brian Arly Jacobsen & Mikele Schultz-Knudsen
    467,95 kr.

    I anledning af junigrundlovens 175-års jubilæum undersøger bogen Religionog grundlov de historiske og forfatningsretlige rammer for religion,der stadig er aktuelle i politik og medier, i folkekirke og trossamfundsamt i lovgivning og ved domstolene.Religion og grundlov er produktet af et tværfagligt videnskabeligtarbejde, der undersøger religion og grundlov i sine forfatningsretlige,historiske, religionsvidenskabelige og teologiske sammenhænge.Den præsenterer, kommenterer og diskuterer centrale begreber,overvejelser og udfordringer om religion, som de kommer tiludtryk i væsentlige forfatningsretlige kilder. Resultatet er en grundigfaglig diskussion af, hvordan ret og religion i Danmark har formet hinanden,hvor historisk indsigt forbindes med aktuelle juridiske og religionsvidenskabeligeperspektiver. Forhåbningen er, at læseren får en dybereforståelse af de komplekse interaktioner mellem religion, ret og samfund.Bogen giver først en grundig introduktion til religion ved Den GrundlovgivendeRigsforsamling, hvorefter 12 selvstændige kapitler undersøgerde historiske kilder, deres betydning og deres tolkning i lys af nutidigeudfordringer, ikke mindst kildernes indflflydelse på nutidig lovgivning ogretspraksis.Endelig består bogen af et nyoptryk af de historiske retskilder, der isærhar påvirket dansk religionsret. Det drejer sig om de væsentligste debatterom religion på Den Grundlovgivende Rigsforsamling, men ogsåuddrag fra den Westfalske Fred, Anordningen for Jøderne fra 1814 ogsenere debatter om religion i Rigsdagstidende fra 1860’erne.Bogen er udarbejdet i samarbejde med studerende ved København Universitet,der som led i deres undervisning aktivt deltog som medforskerei udvalg af kilderne og diskussion af udfordringerne, og bogen er på denmåde også et resultat af undervisningsbaseret forskning.