Bøger af Lasse Posborg Michelsen
-
- i sagsbehandlig og socialt arbejde
231,95 kr. De senere år er der kommet stadig stærkere krav om evidens i socialt arbejde – metoder skal være evidensbaserede, og indsatser skal måles på deres effekter. Snakker man om evidens i socialt arbejde, snakker man derfor ofte om forskning og evaluering. Men hvilken rolle spiller begrebet evidens i socialrådgiverens egen indsamling af viden om den enkelte borgers situation og sag? Denne bog præsenterer en teori om forholdet mellem beslutninger og viden i praktisk socialt arbejde. Den viser, hvordan sagsbehandling bygger på information, og hvordan evidensen i en sag kan sikre gyldigheden af denne information. Bogen udvikler PELK-modellen – en model for, hvordan socialrådgivere konkret kan analysere og styrke kvaliteten af den viden og evidens, de lægger til grund for deres afgørelser og behandling af den enkelte borgers sag. Lasse Posborg Michelsen er cand.mag. i filosofi fra Københavns Universitet og BA fra Philipps-Universität i Marburg, Tyskland. Han har beskæftiget sig med både teoretisk og praktisk filosofi og arbejder med at gøre filosofiske argumenter relevante på konkrete praksisområder, herunder psykiatri, psykologi og socialt arbejde.
- Bog
- 231,95 kr.
-
- En grundbog
608,95 kr. Socialrådgivning og socialt arbejdeSocialrådgivning og socialt arbejde er redigeret af Rikke Posborg, socialrådgiver og leder af Settlementets Rådgivning, Helle Nørrelykke, cand.scient.soc., lektor i socialt arbejde og socionom, og Helle Antczak, lektor i socialt arbejde og socionom.
- Bog
- 608,95 kr.
-
- En studiebog for socialrådgiveruddannelsen
279,95 kr. Socialfaglige begreber er en studiebog for socialrådgiveruddannelsen. Den præsenterer de centrale begreber med relevans for uddannelsen. Begrebernes funktion, formål og indhold gennemgås og forklares. Til hvert begreb er der eksempler, refleksionsopgaver og forslag til videre læsning.Bogen bygger på en grundlæggende ide om, at socialt arbejde er en fælles praksisform. De socialfaglige begreber er den fælles forståelse om praksissen, og de kan opdeles i fire grupper: Institutionelle begreber: Hvor er jeg som socialrådgiver? Praktiske begreber: Hvem er jeg som socialrådgiver? Teoretiske begreber: Hvad ved jeg som socialrådgiver? Faglige begreber: Hvad møder jeg som socialrådgiver?Socialfaglige begreber er for alle, der ønsker at udvikle deres professionsfaglighed og handlemuligheder på baggrund af faglig refleksion. Den er yderst relevant på 1. år af uddannelsen, ved repetition til eksamen og i forbindelse med opgaveskrivning.
- Bog
- 279,95 kr.