Bøger af Knud Michelsen
-
- Bind 1
383,95 kr. Middelalderen, renæssancen og oplysningstiden. - tre store epoker fra år 1100 til 1800. Fremstillingen tager sin begyndelse omk. år 1100, da danske tekster første gang skrives i bøger.De tidligste danske storværker - som bl.a. Saxos Danmarkshistorie (ca. 1200) - blev skrevet på latin, og det blev de til langt op i 1600-tallet. Den dansksprogede litteratur vokser ud af bønnebøger, love, krøniker, folkebøger og folkeviser - først efter Reformationen udkommer den første dansksprogede Bibeludgave i 1550.1600-tallets barokdigtere tæller blandt andre Anders Bording og Thomas Kingo, mens det er kongedatteren Leonora Christina, der med sin Jammers Minde, bliver den første selvbiografist i den danske litteratur.I 1700-tallet opstår nye genrer og litteraturens betydning i samfundet vokser. Ludvig Holberg skriver satirer og komedier, og han grundlægger essay-genren i Danmark. Charlotta Dorothea Biehl skriver følsomme komedier, mens Johan Herman Wessel parodierer tragedien og de store følelser. Ved 1700-tallets slutning står det enkelte, selvberoende individ i centrum hos lyrikeren Johannes Ewald og prosaisten Jens Baggesen.
- Bog
- 383,95 kr.
-
- Bind 2
383,95 kr. Romantikken – den skelsættende periode fra 1800-1870, hvor litteraturen bliver den kristent-borgerlige kulturs omdrejningspunkt og det vigtigste medium både for individets dannelse og udviklingen af en national identitet. Bogen rummer en grundig præsentation af romantikkens filosofiske grundlag og forfattere, bl.a. Oehlenschläger, Ingemann og Grundtvig.
- Bog
- 383,95 kr.
-
- Striden om 2. Thule-ekspedition
298,95 kr. Anden Thule-ekspedition er den hårdeste og mest omkostningskrævende af Knud Rasmussens togter og spækket med elementær spænding og dramatik.Knud Michelsen skildrer ekspeditionens baggrund og forhistorie, dens forløb og dens konsekvenser, som endte med en dyb konflikt mellem Knud Rasmussen og geologen Lauge Koch. Og han søger på grundlag af såvel kendt som hidtil ukendt materiale at besvare de spørgsmål og opklare de gåder, som fortsat diskuteres, og som har gjort ekspeditionen til "en værkende tand". Bogen er flot illustreret med fotos og kort.Pressen skriver: »”En værkende tand” er en interessant fortælling, hvor forfatteren har gjort et enormt researcharbejde […] En læsværdig fortælling, der pirrer ens interesse for de danske polarforskere og deres forskellige ekspeditioner.«– Bogblogger
- Bog
- 298,95 kr.
-
- Knud Rasmussens 5. Thule-Ekspedition.
331,95 kr. Siden sin ungdom havde Knud Rasmussen drømt om at rejse tværs over Canada til Alaska og spidsen af Sibirien. Han ville finde ”det oprindelige folk”, som fra tidernes morgen havde vandret fra Canada og bosat sig i Grønland. I 1921 drog han sammen med sit team af inuitter og videnskabsmænd af sted på den 5. Thule-ekspedition, en 18.000 kilometer lang slæderejse, der først endte tre år senere. Ingen af Rasmussens tidligere ekspeditioner kan måle sig med 5. Thule-ekspedition, hverken i forhold til tidsforbrug, berejste strækninger eller videnskabelige resultater. Undervejs indsamlede ekspeditionsdeltagerne mere end 20.000 genstande og et uhyre omfattende folkloristisk materiale. Begge dele har været banebrydende for studiet af inuitternes historie, religion og levevis og dannet grundlag for Nationalmuseets unikke samling om de arktiske kulturer.I forbindelse med hundredåret for starten på 5. Thule-ekspedition fortæller Knud Michelsen i Rejsen til det oprindelige folk hele ekspeditionens historie og belyser den fra hidtil usete perspektiver. I såvel hjemlige som canadiske og amerikanske arkiver har han hentet en mængde nye oplysninger, blandt andet om hvordan Rasmussen blev hovedaktør i en konflikt mellem Danmark og Canada om suverænitet i Arktis. Desuden påviser Michelsen ekspeditionens store betydning for grønlandspolitikken og diskuterer de meget forskellige holdninger, som den nuværende generation af inuitter har til 5. Thule-ekspedition.
- Bog
- 331,95 kr.
-
- Striden om 2. Thuleekspedition
188,95 kr. Anden Thule-ekspedition er den hårdeste og mest omkostningskrævende af Knud Rasmussens togter og spækket med elementær spænding og dramatik. Knud Michelsen skildrer ekspeditionens baggrund og forhistorie, dens forløb og dens konsekvenser, som endte med en dyb konflikt mellem Knud Rasmussen og geologen Lauge Koch. Og han søger på grundlag af såvel kendt som hidtil ukendt materiale at besvare de spørgsmål og opklare de gåder, som fortsat diskuteres, og som har gjort ekspeditionen til "en værkende tand". Bogen er flot illustreret med fotos og kort.
- E-bog
- 188,95 kr.
-
- Bog
- 311,95 kr.
-
- Knud Rasmussens 5. Thule-ekspedition
248,95 kr. Siden sin ungdom havde Knud Rasmussen drømt om at rejse tværs over Canada til Alaska og spidsen af Sibirien. Han ville finde ”det oprindelige folk”, som fra tidernes morgen havde vandret fra Canada og bosat sig i Grønland. I 1921 drog han sammen med sit team af inuitter og videnskabsmænd af sted på den 5. Thule-ekspedition, en 18.000 kilometer lang slæderejse, der først endte tre år senere.Ingen af Rasmussens tidligere ekspeditioner kan måle sig med 5. Thule-ekspedition, hverken i forhold til tidsforbrug, berejste strækninger eller videnskabelige resultater. Undervejs indsamlede ekspeditionsdeltagerne mere end 20.000 genstande og et uhyre omfattende folkloristisk materiale. Begge dele har været banebrydende for studiet af inuitternes historie, religion og levevis og dannet grundlag for Nationalmuseets unikke samling om de arktiske kulturer.I forbindelse med hundredåret for starten på 5. Thule-ekspedition fortæller Knud Michelsen i Rejsen til det oprindelige folk hele ekspeditionens historie og belyser den fra hidtil usete perspektiver. I såvel hjemlige som canadiske og amerikanske arkiver har han hentet en mængde nye oplysninger, blandt andet om hvordan Rasmussen blev hovedaktør i en konflikt mellem Danmark og Canada om suverænitet i Arktis. Desuden påviser Michelsen ekspeditionens store betydning for grønlandspolitikken og diskuterer de meget forskellige holdninger, som den nuværende generation af inuitter har til 5. Thule-ekspedition.
- E-bog
- 248,95 kr.
-
64,95 kr. Knud Rasmussen var en af Danmarks største opdagelsesrejsende, og der er blevet skrevet adskillige bøger om hans mange eventyr i polar-egnene. "Jeg vil ikke dø for et skuldertræk" adskiller sig fra alle de andre, fordi den er skrevet af en af Knud Rasmussens efterkommere, som oven i købet er opkaldt efter ham. Knud Michelsen fortæller både om Knud Rasmussens ekspeditioner, om hans familieforhold og bringer desuden en række breve og dagbogsnotater, der giver os adgang til den store opdagelsesrejsendes eget syn på sit liv og sin historie.Knud Michelsen (f. 1945) er en dansk forfatter. Han er uddannet cand.mag. i dansk og filosofi og arbejdede i flere år som gymnasielærer. Knud Michelsen har udgivet flere bøger og har desuden bidraget til tidsskriftet Kritik.
- E-bog
- 64,95 kr.
-
64,95 kr. "Emnet for denne bog er tre romaner, der alle stammer fra den periode, litteraturhistorikerne plejer at benævne naturalismen: Herman Bangs "Stuk" (1887), Holger Drachmanns "Forskrevet" (1890) og Henrik Pontoppidans "De Dødes Rige" (1912-16). At de alle lader sig indordne under denne vage litteraturhistoriske terminus, er dog ikke det eneste, der binder dem sammen. En anden fællesnævner er genren. Der er i alle tre tilfælde tale om samtidsromaner, dvs. romaner, hvor – groft sagt – samtiden træder i den traditionelle romanhelts sted. Og endelig og vigtigst bindes de sammen af en fælles problembevidsthed."Knud Michelsens bog "Digter og storby" fortæller ud fra opfattelsen, at storbyen udgør en trussel mod digtningens forsøg på at skabe en sammenhængende virkelighedsforestilling, om forholdet mellem den nyudviklede, industrialiserede storbyvirkelighed og digterens virkelighed. Han tager udgangspunkt i tre af århundredeskiftets største danske romaner og beskriver på mesterlig vis denne afgørende kulturhistoriske periode.Knud Michelsen (f. 1945) er en dansk forfatter. Han er uddannet cand.mag. i dansk og filosofi og arbejdede i flere år som gymnasielærer. Knud Michelsen har udgivet flere bøger og har desuden bidraget til tidsskriftet Kritik.
- E-bog
- 64,95 kr.
-
64,95 kr. "Det var en bestemt historie, der ledte mig på sporet af den lægelige antropologi, en sygehistorie fra 1826, hvor en dansk læge beskrev et 19 år langt sygdomsforløb hos en patient, der omsider viste sig slet intet at fejle. Patienten hed Rachel Hertz, bedre kendt som synålejomfruen, og historien, der hører til de mærkeligste i den medicinske litteratur, var umiddelbart så fængslende og gådefuld, at jeg fandt de samtidige reaktioner på den frem."Knud Michelsen tager udgangspunkt i en næsten 200 år gammel sygehistorie, mens han beskriver lægevidenskabens og psykiatriens selvforståelse gennem tiden. Han forsøger at gøre op med tendensen til at gøre alle aspekter af menneskets krop, sind og liv til noget sygeligt, der skal behandles af læger, psykiatere eller psykologer. Bogen henvender sig til alle, der er interesserede i den sundhedspolitiske debat, menneskesyn og etik.Knud Michelsen (f. 1945) er en dansk forfatter. Han er uddannet cand.mag. i dansk og filosofi og arbejdede i flere år som gymnasielærer. Knud Michelsen har udgivet flere bøger og har desuden bidraget til tidsskriftet Kritik.
- E-bog
- 64,95 kr.