De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Jette Vibe-Petersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Bobby Zachariae, Amneh Hawwa, Niels Peter Agger, mfl.
    395,95 kr.

    Det er en velkendt sag, at alvorlig sygdom påvirker menneskers parforhold og seksuelle liv. Alligevel tabuiseres emnet ofte i mødet mellem læge og patient. Krop, sygdom og seksualitet er den første bog af sin art, der på dansk behandler forholdet mellem sygdom og seksualitet. I fokus er hyppige lidelser som kræft, hjertelungesygdom, gigt, sukkersyge, spiseforstyrrelser, nyre-, tarm- og hudsygdom. Hertil kommer kapitler om gynækologi og fødsel, søvnforstyrrelser, seksuelt overførbare sygdomme, kromosom-forstyrrelser og seksuelle overgreb. Endelig rummer bogen mere overordnede kapitler om bl.a. praktisk sexologi, etnicitet og seksuelle lægemiddelbivirkninger. Bogen er redigeret af tre velanskrevne sexologer. Christian Graugaard, læge, seksualforsker og ekstern lektor i sexologi ved Københavns Universitet. Bo Møhl, ledende psykolog ved Rigshospitalets psykiatriske afdeling. Preben Hertoft, psykiater og Danmarks første professor i klinisk sexologi. Alle har været tilknyttet Rigshospitalets sexologiske klinik.

  • af Tine Tjørnhøj-Thomsen, Helle Ploug Hansen, Peter Elsass, mfl.
    440,95 kr.

    Omkring 250.000 danskere har mindst én gang i løbet af deres levetid været i behandling for en kræftsygdom. Flere og flere overlever en kræftsygdom og har et liv efter sygdommen. Kvaliteten af det liv afhænger i høj grad af, hvor gode vi bliver til i et integreret behandlingsperspektiv at opspore, identificere og om nødvendigt forebygge og behandle de enkelte kræftsygdommes senfølger. Som den første af sin art herhjemme præsenterer Kræft – senfølger og rehabilitering den viden, vi har på området. Kapitel for kapitel undersøges sammenhængen mellem en kræftsygdom og livet, efter at behandlingen er afsluttet. Hvordan hjælpes den enkelte bedst videre? Hvilken viden og erfaringer om kræftsygdom og senfølger skal i højere grad medtænkes af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og de øvrige sundhedsprofessionelle, der til hverdag har ansvaret for at behandle de næsten 40.000 danskere, der hvert år for første gang får stillet diagnosen kræft? I bogens første del beskriver en række kræftlæger de store kræftsygdomme. De formidler på baggrund af mange års erfaring med behandling og peger på senfølgerne af de forskellige sygdomme. I bogens anden del formidler en række eksperter inden for forskellige områder den viden, de har om en eller flere senfølger, og hvordan de kan forebygges og behandles. For eksempel viden om, hvad behandlingen konkret kan betyde for kroppens fysiske funktion, for den psykiske tilstand og for det sociale liv. Men også for parforhold, seksualliv og arbejde.I tredje del beskrives fire eksempler på rehabiliteringsforløb, sådan som de forløber i praksis­ – fire øjebliksbilleder fra rehabiliteringens praktiske virkelighed.Kræft – senfølger og rehabilitering henvender sig til sundhedsprofessionelle, der i deres daglige arbejde har fokus på rehabilitering af mennesker med en kræftsygdom, det være sig sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og læger. Bogen kan desuden læses af de mange patienter og deres pårørende, som søger en autoritativ kilde, der kan beskrive og oplyse om senfølger og rehabilitering.

  • af Jette Vibe-Petersen & Marie Lawætz
    1.218,95 kr.

    Et kræftforløb ændrer hverdagen for både den kræftsyge og de pårørende. Det ved læge Jette Vibe-Petersen og psykolog Marie Lawætz fra deres mange års arbejde i Center for Kræft og Sundhed. I denne bog har de samlet deres viden om de fysiske, psykiske og sociale udfordringer, der kan opstå under og efter et kræftforløb. Fokus er på at finde nye veje til igen at få hverdagen til at fungere. Læs blandt andet om: Forskellige – og helt normale – psykiske reaktioner på et kræftforløb, hvordan man kan tale om kræft med sin familie og nære omgangskreds, hvorfor søvn er vigtigt, og hvordan man kan passe på sig selv, når energien er lav. ”Vejen til en ny hverdag” er henvendt til kræftsyge og pårørende, men er også relevant for sundhedsfagligt personale. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

  • af Jette Vibe-Petersen & Marie Lawætz
    139,95 kr.

    Et kræftforløb ændrer hverdagen for både den kræftsyge og de pårørende. Det ved læge Jette Vibe-Petersen og psykolog Marie Lawætz fra deres mange års arbejde i Center for Kræft og Sundhed. I denne bog har de samlet deres viden om de fysiske, psykiske og sociale udfordringer, der kan opstå under og efter et kræftforløb. Fokus er på at finde nye veje til igen at få hverdagen til at fungere.Læs blandt andet om: Forskellige – og helt normale – psykiske reaktioner på et kræftforløb, hvordan man kan tale om kræft med sin familie og nære omgangskreds, hvorfor søvn er vigtigt, og hvordan man kan passe på sig selv, når energien er lav. Læs også om, hvorfor det er vigtigt at være fysisk aktiv og få rigeligt med kalorier."Vejen til en ny hverdag" er henvendt til kræftsyge og pårørende, men er også relevant for sundhedsfagligt personale.

  • af Jette Vibe-Petersen & Marie Lawætz
    139,95 kr.

    Et kræftforløb ændrer hverdagen for både den kræftsyge og de pårørende. Det ved læge Jette Vibe-Petersen og psykolog Marie Lawætz fra deres mange års arbejde i Center for Kræft og Sundhed i Københavns Kommune. I denne bog har de samlet deres viden om de fysiske, psykiske og sociale udfordringer, der kan opstå under og efter et kræftforløb, og som fylder hos kræftsyge og deres pårørende. Fokus er på at finde nye veje til igen at få hverdagen til at fungere.Læs blandt andet om: Forskellige - og helt normale - psykiske reaktioner på et kræftforløb, hvordan man kan tale om kræft med sin familie og nære omgangskreds, hvorfor søvn er vigtigt, og hvordan man kan passe på sig selv, når energien er lav. Læs også om, hvorfor det er vigtigt at være fysisk aktiv og få rigeligt med kalorier. "Vejen til en ny hverdag" er henvendt til kræftsyge og pårørende, men er også relevant for sundhedsfagligt personale. Jette Vibe-Petersen er læge og var fra 2006 til 2020 leder af Københavns Kommunes Center for Kræft og Sundhed. Marie Lawætz er psykolog og familieterapeut og har arbejdet i Kræftens Bekæmpelse siden 2010. Fra 2010 til 2018 var hun leder af Kræftrådgivningen i Center for Kræft og Sundhed. I dag leder hun Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud Kræftlinjen & Digitale Fællesskaber.