Bøger af Katrine Nørgaard
-
- En grundbog i antropologisk metode
458,95 kr. "Dette er en bok til å bli klok av."Frode F. Jacobsen, Akademiske SygeplejerskerAntropologien er en videnskab af stigende betydning også for andre fagdiscipliner, som låner metode og teori fra antropologien. I denne bog gives de nyeste eksempler på antropologernes egen metodiske praksis fra formulering af et problem til dets teoretiske løsning. Gennem konkrete beskrivelser af antropologiske undersøgelser af fx en byggeplads i København, et hjerneforskningslaboratorium, en gruppe kvinder i Vietnam, soldater i Kosovo og hemmelige selskaber i Vestafrika m.m., kvalificeres det antropologiske feltarbejde, og antropologiens særlige vidensfelt indkredses. Bogen viser den nære sammenhæng mellem teori og praksis og er dermed også et bidrag til en diskussion af nogle videnskabelige grundlagsproblemer ved begyndelsen af det 21. århundrede. [] Ind i verden. En grundbog i antropologisk metode[] er redigeret af Kirsten Hastrup, professor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Bogens små 20 bidrag er skrevet af antropologer der hovedsageligt er tilknyttet danske universiteter.
- Bog
- 458,95 kr.
-
- En guide til teknologiledelse og dataforståelse i sikkerhedsprofessionerne
260,95 kr. I Forsvaret, Beredskabet og Politiet arbejder man med stadigt flere ogmere integrerede digitale teknologier og avanceret dataanalyse. Dennedigitale transformation skaber både nye muligheder og nye etiske og ledelsesmæssigeudfordringer for de førere og enheder, som skal agere i etkomplekst og dataficeret sikkerhedsmiljø. Denne bog handler om dissemuligheder og udfordringer, og om hvordan man i sit sikkerhedsprofessionellevirke kan tænke og handle reflekteret med teknologierne.Bogens grundlæggende perspektiv er, at data og teknologier ikke bareer instrumenter, som vi anvender til at løse bestemte opgaver på fastlagtemåder. Tværtimod er data, teknologier og algoritmer hele tidenmed til at skabe aktuelle situationsbilleder og beslutningsprocesser,lige som det civile og militære frontpersonel hele tiden er med til atforme og bestemme, hvordan disse data og teknologier skal udnyttes.Herved bliver eksisterende rammer og rutiner i opgaveløsningen ofteudfordret og kræver fornyet overvejelse, ikke bare over hvad vi gør medteknologierne, men også over hvad de gør ved os.Formålet med bogen er at give sikkerhedsprofessionerne redskaber tilat manøvrere i et miljø præget af et højt tempo og et hav af digitaleinterfaces. Med afsæt i et socio-teknisk perspektiv og en række praksisnærecases tilbyder bogen en kritisk og konstruktiv teknologiforståelseog giver et bud på, hvordan mennesker, teknologier, algoritmer og datakan ”spille hinanden gode” gennem innovativ ledelse.Katrine Nørgaard er ph.d. i antropologi og er ansat som forsker og underviserpå Forsvarsakademiet, Institut for Militær Teknologi.Therese Heltberg er ph.d. i sociologi og er ansat som forsker og underviserpå Forsvarsakademiet, Institut for Ledelse og Organisation.
- E-bog
- 260,95 kr.
-
- En guide til teknologiledelse og dataforståelse i sikkerhedsprofessionerne
273,95 kr. I Forsvaret, Beredskabet og Politiet arbejder man med stadigt flere og mere integrerede digitale teknologier og avanceret dataanalyse. Denne digitale transformation skaber både nye muligheder og nye etiske og ledelsesmæssige udfordringer for de førere og enheder, som skal agere i et komplekst og dataficeret sikkerhedsmiljø. Denne bog handler om disse muligheder og udfordringer, og om hvordan man i sit sikkerhedsprofessionelle virke kan tænke og handle reflekteret med teknologierne.Bogens grundlæggende perspektiv er, at data og teknologier ikke bare er instrumenter, som vi anvender til at løse bestemte opgaver på fastlagte måder. Tværtimod er data, teknologier og algoritmer hele tiden med til at skabe aktuelle situationsbilleder og beslutningsprocesser, lige som det civile og militære frontpersonel hele tiden er med til atforme og bestemme, hvordan disse data og teknologier skal udnyttes. Herved bliver eksisterende rammer og rutiner i opgaveløsningen ofte udfordret og kræver fornyet overvejelse, ikke bare over hvad vi gør med teknologierne, men også over hvad de gør ved os.Formålet med bogen er at give sikkerhedsprofessionerne redskaber til at manøvrere i et miljø præget af et højt tempo og et hav af digitale interfaces. Med afsæt i et socio-teknisk perspektiv og en række praksisnære cases tilbyder bogen en kritisk og konstruktiv teknologiforståelse og giver et bud på, hvordan mennesker, teknologier, algoritmer og data kan ”spille hinanden gode” gennem innovativ ledelse.Katrine Nørgaard er ph.d. i antropologi og er ansat som forsker og underviser på Forsvarsakademiet, Institut for Militær Teknologi.Therese Heltberg er ph.d. i sociologi og er ansat som forsker og underviser på Forsvarsakademiet, Institut for Ledelse og Organisation.
- Bog
- 273,95 kr.
-
- Militær teknopolitik og risikoledelse i praksis
198,95 - 328,95 kr. Anvendelsen af kunstig intelligens og robotter i krig rejser nye spørgsmål om legitim magtanvendelse og ’meningsfuld menneskelig kontrol’: Hvem kan stilles til ansvar for handlinger begået af et autonomt våbensystem? Hvordan skal man i det hele taget styre teknologier, der styrer sig selv? I denne bog præsenteres et militærteknologisk netværksperspektiv, der udfordrer den traditionelle teknologiforståelse og ideen om ’krigsførelsens kredsløb’. Med begrebet teknopolitik sætter bogen fokus på sammenhængen mellem teknologi, politik og krig og giver et indblik i de mangfoldige menneske-maskine-relationer, der former krigens rum. Bogen er dermed på én gang en lærebog og en debatbog, der går tæt på den militære praksis og de ofte modsatrettede hensyn og rationaler, som former militærteknologiske tilblivelsesprocesser. Bogens første del giver en teoretisk og metodisk indføring i teknopolitiske studier og retter sig især mod studerende inden for ledelse, politik, filosofi og folkeret. Bogens anden del er mere anvendelsesorienteret og gør bogen yderligere relevant for alle med interesse for militærteknologiske feltanalyser og tendenslæsninger.