Bøger af Niels-Kristian Petersen
-
198,95 kr. Nostalgisk bliver man også, når man læser bogen „117 postkort og små historier III fra Taarbæk til Lyngby” af Niels-Kristian Petersen. Med dette tredje bind i den historiske postkortrejse, der startede med „117 postkort og små historier fra Virum, Sorgenfri og Frederiksdal“ samt „117 postkort og små historier II fra Fuglevad til Strandmøllen“, når vi det sidste stykke rundt i Lyngby-Taarbæk – og det er en tur, der er værd at tage.Fra bogens forord skrevet af borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taabæk Kommune.
- Bog
- 198,95 kr.
-
198,95 kr. "Med Niels-Kristian Petersens bog kan vi nu alle komme på en historisk postkortrejse. De 117 postkort fra Virum, Sorgenfri og Frederiksdal, den vestlige del af Lyngby-Taarbæk Kommune, viser os, hvordan landskabet har skiftet karakter fra primært landbrugsjord og frugtplantager, åbne enge og søer til enkelt beliggende huse og villaer, tæt bebyggelse med enfamilieshuse, rækkehuse, lidt større etageejendomme og højhuse. Fra købmandsgård til storkøb, fra landsbyskole til moderne storbyskoler. Fra missionshus til to nye sogne og to nybyggede kirker i området, med torve, stationer og meget mere. Jo, det er muligt at følge udviklingen på de lokale postkort.Fra bogens forord skrevet af borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taarbæk Kommune.
- Bog
- 198,95 kr.
-
- Fra Fuglevad til Strandmøllen
165,95 kr. Med Niels-Kristian Petersens nye bog kan vi fortsætte den historiske postkortrejse, der begyndte med de 117 postkort fra Virum, Sorgenfri og Frederiksdal. Denne gang går rejsen langs Mølleåen fra Fuglevad til Øresund. En rejse i både tid og sted. En rejse hvor vi oplever, hvordan landskabet langs Mølleåen har skiftet karakter fra lokale industrisamfund med arbejderboliger til firmaer med vidensteknologi. Brede med Nationalmuseet, Raadvad med arbejdende værksteder, Naturskole og beboelseskvarterer. Den fører os til Lundtofteparken, Eremitageparken og enfamiliehusene i Hjortekær, Fortunen, Dyrehavegårds jorder tæt på de store grønne områder, Dyrehaven, Ermelundssletten og ikke mindst Mølleåen. Tak til Niels-Kristian Petersen for endnu en spændende rejse. Rigtig god læselyst, god fornøjelse og en god tur i området. Fra bogens forord skrevet af borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taabæk Kommune.
- Bog
- 165,95 kr.
-
148,95 kr. Virum var for ikke længe siden et samfund af bønder, håndværkere og arbejdere, hvor udflytningen fra Kgs. Lyngby og København først rigtig tog fart efter Første Verdenskrig. Ikke mange ledige byggegrunde findes tilbage i dag. I bogen fortælles om landsbyen Virum, især omkring Virumgade, der dengang hed Virumvej med mange billeder af malerier, tegninger m.m. af lokale kunstnere, fra private fotoalbums og Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv. Bogen er gennemillustreret og mange af billederne er ikke tidligere publiceret. Det hele fortalt af Theodor Michaelsen opvokset i 1920’erne og Niels-Kristian Petersen opvokset i 1950’erne. Begge født i gaden. Niels-Kristian Petersen har nedskrevet, kommenteret og illustreret bogen. Bogen er nærmest en billedbog om det gamle Virum. Niels-Kristian Petersen har været Kurator ved Lyngby-Taarbæk Kommunes skolevæsen og ansat på Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning og arbejdet i en årrække på kommunens specialskole Sorgenfriskolen.
- Bog
- 148,95 kr.
-
148,95 kr. Bogen omtaler de forskellige seværdigheder, bygninger, mindesmærker, landskaber og personer af historisk, kunstnerisk og lokal betydning, man møder på turen i og omkring Frederiksdal. Bogen er illustreret med ældre og nyere fotos, tegninger, digte o.a. Lokale kunstnere er inddraget med tegninger og malerier, ligesom enkelte forfattere med relation til området er nævnt.
- Bog
- 148,95 kr.
-
- Fra Virum, Frederiksdal, Sorgenfri, Brede, Fuglevad og Ørholm
148,95 kr. - Bog
- 148,95 kr.
-
298,95 kr. Bogen indeholder 2 × 150 før & nu-billeder med en forklarende, informativtekst om stedet, bygningen eller personer, som har haft en betydning forudviklingen i Det Grønne Område. I bogen findes et sted- og navneregister, somnemt guider dig til et sted eller en person, du søger. Udvælgelsen af lokaliteter har taget udgangspunkt i før-billeder, som erfundet i private og offentlige arkiver. Hvor det har kunnet lade sig gøre, harvi taget et nu-billede og krydret det med stedets historie, som i de flestetilfælde nok vil overraske læseren. Alle Lyngby-Taarbæk Kommunes 8 bydele er repræsenteret. Vi håber, athistorier og billeder vil give dig ny viden om steder, som de så ud engang. Teksterne er i al væsentlighed skrevet af lokalhistoriker Niels-KristianPetersen, og langt de fleste nye fotos er taget af Henning Andersen, der redigererFacebookgruppen „Kongens Lyngby, som det var engang“. Bogen er udgivet i et samarbejde med Historisk-topografisk Selskab forLyngby-Taarbæk Kommune og Facebookgruppen Kongens Lyngby som det var engang.
- Bog
- 298,95 kr.