Bøger af Jonas Holst
-
- Det gode mellem mennesker
93,95 - 243,95 kr. Venner! Engang skulle vi have dem for hele livet. I dag skifter vi ud og rydder op i dem med et par hurtige klik på Facebook. For venskabets tidligere livslange forpligtelse af loyalitet og fortrolighed erstattes i den digitale tidsalder ofte af kortvarige og overfladiske relationer. Men uanset naturen af vores venskaber gælder det gamle ordsprog stadig: Vis mig dine venner, og jeg skal sige dig, hvem du er. I dag er det måske mere sandt end nogensinde. I Venskab. Det gode mellem mennesker gør filosof og idehistoriker Jonas Holst regnskabet op for vores venskaber. Det gør han både ved at undersøge begrebets idehistoriske betydning og udvikling fra Sokrates til Hannah Arendt. Og ved at analysere nogle helt særlige venskaber fra det 20. århundredes populærkultur, heriblandt Bilbo og Gandalf i Ringenes herre og Tore og Janus i Den kroniske uskyld. Til slut giver han sit bud på, hvad det er, der gør venskab så universelt. Og hvorfor vi gerne vil indgå i venskaber, selvom de ikke nødvendigvis holder hele livet.
-
- Filosofiske stykker
165,95 kr. Meditationer over jorden og dens indbyggereVi jordboere er en meditativ invitation til at meditere. Det er en række filosofiske betragtninger og skrift-lige vignetter, der i en lyrisk form inviterer til langsom læsning og til at tænke over bogens grundlæggende spørgsmål; hvordan skal vi jordboere kunne blive ved med at gøre det, som denne betegnelse henviser til, altså bebo jorden? Forfatter og filosof Jonas Holst kommer med meget få svar, men indbyder i stedet læseren til at sætte sig ved siden af ham og undre sig. Sagt på en anden måde er Vi jordboere et litterært forsøg på at imødegå nogle af menneskehedens største problemer – klimaet, ufred og egoisme – med nogle af de mindste men ikke mindre værdifulde værktøjer i kassen, nemlig de små tanker og de eftertænksomme betragtninger. Hvem er vi jordboere? Ved vi hvad det vil sige at bebo jorden? Hvis vi ikke ved det, hvem gør så?
- Bog
- 165,95 kr.
-
- En fortolkningsnøgle til Peter Seebergs skønlitterære forfatterskab
293,95 kr. Peter Seeberg (1925-1999) er en af de mest originale og nyskabende danske forfattere i det 20. århundrede. Hans tekster er blevet læst gennem en menneskealder, og mange af hans værker står at finde på de flestes boghylder. Beskedne betydninger er en fortolkningsnøgle, som henvender sig til alle, der gerne vil have et indblik i de dybere lag i Seebergs samlede, skønlitterære forfatterskab. Under inddragelse af hans filosofiske inspirationskilder – særligt Friedrich Nietzsche og Ludwig Wittgenstein – indvies læseren både i de sammenhænge, der består mellem æstetik og etik i hans værker, og de måder, hvorpå han får skrevet sig frem til sin egen minimalistiske form for modfortællinger. Beskedne betydninger udgør en ledsager, som åbner Seebergs tekster og udvider forståelsenaf dem, så læseren får lyst til at gå på opdagelse i det forfatterskab, der om noget andet i dansk litteratur søger at afvinde det betydningsløse en varig betydning
- Bog
- 293,95 kr.
-
- En antik-moderne idéhistorie
248,95 kr. Venskab og dets etiske betydning er igennem historien blevet skænket sparsom opmærksomhed. Det råder Venskabets etik bod på ved at opspore dens tidlige begyndelse tilbage i det homeriske epos og de oldgræske tragedier og forfølge dens videre historie over Platon og Aristoteles til moderne tænkere som Hannah Arendt og Hans-Georg Gadamer.
- Bog
- 248,95 kr.
-
148,95 kr. Venskaber er noget af det mest værdifulde, vi har, og der er ikke to venskaber, der er ens.Denne bog udfolder begrebet venskab ud i al sin mangfoldighed og undersøger det gennem interviews, artikler og kreative indslag.Læs den og spejl dine egne venskaber i den, eller giv den til en god ven.
- E-bog
- 148,95 kr.
-
- Studier i eksistenstænkningens historie og betydning
157,95 kr. Hvad vil det sige at eksistere - og at tænke over sin eksistens? Hvordan påvirker livet tænkningen - og tænkningen livet? Spørgsmål som disse, og med dem eksistentialismen, nød enorm popularitet i efterkrigstiden, hvor de blev hvermandseje. Men som årene gik, gik det populære hen og blev upopulært. Betegnelsen eksistentialisme, og dens navnebroder eksistensfilosofien, der ellers så sig som et alternativ til den første, kom til at signalere filosofisk letbenethed, populisme og generel intellektuel uvederhæftighed. Eksistentialisme og eksistensfilosofi var derfor i en lang årrække filosofiske positioner, som man ikke, hvis man tog sig selv seriøst, kunne tage seriøst.Men det har ændret sig, og At tænke eksistensen viser hvorfor. Gennem en introducerende indledning om eksistenstænkningen og 12 artikler skrevet af førende danske forskere i filosofi og idéhistorie, står det klart, at vi i dag må genåbne og gentænke spørgsmålet om eksistensen.
- E-bog
- 157,95 kr.