De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Karen Fog Olwig

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Antropologiske perspektiver
    af Karen Fog Olwig & Karsten Pærregaard
    163,95 kr.

    Gennem antropologiske og etnografiske analyser af forholdet mellem indvandrere og flygtninge og den danske flertalsbefolkning udforskes integration som både analytisk begreb og politisk projekt.Antropologien placeres centralt i den dagsaktuelle debat om integration og afspejler et ønske om at gøre antropologisk forskning samfundsrelevant.Integration. Antropologiske Perspektiver har dog ikke form som et aktuelt debatoplæg, men mere som en generel kritisk analyse af de sociale og kulturelle forhold, som former integrationsprocesser overalt i verden, og som nødvendigvis må skabe spændinger og debat i et hvilket som helst samfund.Bogen er således også skrevet ud fra den opfattelse, at migrations- og integrationsstudier giver en enestående mulighed for at forstå, hvorfor og hvordan samfund udvikler og forandrer sig - for det meste stille og umærkeligt i hverdagen og sommetider mærkbart og synligt.Bogen bygger på den forskning i migration, der siden 1980´erne har været udført ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet, og som i de senere år særligt har fokuseret på indvandrere og flygtninge i Danmark.

  • - Antropologiske perspektiver
    af Hanne Overgaard Mogensen & Karen Fog Olwig
    68,95 - 263,95 kr.

    Familien spiller en central rolle både i vores selvforståelse og i vores samfundsopfattelse. Den er en metafor for stærke følelsesmæssige og ubrydelige relationer, men kan i praksis også være problematisk og tvetydig. Familie og slægtskab belyser de mange forskellige måder, hvormed familiebegrebet forstås og praktiseres både nationalt og internationalt. Bogen viser, hvordan disse kan bruges til at gentænke “familie” og til at opnå en dybere forståelse af tvetydigheden i familierelationer. På baggrund af etnografiske casestudier af bl.a. barnløse, hjemløse, filippinske au pairer, kinesiske mødre og handlede rumænske kvinder viser bogen, hvordan visse familieformer og sociale relationer “naturliggøres” i det danske samfund, mens andre ses som forkerte og søges reguleret af det danske velfærdssystem.

  • - En grundbog i antropologisk analyse
    af Andreas Roepstorff, Charlotte Andreas Baarts, Tine Gammeltoft, mfl.
    458,95 kr.

    Antropologien har i mange år været centralt placeret i udviklingen og brugen af nye teorier og metoder inden for human- og samfundsvidenskaberne. I Viden om verden demonstrerer en række danske forskere, hvordan generel antropologisk viden bliver til gennem en analyse af konkrete sociale forhold. Viden om verden kompletterer den stærkt roste Ind i verden (2003) - også redigeret af Kirsten Hastrup - der viser, hvordan afsættet for den antropologiske viden er et konkret personligt engagement i andre menneskers liv i form af det etnografiske feltarbejde. I Viden om verden er tyngdepunktet forskudt fra metoden til resultaterne, og dermed fra det personlige engagement i felten til det almene vidensudbytte. Den proces, hvormed man kommer fra det empiriske materiale til en egentlig videnskabelig viden, er en analytisk proces. Bogen viser, hvordan denne foregår i praksis i et teoretisk ræsonnement over det konkrete empiriske materiale. Resultatet af analysen er en viden af almen karakter om f.eks. socialitet, solidaritet, handling, intentionalitet, modernitet - for blot at nævne enkelte overskrifter på bogens kapitler. Bogen afsluttes med en diskussion af selve det vidensbegreb, der driver den antropologiske forskning, og det vises, hvordan viden om verden også er en viden i verden - dvs. en virkningsfuld del af samfundet. Viden om verden er redigeret af Kirsten Hastrup, professor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Bogens 20 bidrag er alle skrevet af antropologer tilknyttet danske universiteter og forskningsinstitutioner.

  • - Three Centuries of Afro-Caribbean Life
    af Karen Fog Olwig
    284,95 kr.

    "This study covers 300 years of St. Johnian history from the plantation economy of the early 1700s through the peasant economy of the late 1800s inclusive of the present tourist-based economy. The author employs archival records as well as field data, arguing that most anthropologists have shied away from supporting their interpretation with historical research . . . her treatment of the impact of tourism is outstanding, demonstrating that the establishment of a national park on the island has been a mixed blessing. . . . A significant contribution to ethnology."-Choice

  • - Life and Livelihoods in a Globalizing World
    af Karen Fog Olwig
    2.219,95 kr.

    Using case studies from those who have moved either transnationally or within their own country, international contributions offer various definitions of what it means to make a living on the move.

  • - An Ethnography of Migration and Home in Three Family Networks
    af Karen Fog Olwig
    493,95 kr.

    An ethnographic analysis of the cultural meanings of migration and home in three families of West Indian origin whose members are dispersed throughout the Caribbean, North America and Great Britain.

  • af Karen Fog Olwig
    603,95 - 1.855,95 kr.

    Looking at the development of cultural identity in the global context, this text examines the way in which the West Indian Community of Nevis, has, since the 1600s, incorporated both African and European cultural elements to create an Afro-Caribbean culture - a "global culture".