Bøger af Lene Fruelund
-
- Rundt om Østersøen
198,95 kr. Røgning - for smagens skyld er 'bogen' for alle hobbyrøgere. Siden den udkom første gang i foråret 2008, er der udkommet yderligere to udgaver af bogen, og den er således solgt i 6.500 eksemplarer. Og den er fortsat efterspurgt. Forfatterne har i stedet for at lave endnu et oplag af bogen valgt at skrive den helt om. Det er stadig en grundbog, hvor enhver helt uden erfaring kan læse alt om saltning, tørring og røgning, og der er også mange opskrifter i bogen. Der er et par nye kapitler i bogen. Et kapitel med inspiration til selv at bygge en røgeovn, og et anden kapitel hvor forfatterne har hentet masser af inspiration til røgning ved besøg på røgerier ved den tyske Østersøkyst, på Gotland og på vores hjemlige Hasle røgeri
- Bog
- 198,95 kr.
-
- En rejse i europæisk kultur og tradition. Lav dine spegepølser selv.
238,95 kr. Spegepølser er en af de ældste og mest udbredte konserveringsmetoder. Der er stor forskel på en sønderjysk spegepølse og en spansk chorizo. Der er forskellige traditioner og kulturer rundt om i Europa, og alligevel har de forskellige spegepølser eller salamier meget tilfælles. Bogen giver en grundig indføring i, hvordan man hjemme i sit eget køkken kan lave de mange forskellige spegepølsespecialiteter. Samtidig bliver læseren taget med på en rejse i Europa, hvor forfatterne har besøgt over 30 forskellige pølsemagere, som med stolthed og entusiasme fortæller, hvordan de fremstiller de fantastiske pølser. Forfatterne har eksperimenteret meget med at lave spegepølser, både efter dansk tradition, hvor pølserne røges, men også efter traditioner i Italien og Spanien, hvor spegepølser blot tørres med eller uden brug af skimmelkultur. Med denne bog lægger forfatterne op til, at læseren selv får lyst til at eksperimentere med fremstilling af spegepølser hjemme i køkkenet.
- Bog
- 238,95 kr.
-
- Inspiration til udeliv
178,95 kr. Bogen kan læses som en inspiration til at trække familie og venner med ud i naturen, ud til bålet hvor maden tilberedes i fællesskab. Den rummer en række lækre og utraditionnele opskrifter med forskellige tilberedningsmetoder, fra “portionsanretninger” bagt i saltdej over helstegt kylling til helstegt pattegris. Der er opskrifter på brød bagt i gryde og lækre desserter. Der er anvisning på, hvordan man laver en steg i en jordovn og en anvisning på, hvordan man for små midler kan lave sin egen pizzaovn. Bogen rummer også små beretninger fra besøg på bl.a. vikingemarkedet ved Moesgård og andre steder, hvor folk i fællesskab og med entusiasme laver mad over bål. Endelig får læseren også en indføring i kunsten at lave trækul og syde salt.
- Bog
- 178,95 kr.