Bøger af Lars Hedegaard
-
206,95 kr. "Men den offentlige mening bør ikke forveksles med, hvad folk mener. Den offentlige mening er ikke summen af alle individuelle meninger, men summen af, hvad mennesker tør udtrykke, når der er meningsmålere eller journalister til stede. Hvad de egentlig mener, kan være noget ganske andet."
- Bog
- 206,95 kr.
-
198,95 kr. Historikeren Harald Rosenkrantz, hvis optegnelser danner grundlaget for denne bog, var naget af et spørgsmål: Hvordan kunne skiftende danske regeringer og folketingsflertal hade deres egen befolkning så meget, at de ville udlevere den til den frygteligste fjende, der har sat foden på dansk grund? Men i forlængelse af det første spørgsmål lå der andre: Hvordan var det muligt at skabe en folkelig modstand, der efter mange genvordigheder genrejste Danmark? Hvorfor blev Jylland det faste punkt, hvorfra de fædrelandskærlige kunne gøre op med politikernes, mediernes og kirkens forræderi? Hvorfor søgte udlændinge fra nær og fjern til Jylland, hvor de gjorde den danske frihedskamp til deres egen?Harald Rosenkrantz nåede ikke at fuldføre sit bogværk. Vi må nøjes med de fragmenter, han efterlod sig.
- Bog
- 198,95 kr.
-
- Erindringer 1980-2011
165,95 kr. I anden del af sine erindringer fortsætter Lars Hedegaard, hvor han slap. Han er lige vendt hjem fra USA efter skilsmissen. En ny tilværelse skal bygges op. I de kommende årtier bliver han socialdemokratisk spindoktor for Poul Nyrup Rasmussen. Han graver sig ned i Blekingegadesagen og afslører her i bogen for første gang helt nye aspekter af affæren. Han stifter Trykkefrihedsselskabet og kaster sig ud i kampen for ytringsfrihed. Og han gør op med en venstrefløj, der har glemt, hvad det vil sige at være venstrefløj.
- Bog
- 165,95 kr.
-
- Erindringer 1942-1980
165,95 kr. Lars Hedegaard tager i sine uhyre velskrevne erindringer læseren med på en rejse fra Horsens til Hollywod.Det er en munter og bevægende skildring af en søgende sjæl, der i trotskismen finder frihed, og i jødedommen konfronteres med valget mellem kærligheden og ideologien. Lars Hedegaard løfter sløret for ukendte aspekter af Blekingegadesagen og beskriver den amerikanske arbejderbevægelse indefra. Lars Hedegaards skildring er både personlig og danmarkshistorie, når den er bedst.Lars Hedegaard, f. 1942, er historiker, forfatter og formand for Trykkefrihedsselskabet.
- Bog
- 165,95 kr.
-
- Islams kolonisering af Vesten
158,95 kr. Vidende og velskrevet fremstilling af Islams historie. Sådan må Helle Merete Brix, Torben Hansen og Lars Hedegaards bog karakteriseres. Det handler om Islams forhold til Vesten - gennem mere end 1000 år.De lange linjer trækkes op, og tre perioder med en islamisk kolonisering fremhæves: omkring år 1000, år 1600 og endelig i vore dage. Men hvad er muslimernes hensigt med at tage ophold i Vesten, spørger forfatterne. Og især: Hvilke planer har Islams herskende klasse, imamerne og de skriftkloge?Islamisk Djihad som betyder hellig krig, er blevet ført på mange måder. Er det overordnede mål i dag en forvandling af det vantro Vesten, på samme måde som Lilleasien og Nordafrika, der oprindelig var kristne, blev forvandlet til islamiske magtområder?Udover at være en historisk fremstilling er I krigens hus et radikalt opgør med det perspektiv, som har domineret den danske og også den europæiske debat. Et opgør med det synspunkt, at fremtiden bliver multikulturel, og at herboende muslimers vanskeligheder med at blive integreret hovedsagelig skyldes fremmedangst og racisme.
- Bog
- 158,95 kr.
-
- Bog
- 298,95 kr.
-
93,95 - 168,95 kr. I tiden efter attentatet mod Lars Hedegaard svirrede rygterne: Var det hele iscenesat – af Hedegaard selv? Fandtes dette pistolbevæbnede postbud af anden etnisk herkomst andre steder end i den forkætrede islamkritikers eget hoved – sammen med et ønske om en position som martyr? Og hvis der virkelig var skudt, lå Lars Hedegaard så i øvrigt ikke, som han selv havde redt? I dag ved vi, at en kugle susede millimeter forbi Lars Hedegaards højre øre. At attentatmanden med al sandsynlighed har fundet sit fristed i Islamisk Stat – med aktiv bistand fra den tyrkiske stat og behørig passivitet fra den danske. Og at Lars Hedegaard siden den 5. februar 2013 har måttet leve under jorden. Attentatet har vendt op og ned på alt i hans tilværelse, undtagen hans syn på religion og ytringsfrihed og hans lyst til at strides – på ord. Lars Hedegaards islamkritik lever videre i denne bog. Han vender sig mod forestillingen om en religion, der er hijacket af ekstremister, og læser i stedet fatwaer, tildækning af kvinder og undertrykkelse af vantro som en udløber af trosindholdet, der har manifesteret sig i 1400 års islamisk historie. Og kan man så bare læne sig tilbage og sige, at de hellige krigere i Islamisk Stat har misforstået Allahs bud? Eller er islams egentlige afvigere de fredelige muslimer, der ikke tager det så nøje med Koranens anvisninger? Lars Hedegaard gør også op med meningskleresiet i Danmark. Det ledende lag i kultur- og medielandskabet, der hævder at forfægte ytringsfriheden, men beklikker dem, der kæmper for det frie ord, hvor det faktisk er på spil.