De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Lotte Huniche

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 10%
    - en grundbog
    af Michael Hviid Jacobsen, Inge Kryger Pedersen, Søren Kristiansen, mfl.
    359,95 kr.

    De seneste årtier er der blevet stadig større fokus på forholdet mellem samfund, sundhed og sygdom. Her træder sociologien til som et vigtigt supplement til det naturvidenskabelige fokus, der præger den meste sundhedsvidenskab. Det sociologiske fokus giver anledning til en bedre forståelse af sundhedsmæssige problemstillinger og deres sammenhæng med den sociale verden – dels når det gælder almindelige menneskers helbred, dels når det gælder forhold inden for sundhedsvæsenet såsom arbejdsforhold og kommunikation.Denne bog præsenterer sociologisk teori med særligt henblik på dens relevans i forhold til sygdom og sundhed. I bogens første del præsenteres en række vigtige sociologiske forfatterskaber: Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Michel Foucault, Norbert Elias, Erving Goffman og Pierre Bourdieu. I anden del sættes der fokus på en række sociologiske temaer med relevans for sundhedsfagene: organisation, profession, empowerment, køn og døden. Bogen er brygget op omkring eksempler fra den sundhedsfaglige verden.Pernille Tanggaard Andersen er lektor ved Syddansk Universitet. Helle Timm er chef for PAVI, Palliativt Videnscenter.

  • af Tine Tjørnhøj-Thomsen, Claus Bossen, Peter Danholt, mfl.
    323,95 kr.

    Teknologi i sundhedspraksis behandler teknologiens betydning i sundhedsvæsenet. Teknologi er ikke blot er et funktionelt værktøj, som sundhedsprofessionelle, patienter og borgere kan benytte sig af. Tværtimod er den med til at præge de beslutninger, der tages, og de handlinger, der udføres. Bogens målgruppe er en bred vifte af sundhedsprofessionelle både i undervisningssammenhæng og praksis.

  • Spar 10%
    - En metodebog
    af Lotte Huniche & Helle Marie Christensen
    284,50 kr.

    En metodebog for alle, der arbejder kvalitativt med at udforske og forbedre praksis på sundhedsområdet, og den er relevant for mange forskellige fag, fx sygepleje, psykologi, ergoterapi, medicin, fysioterapi, jordemoder- og folkesundhedsvidenskab. Bogen viser, hvordan man tager afsæt i problemer, som de erfares i praksis, og den beskriver trin for trin, hvordan forskere, sundhedsprofessionelle, brugere, studerende og undervisere kan samarbejde om forskningsprocessen og medvirke til at kvalificere praksis.Bogen bygger på traditionen for kritisk psykologisk praksisforskning og går i dybden med planlægning og gennemførelse af forskningsprocessen, anvendelse af kvalitative metoder, analyse af empirisk materiale og omsætning af indsigter til praksisudvikling.Praksisforskning på sundhedsområdet er nødvendig af to grunde. For det første har interessen for at involvere brugere i sundhedsforskning aldrig været større. For det andet er der en tendens til at prioritere tilgange og metoder til brugerinvolvering, som kun i mindre grad reelt lader brugere komme selvstændigt til orde. Denne metodebog formidler et velunderbygget alternativ til samarbejde om praksisrettede forskningsprocesser.Bogen udkommer i bogserien SUNDHED, MENNESKE, SAMFUND, redigeret af professor Klaus Lindgaard Høyer (KU) og lektor Lotte Huniche (SDU), som samler Munksgaards peer review-udgivelser inden for human- og samfundsvidenskabelig sundhedsforskning.

  • Spar 18%
    af Klaus Høyer, Mette Hartlev, Lene Koch, mfl.
    139,95 kr.

    I Håbets teknologi belyses stamcelleforskningen i Danmark fra et tværfagligt, samfundsvidenskabeligt perspektiv. De kliniske resultater af denne forskning ligger i bedste fald årtier forude, og det er derfor nødvendigt, at der skabes og vedligeholdes forhåbninger. Bogens titel har derfor en dobbelt betydning: Stamcelleteknologi er håbenes teknologi, men teknoligiens realisering forudsætter social produktion af håb. Det er udforskningen af denne dobbelthed, der er bogens fokus.