Bøger af Kresten Lundsgaard-Leth
-
- En antologi om håb
237,95 kr. Det tyvende århundredet har været karakteriseret af nye og endeløse krige mod mere og mere abstrakte fjender, en pandemi, finanskriser og en nærmest altoverskyggende klimakrise. Vi lever i en mørk tid, som – kunne man fristes til at sige – efterlader begrænset plads til håbet. Men lever vi virkelig i en håbløs tid? De fleste af os står op om morgenen og gør, hvad vi kan for, ja, hvad gør vi egentlig og hvorfor? Hvad er det, som driver vores daglige aktiviteter? Er et minimalt håb en forudsætning for, at vi kan handle? Og hvad vil det egentlig sige, at være håbefuld? Håber vi på det ene, det andet, eller handler håbet primært om at holde mulighedshorisonten åben for, at noget godt kan ske, på trods af at vi på nuværende tidspunkt mangler forestillingsevne og handlingskraft? Er det ikke i realiteten en slags betingelse for at håbe på noget bedre, at tingene ikke går særlig godt nu og her? Det er bare nogle af de grundlæggende spørgsmål, som denne antologi er optaget af og vil dykke ned i.
- Bog
- 237,95 kr.
-
418,95 kr. Den politiske filosofis historie – frem til 1600 er den største kortlægning af den politiske filosofis historie på dansk. Bogen introducerer en bred palet af vigtige tænkere med en eller flere særligt udvalgte passager fra dennes forfatterskab, ledsaget af en indledende tekst, der sætter forfatterskabet i perspektiv. Her vil tænkeren og teksten blive introduceret i en bredere historisk kontekst, med særligt henblik på de argumenter, pointer og diskussioner, som det pågældende tekstuddrag lægger op til. Bogen illustrerer bredden og dybden i den politiske filosofis historie og giver inspiration til videre fordybelse, der rækker ud over værket selv.Bogen er blandt andre tiltænkt studerende på statskundskab, sociologi, filosofi, idéhistorie o.l., men værket vil også finde anvendelse i andre sammenhænge og henvende sig til et bredere publikum.Den politiske filosofis historie er redigeret af Joachim Wiewiura (f. 1987), ph.d. i politisk filosofi fra Københavns Universitet. Han er ansat ved Humanomics Research Centre, Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet. Han har bl.a. redigeret bøgerne Offentlighedens rum (2019), Simmel: Sociologiens eventyrer (2019) og If Schools Didn’t Exist, der udkom på MIT Press i 2020.
- Bog
- 418,95 kr.
-
138,95 kr. Antologien Kierkegaard gentaget er skrevet af en række filosoffer og idehistorikere, der alle ønsker at fremvise en langt mere moderne og vedkommende Kierkegaard, end det ellers er blevet gjort i 200-året for Kierkegaards fødsel.Bogen består af otte artikler, der gentager Kierkegaard ved at lede efter de originale og radikale impulser i hans forfatterskab. Antologien har et polemisk sigte, idet den ikke nødvendigvis går efter at fremvise den ”rigtige” Kierkegaard, men snarere at udfordre og anvende ham i nutidige politiske og filosofiske debatter. I artiklerne kortsluttes Kierkegaard således med en række moderne tænkere, heriblandt Gilles Deleuze og Felix Guattari, Jacques Derrida, Quentin Meillassoux, Jacques Lacan, Slavoj Žižek, Alenka Zupančič, Alain Badiou og Giorgio Agamben.Bogens centrale ærinde er at vise, at Kierkegaards potentiale for moderne filosofi slet ikke er blevet indfriet til fulde endnu. I Kierkegaard gentaget opdager man således, hvordan Kierkegaard også kunne og burde læses som bl.a. emancipationstænker, kønstænker og foregangsmand for fransk psykoanalyse.På den måde udgør bogen et helt særligt og originalt bidrag til debatten om Kierkegaard, som endnu ikke er blevet repræsenteret. Bogen har desuden et internationalt udsyn, idet den beskæftiger sig med den Kierkegaard, som diskuteres af store nulevende filosoffer som Slavoj Žižek og Alain Badiou.
- E-bog
- 138,95 kr.