Bøger af Jon Dag Rasmussen
-
386,95 kr. Etnografi er en mangfoldig disciplin, som har givet nye indsigter i så forskellige områder som sundhedsvæsenet, uddannelsessektoren, private og offentlige organisationer, finanssektoren, den politiske verden og ikke mindst hverdagslivet.Også metodisk er etnografien mangesidet, og den klassiske antropologiske etnografi er videreudviklet i en række nye tilgange og perspektiver, der på forskellige måder tager højde for nye sociale omgangsformer og måder at kommunikere på, bl.a. på de sociale medier.Etnografier giver en metodenær introduktion til en række etnografiske områder. Bogen beskriver den klassiske antropologiske etnografi og gennemgår en række etnografiske tilgange til at studere byer, internettet, mobilitet og organisationer. Derudover præsenteres en række etnografiske temaer og analyseformer: det længevarende feltarbejde, transnational etnografi, visuel etnografi, litterær og filmisk etnografi samt etnografiske undersøgelser af både forbudte emner og af hverdagens ”almindelige” og umiddelbart uanseelige fænomener.Bogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen og Hanne Louise Jensen, hhv. professor og lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, og har bidrag fra en række forskere på tværs af det etnografiske miljø.
- Bog
- 386,95 kr.
-
- Exploring small cracks of everyday life
188,95 kr. n-Between: Exploring Small Cracks of Everyday Life is an anthology comprising contributions from a group of social scientists all preoccupied with the possibilities and potentials of working ethnographically. The chapters of the book investigates a range of small everyday life ‘cracks’ – a notion covering unnoticed, withdrawn and overlooked phenomena alike, and which designate the metaphorical interstices and in-betweens that influence and affect most aspects of everyday experience, the comprehensive field also subject to ethnographic inquiry. The chapters in the anthology are all based on original fieldwork and explore different cracks occurring in-between humans as well as in-between humans and non-human entities.A distinct element of the book as a whole is that it comprises experiments in terms of both ethnographic writing approaches as well as with the construction of analytical objects. The argument consistently going through the separate chapters, as well as through the volume in entirety, is that the many wondrous, mysterious, odd and puzzling phenomena encountered in everyday life are not necessarily grasped best by the application of strictly rational and rigorous academic approaches. To the contrary, and as the authors all demonstrate in their own manner, social science can also seek to fathom these sides of human existence with analytical explorations that are both sensitive, bold and infused with responsive and creative intensity.
- Bog
- 188,95 kr.
-
298,95 kr. Det er ikke meget, vi i dagens Danmark hører eller læser om de økonomisk og socialt dårligst stillede ældre. Ældre på samfundets underflade er en unik beretning om de ældre mennesker, som lever deres liv i kanten af samfundet, midt i storbyens driftige liv, hvor ingen rigtigt får øje på dem.Vi inviteres med ned under overfladen, og inden for i de ældres hverdagsliv, der er præget af fattigdom, ensomhed, fysiske og psykiske helbredsmæssige problemer og for mange også et misbrug.Bogen kommer ikke med løsningsforslag til de problematikker og paradokser, der rejses undervejs. Men den viser, at disse mennesker allerede besidder styrke, livsduelighed, vedholdenhed, virketrang, mod og socialt engagement, og at det første skridt på vejen mod at hjælpe dem er erkendelsen af dette.Ældre på samfundets underflade henvender sig til studerende på universitets- samt professionsuddannelser, akademikere, frivillige og alle andre med interesse i emner som gerontologi, storbyliv og velfærdssamfundets blinde vinkler.Jon Dag Rasmussen er kandidat og ph.d. i pædagogisk antropologi. Han er særligt optaget af personer, fællesskaber og fænomener, som de findes og udspiller sig i samfundets periferier og grænseområder.
- E-bog
- 298,95 kr.
-
359,95 kr. Over flere år har antropolog Jon Dag Rasmussen fulgt en række ældre i storbyen, som lever usædvanlige og udsatte liv. Ældre på samfundets underflade giver en stemme til de ældre, der ikke normalt kommer til orde i et samfund, hvor vilkårene for de fattigste og dårligst stillede til stadighed forringes.Det er ikke meget, vi i dagens Danmark hører eller læser om de økonomisk og socialtdårligst stillede ældre. Ældre på samfundets underflade er en unik beretning om de ældre mennesker, som lever deres liv i kanten af samfundet, midt i storbyens driftige liv, hvor ingen rigtigt får øje på dem.Vi inviteres med ned under overfladen, og inden for i de ældres hverdagsliv, der er præget af fattigdom, ensomhed, fysiske og psykiske helbredsmæssige problemer og for mange også et misbrug.Bogen kommer ikke med løsningsforslag til de problematikker og paradokser, der rejses undervejs. Men den viser, at disse mennesker allerede besidder styrke, livsduelighed, vedholdenhed, virketrang, mod og socialt engagement, og at det første skridt på vejen mod at hjælpe dem er erkendelsen af dette.Ældre på samfundets underflade henvender sig til studerende på universitets- samt professionsuddannelser, akademikere, frivillige og alle andre med interesse i emner som gerontologi, storbyliv og velfærdssamfundets blinde vinkler.Jon Dag Rasmussen er kandidat og ph.d. i pædagogisk antropologi. Han er særligt optaget af personer, fællesskaber og fænomener, som de findes og udspiller sig i samfundets periferier og grænseområder.
- Bog
- 359,95 kr.