De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Lone Baandrup

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Søren Dalsgaard, Merete Nordentoft, Annamaria Giraldi, mfl.
    611,95 kr.

    Psykiske lidelser er blandt de hyppigste og mest omkostningstunge sygdomme i befolkningen. Der er psykiske lidelser i næsten alle familier, og alle læger vil uanset speciale møde mennesker med psykiske lidelser i deres virke. Udforskningen af årsagerne til psykiske lidelser og behandlingen af dem er heldigvis i en rivende udvikling.Klinisk psykiatri giver en grundig indføring i dette komplekse speciale, med et stærkt fokus på den psykiatriske undersøgelse, diagnostik, epidemiologi og evidensbaseret behandling.Klinisk psykiatri, 4. udgave, er stærkt revideret med mange nye bidragsydere og kapitler, herunder psykopatologi, den psykiatriske journal, akut psykiatri, psykofarmakologisk behandling, psykoterapi og psykosociale interventioner. Som noget nyt er tilføjet særskilte tværgående kapitler om psykopatologi, den psykiatriske journal, akut psykiatri, psykofarmakologisk behandling, psykoterapi og psykosociale interventioner.Klinisk psykiatri henvender sig først og fremmest til medicinstuderende, men også læger i videreuddannelse, praktiserende læger samt andre sundhedsprofessionelle vil have glæde af bogen som opslagsværk.

  • af Bobby Zachariae, Henning Kirk, Kirsten Avlund, mfl.
    263,95 kr.

    Søvn er en praktisk vejledning til alment praktiserende læger til anamnese og udredning af patienter med søvnproblemer. Desuden beskrives den normale søvn og betydningen af eksempelvis alder og køn for det normale søvnmønster. Herefter gennemgåes de mest almindelige årsager til søvnproblemer, fx insomni, parasomni, respirationssygdomme og døgnrytmeforstyrrelser. Bogen indeholder desuden kapitler om lægemidlers indflydelse på søvnen samt om hypnotika.

  • af Ida Hageman & Lone Baandrup
    268,95 kr.

    Praktisk psykiatri er en håndsrækning til medicinstude­rende, yngre læger og andre faggrupper, der skal prøve kræfter med psykiatrien. Hvordan møder man patienten? Hvordan formulerer man sine spørgs­mål? Hvilke fagtermer bruger man i journalen?Bogen er nem at slå op i, hvis man hurtigt skal orientere sig i et emne eller finde forklaringen på ukendt fagterminologi. Alle kapit­ler indledes med nøglepunkter, der skaber overblik, og herefter følger beskrivelser af tilstandene eller si­tuationerne, forslag til spørgsmål, som man kan stille patienten, og afslutningsvis eksempler på den objektive vurdering og beskrivelsen heraf i journalen. Bagerst i bogen findes en ordliste med forklaringer.Praktisk psykiatri in­deholder ikke behandlingsalgoritmer, da man nemt kan finde lærebøger eller vejledninger på de psykiatriske afdelinger eller i de kliniske forskningsenheder. Nogle kapitler er fokuse­rede på hospitalspsykiatrien, men bogen kan med fordel også anvendes af yngre læger i andre specialer.

  • af Anette Søgaard Nielsen, Per Hove Thomsen, Susan Hart, mfl.
    613,95 - 728,95 kr.

    Grundbog i psykiatri er det autoritative hovedværk inden for dansk psykiatri. Denne tredje udgave er væsentligt opdateret, og beskrivelser af både den nuværende diagnoseliste ICD-10 og den kommende ICD-11 er inkorporeret i alle kapitlerne. Bogens kapitler er grundigt revideret af både tidligere og nye forfattere, ligesom der er kommet nye kapitler til.Hvert kapitel indeholder casemateriale, oversigtsbokse, relevant litteraturliste og resumé, hvilket gør bogen til en oplagt grund- og opslagsbog for medicin- og psykologistuderende samt andre studerende inden for social- og sundhedsfagene. Kan også bruges af professionelle med interesse for psykiatri, fx praktiserende læger, kliniske psykologer, psykiatriske sygeplejersker og psykiatere samt personale på bosteder og i socialforvaltninger.Grundbog i psykiatri giver en opdateret beskrivelse af psykiatrien med mennesket i centrum og med en bred videnskabelig tilgang. Alle psykiske lidelser i WHO’s ICD-diagnoselister bliver gennemgået med fokus på årsagsforhold, forekomst, det klinisk billede, diagnostik og behandling. Fremstillingen af de enkelte lidelser og deres behandling er baseret på den nyeste forskning, og der lægges vægt på, at alle kliniske beslutningsprocesser og behandlinger er evidensbaserede.Erik Simonsen er professor emeritus ved Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet og speciallæge i psykiatri tilknyttet Forskningsenheden Psykiatrien Øst, Region Sjælland. Bo Møhl er professor emeritus i klinisk psykologi ved Aalborg Universitet, cand.mag. og cand.psych., specialpsykolog i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi. Begge har mere end 35 års klinisk erfaring fra psykiatrien.