De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Jørgen Podemann Sørensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Ritualer, mytologi, ikonografi
    af Mikael Rothstein, Jørgen Podemann Sørensen & Tim Jensen - Mikael Rothstein
    528,95 kr.

    GYLDENDALS RELIGIONSHISTORIE er standardværket om alverdens religioner og spænder fra det gamle Ægypten til nutidens religiøse bevægelser. Undervejs behandles oldtidens religioner i Europa og Nærorienten, zarathustrisme, jødedom, kristendom, islam, Vestens esoteriske traditioner, Indiens og Kinas religioner, buddhisme, shinto og indfødte folks religioner i det arktiske område, Nordamerika, Mesoamerika, Sydamerika, Afrika, Sydøstasien, Australien og Polynesien.  GYLDENDALS RELIGIONSHISTORIE henvender sig til alle med interesse for religionernes brogede historie og religion som fænomen i kultur og samfund. I centrum står den religiøse praksis og de religiøse ritualer – ledsaget af et rigt illustrationsmateriale, som giver indsigt i billeder som religiøs udtryksform.   GYLDENDALS RELIGIONSHISTORIE udkom første gang i 1994 og er siden trykt i adskillige oplag. Værket foreligger nu for første gang i en komplet revideret og udvidet udgave redigeret af religionshistorikerne Tim Jensen, Mikael Rothstein og Jørgen Podemann Sørensen.

  • - Tanke, sprog og handling i komparativt religionshistorisk perspektiv
    af Jørgen Podemann Sørensen
    148,95 kr.

    "Ritual og praksis" er en komparativ, religionshistorisk introduktion til studiet af religiøse praksisformer, helt overvejende ritualer og mystik. Bogen argumenterer for en retorisk tilgang: opgaven er at redegøre for udformningen af de religiøse udtryk, som både rituel og meditativ praksis betjener sig af.

  • - en grundbog
    af Jørgen Bæk Simonsen, Jørgen Podemann Sørensen, Allan Poulsen, mfl.
    678,95 kr.

    Religion og kultur - en grundbog er en introduktion til verdens religioner og til deres praksis i de kulturer, hvor de findes. Bogen er skrevet af erfarne formidlere inden for religionsfagene. Bogens grundholdning er den, at der er en nøje sammenhæng mellem religion og kultur, og at gode religionsstudier kræver, at man anskuer religionerne både 'udefra' og 'indefra'. Verdens levende religioner introduceres i et oversigtskapitel og ni særskilte kapitler. Med udgangspunkt i sekulariseringen og 'Guds død' introduceres religionskritikken samt nutidens teorier om religion og etik. Metoder og faglige begreber forklares i kapitler om religionshistoriske grundbegreber og religionsfagets metoder. Den alfabetiske opslagsdel, som indeholder korte ordforklaringer, gør bogen til en nyttig håndbog for enhver, som beskæftiger sig med religionsstudier. Bogen er målrettet religion i gymnasiet og på hf.

  • af Jørgen Podemann Sørensen
    74,95 kr.

    ”Af oldtidens religioner er det gamle Ægyptens religion den, der foreligger tydeligst og fyldigst belyst af samtidige kilder. Den store mængde af bevarede religiøse tekster fra ’Pyramideteksterne’ o. 2200 f.v.t. til den græsk-romerske periodes (332 f.v.t. - o. 200 e.v.t.) tempelindskrifter og religiøse papyrusdokumenter gør det muligt ret nøje at studere Ægyptens religion og dens enestående kontinuitet over en periode på 2000 år.”Det gamle Ægyptens religion er en af de mest mangfoldige og fascinerende af alle de store religioner. Religionshistoriker Jørgen Podemann Sørensen bringer oversættelser af de vigtigste religiøse dokumenter fra Ægyptens religion og forsyner hver tekst med forklarende noter, der sætter dem i kontekst for læseren.Bogen udkom første gang i 1999.Jørgen Podemann Sørensen (f. 1946) er en dansk forfatter og lektor emeritus ved Københavns Universitet. Han underviste og forskede i mange år i religionshistorie med særligt fokus på ritualstudier og oldtidens ægyptiske religion. Jørgen Podemann Sørensen har udgivet et væld af bøger og artikler og har længe været en stærk stemme i religionsdebatten.

  • af Jørgen Podemann Sørensen, Rune Nyord, Paul John Frandsen, mfl.
    238,95 kr.

    What happens when we close our eyes for the very last time? The ancient Egyptians provide a fascinating answer to human life’s most enigmatic question. Over three millennia the rich river civilisation along the banks of the Nile develops funerary customs which enable the Egyptians to find their way to eternal life, where everyone who lives and dies is reborn. It all begins in the embalming workshop, where the dead are transformed into mummies. Chapter by chapter, the reader is initiated into how ancient Egyptians achieved immortality. A lost culture’s conception of death and its incredible burial customs are unfolded and explained, revealing a fantastic and compelling universe of myths and rituals. At first glance, it all appears alarmingly alien, but gradually it begins to make sense and speak to us across the many millennia. Published in conjunction with Moesgaard Museum’s special exhibition Ancient Egypt – Obsessed with life, this book can also be read as an independent introduction to the Egyptians’ conceptions of the afterlife.With contributions by Tine Bagh, Paul John Frandsen, Ole Herslund, Rune Nyord, Rune Olsen, Maxime Rageot, Sofie Schiødt, Philipp Stockhammer and Jørgen Podemann Sørensen.

  • af Jørgen Podemann Sørensen, Rune Nyord, Paul John Frandsen, mfl.
    198,95 kr.

    Hvad sker der, når vi lukker øjnene for sidste gang? Degamle egyptere giver et fascinerende svar på menneskelivets mest gådefuldespørgsmål.Over 3000 år udvikler den rige flodcivilisation ved Nilensbredder begravelsesskikke, gennem hvilke egypterne finder vejen til et evigtliv, hvor alt levende bliver genfødt efter døden. Vejen begynder ibalsameringsværkstedet, hvor de afdøde bliver forvandlet til mumier.Kapitel for kapitel indvier bogen læseren i, hvordan degamle egyptere fandt vejen til evigt liv. Den præsenterer en svunden kultursforestillinger om døden og dens utrolige begravelsesskikke. Et vildt og dragendeunivers af myter og ritualer, der ved første øjekast virker næsten urovækkendefremmed, men som langsomt begynder at tale til os på tværs af mange tusind år. Bogen er udgivet i forbindelse med Moesgaard Museums særudstillingEgypten – Besat af livet, men kan læses som en selvstændig introduktiontil egypternes efterlivsforestillinger. Med bidrag af Tine Bagh, Paul JohnFrandsen, Ole Herslund, Rune Nyord, Rune Olsen, Maxime Rageot, Sofie Schiødt,Philipp Stockhammer og Jørgen Podemann Sørensen.

  • - invitation til religionshistoriske studier
    af Jørgen Podemann Sørensen
    58,95 - 328,95 kr.

    En samling religionshistoriske studier og essays, tænkt som en invitation til faget religionshistorie. Blandt emnerne er blasfemi, ritualer, pilgrimsfærd, opstandelse og mystik, og undervejs stifter læseren bekendtskab med gammel ægyptisk religion, vestalinderne i det gamle Rom, de indiske upanishader og kinesisk og japansk religion.

  • - En introduktion til Hermesskrifterne
    af Jørgen Podemann Sørensen
    118,95 - 138,95 kr.

    I løbet af vor tidsregnings første århundreder skrev ukendte forfattere i Ægypten en række traktater, tænkt som støtte for et indre, åndeligt liv. Disse skrifter kom til at gå under den ægyptiske visdomsgud Thoths navn, og da den græske standardoversættelse af Thoth var Hermes, kaldes de endnu i dag de hermetiske skrifter.De blev til som led i en bred strømning i senantikkens religionshistorie, hvor menneskets sind mere og mere blev religionens arena.I Vesteuropa blev Hermesskrifterne først kendt i renæssancen, men navnlig deres syn på naturen som guddommelig har været til stor inspiration også for senere tider.

  • - Introduktion og tekstsamling
    af Jørgen Podemann Sørensen
    118,95 - 213,95 kr.

    En komparativ indføring i divination og samtidig et forsøg på en ny, samlende synsvinkel på de forskellige divinationsformer: Ifa-divinationen i Vestafrika, Yijing, Oldbabylonske levervarsler, Det delfiske Orakel, Tarotkort, Drømmetydning mv.Bogen er forsynet med en tekst- og eksempelsamling.

  • af Jørgen Podemann Sørensen
    108,95 - 198,95 kr.

    En introduktion til ægyptisk religion i oldtiden, tænkt som lærebog for universitetsstuderende, men også for den alment religionshistorisk eller ægyptologisk interesserede. En kort kronologiske oversigt og en liste over guder og religiøse symboler gør bogen nyttig også for museumsgæsten og turisten i Ægypten.

  • - Tanke, sprog og handling i komparativt religionshistorisk perspektiv
    af Jørgen Podemann Sørensen
    148,95 kr.

    "Ritual og praksis" er en komparativ, religionshistorisk introduktion til studiet af religiøse praksisformer, helt overvejende ritualer og mystik. Bogen argumenterer for en retorisk tilgang: opgaven er at redegøre for udformningen af de religiøse udtryk, som både rituel og meditativ praksis betjener sig af.