Bøger af Mathias Strand
-
333,95 kr. Hvordan kom nationer, der i slutningen af 2. verdenskrig i fællesskab bekæmpede og besejrede det nazistiske Tyskland, til at stå på hver sin side af det, Winston Churchill i 1946 kaldte et jerntæppe? Hvorfor fik kommunismen ikke et menneskeligt ansigt i Tjekkoslovakiet i 1968? Hvad var fodnotepolitikken i dansk udenrigspolitik i 1980’erne? Og ikke mindst hvordan hænger afslutningen på Den kolde krig og Berlinmurens fald i 1991 sammen med Ruslands angreb på Ukraine i februar 2022?Dyk ned i de forskellige faser af Den kolde krig i Europa i 10 velskrevne kapitler, der har fokus på konflikten i Europa i perioden 1945-1991.Bogen er lige til at gå til: Samlet udgør den et let tilgængeligt undervisningsforløb, og hvert kapitel indeholder materiale til ét undervisningsmodul med tekst og kilder. I begyndelsen af hvert kapitel er der forslag til, hvordan eleverne kan forberede sig hjemmefra.I et afsnit for sig er det muligt for eleverne at arbejde med eksamensforberedelse, hvor de afprøver forskellige roller i forbindelse med en eksamen.Til slut præsenteres også en rig variation af opgaver og idéer til, hvordan man kan arbejde videre med alle kapitlerne, herunder forslag til forløbsplan.
- Bog
- 333,95 kr.
-
338,95 kr. Log på praxisOnline med dit UNI-login, og få et gratis lærereksemplar.?Bliv som os - moderne, kapitalistiske og demokratiske - og kast fortiden bag jer.? Sådan har mange vesteuropæere tænkt og sagt om Østeuropa siden Murens fald i 1989. Men hvordan ser virkeligheden ud i østeuropæernes perspektiv? Hvordan har de det med at skulle smide hele deres historie væk?Denne bog handler om Østeuropa, dets historie og de østeuropæiske landes kamp for frihed, demokrati og velstand. Bogen giver et indblik i Østeuropas udvikling fra 1. verdenskrig til i dag. Den fortæller historien om nye, ustabile nationers rejse gennem et århundrede med folkemord, kommunistisk diktatur og tilpasning til vestligt demokrati og markedsøkonomi.Bogen er tematisk opbygget med 7 kapitler på tværs af de tre hovedperioder: Mellemkrigstiden og 2. verdenskrig, Den kolde krig og Østeuropa i en ny verdensorden. Til hvert kapitel er der kildetekster, forslag til arbejdsspørgsmål og aktiviteter samt en vejledning i inddragelsen af historiefaget i skriftlige opgaver.
- Bog
- 338,95 kr.
-
314,95 kr. Log på praxisOnline med dit UNI-login, og få et gratis lærereksemplar.Der er gennem tiderne skrevet mange lærebøger om den verdenshistoriske begivenhed, men denne lærebog er virkelig en bog, der vil tale til nutidens lærere og elever. Særligt eleverne i 1. og 2.g samt 1. HF. - Læs hele anmeldelsen i Noter.Columbus undrede sig: Var der en søvej til Indien? Andre i Europa undrede sig også: Var der menneskelignende væsener på den anden side af Jorden? Hvad kan deres fælles undren lære os om de store opdagelsers tid?Bliv klogere på spørgsmål som disse, og dyk ned i kapitler som ?De oprindelige amerikanere? og ?Slaveri i den nye verden?. Få indsigt i Danmark som kolonimagt, kvindernes rolle i den nye verden, og i sammenhængen mellem opdagelse, erobring og kolonisering. Bliv også bedre til at genkende arven fra opdagelserne i nutidens verden.Bogen er lige til at gå til: Samlet udgør den et let tilgængeligt undervisningsforløb, og hvert kapitel indeholder materiale til ét undervisningsmodul med tekst og kilder. I starten af kapitlerne er der forslag til, hvordan eleverne kan forberede sig hjemmefra.Til slut præsenteres også en rig variation af opgaver og idéer til, hvordan man kan arbejde videre med alle kapitlerne, herunder forslag til forløbsplaner.Ekstramateriale til På sporet af den nye verden findes her: https://prx.dk/dennyeverdenHer finder du link til webinar om På sporet af ...
- Bog
- 314,95 kr.
-
298,95 kr. ?Bliv som os - moderne, kapitalistiske og demokratiske - og kast fortiden bag jer.? Sådan har mange vesteuropæere tænkt og sagt om Østeuropa siden Murens fald i 1989. Men hvordan ser virkeligheden ud i østeuropæernes perspektiv? Hvordan har de det med at skulle smide hele deres historie væk?Denne bog handler om Østeuropa, dets historie og de østeuropæiske landes kamp for frihed, demokrati og velstand. Bogen giver et indblik i Østeuropas udvikling fra 1. verdenskrig til i dag. Den fortæller historien om nye, ustabile nationers rejse gennem et århundrede med folkemord, kommunistisk diktatur og tilpasning til vestligt demokrati og markedsøkonomi.Bogen er tematisk opbygget med 7 kapitler på tværs af de tre hovedperioder: Mellemkrigstiden og 2. verdenskrig, Den kolde krig og Østeuropa i en ny verdensorden. Til hvert kapitel er der kildetekster, forslag til arbejdsspørgsmål og aktiviteter samt en vejledning i inddragelsen af historiefaget i skriftlige opgaver.
- Bog
- 298,95 kr.