De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Kjeld Johnsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Kjeld Johnsen
    208,95 kr.

    SBi-anvisning 264 er tænkt som et redskab til projekterende ingeniører og arkitekter, der skal træffe beslutninger om facadeudformning og solafskærmning i forbindelse med nybyggeri eller renovering.En facade skal sikre tilstrækkeligt dagslys til bygningens rum, give adgang til et godt udsyn og samtidig beskytte mod overophedning og blænding. Når man overvejer facadens udformning, skal man samtidig undersøge, hvilken solaf­skærmning, der kan tilfredsstille brugerbehov og energikrav.Anvisningen beskriver solafskærmningens mange funktioner og giver et overblik over de mest almindelige typer solafskærmning. Desuden anvises metoder til at beregne total solvarmetransmittans for udvendige, indvendige og integrerede afskærmninger. Endelig viser diagrammer, hvordan man omregner afskærmningsfaktorer for solafskærmninger i kombination med forskellige rudetyper.

  • Spar 10%
    af Kjeld Johnsen
    314,95 kr.

    SBi-anvisning 264 er tænkt som et redskab til projekterende ingeniører og arkitekter, der skal træffe beslutninger om facadeudformning og solafskærmning i forbindelse med nybyggeri eller renovering.En facade skal sikre tilstrækkeligt dagslys til bygningens rum, give adgang til et godt udsyn og samtidig beskytte mod overophedning og blænding. Når man overvejer facadens udformning, skal man samtidig undersøge, hvilken solaf­skærmning der kan tilfredsstille brugerbehov og energikrav. Anvisningen beskriver solafskærmningens mange funktioner og giver et overblik over de mest almindelige typer solafskærmning. Desuden anvises metoder til at beregne total solvarmetransmittans for udvendige, indvendige og integrerede afskærmninger. Endelig viser diagrammer, hvordan man omregner afskærmningsfaktorer for solafskærmninger i kombination med forskellige rudetyper.

  • af Kjeld Johnsen & Jens Christoffersen
    283,95 kr.

    Anvisning 203 beskriver en simpel håndberegningsmetode til håndtering af de dagslysberegninger, der er nødvendige for en vellykket dagslysprojektering. Beregningsmetoden kan desuden anvendes til at eftervise, om de danske myndigheders krav til dagslystilgang og belysningsforhold i arbejdslokaler og boliger er opfyldt. Ud over håndberegningsmetoden gennemgår anvisningen kort dagslysberegninger med edb-programmet SimLight. Anvisningen er et supplement til andre projekteringsvejledninger og -værktøjer. Den henvender sig primært til projekterende ingeniører med behov for en hurtig og enkel metode til at analysere dagslysforholdene i kommende byggerier.

  • af Kjeld Johnsen
    298,95 kr.

    Ved økonomisk vurdering af energisparende foranstaltninger bør man anvende en beregningsmetode, der kan tage hensyn til de ofte helt forskellige forudsætninger, som gælder for forskellige beslutningtagere. Anvisning 132 vejleder i økonomiske vurderinger af energibesparende foranstaltninger (EBF'er) i bygninger. Gennem hele anvisningen gives eksempler på beregninger og metoder. Anvisningen indeholder desuden terminologioversigt, rentetabeller og diagrammer til støtte i den økonomiske vurdering af EBF'er.

  • - Kvalitetslys med lavt elforbrug
    af Inge Mette Kirkeby & Kjeld Johnsen
    298,95 kr.

    For at opnå kvalitetslys i daginstitutionen må man have et godt kendskab til udviklingen af barnets syn, så lyset kan indrettes efter de faser, det enkelte barn gennemlever i institutionstiden. Den indsigt giver SBi-anvisningen på let og overskuelig vis, samtidig med at den giver forslag og gode råd til, hvordan arkitekter, ingeniører, kommuner, pædagoger og forældre kan indrette nye og eksisterende vuggestuer og børnehaver, så børnene får et lys, der passer til hverdagens forskellige aktiviteter. Rådene gælder også valg af lysarmaturer, belysningsstyrke og krav til farvegengivelse i de forskellige rum og legesteder i institutionen, under afvejning i forhold til ønsket om et lavt energiforbrug.

  • - Ventilation, lys og akustik
    af Kjeld Johnsen & Kirsten Engelund Thomsen
    248,95 kr.

    Anvisning 212 vejleder i projektering af skoler med nedsat energiforbrug til belysning og ventilation samt et sundt indeklima, god akustik og stimulerende undervisningsmiljø. Anvisningen giver en helhedsforståelse for en væsentlig del af de mange emner, som kommer i spil ved projektering af en skole. Hensigten er at give deltagerne i denne proces en bred, fælles baggrund for at forstå helheden, kommunikere indbyrdes og træffe beslutninger. De enkelte afsnit indeholder derfor ikke en detaljeret projekteringsvejledning, men derimod en overordnet beskrivelse af de emner, som det er vigtigt, at parterne forholder sig til. Fokus er lagt på emner, som erfaringsmæssigt giver problemer eller unødvendigt stort energiforbrug. Tilsvarende koncentreres om normalklasserum, dels på grund af omfanget, dels fordi erfaringer og beslutninger herfra kan overføres til andre rumtyper på skolerne.

  • Spar 10%
    af Kjeld Johnsen & Jens Christoffersen
    318,95 - 404,95 kr.

    I de seneste år har der været stigende opmærksomhed på at udnytte dagslyset i bygninger til mere end at tilføre brugerne æstetiske og oplevelsesmæssige kvaliteter. Dagslyset er også blevet en vigtig faktor i bestræbelserne på at reducere elforbruget til belysning. I energiberegninger bruger man ofte dagslysfaktoren som et simpelt mål for, hvor meget dagslyset kan bidrage til at dække lysbehovet i et rum. SBi-anvisning 219 beskriver, hvordan man kan fastlægge dagslysfaktoren i et rum eller en zone til brug for energirammeberegninger og til at eftervise overholdelsen af Bygningsreglementets vejledning vedrørende kriterier for tilstrækkeligt lys på arbejdspladser.

  • af Kjeld Johnsen, Astrid Espenhain, Katrin Barrie Larsen & mfl.
    153,95 kr.

    Gode råd til, hvordan man indrette nye og eksisterende vuggestuer og børnehaver, så børnene får et lys, der passer til hverdagens forskellige aktiviteter.For at opnå kvalitetslys i daginstitutionen, må man have et godt kendskab til udviklingen af barnets syn, så lyset kan indrettes efter de faser, det enkelte barn gennemlever i institutionstiden. Den indsigt giver SBi-anvisning 238 på let og overskuelig vis, samtidig med at den giver forslag og gode råd til, hvordan arkitekter, ingeniører, kommuner, pædagoger og forældre kan indrette nye og eksisterende vuggestuer og børnehaver, så børnene får et lys, der passer til hverdagens forskellige aktiviteter. Rådene gælder også valg af lysarmaturer, belysningsstyrke og krav til farvegengivelse i de forskellige rum og legesteder i institutionen, under afvejning i forhold til ønsket om et lavt energiforbrug.