De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Nalle Kirkvåg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Nalle Kirkvåg, Mikkel Løfgren Rud & Anna Hjortsø
    287,95 kr.

    Podcasterens håndbog er skrevet til dig, der vil fortælle medrivende historier og dele passionerede samtaler med alle os andre. I håndbogen giver tre podcastere deres praktiske erfaringer videre, som er brugbare for dig, uanset om du er nybegynder eller erfaren podcaster.Den giver dig konkret vejledning og hjælper dig med at udnytte mediets mange muligheder, når du bl.a. skal forholde dig til: · Koncept · Udstyr · Optagelse · Redigering · Udgivelse · FinansieringBogen er en kronologisk guide, der trin for trin fører dig gennem alle faser af produktionen: Fra udviklingen af den spæde idé til etableringen af et trofast og engageret lytterfællesskab. Du kan også bruge den som en opslagsbog, hvis du f.eks. bliver i tvivl om, hvilken mikrofon du skal vælge, eller hvordan du laver det bedste interview.Du vil uden tvivl støde ind i både små og store forhindringer på din podcast-vej, men med denne bog i hånden kan du tackle dem, så du når i mål med lige præcis den podcast, du drømmer om.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Egentlig er det lidt mærkeligt; mens hele verden kommer til Danmark for at opleve vores unikke velfærdsland, er det en folkesport at betale mindre i SKAT. Men hvorfor nu det, når SKAT jo finansierer den verdensberømte velfærd, som et massivt flertal bakker op om?Den også for tiden nok så udskældte SKAT er noget, mange danskere bare elsker at hade og som noget, alle har en holdning til.I TALK #17 dumme SKAT? undersøger Nalle Kirkvåg derfor i en samtale med Sara Jespersen fra ngo‘en Oxfam IBIS verdens nok mest usexede emne: SKAT. Og måske Sara og Nalle kan reframe, dvs. omformulere SKATs ringe image til noget positivt? For er SKAT egentlig så dumt, som det tit gøres til? Det, er det helt centrale spørgsmål i denne første af i alt to Velfærdsland TALK podcast om det der SKAT.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Der var engang en ung mand, der en tidlig morgen på vej på arbejde blev hamret ned af en bilist.Hvis Nalles historie var et eventyr, var det jo nok sådan, det ville starte. Men det her er ikke et eventyr; for de ender jo altid godt. For Nalle har trafikulykken nemlig betydet, at han på 27. år har voldsomme daglige smerter. Noget, han desværre ikke er ene om.Alene i Danmark lever 825.000 med daglige kroniske eller hyppigt tilbagevendende smerter. For dem, er det stadige spørgsmål, hvordan lever man med sine smerter? For skal man ikke ende med at blive sindssyg, er det pinedød nødvendigt at finde en måde at cope med dem; netop fordi de ofte aldrig går væk.Om nogen, ved film-, tv- og stuntmanden Lasse Spang Olsen en del om smerter. Efter sådan ca. 30 år som stuntmand har Lasse brækket nærmest samtlige knogler, fået revet sit øre af og smadret sit bækken. Det, har hævnet sig bl.a. som kroniske smerter.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Er fremtidens velfærd grundlæggende truet? Det, frygter Paul Metelmann, der selv har taget rejsen fra ufaglært til veluddannet. Som søn af et par hønseavlere i økonomisk krise var dét kun muligt takket være velfærdslandet Danmark.Rejsen starter med fædrelandskærlighed og nazi-soldatens pligt, men ender med en akademisk uddannelse. I dag underviser og vejleder Paul på flere universiteter, bl.a. RUC og Københavns Universitet. Han en altså en ægte mønsterbryder og velfærdsforløser.Nalle Kirkvåg, der som vanligt har produceret Velfærdsland TALK, ser sig selv som en EKSTREMIST. Han tror nemlig på noget så vanvittigt, det vi skal have mere velfærd. Og på, at vi tager hensyn til dem, der ikke selv kan; eller som ikke passer ind i en verden, hvor man bare skal præstere mere og mere.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Hvorfor er det så svært at tænke uden for pladen i social- & arbejdsmarkedspolitikken? Og hvorfor skal dem, der tænker netop anderledes, straks udskammes pga. deres anderledes tanker? Det, undersøger Mathias Herup Neilsen og Nalle Kirkvåg i en samtale, de startede i TALK #7… For det er da tankevækkende, at man ikke må tænke nyt og anderledes eller udfordre konsensus.For politikken ligger helt fast! Kontanthjælpsmodtagere skal aktiveres og syge, ja de skal arbejdsprøves; også når dét ikke giver mening. Men hvorfor; virker alle de mange krav faktisk efter formålet? Eller kan der måske, findes andre og meget bedre løsninger? Well, det er jo svært, når nye og alternative løsninger, konsekvent afvises og latterliggøres af et politisk flertal. De vil nemlig ikke ændre; kun stramme skruen yderligere.I Mathias og Nalles samtaler bliver et reelt dilemma tydeligt. Ikke bare er det sindssygt svært at finde de nye og bedre fremtidsløsninger. Vi hører heller ikke på og fra dem, der faktisk er udsat for den gældende politik. Også de udskammes – tænk bare på fattig-Carina. Men der er brug for nye idéer og ikke mindst mere effektive løsninger; den nuværende politik er alt for dyr, ineffektiv og tit også inhuman. Ikke mindst for de syge, handikappede og andre der helt objektivt set bare ikke kan arbejde på almindelige vilkår. Men de skal stadig stå til rådighed for det arbejdsmarked, der alligevel ikke vil rumme dem!Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Hvornår blev det egentlig okay at udskamme og latterliggøre mennesker på sociale ydelser; f.eks. kontanthjælp? Hvad handler dét lige om? Hvorfor mon denne trang til at sparke ned af? Og hvorfor vil middelklassen bare ikke indse, at den politik faktisk ikke tjener vores egne interesser?Dét og meget mere har Nalle Kirkvåg inviteret feminist og debattør Emma Holten forbi til en snak om. Hun har nemlig selv prøvet, hvad det vil sige at blive udskammet. Både som feminist, debattør og ikke mindst, da hun for nogle år siden fik hacket sin mailkonto. Pludselig flød de nøgenbilleder, der alene var tiltænkt kæresten, på samtlige sociale medier. Dét fandt hun sig ikke i, derfor gik hun til ‘modangreb‘. Og nu er hun så gæst i TALK, hvor hun fortæller om modmagt og om, hvordan det at blive talt så grimt til. Samt hvordan det både er voldeligt og derfor direkte skadeligt, for den det går ud over!Du kan også høre om victim blaming; der ofte bruges i voldtægtssager samt mennesker, der har brug for fællesskabets velfærdshjælp. For var de første alligevel ikke lidt slutty; måske det var deres egen skyld? Og de handikappede, syge, kontanthjælpsmodtagere og dem der fucker deres liv up; er de ikke selv ude om det? Hvorfor tager de sig ikke bare sammen og stopper med at være så fandens handikappede, syge og nedslidte? Emma og Nalle snakker også om, hvorfor det ikke altid er skamfuldt at være nøgen. Det er tvangen og selve kontroltabet, der gør dét skamfuldt! Snakken runder desuden det pinlige i, ikke bare at kunne klare sig selv. Og hvorfor det faktisk er noget værre pjat, at vi skal vælge mellem enten af være et offer eller en kriger…Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Hvorfor er middelklassen så bange for underklassen, at der opstilles snubletråde og barrierer for social mobilitet? Det og meget mere undersøger Preben Brandt sammen med Nalle Kirkvåg i TALK 3.Brandt har, som psykiatrisk socialoverlæge i Københavns Kommune, haft et langt og begivenhedsrigt liv med hjemløse, sutter, alkoholikere og andet godtfolk. Men har også selv taget en lang og utrolig rejse fra nærmest ufatteligfattigdom og til førnævnte middelklasse.Men hvor trangen til at træde på dem allernederst i hierarkiet, kommer fra, undrer Preben og Nalle sig over i dagens Talk. Hvorfor det f.eks. er dem på kontanthjælp og andre udgrænsede, der tales så grimt om og ikke dem, der flytter formuen til Panama og dermed, ikke bidrager til skoler, veje, hospitaler og uddannelse mm.?Hvad er det med os i middelklassen og vores holden de udgrænsede ude? Det, forsøger Preben og Nalle at finde svar på. Ligesom du kan høre om Preben Brandts mor, der som bare 6-årig i 1920‘erne forvises til den anden ende af landet og sine bedsteforældre, der er så fattige, at de ligeså godt kunne bo i et uland.Faktum er, at der i dagens Danmark bliver flere unge hjemløse. Det skyldes nedskæringer i kontanthjælpen; for når man ikke kan betale sin husleje, ja så ender man som husvild og hjemløs. Dermed smuldrer bunden under velfærdslandet Danmark. Og passer vi ikke på, risikerer vi ende samme sted som i 20‘erne, hvor man skulle både skamme sig og være taknemmelig, hvis man fik blot minimal fattighjælp. Men er det en fremtid, flertallet af os faktisk ønsker? Skal dem på de allerlaveste ydelser, ligesom Preben Brandts mor for snart 100 år siden, igen udskammes og ydmyges for at modtage Velfærdslandet Danmarks økonomiske håndsrækning??Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Engang i mellem er det bare skønt endelig at høre en positiv historie. Og sådan en er lige præcis podcasten med 24-årige Anna Øhlenschlæger!Som barn og ung kom hun i psykiatrisk behandling for OCD. Her mødte hun en psykiatri, der både rummede, anerkendte og samt gav hende livet tilbage. Hendes møde med psykiatrien og velfærdslandet Danmark er simpelthen en ægte solstrålehistorie…I dag læser Anna geologi på Københavns Universitet. Dermed adskiller hendes historie sig fra de mange, der netop ikke får den behandling, de har brug for. For det kniber med ressourcerne i psykiatrien, som du også kan høre i podcasten. Anna nævner bl.a. "Opråb fra psykiatrien: Vi gør børnene mere syge – ikke raske". Dét er en advarsel fra hele 50 læger og psykologer om, at "krav om effektiviseringer forringer hjælpen til psykisk syge børn".Nalle Kirkvåg, der som vanligt har produceret Velfærdsland TALK, ser sig selv som en EKSTREMIST. Han tror nemlig på noget så vanvittigt, som at det er en god idé med mere velfærd. Og på, at vi skal tage hensyn til dem, der ikke selv kan; eller som ikke passer ind i en verden, hvor man bare skal præstere mere og mere.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Der var engang en 12-talspige med perfektionistisk angst for at fejle. Men en dag går det galt. Så dér ligger hun, med ét sidste ønske om at blive et smukt lig neddykket i det blodrøde badekar, hvor lillebroren finder hende i sidste øjeblik. Sådan begynder Caroline Livingstones biografiske fortælling; med et selvmordsforsøg. Heldigvis overlever hun; noget hun fortæller om i sin samtale med Nalle Kirkvåg. Faktisk går det nu så godt, at hun ikke bare læser på Københavns Universitet, samt er forfatter og aktuel med den autobiografiske roman Nat i april.Men før alt det, gik årene med ni indlæggelser på alskens psykiatriske hospitaler. I TALK 4 snakker Caroline og Nalle også om, hvordan det er at leve med dette sarte og sårbare sind. Og om hvad det vil sige at være ‘det der normal‘, samt finde accept af sig selv og fra omgivelserne når man nu ikke er helt ligesom de andre: de der normale.Caroline er på mange måder en fremmed fugl; både anderledes end de fleste andre på den lukkede, hvor der også er klasseskel. Og på universitetet, hvor hun følger sig som en klodset ravn på en række af smukke og elegante svaler. Sammen med Nalle snakker Caroline desuden om hellere at være et perfekt lig end et uperfekt mennesker, samt om at have en ambition som en Ferrari men en psyke som en lille nedslidt Fiat Punto. Og om hendes Astrid Lindgrenske barndom med et hoved der er som skrevet af Frans Kafka.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Der var engang en ung mand, der en tidlig morgen på vej til arbejde blev hamret ned af en bilist.Hvis Nalles historie var et eventyr, var det jo nok sådan, dét ville starte. Men det her er ikke et eventyr; de ender jo altid godt. For Nalle har trafikulykken betydet, at han på 27. år har daglige og kraftige smerter. Noget, han desværre ikke er ene om.Alene i Danmark lever 825.000 med daglige kroniske eller hyppigt tilbagevendende smerter. Og om nogen, ved film-, tv- og stuntmanden Lasse Spang Olsen en del om smerter. Han har nemlig, sådan ca. 30 år som stuntmand, brækket nærmest samtlige knogler, fået revet et øre af og smadret sit bækken.Velfærdsekstremisten Nalle Kirkvåg snakker i TALK #21 om dengang, Lasse i sin søgning efter Gud blev korsfæstet på Filippinerne. Og om hvad Nalle kan gøre for måske endelig at slippe af hans smerter.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    De kom herop i 60‘erne; inviteret af industrien til at arbejde i de skodjob danskerne ikke ville røre med en ildtang. Det var primært unge mænd; siden kom koner og børn til, efter Danmark i 1973 lukkede og slukkede for fri indvandring. Men de, der dengang var unge og raske, er nu blevet gamle; mange med utallige skavanker pga. nedslidning fra år med hårdt manuelt arbejde. For nogle er livet endt med, at det bedste på en dag, er når de tager til byen for at købe grønt "ovre hos araberne", som Ahmet fortæller om sin hverdag.I TALK #6 har Nalle besøg af Anika Liversage fra Det nationale forskningscenter for velfærd. Hun deler sin viden om ny forskning om de aldrende danske borgere, der kom hertil for at arbejde og hvor mange, er endt i fattigdom. Hele 29 % af dem ligger under OECDs fattigdomsgrænse; flere har ikke råd til både husleje, medicin eller mad. De må derfor vælge benhårdt imellem disse nødvendige udgifter…Du kan også høre om udstødelse fra arbejdsmarkedet og hvordan, dét ofte sker for dem uden eller med lidt uddannelse. Men her er noget at lære af forskningen; om hvordan det skal gå i fremtiden f.eks med de syriske flygtninge, hvoraf mange har begrænset uddannelse. Og så kan du høre om en prototypisk indvandrer og hvem, dét lige er. Vi kan allerede her afsløre, at dette ikke er en svensk eller amerikansk indvandrer, der her er tale om!Anika Liversage fortæller også, hvordan gruppen af indvandrede fra Tyrkiet er "den største gruppe" i Danmark. Alligevel er hele gruppen samlet set på i alt 32.352 personer; færre end de fleste nok umiddelbart vil tro…Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Enhver der har prøvet at miste sin mor, far, bror eller søster ved, at dét gør fandens ondt. Men hvordan kommer man igennem en livsødelæggende og totalt lammende sorg? Det samtaler Nalle Kirkvåg med Preben Engelbrekt om.Preben er stifter af og direktør for Børn, Unge og Sorg, der tilbyder bl.a. børn og unge hjælp til at komme gennem sorgen… For dem er nære døds-tab og livstruende sygdom endnu hårdere. De er simpelthen ikke klar til så stor en smerte så tidligt i livet!Preben fortæller også, at der faktisk er stor forskel på normal og kompliceret sorg. Og hvordan der er sammenhæng ml. netop kompliceret sorg og så nogle drenge og unge mænds overforbrug af alkohol og stoffer. Og behandles den komplicerede sorg ikke, ender det nogle gange med en tur i spjældet; hvilket er en meget dyr løsning!Når du har hørt podcasten, ja så kender du forskellen på netop normal og kompliceret sorg. Ligesom du bliver klogere på, hvordan det faktisk er en rigtig god forretning at investere i, at fx unge mennesker får et godt liv; dét er ikke den rene blødsødenhed! Nå ja; og selvfølgelig også hvorfor sorgen vitterlig er kærlighedens pris…Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    De kommer strømmende fra hele verden til Danmark for at opleve vores unikke velfærdsland. Alligevel er det en folkesport at betale mindre i SKAT. Men hvorfor nu det, når SKAT betaler for netop velfærden?I Velfærdsland TALK #18 kære SKAT snakker Sara Jespersen, fra Oxfam IBIS og Nalle Kirkvåg om verdens allermest usexede emne. For måske Sara og Nalle kan reframe, dvs. omformulere SKATs image til noget positivt; eller bare et bedre ry?Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Alle i Danmark har hørt om Johanne Schmidt-Nielsen. Og det er egentlig ret imponerende, da hun jo er det der socialist. Også derfor vil hun sætte skatterne op for de velbjærgede og have meget mere omfordeling fra rig til fattig i Danmark.Alligevel er hun så populær, at der ved Folketingsvalget i 2015 var 40.425 danskere, der stemte personligt på hende. Det var næsten 13.000 flere, end Lykke Rasmussen fik på 4. pladsen. Men Johanne har længe været populær. I 2011 skrev Tau Mau en kærlighedssang til hende, der for gik viralt på YouTube.I Velfærdsland TALK #12 Johanne Schmidt-Nielsen & opkast på tastaturet fortæller Johanne, hvordan hun tager det meget personligt, når syge og ledige igen får slag. Og dét tænder en ild i hende! Ligesom vi kommer omkring Joachim B. Olsen & voksenmobning samt tonen på de sociale medier…På et tidspunkt vender vi også rollerne; så er det Nalle, der er på; når han fortæller om, at tage sig sammen, noget alle syge, handikappede tit får af vide, at de lige skal se at gøre. Til gengæld vil du (næsten) ikke høre et ord om det berømte hus i Valby.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    "Timerne der passerer på en psykiatrisk afdeling, er de længste jeg har levet igennem. Tiden er en kompakt masse, en klippe foran én man aktivt skal hakke sig igennem, kæmpende og svedende; som redskaber bruger vi ikke hammer og segl, men kaffe, smøger, bordtennis og brætspil at slå tiden ihjel med. Med så sløve våben tilgængelige føles det som at svømme ad en uendelig flod i substans så tyk som tjære."Sådan oplever Caroline Livingstones sine indlæggelser på psykiatriske hospitaler. Første gang skyldes et mislykket selvmordsforsøg; siden følger otte indlæggelser. I denne 2. podcast samtale med Nalle Kirkvåg fortæller Caroline om sine oplevelser med psykiatrien og læser op fra hendes autobiografiske roman Nat i april. Her træder man ind i en barsk men også poetisk smukt beskrevet verden, som de fleste af os heldigvis ikke kender til. Det, er en verden i nød; gangene på de psykiatriske hospitaler er overfyldte med senge og patienter. Og man udskrives ikke, når man er rask; men når nogen har det værre end en selv og derfor har endnu mere brug for pladsen.Psykiatrien er der, hvor man ikke må have det for godt; nogen skulle jo nødig råbe krævementalitet, eller synes, der bliver pylret om de tossede. Men ind i mellem må Caroline og hendes medpatienter bare bryde sammen i grin og lade tårerne trille. Det, er den eneste måde at holde absurditeten fra livet – og eneste mulige modmagt.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Kan kunst ændre vores tanker om og hvordan, vi færdes i verdenen? Det spørgsmål, undersøger den danske kunstnergruppe Superflex på Roskilde Festival 2016. Her spejler kunstinstallationen Flagship Shelters/Bottle Collectors VIP konflikten mellem et privilegeret, købestærkt publikum og de pantsamlere, der tager på festival alene for at tjene penge på at samle pant.Nalle Kirkvåg har inviteret Jakob Fenger til en samtale om kunstens mulige tranformerende energi. Og til en snak om velfærd, forbrug og solidaritet. Det er blevet til en snak om at udstille festivalpublikum, der ikke altid er så venlige overfor de ofte udenlandske professionelle pantsamlere. Og en snak om hellere at stille spørgsmål end komme med svar.Samtalen kommer også omkring at finde svar på de fælles udfordringer, vi som land facer i en globaliseret verden. At begræde tabet af velfærdslandet Danmark, hvor det synes som om, alt skal skæres ned, gøres mindre fælles og til glæde for de få. Men også om glæden ved hele Danmarks hospital. Og om hvorfor det faktisk er dyrere at bo i USA end i Danmark; hvor man hver især hænger på sine sundhedsudgifter.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Mette Frederiksen snakker solidaritet, ret og pligt. Joachim B. Olsen om slaphed i velfærdslandet Danmark. Og Lars Lykke Rasmussen siger igen og igen, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det lyder jo som om, de synes noget meget forskelligt. Men alligevel føres den samme politik: færre midler til dem på kontanthjælp. Men hvordan kan så vidt forskellige fortællinger ende med fælles lovgivning?Mathias Herup Nielsen, samfundsredaktør her på Netudgaven og forsker/underviser på Aalborg Universitet viser i en samtale med Nalle Kirkvåg, hvordan vidt forskellige verdens- og selvforståelser ender med fælles politik: færre penge til dem på kontanthjælp og krav om nyttejob. For Mette, Joachim og Lars (+ Thulesen Dahl!) er reelt enige, når det gælder "arbejdsmarkedsreformer": lavere ydelser, som der til gengæld skal arbejdes for.I TALK #7 snakker Mathis og Nalle om målstyring og hvordan, socialpolitik retfærdiggøres. Mathias fortæller også, at især Socialdemokratiets forestilling om solidaritet er skiftet fra at være de manges omsorg for de få; nu er det lige omvendt.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    Der var engang en ung mand, der en tidlig morgen på vej til arbejde blev hamret ned af en bilist.Hvis Nalles historie var et eventyr, var det jo nok sådan, dét ville starte. Men det her er ikke et eventyr; de ender jo altid godt. For Nalle har trafikulykken betydet, at han på 27. år har kraftige daglige smerter. Noget, han desværre ikke er ene om.Alene i Danmark lever 825.000 med daglige kroniske eller hyppigt tilbagevendende smerter. Og om nogen, ved film-, tv- og stuntmanden Lasse Spang Olsen en del om smerter. Han har nemlig, sådan ca. 30 år som stuntmand, brækket nærmest samtlige knogler, fået revet et øre af og smadret sit bækken.Velfærdsekstremisten Nalle Kirkvåg snakker i Velfærdsland TALK #20 Bare tag dig sammen… denne gang med Lasse om at leve med smerter, det der velfærd, lydløse ambulancer med indlagt musik og hvorfor, det ikke altid er muligt, bare at tage sig sammen.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    I 1 Sisyfos, munk eller ridder? har Nalle besøg af podcastværten Rix Untidt fra Radio MS & Rixpod.dk. Det er blevet til en meget bred samtale om, hvordan alle mennesker til tider udfordres af det levede liv.Og dét spænder vidt; fra et græsk knallertuheld og uforløst sex til Rix og Nalles respektive handikap. Rix har haft sclerose i årtier, mens Nalle har et kronisk smertehandikap pga. et trafikuheld i 1990. Ret hurtigt fører alt det til en tankevækkende snak om, hvorfor de begge så alligevel ikke lige tager livet af sig selv hver morgen, når de vågner?Men bare rolig; det er faktisk en ret så opløftende TALK! Samtalen udvikler sig nemlig hurtigt til en bred filosofisk snak om livet og døden og ikke mindst alt det imellem. For det ér jo et fælles vilkår; det eneste vi ved med 100 % sikkerhed, er, at vi alle skal dø. Noget, der til tider sgu‘ er lidt vel svært at komme overens med! Så, hvordan gør man så det? Ja, også det forsøger Rix og Nalle lige at finde en god og fælles løsning på; alt sammen på blot 27 minutter!Udfordringen for alle mennesker er jo, at vi SKAL leve det liv, vi nu har. Og her kan myten om Sisyfos måske hjælpe til; tænker Nalle. Mens Rix dog argumenterer for, at det nok især er evnen til at være munk fremfor en ridder, der hjælper en til det gode liv… Lyt med og hør, om det ikke også gælder for dig?Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

  • af Nalle Kirkvåg
    46,95 kr.

    At livet langt fra altid er nemt; dét ved de fleste nok. Men når man har det ekstremt skidt, kræver det altså ekstra tid, plads og ro på for at få det bedre.Velfærdsland TALK handler denne gang om 24-årige Anna Øhlenschlæger, der fra slutningen af barndommen og langt ind teenageårene gik til psykiater pga. tvangslidelsen OCD. Men til forskel fra mange andres møde med psykiatrien, fik Anna Øhlenschlæger netop den nødvendig tid til at blive rask.Hjælp til Anna fra velfærdslandet Danmark er også derfor en ægte solstrålehistorie! Hvilket hun har skrevet en kronik om her i Dagbladet Information. At det kniber med ressourcerne i psykiatrien fremgår desværre tydeligt af "Opråb fra psykiatrien: Vi gør børnene mere syge – ikke raske!" I indlægget advarer hele 50 læger og psykologer de politiske magthavere om, at "krav om effektiviseringer forringer hjælpen til psykisk syge børn".Nalle Kirkvåg, der som vanligt har produceret Velfærdsland TALK, ser sig selv som en ekstremist. Han tror nemlig på noget så vanvittigt, at det er en god idé med mere velfærd. Og på, at vi skal tage hensyn til dem, der ikke selv kan; eller som ikke passer ind i en verden, hvor man bare skal præstere mere og mere.Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.