De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Lise Bek

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Fra offergave til fastfoodobjekt
    af Lise Bek
    174,95 - 433,95 kr.

    Sødt, salt og syndigt. Mad er en hovedingrediens i livet, og måltidet er et af de mest elskede motiver i billedkunsten. Siden antikken har kunstnere haft det daglige brød på menuen. Men de udstiller ikke kun grøntsager og østers. De udstiller også synd, renhed og fordærv. I Måltidet som stilleben. Fra offergave til fastfoodobjekt præsenterer kunsthistoriker Lise Bek måltidsstillebenet og undersøger de forestillinger, man i årtusinder har gjort sig om mad. Hun følger motivet gennem kunsthistorien frem til i dag og afdækker dets mange moralske, politiske og religiøse betydninger. Undervejs udforsker hun blandt andet den kristne middelalders symboltænkning, modreformationens mystik og modernismens madkamp. Og hun viser, hvordan de ofte simple anretninger udfordrer kunstens traditionelle grænser som popkunst og kvindekamp, mens de til stadighed forfører – og bedrager – den sultne beskuer.

  • - arkitektur, skolastik, habitus
    af Vagn Lyhne, Erwin Panofsky, Pierre Bourdieu & mfl.
    238,95 kr.

    Bogen handler om en storladen kultur, men også om den samfundsmæssige magt, der væver sig gennem sind og krop.

  • - Mennesker, mad & nature morte
    af Lise Bek, Tine Nielsen Fabienke, Mette Bøgh Jensen, mfl.
    288,95 kr.

    Vi spiser ved det. Sidder omkring det. Lægger fødderne op på det. Måske slår vi endda i det. Men vi ser det egentlig ikke. Alligevel er bordet centralt i vores hverdag. Ligesom det er vigtigt i billedkunsten. Her er bordet til at få øje på i bl.a. portrætter, interiører, genremalerier og opstillinger. Det bliver især tydeligt, når vi på tværs af kronologi og genrer udvælger og viser kunstværker, hvor bordet er fælles motiv.I Ved bordet. Mennesker, mad & nature morte kommer bordet til sin ret. Fem billedsuiter skaber nye møder mellem værker, der ikke tidligere har været samlet, og med afsæt i dansk kunst 1880-1940 undersøger bogens forfattere, hvordan vi bruger og lever med bordet. Det handler ikke kun om at tage for sig af bordets glæder, men også om at lægge mærke til dets betydning for identitet og køn, fællesskaber og familie, madkultur og dannelse.Bogen udgives i samarbejde med Fuglsang Kunstmuseum og Skagens Kunstmuseer