Bøger af Jens Kofod
-
386,95 kr. Fra det øjeblik vi bliver født gennemgår vi som mennesker en kontinuerlig udvikling og ældning. Disse fysiologiske forandringer er en hel naturlig del af livscyklussen, og de har stor betydning for vores ernæringsmæssige behov. Kosten spiller således en central rolle for udvikling og sundhed gennem hele livet.Hensigten med denne bog er at give en grundlæggende indføring i livscyklusernæring med udgangspunkt i både national og international forskning samt gældende anbefalinger.Bogen er i høj grad tænkt som grundbog på uddannelsen til Professionsbachelor i Ernæring og sundhed, men den kan også være relevant på diplomuddannelser indenfor ernæring og sundhed samt på uddannelser, hvor der undervises i ernæring til forskellige målgrupper.
- Bog
- 386,95 kr.
-
- Ansvar og autonomi i velfærdsstaten
279,95 kr. Antologien At skabe en professionel har fokus på den professionelles „institutionelle identitet“ og undersøger det arbejde, der fore går i velfærdsorganisationer og ser det som andet end blot individorienteret arbejde. Hvordan sætter velfærdsstaten nogle særlige rammer for de professionelles arbejde, og hvordan påvirker disse rammer velfærdsarbejdet og de professionelles selvforståelse – og dermed også vilkårene for klientarbejdet?Bogen præsenterer en række analyser af de mange paradokser i det daglige arbejde, som de professionelle beretter om, når de sættes til at implementere den lovgivning og videreføre de normer, som velfærdsstaten hylder. Der bringes eksempler fra det sociale område, sundhedsområdet og det pædagogiske område. Bogens kapitler favner et bredt empirisk felt, der inkluderer professioner som misbrugsbehandlere, socialrådgivere, læger, sygeplejersker, skolelærere, pædagoger og fængselsfunktionærer. Bogens analyser viser, at selv om arbejdsområderne er meget forskellige, så er der visse fælles vilkår, der kan siges „at skabe en professionel“ på en ganske særlig måde i dag.Antologien henvender sig til studerende på professionsuddannelserne, studerende ved en række universitetsinstitutter, hvor der forskes i velfærdsinstitutioner samt til praktikere bredt inden for professionsområdet.
- Bog
- 279,95 kr.
-
- Samfundsvidenskabelige perspektiver
338,95 kr. Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.
- Bog
- 338,95 kr.
-
233,95 kr. Hvordan kan plejepersonalet imødegå den sociale død, der kan ramme meget gamle mennesker i Danmark? Det giver denne bog noget af svaret på.I de sidste år af deres liv oplever mange gamle mennesker, hvordan deres krop kommer i vejen, når de vil tage del i verden omkring dem. Kroppen isolerer dem i deres hjem, og den isolerer dem fra sociale fællesskaber.Bogen Gamles sociale liv sætter ansigter på den vigtige historie om ensomhed og social død, som de gamle mennesker er forhindret i selv at fortælle. Historierne i denne bog er resultatet af en dialog mellem de gamle og bogens forfatter, Jens Kofod.Bogen kan dels anvendes som debatbog og dels som lærebog, idet den også rummer gode opgaver, der kan sætte gang i det konkrete arbejde med at imødegå den sociale død blandt gamle.
- Bog
- 233,95 kr.