Bøger af Klaus Neiiendam
-
46,95 kr. Middelalderen betragtes ofte som en periode med kulturel og intellektuel stilstand midt imellem antikken og renæssancen. Det er imidlertid langt fra sandheden. I middelalderen blomstrede forskellige former for teater op over hele Europa og også i Danmark. Teaterhistoriker Klaus Neiiendam fortæller om middelalderteatrets forskellige udtryk, des vilkår, der ofte var ganske trængte, og de tre hovedlinjer: den gejstlige, den politiske og den folkelige.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 46,95 kr.
-
64,95 kr. Set med datidens egne øjne bød renæssancen på en genopblomstring af antikkens kultur og idealer – blandt andet på områder som videnskab, moral, arkitektur og kunst. Det gav sig også udslag på teaterscenen, og i denne bog dykker teaterhistoriker Klaus Neiiendam ned i dansk renæssanceteaters opførelsespraksis i perioden 1500 til 1634 med særligt fokus på forestillingernes budskab og form.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 64,95 kr.
-
46,95 kr. Teatret i Lille Grønnegade var den første offentlige scene i Norden, der fremførte skuespil på nationalsproget – heriblandt Ludvig Holbergs komedier. Alligevel ved vi meget lidt om teatrets iscenesættelse af de enkelte værker. I denne bog dykker den danske teaterhistoriker Klaus Neiiendam ned i historien og viser, gennem forskelligt kildemateriale, hvordan teatrets iscenesættelser kan have set ud.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 46,95 kr.
-
46,95 kr. Det danske romantiske teater står for eftertiden med en ganske særlig glans. Fra Oehlenschläger over Heiberg, Hertz og Hostrup rummede det en stribe ledende dramatikere, hvis skuespil på Det kongelige Teaters scene blev fortolket af en række af landets betydeligste skuespillere. Men hvordan udfoldede skuespilkunsten sig på scenen? Det kan for eftertiden være nærmest umuligt at danne sig et begreb om.I denne bog dykker den danske teaterhistoriker Klaus Neiiendam ned i Edvard Lehmanns teatertegninger, der måske kan være med til at give et pålideligt indtryk af tidens teater. Lehmann var kostumetegner for August Bournonville, før han blev ansat som Det kongelige Teaters faste kostumier – og målet med bogen er så nøje som muligt at konstatere, hvordan den sceniske aktion virkede på tilskuerne i en af de mest frugtbare perioder i dansk teaters historie.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 46,95 kr.
-
64,95 kr. Teaterhistoriker Klaus Neiiendam dykker ned i dansk teaterhistorie med seks små historiske studier. Du kan blandt andet blive klogere på Holberg og barokteatret, den musikalske dronning Louise, Todes teater og fru Heibergs favoritkrølle.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 64,95 kr.
-
46,95 kr. August Bournonville er det betydeligste navn i dansk ballethistorie, og selvom det ikke var ham, der grundlagde den kongelige danske ballet, genskabte han balletkorpset og gjorde det til et af de bedste i Europa.Men scenekunsten er en flygtig kunst, hvilket Bournonville selv var ganske klar over. I anledning af 100-året for Bournonvilles død udgav teaterhistoriker Klaus Neiiendam denne bog, der – blandt andet gennem kostumetegneren Edvard Lehmanns streg – giver læseren mulighed for at opleve den store danske balletmester på scenen.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 46,95 kr.
-
64,95 kr. Caroline Walter var 1700-tallets mest fremtrædende danske skuespillerinde – og hun var både feteret og forhadt i sin samtid. Senere måtte hun "flygte" til Sverige, hvor hun blev en af de betydeligste sangerinder ved operaen i Stockholm.I denne bog giver den danske teaterhistoriker Klaus Neiiendam et indblik i Caroline Walters opvækst, hendes tilknytning til teaterlivet og hendes lange karriere. Han går også i dybden med datidens samfund og dets forhold til skuespillerstanden og tegner et levende tidsbillede, der bygger på beretninger og citater fra gamle kildeskrifter.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 64,95 kr.
-
118,95 kr. Lige siden Skuespillerforeningen begyndte sin virksomhed 1879 har det at yde økonomisk støtte til medlemmerne i form af legater været i fokus. Desuden, fra 1927, at kunne tilbyde ældre medlemmer en fri eller billig bolig i det skønne hus på Bispebjerg. Men virkeliggørelsen af denne vision hviler dels på mange generøse donationer, dels på flere spændende initiativer ude i byen, hvor hele indtægten er kommet foreningen til gode – og ikke mindst dens Hus, som siden sin oprettelse har krævet både kapital og knofedt. Selv om Robert og Klaus Neiiendam i deres skildring af foreningens historie 1879-1969 kommer ind på en del af disse velgørenheds- initiativer, der skulle skaffe penge i kassen, er hér alligevel en kort og mere samlet historisk opsummering, som et levende ”bevis” på foreningens dynamiske fremdrift og urokkelige tro på sin projekt. Det er imponerende og bevægende at læse om, hvor mange skuespillere, sangere, dansere, musikere, teatermalere, instruktører m.fl., der har stillet deres arbejdskraft til rådighed.
- Bog
- 118,95 kr.