De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Karl Christian Lammers

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Karl Christian Lammers
    298,95 kr.

    Det er noget særligt og usammenligneligt at Berlins lange, men som hovedstad korte historie har været omskiftelig og omstridt, sågar i det turbulente 20. århundrede fysisk omkæmpet. Byen har oplevet mange opstande mod statsmagten, den har set regimeskift hvor arkitektur og monumenter er blevet fjernet og ødelagt, og få europæiske storbyer er blevet så ødelagt af krig som Berlin under 2. verdenskrig. Men Berlin har også lagt rum til en statslig erindringskultur der skal erindre om de mange ofre for det nazistiske diktatur, dets undertrykkelse og forbrydelser.

  • Spar 11%
    - Født med nazismen
    af Karl Christian Lammers
    23,95 kr.

    Artikel fra Historisk tidsskrift 124:2

  • af Karl Christian Lammers
    75,95 - 267,95 kr.

    “Føreren. Hitlers politiske karriere” er en mental- og socialhistorisk beskrivelse af Adolf Hitlers politiske udvikling og overbevisning. I mere end et årti var Hitler den tyske nations Fører. Han skabte følelser af stolthed og storhed hos det tyske folk i en periode præget af armod og politisk ustabilitet. Folket lod sig fascinere og overbevise af nazismens evne til igen at gøre Tyskland til en politisk og kulturelt stor nation. Denne biografi fra 1991 er en undersøgelse af årsagerne til Hitlers politiske fremgang i mellemkrigstidens Tyskland - det daværende Weimarrepublikken - og den fanatiske opbakning han havde fra store dele af det tyske folk. Det er en historie, der kan være svær at forstå, men som stadig er yderst relevant den dag i dag.Karl Christian Lammers (f. 1943) er historiker, kommentator og lektor i tysk og vesteuropæisk samtidshistorie med ekspertise i Tysklands historie i det 20. århundrede, især nazismens historie og tysk historie og politik efter 1945. Han er forfatter til en række historiske værker, herunder “Føreren. Hitlers politiske karriere” (1991), “Hitlers modstandere. Det andet Tyskland 1933-1945” (1996) og “Goebbels. Hitlers spindoktor" (2008). Lammers bliver ofte benyttet i medierne til at kommentere tyske forhold og var desuden en del af redaktionen af tidsskriftet European Contemporary History i London i perioden 1992-2007.

  • af Karl Christian Lammers
    75,95 kr.

    'Det tyske spørgsmål' har historisk været et presserende problem i dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, ikke mindst i perioden mellem nederlaget til Tyskland i 1864 og frem til anden verdenskrigs afslutning i 1945. Forholdet til vores naboland mod syd blev ikke nemmere med atomtruslen fra DDR og Sovjetunionen under den kolde krig. Karl Christian Lammers' bog "Hvad skal vi gøre ved tyskerne bagefter?" handler om det politiske trekantsdrama, der udspillede sig mellem Danmark, Vesttyskland og DDR i årene efter anden verdenskrig og Tysklands opdeling frem til murens fald i 1989 samt den officielle tyske genforening i 1990.Karl Christian Lammers (f. 1943) er historiker, kommentator og lektor i tysk og vesteuropæisk samtidshistorie med ekspertise i Tysklands historie i det 20. århundrede, især nazismens historie og tysk historie og politik efter 1945. Han er forfatter til en række historiske værker, herunder "Føreren. Hitlers politiske karriere" (1991), "Hitlers modstandere. Det andet Tyskland 1933-1945" (1996) og "Goebbels. Hitlers spindoktor" (2008). Lammers bliver ofte benyttet i medierne til at kommentere tyske forhold og var desuden en del af redaktionen af tidsskriftet European Contemporary History i London i perioden 1992-2007.

  • af Karl Christian Lammers
    64,91 kr.

    I "Hitlers modstandere. Det andet Tyskland 1933-1945" belyser Karl Christian Lammers den mindre kendte del af tysk historie under Hitlers regime, nemlig historien om nazismens modstandere. De kom fra mange sider, både fra socialistiske partier og senere også fra borgerlige og militære kredse. Parterne blev aldrig en egentlig samlet opposition, og mange måtte gå under jorden eller lade livet i koncentrationslejre for deres oprør mod regimet. Efter et bombeattentat mod Hitler i 1944 blev modstandskampen en endnu farligere affære.Karl Christian Lammers (f. 1943) er historiker, kommentator og lektor i tysk og vesteuropæisk samtidshistorie med ekspertise i Tysklands historie i det 20. århundrede, især nazismens historie og tysk historie og politik efter 1945. Han er forfatter til en række historiske værker, herunder "Føreren. Hitlers politiske karriere" (1991), "Hitlers modstandere. Det andet Tyskland 1933-1945" (1996) og "Goebbels. Hitlers spindoktor" (2008). Lammers bliver ofte benyttet i medierne til at kommentere tyske forhold og var desuden en del af redaktionen af tidsskriftet European Contemporary History i London i perioden 1992-2007.

  • af Karl Christian Lammers, Niklas Olsen & Palle Roslyng
    289,95 kr.

    Den tyske nazisme og udviklingerne i Tyskland efter 1933 vakte ikke blot bekymring, men også fascination og beundring i og uden for Tyskland. Det gjaldt både i den brede befolkning, hvor mange lod sig imponere af det nazistiske regimes ydre præsentation og selvfremstilling, og blandt intellektuelle og videnskabsfolk, der anede muligheder i de projekter, som nazisterne satte i gang.Formålet med denne bog er at undersøge, hvordan forskellige videnskabsfag og videnskabsfolk ved de danske universiteter reagerede på udfordringerne fra nazismen i perioden fra 1933 til 1945. Det drejer sig bl.a. om fag som medicin, jura, historie, germanistik og teologi, om forskere som germanisten Carl Roos, historikeren Aage Friis og fysikeren Niels Bohr, og om hvordan de universitetsstuderende, universitetet som institution og organisation og sider af kulturlivet forholdt sig til nazismen. Ambitionen er at give nye perspektiver på og et bredt overblik over de mangeartede udfordringer fra og reaktioner på nazismen og samtidig belyse institutionernes og de enkelte aktørers manøvrerum og interesser i perioden mellem 1933 og 1945 mere generelt.Bogen indeholder bidrag af Christoph Cornelissen, Jens Holger Schjørring, Finn Aaserud, Henrik Kragh Sørensen, Lene Koch, Henrik Tjørnelund, Lars Schreiber Pedersen, Lasse Olufson, Palle Roslyng-Jensen, Niklas Olsen og Karl Christian Lammers.