Bøger af Karl Johannes Eskelund
-
46,95 - 75,95 kr. Da Karl Eskelund i midten af 1960‘erne vendte tilbage til Vietnam, var landet, han før havde været så begejstret for, helt forandret. Det var hærget af den mere end tyve år lange krig, der efterhånden virkede endeløs og satte drabelige spor overalt. Karl Eskelunds bog er ikke en politisk analyse af Vietnamkrigen eller de internationale kræfter, der var på spil i tiden omkring den. Det er en saglig og sympatisk skildring af landet, dets befolkningen og den sørgelige tilstand, krigen efterlod alt og alle i.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
46,95 kr. Hvis du vil møde nogle af 1960’ernes spirituelle, euforiserede samfundskritikere, så læs med her. Rejsejournalisten Karl Eskelund har vendt sit undersøgende blik mod hjemlandet og talt med en lang række danskere, der i oprørsårene søgte efter en anden mening med tilværelsen, end den penge og borgerlige traditioner kunne give dem. Vejen til de alternative levemåder og værdier var blandt andet brolagt med psykedeliske stoffer, meditation og sociale eksperimenter.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
- E-bog
- 46,95 kr.
-
64,91 - 94,95 kr. Karl Eskelund og hans hustru og rejsemakker, Chi-Yun, er rejst til USA for at se det amerikanske kontinent og samfund an i alle dets mange facetter. De stifter bekendtskab med amerikanere fra mange forskellige lag. De taler med nogle af de rigeste mennesker i landet såvel som med dem, der lever i grum fattigdom. Bogen giver et spændende billede af USA anno 1965, hvor mange forandringer er under opsejling.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
75,95 - 94,95 kr. Karl Eskelund og hustruen Chi-Yun er på en længere rejse gennem Sydamerika. Undervejs stifter de både bekendtskab med indfødte, tilflyttere og endda også danskere, der har slået sig ned i junglen. Bogen giver et interessant indblik i kontinentets fantastiske mangfoldighed, men også i dets problemer. Karl Eskelund beretter blandt andet om de raceproblemer, der hersker på det smukke kontinent i slutningen af 1940’erne.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
75,95 - 94,95 kr. Gretes far er dansk skibskaptajn og hendes mor er fra Kina. Hun vokser op i Danmark, men da faren dør, flytter hun til Kina for at bo hos sin mors familie. Selvom morens kinesiske familie er fornem og velhavende, bliver livet som europæisk halvkastebarn i det traditionelle Shanghai en daglig kamp for den lille pige. Igennem Grete, der må skifte navn til Mei-yu, viser Karl Eskelund os livet i mellemkrigstidens Kinas finere kredse – et miljø han selv kendte til fra sin ungdom og sit ægteskab med en kinesisk kvinde.Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse. Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. Karl Eskelund og hans trofaste rejsefælle og hustru, Chi-Yun, rejser gennem Brasilien for at opleve landets fantastiske natur, kultur og befolkning. De møder både topmoderne brasilianere, hvis liv minder meget om det, parret kender fra europæiske storbyer, men de besøger også brasilianere, der lever næsten som man gjorde før europæisk indflydelse.Selvom noget af bogens sprogbrug kan virke stødende og racistisk i dag, giver bogen genlyd af en gennemgående respekt og godmodig interesse for alle de mennesker, parret møder på deres vej. Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
75,95 - 94,95 kr. Den anerkendte rejseskribent Karl Eskelund havde ikke sin eventyrlyst fra fremmede, for følelsen af udlængsel delte han med sin far Niels. Som ung rejste Niels til Bangkok, hvor han slog sig ned som tandlæge og blandt andet fik selveste kongen af Siam som fast patient i sin tandlægestol. Siden drev det heftige asiatiske klima ham tilbage til Danmark, men fædrelandet kunne ikke holde på ham i ret lang tid. Sammen med sin hustru vendte han tilbage til Østen, denne gang Shanghai, hvorfra han gennemlevede den forfærdelige anden verdenskrig.Historien om Niels Eskelund er lige så spændende, varmt og morsomt fortalt, som resten af Karl Eskelunds bøger, der har givet ham ry af at være en af nyere tids mest fascinerende danske rejseskribenter.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. I midten af 1950’erne rejste Karl Eskelund til det afrikanske land, man dengang kaldte Guldkysten, og som vi i dag kender som Ghana. Målet med rejsen var at få indblik i landets rivende udvikling og de forandringer, der var undervejs med løsrivelsen fra Det Britiske Imperium. Ghana fik endelig status som en selvstændig stat i 1957. Værket er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug og menneskeopfattelse.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. Da Karl Eskelund og hans trofaste rejsefælle og hustru, Chi-Yun, kommer til Mexico City, bliver de fordomme om mexicanerne, som har floreret blandt europæere i århundreder, udfordret. Byen er langt mere livlig og travl end de fleste andre storbyer, parret havde besøgt, og den byder på oplevelser, de aldrig havde forestillet sig at finde her.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 kr. Karl Eskelund og hans rejsemakker og hustru, Chi-Yun, drog i starten af 1960’erne til Persien, som på det tidspunkt havde været regeret af en shah i 2500 år. Derfra beretter de om et land, hvor forskellige folkeslag, styreformer og religioner, gamle og nye traditioner stod overfor hinanden i skarp kontrast. Bogen giver et unikt indblik i det iranske samfund og dets kultur i årene før den islamiske revolution i 1979, der ikke bare afskaffede det 2500 år gamle monarki, men også gjorde op med tusindvis af kritikere og oldgamle traditioner.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
- E-bog
- 64,91 kr.
-
64,91 - 94,95 kr. I 1960 rejste Karl Eskelund til det afrikanske kontinent for anden gang. Meget var forandret siden hans første besøg, for i 1950'erne var afkolonisering for alvor blevet sat i gang. De indfødte afrikanere ville ikke længere finde sig i europæernes overherredømme, og Eskelund, der var en mester i at observere og få høj som lav i snak, beretter om den revolutionære stemning, der opstod i kølvandet på kolonitiden. Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. I 1947 bliver Indien et selvstændigt land, og rejsejournalisten Karl Eskelund tager kort tid efter dertil for at berette om nationens genetablering efter Det Britiske Imperium. Ti år efter besøger han Indien for anden gang, og han skriver denne bog om landets udvikling og situation. Hvert kapitel i bogen omhandler et emne eller en problematik, som Indien er konfronteret med i 1967: kastesystemet, overbefolkningen, religionernes betydning, kvinders vilkår, de hellige mænd, fattigdom og politiske spændinger.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 75,95 kr. Karl Eskelund havde allerede skrevet 14 rejsebøger, da han i starten af 1960'erne endelig fik tilladelse til at rejse ind i det lukkede og mytiske Sovjetunionen. Så da han sammen med sin faste rejsemakker og hustru, Chi-Yun, endelig landede i Leningrad, skulle hver en sten vendes. Fra Leningrad gik turen videre til Moskva, Odessa og over Sortehavet, til Georgien og Centralasien. Der kom en fascinerende bog ud af turen, selvom det ikke var alt, den danske opdager måtte få lov at stikke sin reportersnude i.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. I 1953 drager den danske rejseskribent Karl Eskelund og hans hustru Chi-Yun Fei afsted til Indonesien, der kort tid forinden er blevet en selvstændig republik. De besøger Sumatra, Java, Borneo, Sulawesi og Bali, og overalt, hvor de færdes, møder de mennesker med interessante fortællinger, særlige traditioner og nysgerrige, åbne sind overfor de fremmede, der besøger. Bogen samler indtrykkene fra rejsen og bringer en række interviews med lokale så vel som andre tilrejsende fra Kina og Holland. Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
75,95 kr. Karl Eskelund og hans rejsemakker og hustru, Chi-Yun, drog i starten af 1960‘erne til Persien, som på det tidspunkt havde været regeret af en shah i 2500 år. Derfra beretter de om et land, hvor forskellige folkeslag, styreformer og religioner, gamle og nye traditioner stod overfor hinanden i skarp kontrast. Bogen giver et unikt indblik i det iranske samfund og dets kultur i årene før den islamiske revolution i 1979, der ikke bare afskaffede det 2500 år gamle monarki, men også gjorde op med tusindvis af kritikere og oldgamle traditioner.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
- Lydbog
- 75,95 kr.
-
46,95 - 75,95 kr. Karl Eskelund og hans trofaste rejsemakker og hustru, Chi-Yun, er draget afsted til Filippinerne for at udforske landets utallige og utroligt alsidige små og store øer. Turen begynder i hovedstaden Manilla, der i 1963 var en af de farligste byer i verden. Derfra besøger de blandt andet nogle primitive øsamfund, og undervejs møder de både pygmæer og hovedjægere.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. I 1956 fik Karl Eskelund som en af få udenlandske journalister lov til at besøge det kommunistiske Kina og reportere fra det nye land. Med sig havde han sin kinesiske kone, som ikke havde set sit hjemland og sin familie i 15 år. Ægteparret, der i fællesskab interesserede sig meget for Kina, havde efter revolutionen i 1949 frygtet, at de aldrig ville gense landet. I "De røde mandariner" fortæller Karl Eskelund om deres oplevelser i det store land, om de mange forandringer, det undergik, og om alt det, som selv kommunismen ikke kunne ændre på.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. Efter Japans nederlag under anden verdenskrig, var landet blot en skygge af det imponerende kejserdømme, det havde været i årtusinder før krigen. De japanske soldater blev henrettet på stribe for deres krigsforbrydelser, men paradoksalt nok lod man kejseren gå fri. Karl Eskelund besøgte landet i de vaklende efterkrigsår og talte med japanske borger, politikere og rettighedsforkæmpere om dette paradoks og meget andet. Bogen giver et unikt indblik i japanernes forsøg på at rejse sig som nation og finde en plads i den nye verdensorden. Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. "Da vi nåede frem til byen, så vi den første af de lange køer, der i dag hører med til gadebilledet i Havanna. Hvad ventede folk på at købe?Fødevarer, svarede chaufføren. Han tilføjede, at næsten alt var rationeret. Vareknapheden er åbenbart et uundgåeligt stadium på vejen til socialismens paradis."Få år efter den cubanske revolution i 1950'erne drog Karl Eskelund og hans kone til Havanna. Det var ikke deres første tur til Cuba, og det stod hurtigt klart for dem, at meget var forandret siden sidste besøg. Allerede i lufthavnen bemærkede de, at mange cubanere var på vej ud af landet, ledsaget af anklagende tilråb om, at de var forrædere. Ikke alle var villige til at vente på det socialistiske paradis, der var blevet lovet.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
75,95 - 94,95 kr. Få år efter at Indien endelig var blevet et selvstændigt land, kørte Karl Eskelund og hans kone, Chi-Yun rundt for at opleve landets alsidighed og nye identitet efter hundrede år som vesteuropæisk koloni. Det de så på deres vej, var ikke ligefrem et glansbillede, og Karl Eskelund lægger ikke fingre imellem, når han beskriver Indiens store udfordringer og kolonialisme grusomme spor. Alligevel bevarer han sin varme tone og lader også nogle muntre og interessante anekdoter bryde den alvorlige stemning.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. Da den danske eventyrer og rejseskribent Karl Eskelund besøger Nepal i 1960‘erne, er det som at komme til et magisk sted fra en helt anden tid. De mennesker, han møder, tager ham med op i smukke bjergområder og ned i mytiske dale. De introducerer ham for tiggere såvel som for gudinder, og han får endda også lov til at møde en konge. Han kunne aldrig glemme Nepal efter denne rejse, og det samme gælder måske for læseren af denne bog.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
64,91 - 94,95 kr. Karl Eskelunds liv var præget af rejser til alverdens eksotiske og smukke lande, men et land, han i lang tid følte stærk modvilje overfor, var USA. Modviljen opstod efter et par uheldige rejser til USA, hvor han fandt mange af de amerikanere, han mødte, irriterende og griske. Men da hans egen far beskyldte ham for at være konservativ og forstokket i sit forhold til USA, besluttede han sig for at tage dertil igen med åbent sind og sænkede parader. Der kom en underholdende og interessant rejsebog ud af Eskelunds nye oplevelser i mulighedernes land.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.
-
46,95 - 94,95 kr. Da den danske rejseskribent Karl Eskelund som ung mand gifter sig med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei, sker det ikke med fuld accept fra hendes familie. Men de to kommer til at bevise overfor alle, at kulturelle forskelle sagtens kan forenes gennem kærlighed. De får et langt og rigt liv sammen, hvor de rejser jorden rundt. Deres oplevelser er foreviget i Eskelunds mange rejseberetninger, og denne bog er en fin introduktion til resten af forfatterskabet.Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang række reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kæreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet på både dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.