Bøger af Jesper Krogh
-
- Grundbog for sundhedsprofessionelle
308,95 kr. Forskning, kvalitet og klinisk praksis introducerer basale begreber og rationaler ved netop forskning, kvalitet og klinisk praksis og belyser, hvordan et evidensbaseret og lærende sundhedsvæsen kan udfolde sig. Formålet er dels at mindske en potentiel forståelseskløft, dels at præsentere, hvordan både forskning, kvalitetsområdet og samspillet kan udøves i praksis. Bogen er anlagt som grundbog og praktisk vejledning. Den henvender sig derfor til alle sundhedsprofessionelle – specielt klinikere, ledere og andre med interesse for forskning og kvalitet i sundhedsvæsenet.Bogen søger at kombinere rationalerne bag det evidensbaserede og det lærende sundhedsvæsen. Flere steder i det danske sundhedsvæsen mangler der en kritisk tilgang til egne resultater. Desuden er der utakt i hastigheden, hvormed man implementerereksisterende viden og evidens. Derfor er vi af den faste overbevisning, at kombinationen af den evidensbaserede og den lærende tilgang vil komme patienterne til gode.Samspillet og sammenhængen mellem forsknings- og kvalitetsverdenen kan være udfordret af silotænkning. Dog findes der også eksempler på komplementært samspil. Forskning kan betragtes som det principielle grundlag for det kliniske arbejde, mens kvalitetsarbejdet kan afspejle udviklingen af den kliniske virkelighed. Den kliniske virkelighed giver så indlysende afsæt til nye og relevante forskningsspørgsmål. Dette samspil behandles i bogens fjerde del, mens de tre første dele omhandler henholdsvis forskning, kvalitet og klinisk praksis.
- Bog
- 308,95 kr.
-
378,95 kr. Forskning i sundhed er en guide til alle, der ønsker at forske inden for det sundhedsvidenskabelige fagområde. Denne gennemreviderede 2. udgave har fået to helt nye kapitler om evidens og studiedesigns samt om litteratur-søgning og bibliometri. Desuden indeholder bogen praktiske redskaber til udarbejdelse af videnskabelige protokoller, fondssøgning, artikler og foredrag en introduktion til biostatistik og kritisk læsning af videnskabelig litteratur. Bogen kan med fordel anvendes i forbindelse med påbegyndelse af forskningsprojekter på alle niveauer, såsom ph.d.-projekter, bachelor- og kandidatopgaver, prægraduate forskningsårsprojekter samt andre større eller mindre forskningsprojekter. Bogen henvender sig til studerende og kandidater fra de sundhedsvidenskabelige uddannelser, især personer med baggrund inden for medicin, folkesundhedsvidenskab, odontologi, farmaci, humanbiologi og den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Jesper Krogh er dr.med. Han har beskæftiget sig med klinisk og epidemiologisk forskning i depression samt hypofyse- og binyresygdomme. Han har undervist på præ- og postgraduate kurser inden for medicinsk forskningsmetode og statistik. Han er 1. reservelæge som led i hoveduddannelsen til speciallæge i endokrinologi. Simon Francis Thomsen er dr.med., ph.d. og professor i medicinsk forskningsmetodologi ved Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet. Han er speciallæge i dermato-venerologi og ledende overlæge ved Dermato-Venerologisk Afdeling og Videncenter for Sårheling på Bispebjerg Hospital.
- Bog
- 378,95 kr.
-
114,50 kr. Denne introduktion til forskningsmetode er en guide til alle, der ønsker at gå forskningsvejen inden for det sundhedsvidenskabelige område. Springet fra basale færdigheder til selvstændig forskningstænkning opleves af mange som stort og uoverskueligt, og det er håbet, at denne bog vil bidrage til at mindske dette spring. Bogen giver nogle praktiske redskaber til udarbejdelse af videnskabelige protokoller, artikler og foredrag og introducerer læseren til biostatistik og kritisk læsning af videnskabelig litteratur.
- Bog
- 114,50 kr.
-
198,95 kr. Denne gennemreviderede 2. udgave har fået to helt nye kapitler om evidens og studiedesigns samt om litteratur-søgning og bibliometri. Desuden indeholder bogen praktiske redskaber til udarbejdelse af videnskabelige protokoller, fondssøgning, artikler og foredrag en introduktion til biostatistik og kritisk læsning af videnskabelig litteratur.Bogen kan med fordel anvendes i forbindelse med påbegyndelse af forskningsprojekter på alle niveauer, såsom ph.d.-projekter, bachelor- og kandidatopgaver, prægraduate forskningsårsprojekter samt andre større eller mindre forskningsprojekter.
- E-bog
- 198,95 kr.