De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Knud Pedersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Knud Pedersen
    120,95 kr.

    En af besættelsestidens mest bemærkelsesværdige sabotagegrupper var Churchill-klubben i Aalborg. Den bestod hovedsageligt af drenge i 15-års alderen, hvis dumdristige aktioner gav dem et ry, der efter krigen levede videre i film og bøger.Churchill-klubben blev dannet i 1941 på et tidspunkt, hvor et modspil til besættelsesmagten ellers var svært at få øje på, og selv om resultaterne af dens aktioner var beskedne, blev den til en vis grad inspiration for den senere modstandsbevægelse.Dette er fortællingen om de raske drenge fra Aalborg Katedralskole, der med enkle midler stjæler våben og ødelægger tysk materiel."Mange ting passerede, som kun kunne vække afsky hos drenge, hvor æresbegreberne og stoltheden betød mere end profit på krigen. Hele Danmark faldt på dette tidspunkt ind under betegnelsen "værnemager"og var med i krigen på tysk side rent ud sagt". Forfatteren var selv et ledende medlem af Churchill-klubben, og er derfor om nogen et førstehånds-vidne i skildringen af den måske mest kendte danske modstandsgruppe. Det er den spændende historie om, hvad der fik en flok gymnasiedrenge til modigt og idealistisk at lægge sig ud med såvel den tyske besættelsesmagt som den rådende og regerende officielle politiske holdning til modstandskamp. - Carsten Nørby Sørensen, lektør.

  • - Fortællinger fra gasrummet
    af Knud Pedersen
    148,95 kr.

    Et samfund, der ikke kan huske sin egen fortid, er som en person, der ikke kan huske sin barndom og ungdom, er en krop, der ikke kender sig selv.På mine gåture rundt i området de sidste par år har jeg ledt efter fortællinger, gamle som nye, der enten var gledet ud af den fælles erindring, eller som kun var kendt af et par stykker. Disse fortællinger har jeg samlet op, når jeg har fundet dem, har vendt og drejet dem, som man vender og drejer en ravklump, man finder på stranden.Men uden min Ullas tålmodighed, mens jeg vendte og drejede dem, og uden Henning Egmoses store hjælpsomhed og viden, var de aldrig blevet skrevet ned.

  • af Knud Pedersen
    47,95 kr.

    Hvordan kan man være gestapochef og samtidig elske ikke bare fred, men også musik? Og hvad gør man, når man har fået til opgave at omdanne Bornholm til én stor koncentrationslejr? I Knud Pedersens grusomme og satiriske skuespil møder vi gestapochef Slimmer, der befinder sig i selvsamme dilemma.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • - Fortællinger fra en række herregårde i 40'erne og 50'erne
    af Knud Pedersen
    148,95 kr.

    Livet på Herregårdene er en skildring af hverdagen på herregårdene i 40'erne og 50'erne. Forfatteren beskriver arbejdet og kammeratskabet mellem folkene på gårdene. De små fortællinger afspejler hierarkiet på gårdene fra godsejer og forpagter over forvalter til husmænd og elever. Beskrivelserne af det daglige arbejde bærer præg af den hastige udvikling af landbruget i efterkrigstiden fra hestedrevet til maskiniseret drift. Bogen giver karakteristikker og fortæller anekdoter om udvalgte personer, som forfatteren har arbejdet sammen med. Bogen indeholder desuden en øjenvidneberetning fra befrielsesaftenen den 4. maj 1945 og fejringen i dagene derefter.

  • af Knud Pedersen
    75,95 kr.

    "Drengesabotørerne" er blot en af de mange navne brugt om drengene fra Churchill-klubben, stiftet i 1941, som en af de første organiserede modstandsgrupper i Danmark imod nazisterne. Knud Pedersen fortæller historien om sin og gruppens indsats for at stoppe tyskerne i at fuldføre deres missioner i Danmark. Fortællingen er blevet læst af danske drenge og piger lige siden krigen og læses stadigvæk som en spændende bog om unge i krig, men også som en bog om amatører, der slet ikke rigtig ved, hvordan man fører krig, men gerne vil gøre en forskel.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    46,95 kr.

    Festlige hverdage har Knud Pedersen haft mange af. I bogen fortæller han blandt andet om dengang, han var i Bologna for at tale til en kongres i sin egenskab af direktør for et museum, der slet ikke eksisterede. Andre projekter drejede sig om at spille en fodboldkamp med to fodbolde og at lede det store selskab ØK med kunstnere som aktører.Alt i alt giver "Festlige hverdage" et morsomt og fyldestgørende billede af, hvad Fluxus-bevægelsen, som Knud Pedersen var så stor en del af, gik ud på.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    "Det var sådan, at da kulturministeriet sidste år stak med 50.000 kr. til at realisere min idé: En elektronisk bogklub på internettet, stod jeg så at sige med nøglen i hånden foran en låst dør.Nøglen var pengene, låsen var problemer, som blev løst, ikke med penge, men med ADOBE Acrobat, hvis nye version for DOS kom på markedet samtidig med ministeriets bevilling.Hele sidste år blev brugt på at åbne døren.Når jeg siger, det var forsinket, mener jeg, idé og midler kom det år, jeg fyldte 70."Knud Pedersen fortæller Net-Bog-Klubbens historie fra den første spæde idé, til klubben endelig gik i luften. Det var ikke altid lige nemt at finde rundt på internettet, selvom det dengang stadig var relativt nyt, og en gammel mand som Knud Pedersen kunne nemt komme til at fare vild i Link-havet.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    Fluxuskunstneren Knud Pedersen har givet sin bog "2868 verber" undertitlen "En håndbog i at beskæftige sig selv". Selvom bogen, som titlen fortæller, bugner af verber, skal bogen mere forstås som en uvidenskabelig undersøgelse af sproget end en grammatisk håndbog. Som så ofte før ligger der noget absurd og uforståeligt, men ikke desto mindre morsomt og samfundskritisk bag fluxuskunstnerens udfald.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    75,95 kr.

    Knud Pedersen har skrevet fem lettere aparte dramaer. Flere af dem beskæftiger sig på uortodoks maner med historiske personer og begivenheder. For eksempel går titeldramaet i kødet på zar Peter den Stores vanvid, ligesom Shakespeares inspiration til Hamlet undersøges i filmsynopsen "Will", der er baseret på Sophus Bauditz’ novelle "Komedie på Kronborg".Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    139,95 kr.

    Knud Pedersens kunstneriske virke var ikke det, man normalt forbinder med en kunstner. "Knud Pedersens festlige hverdage" består af en række tekster om Fluxusbevægelsen, som Knud Pedersen var en af drivkræfterne bag. Bogen fortæller om de mange skøre påfund, som for eksempel at deltage i en konference i sin egenskab af direktør for et museum, der aldrig har eksisteret, eller at spille en fodboldkamp med to fodbolde, men den indeholder også en række af Knud Pedersens essays om kunst og antikunst, og derved får man et fyldestgørende, interessant og underholdende indtryk af Fluxusbevægelsen.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    46,95 kr.

    Fluxuskunstneren Knud Pedersen møder i slutningen af 1970’erne nogle af sin samtids vigtigste kunstnere og kulturpersonligheder. Han udspørger dem hver især om deres personlige forhold til kunsten og til det at skabe kunst. I blandt dem kan blandt andre nævnes Klaus Rifbjerg, Otto Poulsen, Kay Hagstrøm, Paul Gadegård, og naturligvis giver forfatteren også selv sin holdning til kende.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    "Aldrig tidligere havde jeg mødt en så lille mand, en lille embedsmand, der vel nok er noget af det mindste, man kan forestille sig, repræsenterende det officielle samfund i en vanskelig situation på et uhyre vanskeligt sted. Kunne et menneske i hans position virkelig være så almindelig, så ualmindelig almindelig?"Mens fortælleren hjælper med at rydde en gammel konsulindes hus, fordi hun skal på plejehjem, finder han et manuskript med titlen "Oplevelser i dansk udenrigstjeneste, Hamborg 1942-1947". Manuskriptet bliver interessant læsning om en embedsmands ualmindeligt almindelige karakter og hans højst usædvanlige oplevelser i Tyskland under og efter anden verdenskrig.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    46,95 kr.

    Knud Pedersen har gjort jobsøgning til en livsstil. En skør og absurd livsstil, men stadig. Han har sendt de mærkeligste ansøgninger til de mærkeligste stillinger. For eksempel har han søgt om at blive bestyrer for Sprogø, pornomodel, dansk konsul i Sverige og balletchef for Den norske Opera. Ikke overraskende fik han en regn af afslag tilbage, men ansøgninger såvel som svar var så underholdende, at de er blevet til bogen "Jobjægeren".Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    "Erindringer fra disse år" er ikke en almindelig erindringsbog. Den byder også på fluxuskunstner og modstandsmand Knud Pedersens tanker om kunstens tilstand, samfundet og arbejdsmarkedets absurditeter og mere eller mindre gakkede tilgange til livet. Den giver et spændende og humoristisk indblik i sindet af en en mand, der har formået at udmærke sig inden for flere spændende områder.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    Knud Pedersens roman "Politiet arresteret" tager udgangspunkt i den barske og vanvittige tilstand, Danmark befandt sig i, da det danske politi i 1944 blev arresteret som led i den nazistiske besættelse. Bogen viser, hvor galt det kan gå i et samfund som det danske, når der pludselig ikke længere er nogen til at håndhæve loven. "Politiet arresteret" er en morsom og grotesk roman om en tid i danmarkshistorien, der i virkeligheden ikke var noget at grine af.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    "Hele vejen op til min gård i Sverige spekulerede jeg på ideen. Jeg kunne for mit indre øje se den amerikanske fluxus-kunstner Dick Higgins sidde og spille med lange svømmetag på mit nye instrument. Han ville kunne udføre sin rolle som en af de Pavlovske hunde. Selv hans jagede blik ville spille med på den nye kompleksitet."Med humor, varme og det evindelige glimt i øjet fortæller Knud Pedersen om sit liv som fluxus-kunstner, som hører uadskilleligt sammen med hans usædvanlige måde at anskue verden og de mennesker, der bebor den.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    Knud Pedersen var bare en stor knægt, da han var med til at stifte en af de første modstandsgrupper mod den nazistiske besættelsesmagt, Churchill-klubben. I "Den livsfarlige krig" fortæller han om de forskellige aktioner, han var med til at planlægge og udføre, og om det fængselsophold, der blev konsekvensen af hans og hans kammeraters mod til at sige fra."Den livsfarlige krig" henvender sig til alle over 14 år og giver et spændende og personligt indblik i en purung modstandsmands liv og tanker.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    "Det begyndte med, at jeg skrev til Dansk Arbejdsgiverforening og spurgte dem, om de ikke havde et firma eller to, som jeg kunne lave et eksperiment med. Det drejede sig om at ansætte en medarbejder, som ikke skulle sættes i arbejde, men som kunne gå rundt og beskæftige sig selv. Det skrev jeg.Samtidig skrev jeg til kulturministeriet og bad om lidt penge til et eksperiment, der drejede sig om at ansætte en arbejder i en virksomhed i seks måneder. Arbejderen skulle ikke pålægges noget arbejde, men skulle beskæftige sig selv i en ufaglig adfærd. Jeg søgte om arbejderens løn."Knud Pedersen inddrager os i en fluxus-kunstners mærkelige univers. Vi hører om hans konceptkunstneriske virke, der rykker det traditionelle kunstbegreb op med rode og spreder det som konfetti omkring sig.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • - Koncepter og virkelighed
    af Knud Pedersen
    46,95 kr.

    En miniardær er en person - i dette tilfælde en mand, far og bedstefar - der har en stor mængde, der alt sammen er karakteriseret ved at være uden økonomisk værdi, og som ikke kan bruges til noget som helst, bortset fra denne bog. Miniardæren bringer nye blade fra Knud Pedersens familiekrønike (bl.a. om en berømt søn), fortæller om en fodboldkamp i mørke med selvlysende bolde og om at skrive anbefalinger og den fuldkomne ansøgning.

  • af Knud Pedersen
    46,95 kr.

    Knud Pedersen er for mange lig med kunstbevægelsen Fluxus. Bevægelsen tog et længe tiltrængt opgør med den traditionelle kunst- og kulturopfattelse, hvilket hverken hujede de mere traditionelle kunstnere, kulturkritikere eller politikere. I "Kampen mod borgermusikken" sætter Knud Pedersen ord på mange af problemerne ved den klassiske kunstopfattelse. Han beskriver Fluxus-bevægelsens helte og dens fjender samt de mange begivenheder, der blev skelsættende for bevægelsen og dens projekt.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    46,95 kr.

    Kunstner og modstandsmand Knud Pedersen undersøger forholdet mellem nazismen som politisk ideologi og futurismen som kunstnerisk retning. De to begreber flettes igen og igen sammen, og Knud Pedersen viser, hvordan futurismen har påvirket både nazismen og fascismen og forført nogle af de største kunstnere, forfattere og kulturpersonligheder i den første halvdel af 1900-tallet.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    75,95 - 120,95 kr.

    Knud Pedersen har været forgangsmand inden for mere end ét vigtigt felt. I sine erindringer fortæller han både om sit virke som en af medstifterne af modstandsgruppen Churchill-klubben under anden verdenskrig, da han selv kun var en stor dreng. Han fortæller endvidere om sit liv efter krigen, der bestemt også blev helt ud over det sædvanlige. Vi hører om grundlæggelsen af Kunstbiblioteket samt hans engagement i Fluxus-bevægelsen. Bogen giver et spændende indblik i en usædvanlig mands sind.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen
    64,95 kr.

    Knud Pedersen var kun 16 år, da han blev fængslet for sin deltagelse i sabotageaktioner mod den tyske besættelsesmagt. Han havde været en del af Churchill-klubben, en af de første organiserede modstandsgrupper i Danmark, som kom til at inspirere unge såvel som voksne over hele landet til at gøre modstand og kæmpe for friheden. Under fængselsopholdet skrev han en lang række breve, der giver et spændende indblik i den unge ildsjæl, der vovede ting, de voksne ikke engang drømte om at gøre.Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand. rnrnEfter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.

  • af Knud Pedersen & Chresten Kruchov
    178,95 kr.

  • af Knud Pedersen
    139,95 kr.

    Churchill-klubben var Danmarks første modstandsgruppe under Anden Verdenskrig. Klubben blev stiftet af en flok drenge fra Aalborg Katedralskole i 1941 og startede med bl.a. at stjæle våben fra tyskerne. Senere brændte de tyske biler og jernbanevogne af og lavede sabotage mod værnemagerne. Gruppen blev arresteret af det danske politi i 1942 og modtog fængselsdomme på mellem 1 og 5 års fængsel.Flere af drengene brød ud af arresten om natten og fortsatte deres aktiviteter, inden de næste morgen vendte tilbage til cellen. Churchill-klubbens unge medlemmer og deres aktiviteter var medvirkende til at flere danskere gik i opposition mod tyskerne og aktivt viste deres modstand. Knud Pedersen udgav sin første bog om Churchill-klubben i sommeren 1945. "Bogen om Churchill-klubben" samler Knud Pedersens fire bøger om Churchill-klubben: "Churchill-klubben", "Breve fra fængslet", "Sidste krigsår" og "Sagen om Churchill-klubben".Knud Pedersen, f. 1925, forfatter, kunstner og kulturformidler. Startede med en gruppe kammerater i 1941 Danmarks første modstandsgruppe, Churchill-klubben. Blev i 1942 arresteret og fængslet af det danske politi. Efter krigen grundlagde han bl.a. Kunstbiblioteket og Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.

  • af Knud Pedersen
    64,95 - 94,95 kr.

    "Drengesabotørerne" - er blot en af de mange navne brugt om drengene fra Churchill-klubben, stiftet i 1941, som en af de første organiserede modstandsgrupper i Danmark imod nazisterne. Denne e-bog indeholder den originale version af historien om drengene fra Churchill-klubben, skrevet og fortalt i sommeren 1945 af klubbens stifter Knud Pedersen. E-bogen er en spændende fortælling om de heroiske drenges indsats for at stoppe tyskerne i at fuldføre deres missioner i Danmark.Fortællingen er blevet læst af danske drenge og piger lige siden krigen, og læses stadigvæk som en spændende bog om unge i krig, men også som en bog om amatører, der slet ikke rigtig ved, hvordan man føre krig, men gerne vil gøre en forskel.Knud Pedersen, f. 1925, forfatter, kunstner og kulturformidler. Startede med en gruppe kammerater i 1941 Danmarks første modstandsgruppe, Churchill-klubben. Blev i 1942 arresteret og fængslet af det danske politi. Efter krigen grundlagde han bl.a. Kunstbiblioteket og Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.